Caravana SMURD "Fii pregătit" pornește din nou la drum

Caravana „Fii pregătit” se va opri în luna mai în București, Ploiești, Sinaia, Bușteni, Turda, Cluj–Napoca, Dej, Satu Mare și Tășnad, urmând să atingă 30 de localități până în august.

Centrul mobil de instruire este construit pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, necesare instruirii eficiente a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri se găsesc pe fundatiapentrusmurd.ro

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Foarte buna initiativa, multumesc frumos pentru informatie Vali

    00
  2. Sau va puteti inscrie la SMURD Cluj:
    . Cursurile se organizeaza periodic.

    00
  3. Dupa SIE, acum SMURD-ul. Iar va ia Badea la numarat iepuroii.

    00
  4. Initiativa e laudabila, masina e spectaculoasa, am vazut-o si eu, dar ce poti invata in doua ore de curs si doua de practica? Si mai ales ce prim ajutor poti acorda daca prima situatie practica se iveste peste vreo 5 ani? Eu zic sa lasam specialistii sa-si faca treaba iar noi sa invatam sa vorbim calm la telefon cand ii chemam ca sa nimereasca din prima unde e nevoie de ei.

    00
    • NOU
      #5

      Și tu chiar crezi că profesioniștii pe care zici tu să-i lăsăm să facă treaba s-ar mai apuca să se plimbe prin toată țara cu caravane și să țină cursuri de prim ajutor, destinate oamenilor de rând, dacă n-ar fi văzut că majoritatea oamenilor sunt cu capul în cur și nu știu nici cele mai elementare măsuri de prim ajutor?

      00
    • @supravietuie A-Z: Ştii, un cuţit Rambo şi un foc nu ajută prea mult cînd ţi-ai rupt piciorul încercînd să scoţi telefonul din rîu.

      00
    • Toma -> si zici ca te pricepi sa faci o resuscitare cardiorespiratorie, ca doar e o manevra elementara, nu? sau sa repui pe pozitie niste oase rupte? dar da, esti roman si te pricepi la toate. :-))

      00
    • Ratza -> Cutitul e vital in supravietuire. Cu putina indemanare iti poti improviza niste atele. iar fara foc chiar esti aproape mort in salbaticie. Dar daca traversezi raul pe tocuri si vorbind la telefon e normal sa-ti rupi picioarele, sa scapi telefonul din mana si sa-ti injuri soarta. Dar sa revenim: e util sa ai cat mai multe deprinderi pe care sa stii sati le aplici tie in primul rand. Ajuta-te singur pana vin ajutoarele.

      00
  5. Cand cine va drag tie o sa aiba nevoie de prim ajutor cu siguranta o sa te gandesti ca cele doua ore erau de folos. Chiar si vizionatea unui filmulet pe internet legat de prim ajutor poate fi util la un moment dat

    00
  6. NOU
    #10

    Acum vreo 2 ani am vrut sa ma inscriu la Crucea Rosie sa invat cursuri de prim ajutor. Trebuia sa platesc 200 sau 300 de lei ca sa invat sa salvez oameni. Mi s-a parut ridicol sa dau bani ca sa salvez oameni si am zis pas. La Smurd e la fel?

    00
  7. Check out si http://www.existaunerou.ro si puteti face gratis un curs de prim ajutor la standarde foarte bune.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube