Niște români au stat 17 ore blocați în zăpadă

Ieri mă uitam la știri la un reportaj prin polul prostiei, Buzău, unde oamenii erau supărați că îi întoarce poliția din drum și că a închis drumurile. La întrebarea reporterului dacă au ceva la ei, unii aveau niște sticksuri și biscuiți și o sticlă de apă de doi litri, alții au zis că au ceva la ei, iar cei mai viteji nu aveau nimic și au dat-o în “nu mergem departe”.

Alții, mai proști, au plecat la drum fără nimic. Sigur, nu ningea când au plecat ei, dar credeți că dacă ningea își luau ceva? Că mergeau aproape, ce naiba…

„Suntem de aproape 11 ore aici, acum s-a mişcat, s-a ajuns la noi. Am sunat disperaţi, ne amânau, să avem răbdare, să avem răbdare. De mâncare nu avem, este frig, la toaletă nu putem să mergem. Este groaznic”, spunea aceeași femeie câteva ore mai târziu. (sursa)

Știți ce ar merge? Câte o verificare și câte o amendă la toți ăștia care latră că autoritățile nu deszăpezesc și ei n-au deszăpezit în fața casei sau a blocului.

Eu n-am văzut nimic, voi ați văzut ceva avertizări cu doi zile înainte că va ninge?

Hai că până acum creșteau perdelele alea forestiere pe care le plantau acum 3-4 ani, când au constatat că lipsesc. Ministrul de Interne spune acum, la ora 13, că sunt încă peste 100 de persoane blocate pe autostrăzi.

iarna-zapada-19

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. era unu pe la TV, cica: „daca nu se deblocheaza mai repede eu pun masina in mijlocul drumului si plec”. ca asta pare in mintea lui sa ajute, si pe el si pe ceilalti.

    00
  2. Nu stiu pe ce planeta ai fost, dar aici in Romania, s-a anuntat peste tot ca va fi cod portocaliu! Pana si prostii de la Protv au facut reportaje speciale despre cum sa se pregateasca cei care pleaca la drum. Daca tu nu ai vazut nu inseamna ca nu au fost. A, ca traim intr-o tara de ignoranti, asta e altceva.

    00
  3. Eu cand era absolut neaparat obligatoriu sa.plec la drum si era doar un zvon ca vine vreme de genul.asta ma asiguram de acasa ca am mancare gen chipsuri si dulciuri, sticla de apa de 5 l, haine pe numarul de zile cat sunt plecat + 2 zile de rezerva, o lopatica de dat zapada si o patura mai groasa. Pe drum nu ma lasam NICIODATA cu mai putin de jumate de rezervor de.combustibil. Dar asta sunt eu, cel care.nu am ramas niciodata blocat in zapezi. Probabil cei din reportajul ala stiau mai bine ca mine, ca doar aveau experienta.

    00
    • Si eu sunt de acord ca trebuie cat mai multe chipsuri

      00
    • NOU
      #10

      LOL sa inteleg ca daca ramai inzapezit vreo doua zile, grija ta cea mare e sa nu apari la interviurile stiristilor imbracat cu aceleasi haine.

      00
    • Câți ani ai, mai exact? Că iti faci bagajele exact că fi-miu al mare, la 8 ani și el își ia lopățică, chipsuri, dulciuri și hăinuțe când plecăm la mare.

      00
    • Sitting duck: plm, ciorba si micii se strica mai usor la un drum de 6 sau 7 zile.
      Antinevralgic: ai auzit de layering? Adica sa.ai pe tine 2-3 bluze, 2 perechi de pantaloni, 2-3 ciorapi. Se numeste supravietuire si face diferenta intre barbatii care fac fata frigului si pizdulicile care se plang ca au fost salvati cu un camion cu prelata.
      Radu: apply water to burn area. Serios acum, vrei sa spui ca lopata pe zapada nu ajuta? Sau mancarea, fie ea si crapfood?

      00
    • NOU
      #13

      Oligofreneeee! Nu tonele de haine in care te ambalezi iti dau caldura ci propriul tau corp agrenat in ceva activitate fizica mai intensiva decat mancatul de chipsuri si cautatul hartiei igienice printre tonele de bagaje. Eventual faci ceva cu „lopatica” aia si cand stai si zaci pui patura pe tine. Deci, un rand de haine adecvate iernii si o patura iti sunt suficiente in cazul in care nu ai treaba fix in Siberia. Si daca ai inlocui chipsurile alea cu niste batoane proteice s-ar putea sa n-ai nevoie sa cari atata apa.

      http://imgur.com/a/voBu4

      00
    • antinevralgic: oligofren esti tu cu mamica ta care te-a fatat. Iarta-ma ca nu ma apuc sa mut 1000 tone de zapada in capul tau cand e viscol, coaie. Cat despre haine, mai citeste putin inainte sa sari cu haine speciale de iarna. Plm, cand plec in delegatii nu ma duc cu hainele de schi dupa mine. Dar tu ca avorton handicapat esti prea prost sa intelegi asa ceva. Batoanele alea proteice sa le mananci tu. Iar apa aia nu strica. Plm, stai cu 200 ml de pisu de „proteice”, ca apa aia de 5l de la mine ar mai putea scapa cativa oameni de sete.

      00
    • NOU
      #15

      – ideea e sa te incalzesti facand miscare la intervale de timp in loc sa zaci non-stop gonflat in 7 perechi de haine – Oligofreneeeeeeeeee!
      – termenul „haine adecvate iernii” nu e sinonim cu „haine speciale de iarna” – Oligofreneeeeeee!
      – si totusi, o salopeta de schi e mai usor de transportat si manevrat decat n!(factorial)+2 perechi de haine – Oligofreneeeeeeee!
      – batonul proteic arata ca un baton de ciocolata si are continut ridicat de proteine si vitamine, iar cantitatea se masoara in grame, nu in mililitri – Oligofreneeeeeeeeee!
      – 5 batoane proteice de 100g x 50% concentratie iti ajung pt 2 zile, ocupa volumul a jumatate de punga de chipsuri si le poti imprastia prin masina (ex: 1 torpedou, cate 1 in buzunarul fiecarui scaun fata, 2 prin portbagaj) in asa fel incat nu te incurca si le poti „uita” prin masina pe tot parcursul anului avandu-le la dispozitie oricand in caz de nevoie – Oligofreneeeeeeeeeee!
      – daca mananci doar chipsuri si dulciuri, e posibil ca aia 5l de apa sa nu-ti fie de ajuns nici tie – Oligofreneeeeeeee! iar hiperglicemia iti va da somnolenta si e posibil sa adormi si sa te trezesti degerat sau sa nu te mai trezesti si sa mori ca un oligofren intoxicat cu monoxid de carbon cu punga de chipsuri in brate – Oligofreneeeeeeee!
      #arthurdelacepturatebatelaiq

      00
    • Sa mori tu. Zici ca esti in curtea scolii. Sper ca ai o viata faina in liceu, ca sigur mai bine de atat in viata nu vei avea. Pun pariu ca tu esti dobitocul care inca mai rade la Bendeac, „omfg ce comic e eeeel”. Acuma du-te fa-ti laba de fericit ce esti ca ai pus pe cineva necunoscut la punct si culca-te devreme ca maine te ia la impins vagoane profa de mate.

      00
  4. e greu cu sarcasmul

    00
  5. Cei mai tari au fost aia care au ramas blocati pe A2. Ei au fost smecheri si au plecat inainte sa apuce politia sa inchida A2. Si uite asa au stat vreo 12 ore pe la km 78. Cand smecheria bate prostia!

    00
  6. Amendă pt ce?

    00
    • NOU
      #25

      pt lătrat

      „câte o amendă la toți ăștia care latră că autoritățile nu deszăpezesc și ei n-au deszăpezit în fața casei sau a blocului.”

      00
    • pentru prostie…

      Daca s-ar legaliza amenda pentru prostie, ar fi atatia bani la buget ca am imprumuta noi FMI-ul

      00
    • Daca prostia ar fi ilegala in Romania, trei sferturi din conationalii nostri ar trebui arestati pentru contrabanda.

      00
  7. Trebuie sa admiți ca sunt oameni care nici nu au TV sau nu au timp de ascultat știri, dar oricum ar fi, dacă locuiesti la 10 km de Buzau si e inchis drumul atunci o iei prin nămeți mai ales dacă ai copii acasa.
    E ușor sa scrii articole când stai in oraș la căldurică.

    00
    • Dar radio la masina au?
      Defapt stai, ca manelele se asculta de pe CD, cine-i prost sa dea pe radio?

      00
    • Hai frate… Ca nu moare nimeni o zi doua în casă de foame… Nu a durat o săptămână să ramai fără necesare.

      00
    • Iar aia din Buzau patesc asta IN FIECARE FUCKING AN! Plm, dupa atata experienta, ei ar trebui sa ne invete pe noi ce se face pe vreme de genul asta. Iar angajatorii sunt de-a dreptul penali ca puteau sa anunte oamenii sa stea acasa 2 zile, ca nu murea nimeni. Asa au ramas oamenii la fabrica la 10-15 km de casa.

      00
    • Vad ca mai exista oameni care spun nonsalant ca nu am stiu ca vine viscolul. Sau ca vin ploile. Sau ca vine canicula.

      Dar bocanci in picioare ai stiut sa iti cumperi? Sau ti-a zis vreun oracol?

      Se cheama bun simt sau inteligenta minimala.

      PS: Iti scriu aceste randuri de la caldurica, ca m-a dus capul sa-mi fie bine iarna asta.

      00
    • ai toate sansele sa mori pe drum.

      00
    • Nu au timp sa uitat sau ascultat, pentru ca se uita pe Facebook, nu?
      Daca o iei acum prin nameti 10km si nu ai echipament potrivit s-ar putea sa ramana acei copilasi orfani.

      00
    • Pai nu au timp de știri ca ar însemna sa oprească maneaua.

      Da, ai dreptate, daca ai copii pleci prin nămeți. Dar NU in șlapi. Ca daca mori nu ajuți copilul.

      Restul e cancan.

      00
    • Cine isi permite o masina ar trebui sa-si permita sa asculte si un radio macar, daca televizor n-are. Sau macar o data pe an sa deschida dracului radioul din masina, ca nu moare bateria :))

      00
    • Un aparat de radio pe lămpi tot au…

      00
    • Nu toti stam la 10 km de ceva?

      00
  8. „Nu avem nimic cu noi si nimeni nu ne aduce nimic, autoritățile nu ne bagă in seama. ”
    Trebuia poliția sa le ducă mici si bere ?
    „Așa ceva numai in România, după ce plătim atâtea taxe uite cum își bat joc de noi. ”
    Eu cred ca poliția e prea blândă, amenda ca mergi cu mașina echipata necorespunzator si din cauza ta ai blocat drumul.
    De ce alegi sa stai 10-15 ore in frig, mașina aia merge doar înainte ? Nu te poți întoarce ? Sa presupunem ca nu ești din zona, nu sunt ceva pensiuni ? Nu te poți întoarce pana la prima benzinărie ? Măcar poți merge la baie, au mâncare.

    00
  9. Am auzit la radio un nene nemultumit ca politia nu-l lasa sa iasa din nu stiu ce oras si domnu respectiv perora in fata reporterului ca daca nu-l lasa autoritatile sa plece el „sparge” blocajul ca are treaba nu stiu unde.Nu era nimic ca-l blocau nametii in cativa kilometri.

    00
  10. Eu am comis o fază d’asta!
    Știam că vine crivățul după amiază, dar aveam nevoie să ajung de la București la mama naibii la Negru Vodă. Ne-am trezit devreme și am plecat. Cu apă, haine, mâncare, am pus inclusiv bocancii in portbagaj; lanțuri aveam oricum . La întoarcere pe la Medgidia a început să ningă. Am făcut plinul și am continuat. Pe A2 am intrat, încă era aproape ok. După vreo 20km zăpada era de vreo 20cm. La radio anunțau că au închis A2.
    Restul de 80km mi-au luat aproape 4h!
    Apoteotic a fost unul/una care mergea pe sensul nostru de mers!
    Cu vreo 200m înainte de casă venea un Gigi…A frânat și a început să valseze pe sosea, nu aveam unde să mă retrag! S-a oprit la vreo 2m de mine, a deschis geamul și și-a cerut scuze. A zis că se întoarce acasă că sigur nu ajunge unde vrea!

    Când am intrat în casă mi-am zis că așa ceva nu mai fac niciodată! A fost prostie pură, ne-am ridicat aiurea! Măcar nu aveam copii atunci…

    00
  11. In Bucuresti vineri dimineata o prezentatoare certa soferii neascultatori! Nu au ascultat ei de autoritati si au ales sa plece cu masina prin oras, si se merge greu.

    Pe trotuar, in afara de intrarea gurii de metrou era zapada de un cot. Asta unde nu aruncaresera deja utilajele troiene.

    Pe treceri era o mazga de abia te tineai pe picoare. Am si vazut un politist de la rutiera cu ajuta batrani sa treaca strada. mi-am si facut cruce – am crezut ca e semn rau.

    In statia de tramvai, babutele sareau ca la olimpiada peste zapada aruncata de plug si direct pe carosabil.

    #justwinterthings.

    00
    • Unde? Am circulat azi cu ratb. Dupa pranz deja ajunsesera la dezapezit treceri pe stradute mici, statiile ratb erau curate, strazile pe care am circulat erau negre. Trotuarele cat de cat curatate. Nu negre, mai era zapada usor intarita cat sa cari copilul cu sania, dar mult mai bine decat in alti ani cand se faceau poteci cu pasul. Ieri, cand m-am dat cu metroul era ok si acolo.

      00
    • cacat, am zis vineri dimineata. E greu?

      Da, ieri pe la pranz mergeam si eu fluerand, se vedea asfaltul.

      00
  12. polul prostiei nu este la buzau. romania este multipolara.

    00
  13. „De mâncare nu avem, este frig, la toaletă nu putem să mergem. Este groaznic”
    Daca nu mananca, n-are ce sa cace, asa ca toaleta iese din schema.

    00
  14. La mine primaru a luat copacii aia pentru perdele forestriere ce s-au dat acum cativa ani si i-a pus pe o rapa unde avea el pamant. Pana acum s-au uscat aproape toti, cine si-ar fi inchipuit ca au si copacii sentimente si nu cresc unde vrei tu.
    Niste provizii te pot costa cateva zeci de lei, nu prea poti lua borcanul cu ciorba dupa tine si daca ai minimul pe economie nu iti vine sa dai banii aia asa usor. Deci si aici loveste saracia din nou.

    00
  15. NOU
    #52

    Io cand ies iarna din Afumati e musai sa am in porbagaj nejte carnatz in untura si un ciot de paine…

    00
  16. Pana una-alta poza e de milioane. Felicitari CNADR, Mediu, & Co.

    Pe camp e gol, se vede pamantul.
    Toata zapada e adunata de vant pe autostrada. Bun proiect!

    00
  17. Instructorul ala auto care a provocat accidentul in lant pe A2 oare o fi blocat in zapada acum acolo ?

    00
  18. „avertizări cu doi zile înainte” – două

    00
  19. Hai afară la zăpadă!
    -7 grade

    00
  20. NOU
    #58

    o fi, dar victimele uitate de el in beci in 2015 tremura, si nu e de la…. căldurică

    00
  21. Doi flacai sportivi si capabili au plecat in vacanta de anul nou la casa de la tzara (la cabana propietate sau nu/ numita hytta pe No) Unde au luat-o vitejeste pe gheata sa pescuiasca la copca ignorand avertismentul de interzis. (sezonul asta a fost extrem de cald si gheata nu a ajuns la grosimea de siguranta.) Unul face baldabac in lac, alalalt se sperie, se ivartoseaza amandoi ies din apa, ce aventura ! sfarsesc amandoi uzi in cabana la caldura si la baut. Numai ca au fost vazuti de pe mal de altii, aia au dat telefon la autoritati sa-i salveze, si flacaii nostrii au sfarsit prin a privi la tv ceea ce parea propria operatiunea de salvare cu elicoptere si cu tot tacamul. Doreii s-au prins ca ei sunt subiectul distractiei si foarte frumos telefonic, s-au prezentat si au spus patzania echipei de salvare, astfel oprindu-se efortul de salvare. La 2 zile au primit factura acasa de 12.000 Eur urmand sa achite contravaloarea in comun………………. s-a intamplat acum nici macar o sapt, parca in finmark/No

    00
  22. Se grabeau bos.
    Cat despre A2, nu stiu de ce nu pun parazapezi sau cum se numesc gardurile acelea pentru zapada. Am vazut intr-un singur loc, cateva bucati dar atat.
    Cum remarca cineva mai sus, zapada se opreste pe sosea in timp ce campul e liber…

    00
    • In variant veche parazapezile erau din lamele de tabla si se furau. Oare de ce nu iau unele de plastic, poate nu se mai fura ?

      00
    • alea sunt mai ușor de furat. oamenii o fac ca să strice, nu cu un scop anume.

    • Să-mi scuzați limbajul, dar cred că și dacă le-ar face din c**at, prostul tot le-ar lua. Vorba lui Vali, numa’ așa, ca să facă pagubă.

      00
  23. NOU
    #64

    Am fost constantean primii 17 ani ai vietii. Ce se intampla acolo e din cauza dealurilor, si a ideii progresiste din vest – sa taiem toti copacii aflati la 2-3 metri de sosea, ca sa nu se infiga masinile in ei si a soselelor construite toate in debleu. Toate bune si frumoase, dar chiar si copacii aia tineau putin zapada si era putin umbra vara. Evident ca singura solutie e rambleu si perdea de copaci la 15-20m de sosea, copaci pe 4-5 randuri cu crestere rapida.
    Acum 10-15 ani, am prins si am mers pe zapada de 8-10 metri in curba la G-ral Scarisoreanu si la curba de la aeroport la Kogalniceanu. Mergea doar cu frezele.
    Asta e Constanta. Si la pariu ca si la drum in rambleu tot va cad masinile de pe sosea ca mustele in… dulce. Pierdut cel putin 4-5 participanti la trafic asa (acum erau in retrovizoare, peste 5-10 secunde nu mai erau).

    00
    • Dan chiar nu sunt un expert in chestii de genul asta insa cineva spunea mai sus (si observ asta frecvent si eu) ca pe camp se vede pamantul si toata zapada se strange pe autostrada. La unguri de exemplu segmentele de zid, gard si copacii fac o diferenta enorma. Pe de alta parte daca pun parazapezi le fura astia. Cand s-au refacut segmente de drum dintre Valcea si Pitesti sau Pitesti Craiova astia furau elementele reflectorizante din parapetul metalic deformabil si suruburile de la indicatoare (poate ati observat ca unele se rotesc/apleaca). Daca imi aduc aminte bine parcă era si ceva reportaj cu astia care furau gardul de sarma de pe A1. Daca ar fi dupa capul meu as da o lege sa pedepseasca aspru furtul elementelor de siguranță (inclusiv tronsoane de cale ferata). Exista cam la 5 KM de Pitesti o comuna unde foarte multe case au poduletul din fata casei si placa de sus formate din sine de cale ferata de exemplu.

      00
  24. Pai in caz de ninsoare trebuie sa ai Saniuta, varianta lichida.

    Dincolo de glume, pana acum vreo 7 ani nu aveam la mine nimic gen nici macar o tableta de ciocolata. Am ramas pe A1 inzapezit vreo 8 ore (bai a fost naspa raaaau de tot) si de atunci am:

    – un cartus si arzator cu propan – 50 lei (sa vezi ce bine e sa iti faci ceai cald cand restul se agita)
    – o lopata mare solida + una foldable gen armata
    – o plapuma smart, se face in sac de dormit, in perna, si e extrem de calduroasa
    – husa pentru masina impermeabila (cand raman blocat, pun husa pe ea sa nu o deszapezesc de 5 miliarde de ori si opreste viscolul sa bata naspa)
    – gps
    – un generator honda i10 (e super mic) si normal vara il tin in casa cand pica curentul
    – o cana metalica mare
    – un incarcator de telefon
    – plicuri de ceai, cafea instant samd (apa nu car ca topesc zapada)
    – un incalzitor electric mic de tot (se face in masina o caldura de lesini)
    – o canistra de motorina
    – niste snickers, ciocolata si d-astea
    – seminte (pentru ca…romani, etc)
    – niste reviste
    – un radio de 10 lei (sa nu las masina cu radio on)
    – lanturile (4 bucati)
    – un rand de haine penibil de groase, si manusi, fes
    – o punga cu absorbant – sunt niste granule absorbante de pe emag (il arunc sub scaun si nu se face umiditate in masina cand respiri)

    Toate astea sunt puse intr-o lada de plastic mare.

    Nota redactiei. Toti prietenii imi spun ca sunt nebun dar acum 2 -3 ani cand am ramas blocat toti vecinii de drum isi trimiteau copiii pe rand sa stea la mine in masina si facusem ceai cald pentru 50 de masini.

    00
  25. ce bine ca s-au organizat ong-urile vietii. Sa aiab cine vota psd_il si peste 4 ani. Buzau, giurgiu…nujma zone de ‘ntelectuali.

    00
  26. Dar de Baia Mare ati auzit ?
    Am trecut ieri pe acolo si e desastru orasul, ingropat in zapada, gheata pe drum, si asta pentru ca primarul e la bulau si nu au firma de dezapezire.
    Eu sper sa mai ninga inca pe atat , poate ca se prind si prostii care au votat un penal.

    00
  27. Mie mi se pare o aberatie ce se intampla in tara asta de fiecare data cand ninge! Codul acesta a fost anuntat cu ceva zile inainte, si deja stim ca de fiecare data au avut dreptate. De exemplu eu am plecat din tulcea spre bucuresti pe 05-01 la ora 22:00, codul intra pe la vreo 12 noaptea. Am mers cat am putut de tare, dar cand am intrat pe a2 deja ningea viscolit, iar la 30 km de bucuresti deja nu mai puteai vedea mai nimic, zapada era destul de mare. Parerea mea este ca nu poti inchide un segment de drum, dupa ce ninge cateva ore! Se poate organiza o deplasare controlata in coloana de masini, totusi sunt tari in care e zapada 7 luni pe an si sigur nu inchid drumurile. A2 e un exemplu de idiotenie, la cat cheltuie pe deszapezire pe acolo, montau in fiecare an un sistem de parazapezi, plantau copaci, inventau naibii ceva..

    00
    • sa ai o infrastructura pregatita pentru doar 1 luna adevarata pe an ca in tarile alea cu 7 luni de iarna pe an, asta da chestie… nici nu te intreb cu cine-ai votat

      00
  28. Dacă ai fi doctor în psihologie, ce concluzii ai trage? Pe lângă prostia omenească şi ignoranţa în gaşcă, bineînţeles.

    Eu am tras concluzia că, la noi, nu va lua niciodată naştere spiritul de voluntariat, mutualism şi reciprocitate. Iniţiativa, din start, nu există. Într-un fel, nici măcar voluntariat n-ar fi pentru că, la urma urmei, ar şi-ar face un beneficiu enorm. Mă rog, să nu-mi mai fac nervi degeaba, mă opresc aici.

    00
  29. NOU
    #79

    @vali petcu cum ramane cu articolul de mai jos?
    https://zoso.ro/de-ce-e-corect-dezapezire/

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.