Iată cum arată o casă decorată în stilul "roumain nouveau"

Un român vinde o casă deosebită, în țigănie, la Săcele. Anunțul este prost scris, pentru că Olivia Crețu de la Coldwell Banker nu are timp de scris anunțuri corect, ea vrea să vândă, dar pozele sunt cele care fură ochii privitorilor. Casa costă 189.000€ pentru că este decorată în stilul “roumain nouveau”, un stil care se învață numai la Paris, la școala de stil Mouris Munteanux.

Să purcedem la explicații.

Prima poză, prima alegere îndrăzneață. Observați garajul de o mașină, de tip “dă-o dracu de proastă, să parcheze afară”. Bec cu senzor, două alarme false și scările “să fie multe, că nu gândim”. Balconul comun indică o intimitate sporită, pentru că vrei să ai balcon comun cu copiii, să le arăți din întâmplare ce faci cu mama lor. Ferestrele sunt mici, tipice stilului “astea sunt mai ieftine”.

Poza a doua: terasa înălțată, dar nu la același nivel cu scările de la intrare. Ferestre de alt tip și alte dimensiuni decât cele de la intrare. Maxim de confort: două prize afară. Spațiu de stocare biciclete sub casă sau, la unele etnii, loc de joacă pentru copii.

Valoarea și bunul gust se văd mai bine în poza trei. Persanul care ar face-o invidioasă pe Firea tronează respectuos în sufragerie. Pe el, o măsuță de cafea primită de la un văr care o arunca și care nu se potrivește cu nici o altă piesă de mobilier din casă. Lucs. Două șezlonguri diferite, pentru cei cărora nu le e teamă să fie diferiți! O comodă din colecția “aruncate de alții” și un radiocasetofon Pawasonic din târg completează această imagine a bunului gust. Camerele sunt joase, drept dovada aplica aia de 29 lei din HBach. Nu e spațiu pentru un candelabru brâncovenesc sau italian în stilul “roumain nouveau”.

În plan îndepărtat se observă un spațiu de luat masa și fugit cu ea. Scaunele de plastic tip “să fie bune și pentru terasă, fă”, mușamaua aurie și o masă de terasă completează acest tablou mirific.

Perdele sunt până jos, pentru că valoare.  Plinta e de altă culoare decât parchetul ieftin și lucios, pentru că și mai multă valoare. Peretele s-a umflat un pic în stânga jos, pentru că valoare și 189.000€. Spre deosebire de sufragerie, aici nu avem două rânduri de perdele, pentru că valoare, stil și economie.

Cele trei băi completează peisajul. Stilurile alese pentru baie sunt “căcăniu cu pișuliu”, “albastrul mării cu țevi de cupru la vedere” și “verde vomitiv cu țevi de cupru la vedere”. Un singur calorifer în băi mari, lipsa ventilației și paleta de culori alese denotă bun gust și stil.

 

LUCS, NENE!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. Daca te uiti pe harta, pina-n suedejie mai e un pic, in schimb pretul mi se pare exagerat.

    00
  2. Al dreq e pielea pe tine! Ai stricat povestea omului! Acum se vede silit sa scoata 1 din fata! Csf? Ncsf?
    De mult nu am mai ras….cu pisuliul tau!
    Dar tu trebuia sa vezi dincolo de micile defecte de gust! Lasa persanu si perdelele…nu ai vazut verdele ala minunat de la gazon, acolo pui o rogojina faci plaja , un gratar o manea! Lucs!

    00
  3. Prin alte țări mai civilizate, un covor persan împreună cu o mobila de calitate lucrata manual, e mare lucru. Dacă este din lână, nu porcărie de 2 lei. Oricum, agenția vinde o casa, mobila e fix pix, de gustibus non est disputandum. Oricum prețul mi se pare umflat cu pompa, aici ai dreptate. Legat de enunțul anunțului, crezi că cineva e interesat de abureala anunțului sau de casa, și spun asta pentru că ziceai că.i „Texas” acolo, iar puradei nu diclesc „afacereza”…..

    00
  4. sufrageria aia m-a dat gata. da cineva mai mult de 200 k? ca ma bag si nu vreau concurenta.

    00
  5. Eu nu inteleg de ce nu pune lumea o schita, mai ales la banii astia. Poate vreau sa stiu cum sunt puse dormitoarele sau cat timp am pana la toaleta, pune un releveu in anunt.

    00
  6. Tu ai idee cat e o felie de aia de faianta, ma mancati-as?

    00
  7. Snobism & xeno-lexicon.

