Manipendulare cu dividente și miliarde de euro prin Bună ziua Iași, Capital, DCNews și PHOnline

Update: știrea a ajuns și în alte site-uri trompetă gen DCNews sau PHOnline, dar și la naivi gen Capital.

Și mai trist că nici un idiot, dintre cei care dau share la mizeriile astea, nu se întreabă “bă, dacă creșterea aia de la 5 la 16% înseamnă miliarde de euro, ce companii au profituri în românia de zeci de miliarde de euro”. Nici unul. Că nu îi duce capul atâta.


E posibil să fi auzit de ei, sunt niște spammeri, ciorditori a tot ce mișcă și slugoi PSD. Iată ultima chestie fătată de mintea lor: manifestanții sunt trimiși de patroni care se tem de schimbările Codului Fiscal, schimbări care au avut loc acum ceva vreme. Multinaționalele sunt de vină! N-au pomenit de Soroș, dar probabil că se gândeau la el.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Bos, am un pont: din sursă sigură-sigură ştiu că pe jandarmi îi chiar trimit şefii lor la proteste!

    00
  2. Patronul BZI este (cred) singurul patron de ziar din ro condamnat definitiv pentru şantaj prin presă. La nivel local sunt destul cunoscuti, dar niciun om normal la cap nu-i ia in serios.

    00
    • Nu-i singurul, mai e și de la Zi de Zi din Mureș.

      00
    • Din pacate, nu e singurul. Exista la Cluj, Liviu Man / Gazeta de Cluj, un saptamanal agramat, ticalos si imund. Dupa 8 (opt) ani de proces pentru santaj in forma continuata si constituire de grup infractional organizat, proces stramutat suspect la Braila, a luat trei ani jum cu suspendare.
      Man a luat-o de la capat cu cu santajul si articole ‘servite” in Gazeta de Cluj. Deci ticalosie in forma continuata… o lectura sumara a stenogramelor din dosar va va oripila. Si totusi e liber… Tribunalul Braila? Apelul procurorilor?

      00
  3. Ce ma supara cel mai tare este faptul ca o buna parte dintre profesori considera ca-s platiti oamenii iesiti la proteste. Incerc sa le schimb gandirea, dar fara rezultat.

    Daca profesorii gandesc asa, ce sa ii cerem omului fara carte????

    Romania o sa scape de paduchi peste 50 de ani cand nu vom mai avea psd-isti infocati. Foarte putini cunosc programele partidelor, ideologiile promovate etc… Ei voteaza cu partidul a carui nume suna mai frumos …

    00
    • Nici atunci, asa cum au dus-o 27 de ani, au sa rezolve ei si pe mai departe.
      Deci PCR->FSN->PDSR->PSD. Ce mare branza sa te schimbi in altceva? Parca-i si vad: chiar daca se destrama complet ‘independentii’ adunandu-se intr-o miscare ‘de larga participare’ si alte kkturi iliesc/dragniene.

      00
    • Care profesori? Daca e vorba de preuniversitar un numar nepermis de mare nu trec nici titularizarea …

      00
    • @ Boicot – da, e vorba de invatamantul preuniversitar. Din pacate, fix persoanele titulare tin cu PSD. Ei o tin pe a lor – Boc le-a taiat salariile, deci pdl+pnl = cacat. Doar psd vad in fata ochilor. Pacat, mare pacat.

      Totul tine de mentalitate si o avem de cacat si p-aia.

      00
    • Dar cum sunt platiti oamenii astia? Mister… Si totusi sunt multi… Si vin in fiecare seara…

      00
    • NOU
      #11

      Am intrebat si eu cum sunt platiti de Soros aia din Piata Victoriei pe un taximetrist: western union, transfer bancar? N-a stiut sa-mi zica si am inceput sa rad. Pana la urma a inceput ca daca iesea Vadim in 2001 pe care l-a votat el … :)))

      00
    • Pai fix aia titulari tin PSD-ul. Pentru ca multi dintre ei nu sunt asa de bine pregatiti cum ati crede. Un mare procent dintre titulari a dat spaga pe la cate vre-un inspector ca se titularizeze. Inspectorul era pus politic acolo, bineinteles.
      Eh, acesti titulari sunt cei mai reticenti la schimbare. Si le e o frica sa nu fie dati afara din sistem.

      00
  4. 50 de lei de manager, 20 de lei pentru programatori si pozitii mai mici.

    00
  5. pe ce criterii sunt mincinosi?

    ps: stirea au preluat-o mai multi

    00
    • Pe criteriul ca ce nu e adevarat e minciuna. Multumit?

      00
    • Pe ma-ta. Alta intrebare?

      00
    • A, daca au preluat si altii stirea, sigur e adevarata. /sarcasm

      00
    • Pentru că nu asta scrie în codul fiscal.
      Pentru referință îl poți consulta aici https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2016_16012017.htm
      Și pentru a simplifica:
      – art.43 CF ce se aplică la dividende plătite de o firmă din România către altă firmă din România – 5% impozit sau chiar fără impozit
      – art.224 CF pentru dividende plătite din România către nerezidenți – adică beneficiari ai dividendelor situați în afara României – 5%
      – art.97 CF – impozit 5% aplicat asupra dividendelor plătite către rezidenți
      Nicăieri în articol nu este indicat ,măcar așa pentru cine e curios, unde scrie în codul fiscal ceea ce afirmă ei.
      Articole de acest gen care vorbesc despre impozite și taxe fără indicarea legii ce le reglementează, fără o documentare logică a afirmațiilor sunt simplu cancan și aberații.

