Bula “să ne informăm și din surse care nu ne confirmă părerile”

Ați auzit asta de prea multe ori ca să nu vă facă un pic curioși. Și ați încercat să citiți o mizerie de site din ăsta dubios, gen știripesurse, și ați descoperit că nu, site-uri de acest gen nu pot fi citite, pentru că sunt complet aberante, fac niște conexiuni care nu sunt logice, mint pur și simplu și luptă împotriva adevărului, logicii și bunului simț.

Afli așa:

  • că Iohannis e străin că are nume străin, iar Shhaideh nici măcar nu există.
  • că Kovesi e dovedită coruptă pentru că un corupt i-a menționat numele într-o stenogramă. dacă citești, afli că ăla era speriat de ea.
  • că Iohannis era prieten la cataramă cu ăla de Șveizhofer pentru că a participat la un eveniment unde era și el, deci de dovadă în plus vreți?
  • că dacă Iohannis nu discută cu protestatarii e laș, iar dacă discută cu ei e provocator.
  • că Soroș personal a trimis ordin să fie distrusă România.
  • că multinaționalele au profituri de sute de miliarde.
  • informații preluate prin metoda suveica (o trompetă de site publică o minciună, cineva mai mare preia și, dacă e groasă, se scuză că nu ei, ei doar au preluat și au repetat informația de zeci de mii de ori).
  • că tinerii din piață sunt neinformați și/sau manipulați, dar bătrânii de la Cotroceni sunt curați la suflet și vor binele țării.

Per total, nu poți citi așa ceva dacă te duce capul sau dacă citești și urmărești și surse gen Digi24 sau Adevărul sau România Liberă. Pur și simplu cele două tipuri de surse nu pot coexista.

 

discutie-rationala-si-logica

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Cam cum ai incerca sa urmaresti simultan NASA si pagini ortodoxe- care sustin geocentrismul si/sau teoria pamantului plat.Serios,nu-i o gluma,in sec. XXI.Masochism si pierdere de timp.

    00
  2. NOU
    #10

    Articol provenit din bula surselor care ne confirma parerea.

    00
  3. Acum că au murit mogulii Patriciu (Adevărul) și Adamescu (România Liberă), sunt surse credibile de informare?

    00
  4. Adevarul lui Burci, respectiv Romania Libera a lui Adamescu? :D Oricum, totul depinde de ce parte a baricadei te afli. Astfel daca Dragnea ramanea in PD astazi ar fi fost mare liberal, respectiv daca Iohannis ajungea vicepremier in 2014, cu siguranta tinerii frumosi si liberi ii scoteau pe nas cele 6 case (si l-ar fi comparat cu siguranta cu Nastase ce n-avea decat 4 case). Ghinion, asta e.

    00
    • Fix pendula.

      Nu boss, nu e asa. Fix genu asta de echivalari transforma discutia publica intr-o mocirla.

      Nu coaie, Iohannis nu vinde copii la straini, nu ne vinde padurile, si nu vrea sa rupa tara.

      00
    • Scuze dar folosirea expresiei „tineri frumosi si liberi” te decalifica. E o expresie cretina (ce nu inseamna nimic) repetata la nesfirsit de antene si publicul lor. E folosita in loc de argument (cum dracu poate fi expresia asta argument?)

      00
    • relee frumoase si libere?

      00
    • ca si folosirea expresiei „ciuma rosie”

      00
    • Io intelesesem ca tinerii frumosi si liberi isi spusesera asa dupa colectiv… si-n general e cam asa: batranii voteaza pesede, sa moara… despre sate, numai de bine :) io n-am zis nimic despre Iohanis vanzator de copii ;) tu ai bagato boss, ca s-o maschezi p-asta cu casele / apartamentele whatever… facute sanchi! din meditatii… Padurile, apropo se taie fain frumos, bag-un ochi la reportajul meserias facut de Cash investigation France 2 (Kronoshpan, plus firma aia austriaca) si o firma din cluj ce face mobila pentru? daaa, pentru Ikea! in rest de acord cu Flat!

      00
  5. ba da, le poti citi si VREI sa le citesti!
    Atat timp cat cineva, indiferent cine, iti confirma convingerile politice, vei cita aceea sursa si o vei repeta la randul tau.
    Este vorba de a nu fi singur, faptul in sine ca „cineva” zice ca tine, te face sa te simti mai puternic, sa nu mai fi singur in „lupta” asta..
    Deci da…daca eu cred in extraterestrii iar un nebun imi spune ca el i-a vazut, automat acel nebun devine aliatul meu…

  6. Intr-o societate normala , da , ideal ar fi sa te informezi din cat mai multe surse posibil…

    dimineata te uiti la Pro , la pranz vezi un Digi , dupa-amiaza dai pe o Antena samd. Dar aici e vorba de partizanat politic deja. Oamenii aia care se uita acolo si doar acolo iau de bun totul pentru ca a aparut la Televizor; daca e la televizor inseamna ca e adevarat . Ajungem iarasi la sursa tuturor problemelor – EDUCATIA

    00
  7. Si din pacate functioneaza pentru ca daca ai minte scurta o informatie repetata la nesfarsit devine adevarata.
    Inainte de alegerile prezidentiale am prins o discutie dintre doua babe la un chiosc: „Eu nu-l votez pe Iohanis ca vinde copii la straini…”
    Cum poti purta o discutie dupa asa ceva?
    Protestele astea pasnice nu vor rezolva nimic intr-un final. Da, s-a anulat OUG13 cu jumate de gura, dar restul marsaviilor merg mai departe si politicienilor nici nu le pasa. Pana nu sunt scosi de gat si aruncati la gunoi o sa inghetam degeaba in strada.

    00
  8. De ce nu ai pus și HotNews la exemple?

    00
    • nu stiu cum ai primit atatea plusuri, probabil ai fost prea subtil pentru cititorii de hotnews… :))
      din punct de vedere al partizanatului, nu exista nici o diferenta intre hn si a3&co, cine are curiozitate, sa caute informatia si in alte locuri.

      00
  9. Armele psihotronice sunt de vina :))

    00
  10. iar ne intoarcrm la inchizitie?

    inchizitie media: nu cititi stiri pe urmatoarea lista neagra

    ……. wtf

    00
    • Da. Exact chestii de genul ăsta trebuie făcute. Corectitudinea politică e călcată în picioare de nesimțire. N-ai cum altfel să discuți în punctul ăsta, cu cei care sustin minciuni sfruntate!

      00
  11. E o mare diferenta intre sursele care nu iti confirma parerea si cele care difuzeaza minciuni clare, demonstrabile.

    00
  12. Deci depolitizarea CNA, TVR ar trebui să devină principala sursă corectă de informare pentru cei în vârstă. Digi24 ar trebui sa fie „must carry”.

    Soluții pe online incep sa apara gen verificasursa.ro sau denecrezut.faction.ro

    Pana la urma publicitatea decide.

    00
  13. NOU
    #35

    Problema mea cu bula asta e ca „ain’t nobody got time for that”, ca nu m-a facut mama jurnalist. Intr-o lume normala, ar trebui sa fie de ajuns sa citesti un singur ziar/site ca sa afli niste stiri echidistante. E treaba jurnalistului sa se informeze din 3 surse si apoi sa genereze o stire echilibrata. Nu a mea, eu am de tras pe alte tarlale pana seara tarziu.

    00
    • Imi e feedul de Facebook plin, pe bune, plin, de stiri cu titluri care mai de care, de pe site-uri unul mai dubios decat altul (cocoon.ro, dezvaluiri.ro, bucurestiul.ro etc.). Nu dau click, pentru ca e clar ca sunt sanse mari sa fie aiurea. Nu ai nevoie sa fii jurnalist sa iti dai seama ca unele sunt trase de par.

      00
    • @Anduweb: Ai dreptate cu ”treaba jurnalistului” dar ți se pare cumva că ești un exponent bun pentru cetățeanul-masă? Taică-miu este, probabil, un fel de reprezentant al ”upper class a cetățenilor-masă”: un profesor-pensionar cu prieteni de aceeași ”nivel” (ingineri-pensionari etc). Toată gașca asta a lor înghit pe nemestecate ce se livrează pe RTV&A3! Și e f greu să stabilești o comunicare cu ei deoarece e FIX ca-n poza articolului (toate remarcele lor sunt xerox după cele inoculate la TV!). Chiar și tehnici disperate precum reducerea la absurd (gen, ”hai să presupunem că e adevărat ce zici, cum explici cutare?”) se încheie inevitabil cu ”imposibil ca ăia de la TV să mintă, vorbim de posturile care au CEA MAI MARE AUDIENȚĂ, deci sunt cele mai relevante, cele mai de încredere!”. Presupun că, în mintea lor, e cumva la fel ca și cum ar face ”research” pe Internet și ar afla că 8 saituri spun că X a furat iar 2 spun că X n-a furat nimic! Este exclusă analiza circumstanțelor, probelor, martorilor etc. Pur și simplu e mai ușor să-i credem pe cei care exprimă idei convenabile.

      00
  14. Eu nu inteleg asta, daca ai 6 case in romania esti dovada suprema a coruptiei, a bogatiei? Nu stiu unde sunt casele/apartamentele sau cat o valora, dar e total aiurea sa tipi la unul ca iohannis cand dragnea sau alti baroni PSD se dau pe fata de cat de corupti sunt.

    00
    • Pai da, dar Dragnea le-a dat salarii și pensii mai mari, iar în orașele defavorizate, unde singurul loc de munca îl poți avea la stat…e un fel de must do. Dar, când te uiți la Antena 3 si România TV….E cam clar

      00
    • În sine, problemele sunt două:
      1. Problema casei deținute pe nedrept (nu știu amănunte din dosar, știu doar că o instanță a stabilit că una din cele 6 case a fost deținută pe nedrept). Alte discuții au apărut cu privire la chiria încasată (căci înțeleg că Iohannis a închiriat acel imobil)
      2. Cum anume a reușit un profesor performanța de a avea în proprietate 6 (fie, 5) case? Cu acest tip de întrebare a fost ”necăjit” și Adrian Năstase (mai abil într-ale furtișagurilor, acesta a scos din pălărie iepurele cu ”mătușa Tamara”). Inexplicabil este cum de pe Liviu Dragnea nu-l deranjează nimeni cu astfel de întrebări (tot ever-bugetar și el, ba încă e f probabil ca ranch-ul său din Teleorman să valoreze mult peste cele 6 case a lui Iohannis!). Mai mult încă, cei din PSD ar trebui să fie măcar conștienți de un paradox: cum pendula mea să te dai apărător al clasei muncitoare și tu să te lăfăi în lux?? PSD n-are, probabil, decît un membru onest și cinstit și ăla e președintele de onoare. Păcat că e și criminal.

      00
    • pentru că e ușor să zici „are 6 case” și greu să te uiți că casele alea valorează 50K fiecare, nu 2-300K fiecare.
      ar insemna să știi ce e aia un site de imobiliare și să intri pe unul ca să consulți chestii. prea mult de muncă. dar mi-ai dat o idee.

  15. Nenorocirile astea au pornit de pe Facebook si tot pe Facebooc trebuie sa moara. Nici nu stau la discutii, cand vad mizerii de siteuri dau block direct paginii si daca idiotul care da share insista ii dau si lui unfollow sau unfriend. Am ucis virtual peste 100 de prieteni de la inceputul anului (incluzand aici fanii Poptamas, ratatele gen Amna care dau share pe banda rulanta la tasta.ro, etc).

    00
  16. NOU
    #43

    Cea mai simpatică eroare de gândire pusă în circulație: totul este relativ, totul este în capul nostru, nimic obiectiv, deci să ținem langă pe ce ne-a intrat deja în cap fără să știm cum.

    00
  17. In fiecare tara normala exista presa de stanga si presa de dreapta din care te poti informa pentru a afla si parerea cealalta. Insa la noi, presa de stanga a cazut mult in zona manipularii si a mistificarii.

    00
  18. Ideea e sa citesti si sursele alelalte macar o data, cat sa te convingi ca mananca kkt.

    00
  19. De la ziaristii platiti de penali, RTV-Ghita, Romania Libera-Adamescu nu am inteles prea bine, Iohannis are sau nu 6 case? La procese a pierdut o casa sau nu? Cele 6 case valoareaza mai mult decat viloiul lu’ Dragnea? Bombonel pe ce loc e?

    00
  20. amuzant cum inclusiv aici lumea foloseste pe post de argument rational „viloiul lui dragnea”.

    oare vreun baiat mai talentat in domeniu nu ii dezgroapa si RESTUL proprietatilor? voi chiar credeti ca un gunoi de genul dragnea se limiteaza la o SINGURA locuinta, indiferent cat de mare si luxoasa e? la dracu, pana si saracul asta de johannis si-a tras 6 case…

    00
  21. „Raspunderea” la treaba asta cu „preluat”, „distribuit” ca e la moda („share”) ar trebui un pic reglementata … gen cine „distribuie” sa-si asume raspunderea pentru ceea ce distribuie. Sa vezi cum ar pica in nas niste retele sociale si ce curat ar deveni internetul :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.