    00
  8. în vederea unei ipotetic viitor mă uit pe anunțuri de genul ăsta. și nu pricep următoarele chestiuniȘ
    1. în multe cazuri anunțurile postate direct de proprietar sunt mai corect scrise și oferă mai multe informații decât cele postate de agenții. de ce mai plătesc comision agenției?! se presupune că sunt profesioniști.
    2. pozele. de multe ori foarte puține. în multe cazuri anunțurile postate de agenții sunt poze doar cu exteriorul.
    3. în multe poze lipsește schița casei. să vezi și tu ca omul cum sunt poziționate camerele unele în raport cu celelalte.
    4. poze făcute în condițiile în care în interior este haos. ok, nu te muți cu totul de acasă ca să faci niște poze, dar un pic de ordine ai putea să faci. am văzut poze cu băi cu ciorapi puși la uscat pe calorifer și dormitoare cu genți de voiaj cu conținutul împrăștiat în jurul lor.
    5. gresia pe scări, living, holuri și balustrada scărilor metalică indiferent de cum arată restul sunt la mare modă.
    și ar mai fi, dar am uitat.

    00
  9. vai de mine…..masa e piese de rezistență. de fapt, totul, parcă au fost 3-4 echipe care au proiectat câte ceva și 5-6 echipe de „meseriași” din piață care lucrau unii după alții.

    00
    • E, o fi mutat mobila si au adus niste ieftineli, sa aiba pe ce sta si pune ceva cand mai trec pe acolo. Iar covorul, ca sa nu arate prea goala casa.

      00
  10. De ce ai nevoie si de ventilatie la bai, daca ai ferestre?

    00
  11. Citisem un articol acum vreo 2 luni cu unil din sefii de la coldwell wanker astia, cica, conform lui apartamentele de 3 camere din bucuresti ce au pretde sub 100k euro sunt de o calitate indoielnica si trebuiesc evitate de posibilii cumparatori.

    00
  12. Vali, ce pret ar avea casa in acceptiunea ta? Pt mine ar valoara maxim 55.000, dar hai sa fim corecti, ca e ridicata, constructie recenta, teren

    00
  13. Esti carcotas, nu stii sa apreciezi un lucru fin.

    00
  14. Da’ ce plm inseamna „generoa”, ca apare in descrierea tuturor pozelor…

    00
  15. A uitat sa evidentieze ca holul este locuibil :))

    00
  16. Presimt o caramida noua, in ton cu faianta astora. :D

    00
  17. Cap patrat si-a facut ditai baia, dar a pus calorifer mic si macar de lua o cada d-aia mare de colt ca sa intelegi motivul unei bai mari.

    00
  18. Casa aia la rosu mai mult de 20k euro nu face. Iar finisarile, nu-s foarte scumpe, parchet laminat, si termopan ieftin cu 3 camere, dar culoare de lemn sa para scump.

    Ca idee la banii astia trebuia sa aiba incalzire in pardoseala cu teava Pex A

    00
    • eu am crescut la munte cu tamplarie de lemn, cum toti aveam pana acum niste ani, si simt o mare diferenta de cand cu termopanele, aerul in casa este mult mai nasol oricat as aerisi, drept urmare peste tot pe unde am avut nevoie am pus termopan cu 3 camera, consider ca pierderea de caldura intre 3 si 5 camera este nesemnificativa, iar in camerele in care nu dorm niciodata nu inchid manerul la geamuri la maxim, il las la 45grd astfel ca geamul nu este etans inchis, ma rog, cand ploua in draci mai putin ca sa nu am surprise.

      00
    • ba nene. Voi cu cine lucrati de ridicati o casa cu 20k la rosu?

      00
    • cu meseriași din moldova sau din „india”.

  19. Recunoaste ca esti invidios! Ai vrea si tu o asemenea „bucatarie cu dinning”.

    00
  20. Nu inteleg baile alea goale, arata ca la Auschwitz. E permis asa ceva in R. leat 2017? N-ar trebui sa aibe utilitati minime? Parca sant sali de batut detinutii politici.

    00
  21. Daca as vrea sa gasesc o casa de inchiriat in Bv, pe ce site as avea cele mai mari sanse de reusita? Pretulzilei mai functioneaza?

    00
  22. am fost zilele trecute sa vad o casa veche, micutica(65mp utili)
    cand ajung la fata locului intreb agentul pe unde se intra. imi zice… vezi tu zidul asta? no’ zidu asta se darama si daca vrei faci porta.
    (zicea ca are 1 living, 1 buc, 1 dining unite, ma gandesc o fi un 25mp acolo) intru in casa, o incapere de 3×3, asta e livinu diningu si bucataria. pam pam.
    baia zicea ca are bideu si e renovata(~8-10mp parea in poza). cand il intreb unde e bideu si ce e cu baia asta de 3mp? pai… a gresit poza ala care a pus anuntul pe net. il intreb unde sunt cei 65mp ca impreuna tot avea vreo 30. pai 65 sunt construiti(in anunt zicea ca sunt 75mp construiti). deci da, agenti imobiliare de incredere.

    00
  23. NOU
    #46

    La dotări a trecut acoperiș. :)))))) Gizas faching craist!

    00
  24. Pretul este intradevar mult prea mare. Dar cam asta este designul in 80% din „rezidentiale”.
    Caloriferele din baie par mici, dar nu sunt neaparat. La o casa bine izolata, un calorifer de 60 cm ar trebui sa faca fata la o baie de 12-15 mp

    00
    • cum poti sa zici asa ineptie?? intr-o baie se cere o temperatura mai mare decat in restul casei, poate unul de 600 intr-o baie de maxim 6 mp, ca sa nu mai zic ca, „mai nou” se pune incalzire in pardoseala si radiator portprosop!

      00
  25. 189k hahahahah xD

    00
  26. suedejia este in cealalata parte in Sacele.

    00
  27. 6 camere, o Buda. Constructie 2012. Fara vicii.

    00
  28. Sigur nu au gresit moneda?

    00
  29. Pe mine mă zgârie pe ochi colțul decupat de la geamul din față. Ăl dintre ușa de intrare cu piramida de trepte și garaj. Cel de jos.

    00
  30. Apai culoarea cacaniu-pisuliu nu ma deranjeaza, aia mi-as face in baie. Celelalte doua, tip spital, brrr…

    00
  31. Rîzi tu, rîzi, dar cred că vei fi uimit cînd, peste ceva timp, vei afla că ”s-a dat”. Că doar fiecare casă iși are cumpărătorului ei. Pentru că indiferent de cît de urîtă și nelocuibilă ți se pare ție, undeva există altul care o va găsi așa cum găsește ciobanul o oaie pe cîmp. Acceptabilă.

    00
  32. se vinde si la moldoveni?

    00
  33. Alea cumva sunt scaune de 20 lei ? Alea cele mai ieftine pentru exterior sau care le gasesti la bar ?

    00
  34. 1. de ce crezu ca e alarma falsa ?
    2. m-am tot uitat la primele doua poze, nu mi-e f clar ca nu sunt la acelasi nivel scarile cu tarasa.
    3.daca ala o fi pe bune person ar fi ceva, decat o carpeta din obor….
    4.e clar ca omul a golit casa de mobila si alea sunt resturi ramase pe acolo, poate intr-adevar nu trebuia sa le pozeze… si par in mare parte mobilierul din curte care era posibil sa dispara daca il lasa afara.
    5.nu te-ai prins tu, dar sub terasa se pot creste gaini :P
    6.ce au perdelele pana jos ? da, nu sunt practice ca strang tot praful, dar daca te uiti pe blogurile de fashion se poarta perdelele chiar mai lungi cu vreo 20 cm decat distanta pana la podea. In prima poza nu sunt doua randuri de perdele, este perdea si draperie.
    7.oricand mi-as trage tevile la vedere din motive ca nu vreau sa sparg cand este nevoie de o reparative. ca nu le-a vopsit asta este o alta discutie. si nu, nu vreau nici rigips prin casa, despre care ai putea spune ca se repara usor.
    8.ventilatia in baie o faci daca ai pe unde, in cazul de fata ar fi fost doar o alta gaura in perete cu o sita. in baie nu dorm, nu ma deranjeaza chiar si la -20 grd sa las geamul deschis putin cat sa iasa basinile afara. nu consider un deal breaker lipsa ventilatiei, dar lipsa geamului ar fi fost. Ce nu apreciez este veluxul din baia din mijloc pt ca in Romania nu stie nimeni sa monteze veluxuri care sa tina 10+ ani (nu mi-e f clar din baia 3 daca e velux sau geam normal)
    9.casa nu a costat 20k la rosu, cum zicea cineva mai sus: are beci. problema este ca ala este posibil sa nu fie izolat sa nu se infiltreze apa si de aia este lavabila umflata in dormitor unde zici tu. cand doar un beci de 3×3 te costa 10k mai greu sa mai bagi inca niste bani sa-l faci calumea

    00
  35. ce nu mai inteleg eu, dar la fel nu te poti caca in gusturile omului, de ce ti-ai face balcon mare la o casa ?! n-ai curte sa intinzi rufele ? n-ai terasa sa-ti bei cafeaua ? de ce mai faci balcon? as face balcon din ala de nu ai loc sa iesi in el, 15cm latime cu o balustrada. strict pt aerisit si lumina. usa mare pana jos sa o deschid larg si atat. si de bani de un balcon mare la o camera mi-ar ajunge de balcoane din astea de zic eu la toate camerele. nu trebuie sa iesi cu placa de beton in afara, nu nimic…

    00
    • Nu se discuta despre marimea balconului, ci despre faptul ca e comun cu o alta camera. Sa te vada copiii/parintii/oaspetii cand te futi (si orice mai face omul in dormitor). Senzatii tari, ce-ti mai trebuie pron.

      00
    • pai exact, daca iti faci balcon cum ziceam eu, elimini si problema ca te vad plozii.
      asa a vrut omul balcon neaparat, dar n-a avut bani sa faca doua separate asa ca a facut unul singur. (ma rog, in cazul asta nu cred ca era mare diferenta de bani cat de process tehnologic mai complicat)

      00
  36. Bwaahahaha, eu destul de des ma intalnesc cu un baiat de pe strada si il astept rabdator sa-si infiga touareg-ul in garaj, operatiune pentru care trebuie sa-si plieze oglinzile ca sa incapa.

    00
  37. Cum sa coste chestia aia 190k? Aia sunt nebuni la creieri?

    00
    • costa atat ca ai si nitel gradina si ca te muti direct in ea, fara sa mai trebuiasca sa bagi bani. Mai sunt si bani din care sa negociezi.

      In plus: sa te iei de mobila si perdele? Bine boss…aia era. Eu vad doar niste camere mari. Decent. Hol sanatos. Culori destul de banale.

      00
  38. zosule. Oricum, asa ca chestii. Ca intamplator stiu.
    Multi vor o casa mare. Nu ma intreba de ce. Cand ai noroc, ca tata, sa se dubleze TOT, la un an dupa ce ai inceput-o, doare. Astia in 2012 nu au scuza asta, totul fu destul de previzibil. Dar, din pacate, trebuie sa renunti la anumite cacaturi: vezi gresiile. In plus, e prostia asta cu gresia pana in tavan: scump, inutil, urat.

    Casa e okish in sensu ca pare aerisita. Am vazut o gramada de case extrem de pline. De fapt, mai sus intreaba unu de ce sunt budele asa goale. Ca sa te caci in liniste, d-aia. Aici au un bulina alba.

    O vand unii de abarnau. Se vede in poza cu scaunele de plastic. Inteleg ca n-ai avut bani de mobila calumea, dar, daca tot o vinzi, lasa camerele goale. Plasticu e iesit de la moda de prin anii 80. Si atunci a fost vag.

    Ma amuza scorurile astea „55k cu 20k la rosu”. Astia sunt fomistii de fac 4009lei pe luna, toata familia, si sunt suparati ca nu isi permit un apartamenti in Bucuresti si isi imagineaza ca pretul maxim ar trebui sa fie undeva la 4.6K/camera +2k buda si bucataria cadou.

    Tinerii, stiti ca numa o bucatarie va duce cateva mii, nu?

    *190k poate fi mult, dar nu stiu cum sunt preturile in zona.

    00
  39. am mai pus un comentariu pe puncte si nu-mi apare. jos cenzura !

    00
  40. Sa vedeti pe ce se cere peste 100 000 eurache la bucale …asta e ‘lucs’ dpdv spatiu din ce vad …faianta, gresia, lavabilu’, termopane se pot inlocui …pretul este enorm intr-adevar …

    00
  41. terasa nu are bari de protectie, cazi din neatentie de pe ea si distanta nu e mica… trebuie adaugat la pretul case pt viitorii proprietari si costul balustrazii din inox sa fie romanian style

    00
  42. NOU
    #74

    Articolul asta arata ce m-a determinat sa plec din tara: rautatea oamenilor
    * gusturile tale nu sunt standard de frumusete, ce iti place tie poate sa displaca altora
    * de unde stii ca e tigan?
    * fiecare isi construieste casa dupa nevoile lui, daca nu ii trebuie 2 garaje, nu isi face.
    * de ce esti rasist si faci comentarii dinastea despre copii lor?
    * se vede clar ca mobila a fost mutata intr-o alta casa si ce a ramas acolo e doar ceva temporar
    * fiecare are dreptul sa ceara cat vrea pe casa, daca nu iti convine, nu o cumpara.
    Sper ca de acum inainte in viata sa intalnesc cat mai putini oameni ca tine

    00
  43. Pretul terenului in zona e cca 50 €/mp, deci terenul face cam 31000 €. Un cost de construire mediu e in jur de 350 €/mp, deci 94.500 € . Aici e discutabil ce considera unii suprafata utila…deci avem un total de 129.500 €.
    Intr-o alta abordare, casa aia poate genera o chirie de vreo 600 €/luna, care la un randament decent de 6%/an ne sugereaza un pret de 120.000 €. Analiza mai poate fi rafinata dar tot pe aici pe undeva ajungi cu pretul, plus sau minus.
    Diferenta pana la 189.000 o reprezinta extraprofitul pe care il vrea vanzatorul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.