Știrile zilei – 30 decembrie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Hazlie rau aia cu ajutoarele sociale care au stricat forța de muncă la paine
    Aia vad numai muncitorii, pe ei nu, ca in special firmele sunt subvenționate de stat cu ajutoare, doar painea e subvenționată.. iertata si de TVA

    00
    • Daca sunt atat de multe subventii si scutiri de TVA in panificatie de ce nu iti faci firma ca sa platesti salarii de la 2000eur in sus?

      00
    • Poti, faci, nu poti, la revedere. Nu te obliga si nici nu te roaga nimeni sa faci.
      Cum sa reclami ajutoarele angajatilor, cand tu esti fix in aceeasi postura, ceri si primesti cu varf si indesat ? cum :)) ?

      00
    • Vorbesti ca sa nu taci… Ce paine subventionata sau scutita de tva ai vazut tu? E tva de 9%, ca la toate produsele alimentare. Avem cea mai ieftina paine din Europa, dar nu pentru ca e subventionata de stat. Ce ajutoare de stat ai vazut tu acordate panificatiei? Ai habar macar ce inseamna ajutor de stat? Bai frate, tot felul de retarzi in tara asta…

      00
    • Ce vorbiti prostii, nu s-a redus TVA special pentru paine ? si nu numai, s-a aplicat inclusiv pentru materia primă, adică pentru grâu si făina. De la subventia agricola pe hectar si pana la produsul finit cred ca e cel mai subventionat produs existent. Si cand sa se ieftineasca painea au ieftinit-o tot din parti, cu smecherii, au scazut gramajul, si gata, s-a ieftinit dar nu s-a ieftinit de fapt deloc.

      00
    • Asta cu cea mai ieftină pâine din Europa! O pâine de 500 de grame in Anglia e 40 de penny. Adică la același preț că în România. Nu ajutoarele sociale au stricat piața ci pretenția patronilor că angajații să-și rupă spatele pe salarii din care nu pot cumpăra nici pâinea aia pentru familie.

      00
  2. Nu sunt 2 mld, ci 100m.

    It was sold for €100m ($105m; £85m) despite being estimated at about €2bn.

    https://www.bbc.com/news/world-europe-38462474

    00
  3. Asta pentru ca Doncafe e o posirca de cafea. Lumea a inceput sa aprecieze o cafea cu adevarat buna.

    00
  4. Aia cu ieftinirea combustibililor e superba; se ieftinesc pentru ca scade TVA-ul si-o acciza, dar creste din cauza cursului valutar si-a cresterii barilului.

    00
  5. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Comparative_price_levels_for_food,_beverages_and_tobacco
    Din ce văd eu în tabelul cu compararea indicatorilor la industria de panificație, România nu pare a avea pâinea de 4-5 ori mai ieftină ca în alte state europene. Sunt puține state care au de 3x mai scumpă pâinea, o bună parte din țări au doar de aproximativ 2x iar restul sub 2x, deci de unde estimarea aia de 4-5 ori mai mare?

    00
  6. Faza cu ajutoarele sociale care strica forta de munca e mai mult clickbait.
    In articol oamenii spun pe de o parte ca nu gasesc forta de munca pentru ca ajutoare sociale, pe de alta parte recunosc ca ar trebui sa isi plateasca angajatii mai bine pentru ca pleaca.

    Apoi se plang ca e pretul painii prea mic, in loc sa se planga de evaziunea care strica piata pentru toata lumea.

    00
  7. „Numai de la brutarioara noastra pe care o avem asa, ca piesa de muzeu, si unde mai facem produse traditionale, ne-au plecat doi salariati la Londra, pentru ca pur si simplu se castiga mai bine”

    „Consider ca nu mai putem tine forta de munca la un nivel de salarizare asa de redus. Trebuie sa-i platim corespunzator ca sa-i determinam sa ramana in tara pe cei care vor sa munceasca.”

    Ce realizări monumentale fac ăștia după 27 de ani de capitalism.

    00
  8. Cum sa te insori frate cu serena wiliams? As avea cosmaruri in fiecare noapte. M-as simti ca un vetean de razboi cu ptsd. Doar boschetar sa fii sa visezi la asa ceva. Eu cred ca baitashu a stat prea mult pe reddit sau a pus un pariu cu careva.

    00
  9. Benzina a luat-o razna. Ma rog, tot combustibilul, mai ales pentru ca imi aduc aminte perfect, cum la sfarsit de Noiembrie, era pe undeva pe la 5.09 lei si la o saptamana ajungea la 5.23 ca dupa 2 saptamani sa urce la 5.37 si acum sa fie iarasi in jurul a 5.5 lei. Cam absdurda treaba…

    00
  10. Îl compătimesc pe Tobă, saracu’, şi-a bătut joc de noi pe banii noștri (la faza cu ancheta lu’ Oprea) şi acum a ieșit la pensie, la 40 şi ceva de ani… pe o pensie de militar undeva în jurul 20000 lei (din declarațiile de avere)…

    00
  11. Pai ce-ai facut, boss?! Imediat e 2017 si tu n-ai scos un articol/vlog-rezumat pe 2016, in care sa-ti masturbezi moralul la final de an, ca orice blogger/vlogger care se respecta. #asacumsecuvine #inrandculumea #asaseface

    Pai, se cade asa ceva la reputatia ‘matale?!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube