Protecția Copilului și “familia unită”

Un nenorocit din Brașov își violează fiica de 14 ani. Mama știa, dar nu avea nici un venit, așa că s-a făcut că nu vede, plus că individul era destul de violent. Copila a cerut ajutor de la Protecția Copilului, care i-a dat cu flit. Azi, tipul a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Ce credeți că va face după ce va ieși? Se va îndrepta? Își va cere scuze? Va încerca să trăiască o viață exemplară?

Sau le va căuta și, profitând de impotența poliției, se va răzbuna crunt? Cine îl poate opri? Singura soluție a celor două e să fugă undeva și să nu spună la nimeni unde s-au dus, deși nici asta nu e foarte sigur.

România pitorească, an 2017.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. „Protecția copilului a vrut să păstreze familia unită” nu pricep dacă e trolăleală sau prostie, tot recitesc…

    Adică protejezi un violator și un incestuos pe fondul familiei tradiționale.

    00
    • Dar cei de la „Protectia” Copilului ce ar trebui sa pateasca pentru interesul pe care si l-au dat in acest caz?

      00
    • @jianu pai sa vedem :
      -tainuire (au stiut ca se comite o fapta penala si nu au raportat politiei)
      -favorizarea infractorului (au permis infractorului sa continue incalcarea legii)
      -neglijenta in serviciu (era datoria lor sa ia masuri)

      00
    • Din ce am auzit se pare ca la parnaie nu prea sunt felicitati astia cu viol de copii, s-ar putea sa se rezolve problema de la sine..

      00
  2. stai, stai. de ce ”le va cauta”, ”soluția celor două”? adică mă-sa știa ca fata e violată de tac-su (soțul, concubinul, ceva-ul mamei) și n-a zis nimic pt că bani și totuși fătuca aia a rămas în grija lu’ ma-sa?!
    in cazul ăsta ce o poate opri pe mă-sa s-o vândă pe amărâtă cui dă mai mult. că oricum e începută?

    00
  3. Intr-o lume normala Coalitia pt „Famiglia” ar trebui sa intervina: sa le sprijine cu bani ca sa se poata intretine pana cand mama se califica in ceva si fata isi termina studiile in paralel cu consiliere psihologica. In Romanistan Coalitia pt „Famiglia” strange semnaturi contra homosexualilor si ajuta la strangerea de bani pt Piramida Mantuirii Neamului(doar si popii i-au ajutat cu 3 mil de semnaturi). Fata si probabil si mama vor ajunge sa se prostitueze.

    00
    • Persoana care a fost complice la viol si care figureaza pe certificatul de nastere drept ruda de gradul 1 a fetei violate, poate fi cel mult sprijinita moral sa ceara singura decaderea din drepturile parintesti, iar orice institutie/organizatie care ar trebui/se lauda ca sustine copiii ar trebui sa faca plangere penala impotriva respectivei rude de gradul 1.

      Sa nu ne imbatam cu apa rece: nu e nicio diferenta intre parintele care violeaza si parintele care-l sprijina prin acoperire. Si da, in acest caz, ruda de gradul 1 e si prostituata.

      Fata ar fi bine sa fie sprijinita cat de mult posibil si-i doresc lucrul asta. Si nu, nu va ajunge prostituata.

      00
    • Aici cred ca te înșeli. Coaliția pentru Familie ar infiera-o pe copila pentru ca a îndrăznit sa dezbine familia, celula de baza a societății.

      Liana Stanciu ar găsi cu siguranță dovezi despre vinovăția stricatei ce umbla indecenta prin casa.

      Pe urma si-ar mângâia fălcile alea de halterofil perpetuu pe steroizi, emanând un aer de satisfacție.

      00
    • Coaliția pentru la famiglia intervenea dacă ala avea fiu si-l futea in cur.Că nu e creștinește între masculi

      00
  4. Da, boss, da’ avem un super clopot…

    00
  5. ce treaba are coalitia pt familie sau cum se numeste in treaba asta? niciuna. politia este mizerabila ea singura, fara sa fie nevoie sa fie impinsa inspre mizerie de influente externe.
    n-o mai judecati asa rapid pe mama. de cele mai multe ori, covarsitor ca procent, femeile care se complac in asemenea situatii abuzive sunt afectate de tulburari de personalitate de care nu sunt constiente, cauzate de o copilarie dificila si de parentaj defectuos. femei cu probleme de atasament, incredere in sine zero, perceptie a realitatii distorsionata, compulsivitate in comportamente periculoase si adictive in care isi gasesc refugiul, anxietati si incapacitatea de a-si asuma responsabilitatea asupra propriei existente. e usor sa le judecam noi, astia perfectii, dar e foarte greu sa fii in pielea lor.

