De ce vrea Firea Centura Bucureștiului sub administrarea primăriei…

A ieșit azi coana Firea să spună că ar vrea să treacă Centura Bucureștiului sub administrarea Primăriei Bucureștiului, ca să o construiască ei mai repede. Că primăria poate, Ministerul Transporturilor nu.

Schema e simplă: acum se construiește cu bani europeni, și se construiește greu pentru că din ăștia se poate fura mai greu. Pe când, la primărie, se va construi cu credite pe care primăria le va contracta, și din care se pot fura fără probleme, pentru că până vor descoperi găurile, Firea va fi deja Președinte, și oricum nu va semna ea actele furtului.

Și asta pentru că sunt lacomi și nu vor să fure 10%, uman, simplu, decent, ei vor să fure 50%.

bucuresti

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. si daca totusi vrea sa faca ceva sa o termine, poate este o sansa. Daca se merge tot asa, sigur nu se face. Din start i-ai pus eticheta de mare hot. Citind articolul acesta am vazut toata Romanica. Ne certam, ne acuzam, vorbim, nu facem nimic – impreuna.

    00
  2. Asta e definitia clasei politice actuale care se gandeste intai la furt si apoi la bunastarea poporului. Eu nu stiu cat o sa ii mai suporte poporul.

    00
    • Citeste 1984. Cred ca 90% din personaje au fost inspirate de 90% din romani. In consecinta, poporul aude azi ca au furat, uita maine cand le dau 2 lei la pensie/ajutor social.

      00
  3. Si tot Bucurestiul iti va spune: bah, sa fure dar macar SA FACA DRACULUI DRUMUL!!!

    00
  4. Sa furi 10% e decent, in plm?? Vin la tine in casa si iti fur 10% din bani sau din muraturi, ce faci, ma lasi sa plec?

    00
    • Daca am de ales intre imi furi 10% si imi furi 50% (sau mai mult si eventual te caci in mijlocul casei si manjesti peretii), aleg sa ma lipsesc de 10%.

      00
    • Bine, as prefera sa nu furi nimic, dar iarba ceva atat de bun de fumat nu e pe nicaieri.

      00
    • Coae, peste tot in lume, politicienii fura, ca de aia au intrat in politica, sa faca bani mai multi si mai repede decat urcand treptele profesionale sau facand afaceri oneste.Trebuie sa fii naiv sa crezi altceva. Diferenta este ca in tarile civilizate, fură 1/2/3 sau max 10 % , pe cand la noi, fură la multiplu de pretul real (zoso a fost finut cu 50%…)

      00
    • E mai convenabil decit sa ii furi 50%, nu?

      00
    • Intre 5-10% se ciordeste oriunde in lume, nu se poate altfel, din banii aia se finanteaza partidele. Din Japonia pana in America la orice lucrare se da procent si asta nu de ieri de azi, e de pe vremea imperiului roman. Diferenta e ca la noi sunt si prosti, lacomi si dau ca porcii (pe model fanariot) spre deosebire de astia mai avansati ce o fac la limita legii intr-o zona gri deschis numita lobby.
      Nu vreau sa te insult, dar sunt 99.99% sigur ca daca ai fi intr-o pozitie de decizie nu te-ai sfii sa iei si tu un 5-10% acolo pentru copii. Puterea corupe, puterea absoluta corupe absolut.
      Oamenii nu fac scandal de dragul legii si onestitatii ci pentru ca se simt neputinciosi si iritati cand altul fura mai mult si mai repede si mai bine decat ei.

      00
    • In comparatie cu cat se fura la contractele unde nu sta UE cu ochii pe ei, sa stii ca e chiar decent. Ar insemna ca se folosesc 90% din bani pentru lucrarea propriu-zisa. Numa’ ca tolomacii nostri n-au invatat inca ideea de „daca nu curge, pica”. Ei vor tot, un tun, cateva meleoane de euro din pix si gata. Dar avem prin ministere si oameni destepti, care se multumesc cu 10%-le mentionat de Vali. Elegant, discret. Drept, nu-ti rasar imediat in curte un bloc si 4 masini noi, ceea ce e si bine de altfel, ca nu bate la ochi.

      00
    • Oameni buni, voi suferiti de un grav sindrom Stockholm

      00
    • 10% este un profit maxim pt astfel de lucrări. 50% este hotie curata. Problema e ca si la 50% supraevaluat lucrarea tot nu indeplineste criteriile.minime de calitate

      00
  5. Adica vea sa spuna ca a terminat cu gospodarirea capitalei si cum se plictiseste s-a gandit sa ia si imprejurimile. Sa se apuce-n plm sa faca ceva problemele de la ea din casa(Bucuresti) si apoi sa faca curat si in curte(pe centura). Si crede-ma ca sunt destule.Eu asa zic. Dar cum spuneai si tu Vali chestia asta nu tine de lucrul bine facut. Tine de : Hai sa vedem cum facem sa mai mulgem cumva ceva. Si te contrazic.Nu e 50% e 60. Nu stiu din sursa sigura dar asa am auzit o conversatie undeva.

    00
  6. Vrea sa o treaca la Primarie pentru ca pentru prima data in multi ani, parti de centura sunt intr-un proces bun de studii de trafic si alegere de solutii pentru modernizare facute de Banca Europeana de Investiţii. Studii care se vor finaliza cu investitii finantate de UE.
    Si probabil cum zice si @Zoso e prea mare vaca si prea aproape sa nu cumva sa o piarda clanu’ Pandele si sa o „mulga”
    Oricum ceva e clar, Centura Capitalei e cea mai neagra buba si cea mai rusinoasa avuta in gestiunea CNADNR, poate vor sa scape de ea sa nu mai ia 20k de injuraturi zilnice.

    00
  7. Firea presedinte?
    O sa visez urat la noapte.

    00
  8. E si mai simplu. Daca ia centura o sa ia si terenurile de langa ea eventual. Ceea ce inseamna bani multi in care pot sa-si bage mainile pana la cot.

    00
  9. NOU
    #30

    Înainte să iasă Firea președinte vă dăm foc serverelor.

    00
  10. Daca nu iese treaba e acoperita, vrea sa angajeze un administrator care sa dea cu semnătura și în caz că vine DNA, Firea și consilierii sunt nevinovați.

    Centura oricum nu e gata in 2 ani, numai bun să spună că a încercat înainte de prezidențiale.

    Știi care e problema ? Ea și Pandele și copiii lor vor locui în București, pe cine o să înjure că nu avem autostrăzi și centura ?

    00
  11. Da măi dar o să avem centură cu borne haurite, separatoare îmbrăcate în print leopard și indicatoare cu cristale jvarovski. Iar doamnele de pe marginea drumului vor sta tolănite pe canapele de catifea mov.

    00
  12. „acum se construiește cu bani europeni, și se construiește greu pentru că din ăștia se poate fura mai greu”
    aici cred ca gresesti. se construieste greu pentru ca suntem lenesi, indiferenti si hoti. nu din cauza banilor europeni.
    indiferent ce tip de bani sunt la noi in tara tot greu se construieste (dupa revolutie ma refer).

    00
  13. NOU
    #34

    Ce misto si-a ales momentul. Cand lumea e ocupata cu mentinerea partenerei de viata si cum sa mai faca bani pt suzixtenta. Imediat dupa inabusirea protestelor. Welcome rusia land and stockholm sindrome. Poporul roman traieste o tragedie fara egal in istoria sa milenara. Peste 3 milioane de romani emigrati in alte tari, toata industria distrusa, mai rau decat ar fi fost intr-un razboi, resursele tarii si obiectivele economice ramase nedistruse, toate in posesia strainilor. Suntem un popor terminat, tara devenita o colonie exploatata si fraudata de cercurile de interese straine, in multe cazuri in cardasie cu cei care conduc tara. Din pacate nu mai avem nicio sansa. Uitati-va ce fauna este in Parlament, ce presedinte avem care nu are nimic in comun cu poporul roman. Calitatea tarii de membra a UE mentine situatia in care ne aflam. Politica in toate domeniile, inclusiv al dezvoltarii economiei, se hotaraste in afara tarii de forte interesate in exploatarea in favoarea lor a bogatiilor tarii. Suntem intoxicati de media sa nu mai gandim si sa i acceptam! Sa le acceptam hotia si sa stam jos, culcat! Lingeee! Da sefu sa traiti bine!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.