Rețeta fericirii pentru 2017: nu te mai gândi la…

Te uiți în stânga. Rusia face chestii. În dreapta e o știre despre cum Turcia are mâncărimi. Trump face numai tâmpenii. Prin Africa se moare de foame mai mult decât oricând. Arabii au ISIS, petrolul nu mai e de ajuns la modul în care sparg banii. Totul e supraevaluat. Apple are câteva sute de miliarde de dolari cash. Facebook la fel. Noi ne batem pe hârtie igienică.

Crăpături au fost mereu, dar ele se adâncesc, iar la un moment dat săracii nu vor mai avea ce mânca decât pe bogați. Democrația nu e bună, dictatura nici atât.

Soluția pe care o văd e să nu ne mai gândim la asta. Ignoranța e fericire. Să nu ne mai gândim la ce se întâmplă politic și social, să băgăm capul între urechi și să ne vedem de ale noastre. Trebuie să fac curat în pod. Nu sunt medicamente pentru copii, dar eu sunt sănătos. Uite, a început un sezon nou din The Americans. Am văzut o poză cu o cafea azi dimineață. Am dat like. Urmează să se lanseze noile iPad-uri. Sper sa fie mișto. S-a mai prăbușit o fabrică în Bangladesh? Nasol, dar tricourile alea de 30 lei trebuie să fie făcute undeva. Nu avansăm deloc ca societate. Nu ne ridicăm nivelul de trai, nu eradicăm bolile minore sau medii. Ai văzut-o pe fetița fără mâini de la România Dansează? Ce tare, frate! Las și eu mașina aici cinci minute, că mi-e lene să merg pe jos. Da, poluarea din China e groaznică. Uuuu, gelato!

Așa se explică succesul emisiunilor și ideilor de gen. Decât să mă gândesc la mine și la viața mea, oh, look, a shiny penny!

 

film-war-dogs-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Establișmentul a programat totul. Noi suntem doar pioni.

    00
    • Daca scriam decât în loc de doar poate își dădea seama lumea că era sarcasm.

      00
    • Un joc de sah e viata
      Destinul singur joaca
      Iar noi suntem pionii
      Vrand de urat sa-i treaca
      Ne muta ne mai lasa
      Un timp ne muta iara
      Apoi in cutia neantului ne arunca

      00
  2. Probabil astia marii de conduc lumea si eventual cu ajutorul umor oameni de stiinta destepti au ajuns la concluzia ca nu ne putem sustine ca omenire, deocamdata. Ca suntem mai multi decat trebuie. Tot ce se intampla duce spre razboire, fie in interiorul fieacarui stat fie intre state. Se va face o selectie mai mult sau mai putin naturala. Astia cu drepturile omului si raselor si sexelor probabil si-o vor lua primii ca ei nu sunt in stare sa loveasca pe cineva ca are si el drepturi. Plm.

    00
    • Ai fi uimit, există în Jurnalul Fericirii, cîteva paragrafe dedicate lui Noica și nu-s laudative. Aș spune că-s ușor disprețuitoare.

      00
  3. ”Wooww iar primesc mancare din aia buna frumos mirositoare. Am si 3 gagici noi. Lumea mea este perfecta.” spuse pestisorul din acvariu.

    00
  4. Parca mai tare ca oricand, lumea pare pusa pe razboi. Si unde sa fugi? In Europa va fi vraiste daca se pun aliantele pe bombardare reciproca. SUA pare mai dispusa ca oricand sa inchida ochii in fata Rusiei si sa expulzeze eventualii imigranti. America de Sud e departe si nu pare sa o duca mai bine. Asia – cate tari de aici nu o duc deja rau? 2? 3? Sa fie Australia sau Noua Zeelanda? In caz de razboi mondial, tind sa cred ca desi va fi pace in ultimele doua, nu va mai fi aceeasi prosperitate ca pana acum, ba chiar as tinde sa cred ca vor saraci masiv daca se pune pauza miscarilor de produse pe transport naval.
    Asa ca aplic deja ceea ce spui tu: trebuie sa imi termin gardul de imprejmuire a terenului, de terminat izolatia, poate anul asta imi termina si mie primarul de asfaltat strada. Jobul are perspective daca stau sa ma gandesc bine, fetita imi creste vazand cu ochii si in fiecare zi spune cuvinte noi pe un ton atat de drag de imi vine sa o pup tot la 2 secunde. Daca nu ne invadeaza sinistratii si nu incepe razboiul, poate chiar fac un concediu in Croatia sau Italia la mare. Ma urc in masina si fac tot atat (ca timp) ca pana la Mamaia. Vine primavara, infloresc pomii. Ignorance is bliss.

    00
  5. Din pacate exista doar 2 variante:
    – iti bati capu, te dai peste cap = rezultatul va fi acelasi
    – ignori totul = rezultatul va fi acelasi
    Subliniez: DIN PACATE – rezultatul va fi acelasi in ambele cazuri = dezastru – e inevitabil.

    00
  6. „la un moment dat săracii nu vor mai avea ce mânca decât pe bogați”
    Cand aud din astea, imi bag pendula. Ce, ma, „nu vor mai avea ce mânca”? DE CE? Le fura „bogatii” mancarea?
    Aia de la bataia pe curpapir, chiar crezi ca erau saraci, sau erau PROSTI? Cati din aia aveau smartphone, oare?

    00
    • inegalitatea dintre ăia care au și ăia care n-au crește, cumva până la punctul în care ăia care au gasesc soluții să aibă mai mult, iar ăia care n-au ajung să moară de foame. și atunci zidurile alea pe care le vezi din avion între cartierele sărace din africa sau din america de sud nu îi va opri pe săraci să le sară și să mănânce tot ce întâlnesc.

    • Si eu consider ca aici este marea problema. Prapastia dintre bogatie si saracie se mareste cu fiecare minut, ca o bomba cu ceas.
      Nu cred ca isi doreste nimeni sa fie in pielea unui om care moare de foame si nu are alternative. Da, toti o sa aruncati cu pietre ca e lenes, ca tampenii. Cred ca va e clar ca nu suntem toti la fel, nu avem toti aceleasi ambitii. Aia lenesi/muribunzi trebuie ajutati, ca altfel se vor ajuta singuri si nu o sa ne placa.

      00
    • Astia cu minusuri, ma scuzati, eu vorbeam despre Romania. Cam „limitat” orizontul, intr-adevar, dar incepe sa-mi creasca tensiunea cand citesc „se moare de foame” despre Romania.
      In Romania, numai lenesii si prostii „mor de foame”. Nici macar aia.
      A, n-au iphone, asta da, dar in nici un caz nu exista imaginea tarii „promovata” pe televiziunile romanesti.

      00
    • În România oriunde scuipi o sămânță de ceva crește ceva ce poți mânca tu sau animalul tău. Prost să fii să mori de foame, ad literam!

      00
  7. cum zice cartea cu cel mai mare tiraj din lume: „fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor”

    00
  8. E o diferenta intre agitatie si implicare. Deocamdata multa lume se agita – da partidul ala al clasei de mijloc care sa le spuna mars pesedistilor nici nu a fost infiintat.

    Ne-au luat-o inainte ungurii din nou.

    https://budapestbeacon.com/momentum-movement-campaigns-referendum-hungary-olympics-bid/

    00
    • Acel partid anti Orban a aparut recent in Ungaria, se numeste Momentum. Oameni tineri, ong-isti, oameni deschisi la minte. Noi, cand? si, mai ales, cu cine?
      Asta ca sa avem cu cine vota in 2020, cand actorii actuali vor fi praf, din motive diferite…

      00
    • @lara

      #momentum este exact #rezist de la noi.

      numai ca ei in loc sa faca petitii in continuare au trecut imediat la nivelul urmator. S-au transformat in partid.

      00
  9. Miorita mondiala. Csf?Ncsf!

    00
  10. Ignoranta? Sau nesimtirea si egoismul? Ma informez, aflu chestii, dar le folosesc doar pentru interesul propriu, nu incerc sa schimb nimic daca nu are legatura stransa cu mine. Probleme in Turcia? E bine de stiut, la vara imi fac vacanta in Cipru sau Grecia. Trump e pe aratura? USA cade din topul tarilor in care as emigra, dar vecinul Trudeau zambeste frumos. Bataie pe hartie igienica? Hmm…deci sunt inconjurat de cretini. Oare am cum sa profit de pe urma lor? Nu sunt medicamente pentru copii? Pe cine cunosc eu p-afara? Poate sa-mi procure in caz de ceva? Nivelul de trai? Al meu e ok, restu’….neinteresant. Si asa mai departe…
    Planeta se duce dracului. E bine sa stii, dar nu stiu cat de util este sa incerci sa opresti procesul.

    00
  11. Fetita de care zici nu era la Romanii au Talent? Numai intreb, nu dau cu paru’. In rest, mare dreptate zici…

    00
  12. well, daca te uiti la imaginea din avion, tehnologia si mancarea devin tot mai ieftine, petrolul nu mai e necesar in urmatorii 30 de ani, Europa e cea mai dens popendulata zona suficient de mare incat sa conteze, Rusia se depopuleaza si o sa dispara in urmatorii 50 de ani, violenta si foametea e la un minim istoric si suntem in pragul unei noi evolutii tehnologice care, in teorie poate aduce ingredientul necesar pentru ca democratia sa functioneze: accesul la informatie si guvernarea bazata pe date/facts- nu vorbesc doar de internet/similar ci si de timpul disponibil pentru educatie. E prima data in istorie cand oamenii au timpul asta la dispozite sa citeasca bugetele locale, sa participe la sedintele de consiliu local, sa verfice datele si sa publice pe baza datelor.

    00
    • Vorbesti pe langa. Care mancare? Aia care 90% NU e mancare? Ia du-te mananca un salam cu 2.50 lei/kg si-o sa vezi cum nu te poti scula din pat 2 zile. Accesul la informatie? La CARE informatie, aia care dezinformeaza si manipuleaza? Da-ti-ne un like pe facebook, cam la asta se reduce”informatia”. Evolutie tehnologica? Aia care foloseste motorul cu ardere interna de acum 50 de ani? Ai desfacut vreodata un aparat de asta „sclipitor” (combina sony, televizor samsung etc etc) sa vezi ca are circuite cam jumate cat palma mea, aceleasi de acum 10 ani? Cloud, ios, android … mare caca. Aplicatii care sa te faca retardat. Ati auzit de mIRC ? acum 15 ani era la moda si mergea(si merge) mai bine ca „google cloud” si restu. Etc Etc…

      00
  13. Ai uitat tagul „ironic”

    00
  14. Ati intrat toti in depresie? Astenie de primavara ?

    00
  15. „Soluția pe care o văd e să nu ne mai gândim la asta. Ignoranța e fericire.”

    Welcome to America!

    L-am intrebat odata pe un coleg american, inginer, fost angajat la Honeywell (aia care fac turbosuflante, pentru cine n-a auzit de ei), daca stie ce aia aia VGT. Habar nu avea.
    Numai noi, saracutii, trebuie sa invatam mecanica, si alte chestii, ca sa nu luam teapa cand cumparam o masina. Doar noi ne uitam sa vedem cat poliester e in camasa, ca daca nu e 100% bumbac, rad vecinii de noi.
    Acolo cetatenii au drepturi. De-aia nu ii doare capul. Superi pe unu’, te da in judecata. La noi se fac borduri inalte, ca sa nu cumva sa treci pe acolo, cand te duci sa-ti iei paine, iar daca da Huidu sau nevasta lu’ Paunescu peste tine, nu numai ca ti se pune piedici in a-ti obtine despagubirile, dar presa il victimizeaza tot pe ala de te-a terciuit pe asfalt.

    00
  16. NOU
    #31

    din pacate nu am bani de lobotomie, asa ca o sa continui sa inteleg ce si cum pot. Mi-am luat rindea electrica dar am si o masina de gaurit manuala. Poate pica curentu si am chef de dat gauri…

    00
  17. Vali are dreptate. Ceea ce spune el mai sus se incadreaza intr-un concept psihologic numit wellbeing.
    Mai pe romaneste inseamna sa traiesti cat mai mult in prezent, sa nu iti faci prea multe griji de viitor, sa nu fii crititic, sa nu fii foarte prudent si si faci cat mai multe lucruri noi care iti fac placere.

    00
    • Si daca s-ar putea sa nu te gandesi deloc si niciodata la consecinte in tot ceea ce faci. Atunci ai fericire maxima.

      00
  18. Lăsați prostiile și hai să vedem un film
    https://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
    Poate chiar două
    https://www.youtube.com/watch?v=vdb4XGVTHkE
    Și poate dai și niște Aurași

    00
  19. Noi, românii, din moment ce am petrecut 45 de ani sub communism & îndoctrinați sub regimul & ideologia aia (din care a ieșit postmodernismul și efectele sale); noi românii suferim de SOLIPSISM.

    Vali, așa se numește ceea ce ai descris mai sus, „solipsism”.

    00
  20. Sunt eu nebun, dar ma regasesc in articol! Lucrez in afara tarii momentan. Nu m-am mai muitat la tv, la emisiuni gen iarta-ma, si nu am mai citit absolut nici o stire, doar niste carti, plimbari, shopping si cam atat. Sunt rupt de realitate? Si am si cumparat un tricou de 150 euro facut in Bangladesh!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.