      PSD a dat ordonanță de modificare a codului fiscal în 6 ianuarie, peste noapte fără consultare publică. Și introduce niște chestii care sunt niște aberații tehnice și greu de explicat pentru cei care nu lucrează cu codul fiscal.
      Se laudă de exemplu că au eliminat 088. Corect, dar nu au simplificat nimic. De ce? Pentru că prevederile din codul fiscal ce au generat 088 sunt la locul lor. Iar procedura de atribuire a codului de TVA e la fel, ba chiar cea de anulare e și mai oribilă.
      Impozitul specific pe care l-au reglementat prin lege anul trecut are câteva articole ce se bat cap în cap. Deși legea e intrată în vigoare nici acum nu are norme și nici nu poate fi înscris ca impozit în vectorul fiscal.

      00
  6. Oooo,da.BZI,spammerii Iasului.
    O parte din moderatorii/administratorii ( 1 sau 2 persoane) de pe grupul Fb ‘Esti din Iasi daca’ au fost angajati de catre bzi sau au semnat contracte de publicitate pe grup, pentru ca la un moment dat era plin acolo de articole de rahat ale bzi.
    Au lasat-o mai moale in ultima perioada pt ca ii porcaiau oamenii dar tot mai apare cate unul,2 pe zi.
    Numai articole de rahat insotite de comentariile unuia din fam. Asimionesei (familia care detine ziarul).

    00
  7. E ziarul Psdului din Iasi , so don’t make any sense.

    00
  8. La articolul cu pricina se editeaza comentariile. Din nasoale in benefice. Au devenit un fel de Antena3 local. Fura cu nerusinare de unde apuca, inclusiv de la TimesNewRoman.

    00
  9. maine aflu ca si BOR isi trimite oamenii la proteste, le si vad pe maicutele de la manastirea Voronet adunate la un cor cinstit in fata guvernului :)))

    00
  10. Este cel mai mizerabil ziar din Iasi.
    Doar prostii incurabili ar putea sa citeasca si sa creada mizeriile ce le debiteaza.
    Patronul, Asimionesei seniorul, a fost si este condamnat pentru santaj in presa.
    Ca sa mai albeasca ziarul, l-a pus pe feciorsu sef. Dar „lupu blana-si schimba dar naravul ba”.
    Va rugam, nu mai citati din toate mizeriile de ziare. Daca viu nu-i promovati raman doar niste mizerabili in Iasi. Altfel le duceti vestea in toata tara si le mai fac si trafic pe net la greu.
    Lasati-i sa ramana la groapa de gunoi a Iasului.
    P.S. A mai fost unul angajat la dansii, Visurat isi zicea pe vremuri.

    00
  11. BZI, o fituica ieseana ordinara. Sebi Bargau a lucrat pe la ei acum ceva ani si erau la fel de nemernici.

    00
  12. Prezintă minciuni? Greșit! Prezintă alternate facts ;)

    00
  13. Mi am pierdut tot respectu si pt bzi.
    In primul rand pana anul trecut a fost 16% impozitul pe dividende nu e o mare schimbare.

    00
  14. OFF TOPIC
    Cand te-ai imprietenit asa cu 4tunning?? care e faza cu Big Brother??
    Ai ajuns sa te mentioneze cu link:

    https://www.4tuning.ro/masini-tunate-din-romania/dragnea-jr-sustine-tuningul-romanesc-80-000-de-euro-investiti-sub-o-singura-capota-de-golf-33684.html

    00
  15. Ceva asemanator a aparut si prin prahova.

    00
  16. Se agita activiștii de partid de zici ca a dat strechea in ei cu stiri de astea.
    Pute ceva urat pe la Bistrita aia, dau astia link-uri la greu la niste articole fabricate si puse pe niste site-uri care se pretind de stiri si majoritatea sunt din zona aia, neam adrese de contact iar la registrar apar ca apartin unor firme de betoane din Bistrița. E vreun staf psd ceva pe acolo ?

    00
  17. dar chiar nimeni-nimeni nu poate sa le explice acestor oameni ca minciuna incepe din fundamentul argumentaiei lor? Conform modificarilor Codului Fiscal, micro-intreprinderile pot alege sa plateasca impozit la cifra de afaceri, nu la profit. Deci nu e o obligatie, ci este o alegere Cate multinationale sunt microintreprinderi?!? Iar definitia microintreprinderii (schimbata tot de Guvernul actual) este compania cu cifra de afaceri pana in 500.000 euro (nu mai stiu daca pragul era pana la 100.000 sau 200.000 euro inainte). Deci care sunt aceste multinationale-microintreprinderi cu zeci, sute, de salariati sa merita sa ii trimita la proteste?!?

    00
  18. chiar ma gandeam ca eram/suntem in strada multi ce am fost „taiati” la salariu (de la 1 feb) da’ nu a strigat nimeni despre asta.

    Deci asta era explicatia… ne revoltam pe ocolite, sa nu se prinda pensionarii ca avem mai mult de 5 sal. medii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube