Vezi, bă, Hotnews, că nu e ca în filme?

update: bety blagu s-a cărat din românia și de la hotnews acum mulți ani, acum ea și alina mușătoiu fac succes prin alte țări. s

O informație care a scăpat multora:

820.000 de euro cheltuiesc pe zi cele două instituții publice. E mai mult decît are Hotnews bugetul într-un an de zile. (sursa)

Cam da. Pe vremuri, Hotnews încasa peste 100.000€ lunar din publicitate.

Întrebarea pe care v-o puneți voi acum și pe care mi-am pus-o și eu de atâtea ori este simplă: ce face cu atâția bani? Ce a făcut atâția ani cu atâția bani?

Cărți de limba română pentru Dan Popa? Cursuri de new media pentru redactori? Cursuri de bun simț pentru ciorditori ca Bety Blagu și Vlad Bârza? Un design adaptat pentru 2015 măcar? Editorialiști celebri? Conținut de calitate?

Că hosting nu plăteau până recent, nici abonamente la Reuters sau Mediafax nu aveau pe vremuri, știri fură în continuare, surse nu citează decât rar, bănci de imagini tot gratuite…

Chiar sunt curios pe ce se duc banii pe care i-au făcut și îi fac. Pentru că la analize media sunt primii. Oare viața bate filmul?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Ultima dată cumpăraseră 140 de automobile de lux, ca să ajungă pentru toată lumea – frați, surori, cumnați! Dar mașinile au deja 3 ani și probabil vor să le schimbe cu unele mai performante!
    https://www.paginademedia.ro/2016/09/contracte-de-achizitii-din-ultimii-10-ani

    00
  2. Acum ceva vreme am facuta asta de am si uitat cum arata in varianta originala.

    00
    • La mine arata mai bine doar folosind Ghostery. Imi place si varianta mobila.
      Sincer, prefer designul HN multor alte mizerii de site-uri – Digi24, Gandul, Adevarul. Ar trebui sa lucreze la search – e greu sa gasesti o stire veche – si la afisarea arhivei.

      00
    • E oribil „but it works”. Al tau nu ar merge. E greu sa iti convingi cititorii de ceva nou, (in special daca decizi sa depui acest efort pierzand din conversie temporar), dar e in regula sa o faci daca stii ca pe viitor iti vei mari conversia ca natura a noilor schimbari. *Nu schimbi ceva ce merge doar pentru ca e urat.*

      Dribbbble e plin de designuri care arata frumos dar nu e o buna practica, nu converteste la fel de mult. De-asta nu-mi place dribbble, ca e o laba in cerc cu foarte putine critici.

      Acum niste multi ani vanam proiecte de freelancing pe multele cunoscute platforme. Am avut un client mare cu un site de continut – mega urat – dar care functiona. Omul a zis: „nu vreau sa fie schimbat foarte mult, doar imbunatatiri”. Toate propunerile care aratau mult mai bine ca originalul au fost respinse (si au fost multe pentru ca oferea ft multi bani). Clientul era constient ca siteul e urat, dar convertea cel mai bine asa. Clientul voia cateva schimbari subtile.

      Zoso e binecunoscut pt parerile lui in materie de multe chestii, si tind sa fiu de acord cu el acolo unde de obicei e evident si unde cunoaste. Dar o da in bara cu ale lui UI/UX pareri, ca si in cazul digi24. E drept, nu o fi el specialist de ux/ui, dar nici mie cum nici lui, nu-mi plac pareristii de ocazie.

      00
    • Eu l-am facut cat sa fie lizibil textul si sa opresc mizeriile de ad-uri enervante fara sa flosesc un adblock, pentru ca autorii au munci la texte si adurile ne-intrusive le da si lor de mancare.

      Vali nu greseste la capitolul Digi24.

      Digi24 a copiat 100% design-ul bloomberg.com de la vremea respectiva. L-au copiat, nu s-au inspirat, ca au luat si prostiile, care cel putin pe beta.digi24.ro inca erau.

      Si l-a copiat prost pentru ca pe bloomberg este util acel infinit loading, deoarece altgoritmul lui se lega de categoria articolului & data publicarii & autor si profita de faptul ca se baxeaza stiri prin terminalul bloomberg, adica foarte multe pe zii si tu daca citesti despre Apple o stire prin infinit scroll al bloomberg primesti un related news cloud.

      La digi este o porcarie. Nu au nici volumul bloomberg si nici profilul. Sunt de acord cu ei ca trebuiau zburate comentariile dar rezultatul nu ii ajuta, tot baga cu hr-uri si UPDATE cu caps lock, cand vor sa faca update la articol. Unde este marele site ?

      Singurul plus este ca au facut update la videplayer si acum are keyboard controls.

      Puteau sa mearga in zona theguardian, unde au comentarii doar pe opinii au un flow bun, au frwamework-ul si UI/UX-ul sa faca live-report, au multe.

      00
    • Tot ce zic este ca nu as merg atat de departe cat sa-l calific ca pe un design prost fara un acces la analytics, heatmaps, kiss …. ceva, ceea ce presupune sa ai habar din interior. Pana atunci ai pareri pur subiective despre ce crezi tu ca e relevant.

      Nu spun ca nu ai putea avea dreptate, ci nu e un ‘approach’ bun sa-ti dai cu presupusul mai ales daca ai pretentii de profesionist.

      00
    • Buble, designul digi24 e urat cu spume.Atat! Chiar nu ma intereseaza principii de design si alte mizerii daca arata rau.Comentariile le elimina de regula cei care nu accepta critica , pe digi24 erau chiar discutii generale extrem de interesante , intelectuale, in comentarii dar evident ca te ofensezi cand schimbi un om cult ca Hurezeanu cu o o nulitate de genul CTP la care frustrarea e elementul definitoriu. Personal nici nu le mai vizitez site-ul de cand cu modificarea aia oribila de design.

      00
  3. Cum pe ce? Își plătesc ”sursele”. Alea hot.

    00
  4. cum pe ce se duc banii sefu? pe incalzire.

    la ei stirile ajung ultracongelate,

    da saitu lor nu se cheama deepfrozennews, se cheama hotnews

    00
  5. Hotnews sunt o pata de culoare in maro-ul presei ,postacii pe politica externa sunt la fel de reconfortanti ca si zarzarul de la geamul camerei din casa bunicii.
    Convingerea mea este ca hotnews e publicatie turceasca ( stiu ,dar cand elimini toate posibilitatile ce ramane aia e , chiar daca suna imposibil ).

    00
  6. Hotnews are atât de puțini bani că nu-și permit nici diacritice, săracii

    00
  7. Cand scrii chestii dinastea imi amintesc mereu de ce nu prea imi plac bloggerii. Scriu despre orice, fara o minima documentare, fara sa cunoasca situatiile in detaliu. Isi dau cu parerea si atat. Eventual ii lasa pe cititori sa vina cu tot felul de scenarii aberante.

    00
    • primul comentariu aici și deja le știi pe toate. ntz ntz.

    • @blogme probabil ai niste dificultati de raportare la autoritati mentale, altfel ti-ar fi limpede ca un blog e de cele mai multe ori un pretext pentru dialog, nu neaparat o blibie*. am sentimentul ca nu esti la fel de intransigent cu zeama de stiri pe care le consumi zilnic. sau esti morcov fiert.

      00
  8. Pai mai Zoso, nu prea inteleg legatura? Adica tu chestionezi un site privat (un patron, o entitate particulara, un srl, daca vrei) ce face cu banii si cu veniturile proprii dintr-un business legal? Urmeaza sa intrebi si ce fac cei de la emag cu banii pe care ii incaseaza sau orice alt business privat. Pune semne de intrebare la ce se intampla la TVR si unde se duc banii acolo. Pana una alta, la TVR se cheltuiesc bani publici, pe cand la Hotnews nu sunt banii tai acolo, deci nu vad legatura din postarea ta. Pot intelege postarea ta daca ai un razboi mai vechi cu hotnews sau mai vrei ceva trafic pe site, altfel nu prea cred ca e treaba ta ce face o firma cu banii proprii.

    00
  9. Din partea mea să îi plătească regeşte pe cei care decid „direcția” ştirilor, să nu fie nevoiți să ia bani vreodată de la alții (fie ei PSD sau oricare alte interese). Sună utopic. Dar în afară de recentul Digi24, ce alte platforme generaliste de informare mai sunt?

    00
  10. Vali, o parere?

    Consultare publica privind domeniile de internet .ro: Cine sa le gestioneze, cat sa fie valabile, cum sa se stabileasca preturile si cand sa fie suspendate sau anulate: https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21569143-consultare-publica-privind-domeniil-internet-cine-gestioneze-cat-fie-valabile-cum-stabileasca-preturile-cand-fie-suspendate-sau-anulate.htm (sursa: Hotnews :) )

    00
  11. Iata cum ar arata reactia comentatorilor profesionisti de pe Hotnews la articolul tau.

    Ti-a intrat in cont salariul de la Moscova si urmezi ordinele cracanatului de a arunca cu cacat in publicatiile care apara democratia si arata nedreptatile? Stai linistit ca Putinica va avea in curand soarta tuturor dictatorilor si o sa plangi de foame cand seful tau va deveni doar o trista amintire, postac nenorocit ce esti. Latul democratiei se strange in jurul gatului vostru, Vasily Petcovici. Nu mai e mult. Ai grija!

    00
  12. In ultimii 10 ani am citit Hotnews-ul aproape zilnic. Insa a devenit penibil in ultimii 2 ani, articolele lor sunt atat de partinase incat iti vine sa vomiti la felul lor de a-ti relata stirile. Imi pare bine ca a aparut News.ro, spre ei ma indrept.

    00
  13. hotnews nu mananca cacat ca antena3 ,doar la voiculescu sau ca rtv doar de la ghita, ei mananca cacat asortat,putin de la firea, putin de la pendula ala de-i primar in sectorul 3 ceva cacat de la siveco si lista continua.Am putea spune ca se multumesc cu firimiturile pe care le lasa altii.

    00
  14. Vali, pune si tu salariile, sediul, curentul, adserverul, apoi intreaba-te de restul (ce ai enumerat in text).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.