E mai ușor să crezi în conspirații decât în muncă

Făceam un follow-up la articolul cu casele Președintelui și am găsit articolul ăsta din decembrie 2014, care are nu mai puțin de 36.000 like-uri.

De ce credeți că are atât de multe?

Pentru că e mai ușor să crezi că e o conspirație sau a furat decât că a muncit. Așa se explică faptul că altul are și tu nu ai. Nu că el a învățat să aibă un loc de muncă bine plătit și tu ai băut bere și ai dansat pe manele. Sigur a făcut el ceva. Sigur sigur! Nu avea cum! Cine face economii? Cine nu sparge toți banii pe care îi are în buzunar?

Un cititor spune:

Metalitatea asta a adus romanii pe ultimul loc la economisire din europa. Romanii nu pot sa doarma noaptea stiind ca au niste bani in cont pe care nu i-au cheltuit.
De asta cand ii spui romanului ca sunt altii care fac economii nu ii crede, nu are educatia aia financiara de a strange bani. Nu poate concepe ca sunt unii care au bani dar nu dau 1000 de euro pe un telefon pt a sta pe facebook.

Un altul povestește cum are cinci case:

Situatie concreta la mine. Sa nu ma injurati. Am 52 de ani. Am ramas cu un apartament de 3 camere de la parinti. Dupa cativa ani la fel din partea sotiei. De fapt 2 camere. Plus o casa parinteasca langa Brasov. Am vandut-o cu 70.000. Am luat doua garsoniere pe care le inchiriez in Buc cu 200 fiecare. Cu banii din 3 chirii in cativa ani am mai luat o garsoniera. Da. Am 5 case. Intr-una locuiesc. Nu am furat 1 leu. Lucrez la acelasi serviciu de 23 de ani. Nu schimb telefonul de 2 ori pe an.

Asta zic. A munci pe bani e o prostie. Să spargem repede tot ce avem!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Pentru prima oara de cand citesc blocul asta (adica din 2006) am dat „share” pe facebook. O sa-mi cada o mana.

    00
  2. mare adevăr ascuns în câteva rânduri. ieri, presa „vuia” că i se verifică averea lui traian băsescu. ca să ce? să o contablizeze?! sunt de părere că averea poate să fie verificată doar de fisc/finanțe etc pentru impozit. dacă o are din surse ilicite, să vină cu dovezi legate de faptele ilicite, nu „uite ce a făcut cu banii”…

    00
  3. Ce te faci cu aia care au ca obiect al muncii fix conspiratia?

    00
  4. Nu schimbi telefonul anual … esti cumva barbar ? Deja cu telefonul de anul trecut nici nu te mai baga in seama lumea, esti demodat, esti o relicva :)

    00
  5. Visez cu ochii deschiși la momentul în care zic cu voce tare în metrou cât câștig. Sunt sigură că ori n-o să mă creadă nimeni ori o să creadă că am permisul suspendat, șoferului personal i-a murit mama și e foarte bolnav și el, iar Uber a falimentat.

    Faptul că am același telefon de mai mult de doi ani e pentru că telefonul meu e în service și nu a venit curierul la timp cu replacement-ul. Serviciul e pe pile și apartamentul în care locuiesc e luat pe șmen.

    Singurul meu avantaj e că nu (cred că) o să intru în politică.

    00
  6. TL;DR:
    e mai usor sa crezi orice cand esti needucat.

    mai e o chestie aici care tine de psihologia oamenilor:
    cand se ia o decizie irationala in care chiar se crede, ea va fi pe veci o decizie buna indiferent de ce se intampla dupa. orice consecinta nefavorabila va fi pe seama „altcuiva”.
    un exemplu clasic sunt romanii si votul: se voteaza gresit de vreo 70 de ani. a cui e vina pt asta? PSD? Dragnea? Nastase? Nu! A votantilor care se duc nesiliti de nimeni sa puna stampila pe niste mafioti si comunisti.
    Exista vreun regret pt 70 de ani pierduti? Haha, da de unde: avem mase de oameni care regreta ca nu mai exista Securitate. Pt ca ei chiar cred in asta, irational, stupid, dar chiar cred ca era mai bine atunci. Lipsa de educatie.

    Situatie concreta: batrani cu pensii de cacat, care aveau munci de cacat si care au lucrat pt PCR toata viata azi se duc si protesteaza la Cotroceni ca „vor bani”. Solutia era sa ii facem pe astia sa intre in pamant de rusine ca au suportat PCR toata viata ca apoi sa ii refacem ca oameni. Ce vedem in schimb? La primul discurs anti-comunism din Parlament din 2006 toata mafia PSD s-a ridicat si a plecat, si stegulete comuniste s-au fluturat de la balcoane [0]

    https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1134589-basescu-condamn-explicit-categoric-sistemul-comunist-din-romania.htm

    00
  7. Mai ales cand le analizezi la birt !

    00
  8. acumularea de capital e calea catre libertate.

    Si aici intra ce fel de libertate vrei tu: de parinti, de socri, de stat, de opinia publica.

    copy pasta la o definitie de carte de economie de baza:
    „Acumularea de capital sporește productivitatea celorlalți factori de producție și duce astfel la randament mai mare, care la rândul lui contribuie la o nouă acumulare de capital, însă este și premisa pentru salarii mai bune (pentru factorul de producție muncă).”

    Si acum intreb:

    Intr-o societate libera, mai era subiect principal de campanie salariul minim de 1400 de lei?
    Mai interesa pe cineva 100 de lei la pensie, sau alti biscuiti aruncati de „stapan”?
    Mai stateau ametii aia in strada pentru 50/ 100 de lei?

    00
    • Numai / Doar / Decat (ca sa intelega toata lumea) atat(a) se dadea? Eu auzisem de 100 euro de om mare, 50 de euro de copil si 30 de euro de caine. Nimic pentru pisici. Pai soros ala se zgarcea atat la miliardele lui? Cum mai face el o societate „dechisa” :-) ? End Joke. Ai 100% dreptate!

      00
  9. NOU
    #20

    Calcul de viitor : in 25 de ani o sa fiu si eu ca Iohannis , fix 5 case :)

    00
  10. Am decapotabila si smartfon’ da nu am bani de frigider, noroc ca-i frig afara si ma incalzesc cu like-uri. Zic ca Iohanis (cu un singur N) sigur a furat, ca nu l-am vazut la capsuni, nici macar nu are indemanare de o alba-neagra pe Westminster Bridge. Poate casele alea i le-a vandut Soros :)

    00
  11. Chintesenta poporului roman:

    [..]
    Iar cel ungurean,
    Şi cu cel vrâncean,
    Mări se vorbiră,
    Şi se sfătuiră
    Pe l-apus de soare
    Ca să mi-l omoare
    Pe cel moldovan
    Că-i mai ortoman
    Ş-are oi mai multe,
    Mândre şi cornute,
    Şi cai învăţaţi
    Şi câni mai bărbaţi…

    00
    • nu ma,

      esenta poporului roman

      e

      sa fii atent sa

      nu il calci

      pe picioare

      pe ala din fata

      cand mergi

      inghesuit

      cu viteza melcului

      intr-un mars

      de protest

      ca sa dai guvernul

      jos

      lol

      00
  12. in bulgaria au un serv de info controlat de presedinte si unul la min de interne controlat de premier

    cum e si normal, fiecare cu divizia lui de intoxicare. sau de protectie a unor indivizi cheie. sau controleaza fiecare cate un radio tv sau ziar. uneori mai multe

    cum e si normal, ele devin concurenta una pt alta dupa unele alegeri

    dupa altele, prietene

    cand exista conflict la nivel de sefi, exista intoxicari si contraintoxicari on a regular basis

    intoxicarile astea sunt ca niste petarde aruncate in media atunci cand se ajunge din greseala in zone sensibile. adica adevaruri care deranjeaza

    dar asta e numai in bulgaria din fericire.
    ei sunt mai inapoiati

    00
  13. Daca închirierea se face legal atunci nu vad care e problema.
    Cum scapi de cei care nu declara contractul la impozit ?
    Uite cum se face in Franta: totul incepe cu momentul in care vrei sa-ti faci cont la o banca, ai nevoie de act de proprietatea sau dovada ca locuiesti in localitatea respectiva, nu merge sa dai adresa parintilor aflati la 300km. Pe langa contract de inchiriere iti cere si o foaie dupa utilitati unde sa apara numele tau. La fel la munca, ti se cere adresa unde locuiesti. Nu functioneaza sa dai una la mișto pentru ca foarte multe acte le vei primi prin posta, la fel si cardul bancar.

    Si uite asa, cel care se angajează are nevoie de un contract de închiriere, cu timpul se aranjeaza lucrurile iar proprietarii vor incepe sa functioneze legal.

    Eu am locuit 5 ani in Bucuresti cu buletin de Targoviste. Aveam la cine sa-mi fac mutatie dar nu ii vedeam rostul.

    00
    • Frățică, hai s-o iau invers: cum plm spargi mentalitatea de cartel, unde chiriașii îți impun condiții draconice ȘI îți impun o chirie exagerat de mare în apartamente dărăpănate, construite acum 40-50 de ani, cu bulină roșie în caz de cutremur? Doar pentru că apartamentul sau garsoniera dărăpănat(ă) se află aproape de centrul orașului SAU în București sau în alt oraș mare de regiune?

      Pot să înțeleg că închirierea unei proprietăți e o sursă de bani suplimentară (pe lângă salariu sau pensie), bă da’ se termină firul când vrei să aplici soluții, de termen-scurt, în scheme care necesită soluții pe termen-lung. Laolaltă, singura chestie care îi țin în viață pe acești chiriași constă în faptul că țara rămâne distrusă, nu există seriozitate dar există disperare…

      00
  14. Uite situatie.
    Tata a cumparat in 2002 un teren langa bucuresti de 5.000 de metri patrati cu 2 dolari pe metru. In total 10.000 de dolari – suma frumusica la vreamea aia dar nu imposibil de strans de 2 oameni – parintii mei adica – ce lucrau la stat pe functii si cu salarii bune.
    Acum terenul acela valoreaza undeva la 350.000 euro. Tata nu s-a gandit niciodata sa vanda din teren, ba mai mult, a construit o casa mare in care stam toti / adica 3 nivele, ei la parter, eu la 1, fratele la 2. Casa a inceput-o in 2005 si am terminat-o de finisat total anul trecut. Deci s-a lucrat la ea vreo 11 ani.
    Daca cineva vede acum casa si terenul, fara sa stie tot ce am povestit eu mai sus, spune linistit ca am furat toti. Ceea ce nu este deloc adevarat.

    00
  15. Modelul de 3-4-5 proprietati disponibile pentru chirie este exact ce mi-am propus ca un program de „pensie privata”. Deja lucrez de cativa ani in aceasta privinta, prima proprietate este deja inchiriata, acum economisesc pentru a achizitiona urmatoarea, estimez in 2-2.5 ani sa fie posibil. Sper doar sa ma tina sanatatea, sa nu apara surprize neplacute de ordin geopolitic / fiscal / monetar si daca voi ajunge presedinte/ministru vreodata sa nu ma intrebe lumea de unde am atatea case!
    Partea amuzanta este ca cei din jur ma considera un sarantoc: conduc un Logan, am telefon de acum 3 ani, PC de acum 5, nu ma imbrac „de firma”, nu frecventez localuri de fite, nu port aur inafara de verigheta, nu cumpar diverse prostii si nu pun botul la tepe, etc.

    00
    • Asta e si planul meu, doar ca dupa prima proprietate inchiriata au aparut 2 copii si am pus frana brusc. Dar tot inainte merg.

      00
  16. Same here. 30+, casa-masina-apartament inchiriat. Cunostintele (cine ma stie de mic copil in special, cand situatia financiara a familiei era cel putin precara): „Vaaai, a avut NOROC”. Nu, sa mori tu, ca am tocit bancile scolii si am invatat pe rupte, am avut bursa in facultate ca bani de acasa mai putinei asa, am dat licenta pe bune, masterul l-am facut pe bune, am muncit din timpul facultatii full time, si am fost la zi, nu la frecventa redusa, fara sa am vreo restanta. In timp ce plozii unora frecau cluburile in fiecare noapte, eu imi faceam proiectele pentru la scoala, ca ziua ma duceam la munca.
    Asa ca mars cu norocul din ochii mei, mototoleste-l si baga-ti-l in c*r.

    00
  17. cred că am mai spus-o pe aici: am un cuplu de vecini pensionari care nu-l scot pe klaus din „nazistul cu 6 case făcute din vânzarea de copii”. numai că și ei au cinci case. una primită de la stat, trei apartamente cumpărate în anii 90 pe nimic. (paranteză pentru cei mai tineri: în anii 90, cu 10000 de mărci sau de dolari cumpărai un palat. ei au avut sume mai mici, așa că și-au luat doar apartamente. de unde bani? pe vremea comunismului erau șofer, respectiv bucătăreasă. altfel spus, aveau acces la două resurse de o valoare fantastică în anii 80: combustibil și mâncare, iar asta le-a permis economisirea unor sume importante. de unde apartamente? din nou explicație pentru cei tineri: în anii 90, sute de mii de oameni s-au trezit proprietari de apartamente contra a 2-3 salarii medii. mulți le-au vândut pe nimic, la propriu, pe un kil de rachiu, sau pe sume derizorii. alții, mai mulți, au vândut în a doua parte a anilor 90, când povara disponibilizărilor colective și prețul încălzirii iarna au creat caracterul pensionarului demonstrand la cotroceni. și acești învinși au vândut pe prețuri foarte mici. practic, cine a avut ceva bani, cât de o mașină sh nemțească de acum, veche de 10 ani, a putut cumpăra lucruri ce valorau de 10-15 ori mai mult 10 ani mai târziu). în anii 2000 și-au făcut casa cu 5 camere în care stau acum. din chirii.
    ceea ce au făcut ei li se pare absolut normal. dacă altcineva face la fel, este absolut anormal.

    00
    • @berenger , mananci kkt cu soferii si bucataresele si ca puteai sa cumperi un apartament cu 2-3 salarii medii in anii 90 in Sibiu sau in oricare oras mai mare din romania

      00
    • Mai precis in 1990 se putea cumpara un apartament de 2 camere cu 4000 de dolari in Drumul Taberei. Cunosc pe cineva care a facut asta. Insa nu oricine avea 4000 de dolari si oricum nu insemnau 2-3 salarii

      00
    • @shoric,berenger o fi exagerand dar nu mananca cacat.
      cunosc caz de bucatareasa de spital care nu cheltuia nimic pe mancare- isi tragea partea ei din portii. asta intr-o epoca in care astea erau rationalizate; dupa stiinta mea e o persoana „decenta” adica nu vindea ce fura din spital; a economisit strict pentru familie si nu isi cheltuia salariul.. offtopic, chelnerii sunt in aceeasi categorie, erau niste sefi: aveau acces la bere, carne, paine; la mine in cartier era un nene, sef de sala, caruia tata ii impingea destul ca sa fie bere pe masa la ziua maica-mii. omul schimba dacia la fiecare 2 ani si se deplasa tot timpul si oriunde numai cu masina personala. chestie care si-o permiteau cateva zeci de familii intr-o capitala de judet.
      iar la preturile apartamentelor: berenger nu a zis ca johannis le-a cumparat cu 2-3 salarii medii. a zis ca unii le-au cumparat cu 2-3 salarii medii si ca apoi le-au vandut relativ ieftin. nush cat de tanar esti tu, dar eu imi aminbtesc perfect cum prin 90 sau 91 s-au vandut casele aflate in patrimoniul statului (fie prin primarii, fie prin intreprinderi). nu mai stiu exact preturile, ca nu am fost direct implicat, cert este ca a fost pret unic (un doua camere costa la fel in cuca macaii cu centrul unui oras mare), iar pretul si modul de plata a fost clar in favoarea cumparatorului; poate n-au fost „2-3 salarii medii” dar era mai putin decat o dacie; conta de exemplu daca ai platit chirie fabricii pe apartamentul ala-adica scadea drastic suma datorata. in aceeasi perioada oamenii primisera inapoi „partile sociale”, deci au cam fost bani. deci nu ceausescu ne-a dat casele:)
      dezindustrializarea a inceput la scurt timp dupa aceea (inainte de disponibilizari a fost somajul tehnic, pensionarile anticipate, blocajul financiar), oamenii au inceput sa vanda. daca munceai un an in germania strangand din buci, puteai sa iti iei un doua camere bun in cartier de blocuri din sibiu (2 camere confort 1, 45 mp plus balcon si beci a fost 12k DM in ’98).
      inca o dovada circumstantiala: pe timpul lui nastase, un mare mahar PSD recunostea la tv ca vanzarea apartamentelor a fost cea mai proasta afacere a statului roman: construite cu ciment fabricat in romania, platite de la bugetul centralizat, vandute sub valoarea lor iar dupa 2000, pe de o parte incepea bula pe de alta parte statul „social-democrat” nu avea locuinte sociale pentru saraci.
      nu ca as fi convins ca e johannis e perfect, dar ca sa intelegi ca piata imobiliara pana in 98-2000 era fundamental diferita de cea ce cunoastem noi azi.

      00
    • dacă tu ai obrazul ca un @shoric, e treaba ta, însă că ești prost și nu înțelegi, e doar trist. eu vorbeam de apartamentele în care românii stăteau în chirie pe vremea lui ceaușescu și pe care le-au cumpărat, imediat după 90, cu 2-3 salarii. în rest, shoric, mă mai abordezi când înveți să vorbești.

      00
    • @Shoric, Mark: berenger se referă la cumpararea apartamentelor de catre cei ce locuiau în ele, ce a avut loc in anii 90. Și da, erau evaluate la o sumă modică pe atunci.

      00
  18. Mi s-a întâmplat foarte des să mă conving de faptul că mulți preferă să creadă în conspirații, sau că ai avut o pilă, sau că ai făcut o învârteală, sau cel mai des, că ai avut noroc, decât că ai lucrat pentru ceva. Și m-am săturat să aud de casele lui Iohannis, că ele nu justifică intrarea în comunism și comportamentul unor lideri actuali. Dacă nu a fost corect, ceea ce mă îndoiesc, va răspunde conform legii, că el nu vrea să o schimbe pe furiș cu una favorabilă lui. Până una, alta, avem alte priorități.

    00
  19. Nimic extraordinar ca după o anumita vârstă sa ai deja 3 case. A ta, a părinților și a socrilor, daca aceștia s-au dus. Dacă ai mai și economisit, diferenta de la 3 la 6 se face din valoarea economiilor și oportunitățile apărute și speculate. După cum spuneam, nimic spectaculos și nu e nevoie sa vinzi copii :)
    Din proprie experienta.

    00
  20. Eu cu banii stransi lucrand ca bodyguard de cartier, adica ii aparam pe toti de la mine din cartier de rele in schimbul unei sume mici de bani si ajutorul de somaj mia-m luat un apartament cu 70 dă mii de euro un Bamweu Q7 si tot asa in 7 ani am ajuns la 7 case si 8 masini. Deci daca vrei poti!

    00
  21. Man, suntem pe ultimul loc la economisire in Europa pt ca tot salarul merge pe facturi si mancare, adica pr ca suntem saraci

    00
    • Problema e ca facturile sunt de multe ori credit cu buletinul la TV de 130, abonament de telefonie imens ca altfel nu pupi iPhone ultima generatie, combustibil cand ai metrou la 500 de metri de casa, iar mancarea in proportie mare (as estima din observatiile proprii) 30% se strica si se arunca pentru ca nu stim sa estimam cat si ce mancam atunci cand mergem la cumparaturi.

      00
  22. Știi ce e mai palpitant decât narativul conspirațiilor? Cum au ajuns la asemenea concluzii, ce puncte au conectat, ce legături, cu cine, cu ce ș.a.m.d.

    00
  23. Boss, nu se exclue una pe alta. A si muncit da a si furat ce atata coiala.
    Dragnea se duce 8 ore pe zi la servici deci munceste. Dar e si hot in acelasi timp.

    Ps:mi se pare normal omenedte sa vrea sa scape de puscarie si sa se foloseasca de orice mijloc sa scape. Ca nu e moral e partea a doua.

    Nu am vazut altu decat Isus cristos si cativa zanatici din filmele americane care sa.si accepte cu gratie pedeapsa.

    00
  24. a zis Iohannis Werner Klaus ca nu demisioneaza la presiunea strazii , chiar daca ramane cu 3 apartamente si doua casi . gata , case closed

    00
  25. Pentru multi sunt cel mai sărac si cel mai bogat om pe care il cunosc, simultan. Sărac cand ma cunosc si „bogat” cand incep sa afle mai multe. Nu am inceput de la zero dar acest putin combinat cu o tinerețe de muncit pe rupte face ca acum sa imi permit un pic de downshifting. Nu dau detalii pentru ca am destule cunoștințe printre cititori.

    Oamenii care ma „invidiaza” intra in doua categorii:
    – cei care nu si-au petrecut tinerețea muncind pe rupte si a caror viata mai usoara in trecut ii limitează acum profesional si financiar
    – cei care au muncit, au folosit oportunitățile dar au aruncat lunar tot ce castigau pe geam si acum sunt doar munciti/obosit nu si linistiti

    As recomanda cuiva același parcurs? Nu stiu. Sunt nesigur ca sacrificiile personale si anii pierduti echilibreaza rezultatul. Insa ce nu suport e lamentarea celor doua categorii de mai sus.

    00
  26. bai, eu nu cred in asta cu agoniseala si pace!
    nu e vorba ca-s conspirationist dar cred ca depinde mult si de ce ai „mostenit”.
    eu n-am mostenit absolut nimic, bai da’ nimic nimic!
    in 10 ani de munca, salariu peste medie, fara niciun credit intr-adevar, nu am nimic….adica o masina care e pe numele meu. in rest, 0 bani deoparte, chirie si cam aia e.
    Cam cand am timp, pe munca mea, sa-mi iau 5 case pana la 55 de ani?
    Eu nu inteleg….

    00
    • Inseamna ca de fapt nu iti permiteai masina aia. Se intampla ca pretul total al masinii (incluzand dobanzi) plus intretinere plus benzina plus taxe plus plus plus sa egaleze un avans consistent la un imobiliar propriu chiar daca poate modest. Aditional o suma de bani stransa iti ofera posibilitatea sa achiziționezi avantajos pe criza.

      Cel mai bun indicator al faptului ca nu iti permiti masina este lipsa unui fond de urgenta petru probleme de sanatate. Asta indica o anume mentalitate. Si ce ma deranjeaza e ca peste niste zeci de ani (care trec mai repede decat te astepti) alegerile tale or sa vina pe spinarea celor ca mine.

      00
    • masina este second hand si a costat acum 8 ani, ‘fro 4500 de euro.
      Daca tu-mi spui ce avans as fi putut da la un imobil fara a avea o rata vesnica pe 30 de ani, eu imi fac mea culpa.

      Fond de urgenta pentru problemele de sanatate?? cam cati romani isi permit si asta?
      Dar faptul ca in 10 ani am cotizat vreo 30.000 de euro la bugetul de sanatate fara sa primesc absolut nimic in schimb bag seama ca nu e suficient, nu? vinovat sunt eu pentru ca nu pot pune deoparte bani pentru probleme urgente de sanatate si te incarc pe tine. Statul caruia i-am trimis zecile de mii de euro n-are nicio vina, nu?

      Vezi de aia suntem o natie de cacat. Pentru ca oamenii nu inteleg de fapt unde e problema si fiecare trage pentru el, restul pot sa arda in focuri.
      Poate sa para socialist insa crede-ma, daca nu ai absolut nimic mostenit (nici macar casa batranilor) si faci totul pe munca ta, un salariu de 3-4000 de lei e insuficient ca iti iei o singura casa fara sa strangi din buci, dar sa iti iei 5 case?

      00
    • Pensionare, inseamna ca tu ai alte prioritati si nu trebuie sa fii judecat pentru asta. Dar nici nu ar trebui sa ii iei pe altii la rost ca isi planifica altfel viata. Parerea mea ca dintr-un salariu de 4000 RON poti pune ceva deoparte. Daca mai ai si o consoarta si ea cu venit prropriu, de ce nu e fezabil? Dupa cum am zis, fiecare cu ce-l doare.

      00
  27. Am 35 de ani si 3 case, din cauza ca pe a patra am vandut-o de curand. :D Muncesc 3 job-uri: unul full-time si doua part-time. Nu am mostenit nimic niciodata.

    00
  28. m-am certat si cu mama cand i-am zis ca din alea 6 case vreo macar 4 is cacat pe batz. Nu am vrut sa exagerez sa ii zic ca valoreaza cam cate case are si ea, ca deja nu prea mai pusca cu ce a auzit. Dar macar, undeva, sper ca si-a pus o intrebare.

    00
  29. Pe tema acelui articol ma certam zilele trecute cu un idiot, ca sigur e hot Iohannis.
    Ii explicam ca acele case au fost luate la timpuri bune, când nimeni nu se gândea la imobiliare. Apoi i-am dat exemple din jurul meu, cum oameni care au riscat și muncesc zi de zi, nu au 6 case din de 35k-70k , au cartiere rezidențiale. Au apartamente spre închiriere, oameni care au făcut și fac sacrificii.

    La final ma întreabă „bine ma smechere, tu de ce nu ai?” , i-am explicat ca am avut alte priorități și alt traseu în viata, dar după ce îmi iau acum casa, voi luat și un apartament de o camera pentru închiriere. Evident fur, fac eu combinații ceva, ca nimeni nu își permite asta în România. Chiar dacă i-am zis ca fac credit, da îmi permit ratele fără sa sar marja de risc, sunt rapid suspectat de combinații.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.