    00
    • Coalitia pentru familie este un bun exemplu de „tara arde, babele se piaptana”.
      Ca un auto-proclamat protector al familiei romanesti si crestini preocupati de aproapele lor, nu au nici o reactie la drama de mai sus, care acum a devenit mult mai cunoscuta.
      Alaturi de BOR care de preocupata ce era, la drama de la Colectiv, a durut-o in clopot si apoi tot ea dat victima ca „nu a fost invitata”.

      Altfel, ambele militeaza pentru schimbarea constitutiei, care ne afecteaza pe _toti_, justificandu-se prin „protectia copilului”, „sprijinul mamei si al copilului” si alte sloganuri pompoase in fapt fara fond, fiind doar homofobi (altfel iubeste-ti aproapele, etc..).

      00
    • Simplifici prea mult. Politia vinovata, da. Dar: cel de la Protectia Copilului, asistentul social de la Primarie si mama ar trebui sa raspunda penal. Asta intr-o tara civilizata: raspundere penala in nume propriu, nu institutia. Ca institutia suntem toti, deci ne acoperim de hartii si e bine.

      00
    • Daca acele mame-femei nu au discernamant eu zic sa le luam dreptul de a vota.

      00
    • florin: da, eu sunt de acord cu raspunderea penala a mamei in cazul asta. numai ca o analiza psihiatrica va concluziona ca mama este borderline si asta o va disculpa de raspundere penala. dar un proces penal in acest caz ar fi bun, indiferent de rezultat.

      00
  6. Soluția fetei e să fugă de vita de mă-sa.

    00
  7. Familia traditionala* unita… Se aude, Coalitia pentru Familie?

    00
  8. Sa inteleg ca problema nu e la protectia copilului, e in familia unita?? De ce nu se iau astia de la pro de cei de la protectia copilului? Pentru ca tema primita e ” familia unita”. Credeti ca in tarile unde s-a legalizat ” casatoria” intre persoane de acelasi sex nu exista astfel de fapte??? Cautati stirile cu retelele de pedofilie din Franta si Belgia si apoi vorbim.
    Ps: 40 – 50 % din stirile de la pro sunt platite sau cu directie. Mi-as dori o lege prin care televiziunile si ziaristii sa declare toate sumele primite pentru o campanie sau o anumita directie, iar in articolele sau reportajele respective sa fie indicat acest lucru.

    00
    • Intr-un fel e. Spun ca lupta pentru familie dar demonstreaza ca lupta impotriva homosexualitatii si cam atat.
      Cat despre alte tari, daca nu este mediatizata o problema nu inseamna ca nu exista. Spre deosebire de unele tari in romania bataia este o forma de educatie acceptata, nu se iau masuri suficiente de bune impotriva violatorilor si pedofilia impreuna cu coruperea de minori sunt o gluma. Da, aici in Bucuresti situatia este un pic mai buna dar tara e un pic mai mare decat un singur oras.

      00
    • NOU
      #26

      toate vin de la Prot Copilului, unde politica este sa nu aiba copii in centre si unde copiilor le este spus ca au libertate deplina, ca parintii au doar obligatii ! Parintii de frica sa nu-si piatda copii, ascund multe de aceasta teama. Pe de alta parte, copii sunt incurajati sa aiba libertate necontolata. Eu stiu un caz unde familiei (in prezenta copilului) i-au spus ca poate avea rel sexuale cu persoane mult mai mari de varsta daca doreste si mai ales dupa varsta de 15 ani legea permite ! In cazul de mai sus are 14 ani si nu au avut ce face, pentru ca daca avea 15, copilul ar fi fost constrans sa declare ca asa a vrut si atunci tatal nu ar fi fost condamnat .

      00
  9. Protectia copilului e cea mai sinistra gluma a tarii. O adunatura mai mare de prosti si puturoase n-am vazut in viata mea. Sigur ca cei mai idioti si cu 272-ul ala e de o imbecilitate ce nu s-a mai pomenit.

    00
  10. Cu putin noroc fata isi va reveni si va pleca de langa mama spre o viata, ca ce a fost pana acum, s-a numit chin. Protectia copilului e doar un nume, nu reprezinta mai nimic, din proprie experienta spun ca oamenii de acolo, majoritatea sunt picati din cer, gen roboti, care executa actiuni dupa ceva reguli, reguli nestiute, nescrise. Desi asistenti sociali, cei ce muncesc acolo, nu par a avea vreo putere sau vreun dram de gandire lucida cu privire la cazuri si solutionarea lor. Ei insisi sunt tratati ca pe niste vite, animale, stau 4-6 intr-un birou cat un dormitor (in caz pozitiv), acolo mananca, acolo vb la telefon, preiau hartii, rezolva cazurile, barfesc colegii de la alte departamente, etc, deci cum sa ma astept la compasiune si atentie cand ei sunt deja sictiriti de multa vreme.

    00
  11. Sigur ca cei mai idioti si cu aerele cele mai mari sunt sefi. Stiu ce spun, pentru ca am trecut prin aceasta infectie putreda numita sistem de protectie al copilului. Am plecat de scarba. Sistemul nu protejeaza pe nimeni, nici macar pe el insusi, orice prostanac care se plictisea p-acolo si-a luat o diploma de psiholog, orice tampita care a facut cu chiu cu vai asistenta sociala nu trece de nivelul lui „cate gaini ai in curte”. Consilierea psihogica este un termen mai mult decat perimat la ei. „Interesul superior al copilului”? Ha! Toate putorile care in aceasta fetida hazna se numesc inspectori, toti, zic, sforaie cat e ziua de lunga rahatul asta; pariez ca nuci acum trei sferuri don ei nu stiu ce-i aia.
    Insa chiar si aceste lepre, ca sa stie ceva si macar sa faca o delegatie sau o invitatie la o sedinta de consiliere, trebuie sa fie anuntate, cineva sa sesizeze mareata protectie a copilului. Inteleg ca asa s-a si intamplat in cazul de fata si maretii specialisti au dormit pe ei.
    Sunt si centre, desigur, dotate tot cu specialisti doar cu numele, ei nefiind in stare sa ingaime doua vorbe. Victimele se duc acolo cu ochii vineti si coastele rupte, da’ cum le afla consortii ca-s acolo si se jura pe la garduri ca nu mai fac, cum le sticlesc ochii si la astea si iar se carabanesc la domiciliul conjugal. Trece ce trece si iaaaar cu ochii vineti la centru!
    Ce sa mai, educati-va copiii de acasa, ca sa poata trai cum se cuvine, in fond ei nu vor tine minte nici ca au mancat salam de Sibiu sau muschiulet de caprioara, nici ca s-au lafait in ale vile, nici curatenia luna, vor tine minte timpul petrecut impreuna si ce-au invatat de la voi!

    00
  12. Daca se intampla cum am mai auzit eu ca se intampla, si afla colegii de celula pentru ce a intrat cercopitecul la bulau, nu mai iese intreg de acolo (o -> O )

    00
  13. „Un nenorocit din Brașov își violează fiica de 14 ani”
    se poate înțelege că o viola vreme de 14 ani … you may want to reword that

    00
  14. Au grija băieții din pârnaie de nenorociți ca ăștia! Dacă mai au vlagă după, înseamnă ca băieții nu și-au făcut treaba bine, deși ma îndoiesc!

    00
  15. 7 ani o să fie și el abuzat în închisoare! Ăștia au regim „special” :)

    00
  16. Da, numa ca la Protectia Copilului ajunge sefa Bombonica Acadea Dragnea. Sau aia din Deva care a mers la examen cu stick-ul cu intrebarile proprii. Si aia care ii angajeaza nu fac puscarie, ca „nu e abuz in serviciu daca se incalca legislatia secundara”.

    00
  17. Cum ma, sigur ala nu e din Vaslui sau macar de undeva din zona Moldovei? Stai asa, aveti si voi exemplare din astea de tampiti in Brasov? Parca nu imi vine a crede…

    00
  18. Și eu tocmai ce vizionam blockbuster-ul Elena Koshka gets fucked by her stepbrother. :)

    In alta ordine de idei, cum vine asta frate, e plina lumea de qizda, calci pe ele că pe broaște și dintre toate tu te-ai găsit s-o bubui tocmai pe fie-ta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube