Therme au un obraz gros

La câteva zile după ce s-a aflat că sunt probleme pe acolo cu un tobogan, oamenii de la Therme țin conferință de presă să anunțe că se extind. Ceea ce e mișto, dar n-ar fi tăcut excesiv pe tema toboganului producător de f(r)acturi. Mi se pare tare și clasic în același timp: lasă mă, ce dacă oamenii își rup picioarele, plătim niște oameni să zică de bine și lumea uită.

Mă gândesc că a deschide și a amâna conferința pentru peste 2-3 săptămâni era prea greu.

update: au avut două evenimente, o conferință de presă pentru presă și un eveniment pentru cei pe care îi plătesc să scrie (nwradu, printesaurbană, alții…).

therme-1 therme-2 therme-3 therme-4 therme-5 therme-6

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. tanti aia de la rogalski este…

  2. oare s-au extins tot cu ajutor de stat?

    00
  3. Unde-i contesa Ana Modoran sa facă anunțul ? Serios oameni buni , așa am ajuns ?

    00
  4. Nu vreau sa le iau apararea dar sunt sincer curios cum ‘jdemii de oameni s-au dat pe topogan fara probleme si asta a resusit sa se raneasca.

    00
    • Iti spun eu.
      Artisti.
      E topogan exclusiv cu colac. Asa si? Eu sunt smecher. Ma dau pe fund.
      Trebuie sa stai cu spatele in pozitia X. Ei pe dracu, eu sunt cool, stau cu capu inainte.
      etc

      00
    • sa zicem ca e o greseala de proiectare (plm…poate nu au luat in calcul niste dimensiuni corporale); daca acea greseala de proiectare ar fi vizibila pentru toti….s-ar mai da pulea in jucariile astea. nu poti calcula statistic in cazuri d’astea: „daca nu mor/accidenteaza macar 50% din cei care se dau in tobogan…atunci e safe”

      00
    • Sotia mea doar si-a învinețit un picior dupa ce a aterizat într-un spațiu prost dimensionat. Dacă mergem pe ideea că sunt proști ăia care se lovesc, in loc să vedem ce se poate face pentru a preîntâmpina astfel de accidente… facem un drac.

      00
    • Unu la mana. Daca din 100.000 de oameni se raneste o singura persoana din cauza unei erori de proiectare a toboganului, atunci toboganul trebuie inchis, reproiectat si reconstruit. Persoana aia poti fi chiar tu sau copilul tau, iar fizica poate fi nemiloasa daca nu se tine cont de toti factorii cand asa ceva este proiectat si oferit publicului larg.

      Doi la mana. Nu este singurul care s-a accidentat, dar au fost musamalizate cu nesimtire restul cazurilor. Gasesti unele informatii despre celelalte cazuri pe siteurile de stiri.

      00
    • @Attilla.
      Therme e deschis de multisor. Daca e vorba de greseala de proiectare i-a luat ceva pana sa faca prima victima.

      00
    • Dacă un om s-a rănit acolo, e clar că ceva nu e în regulă. Sigur că sunt niște reguli de folosire a toboganelor, eu, spre exemplu, când am fost prima dată la Szeged, n-am fost atent la semne și am urcat cu fiu-miu la toboganele de la nivelu’ doi; a venit un supraveghetor, m-a rugat frumos să pun copilu’ lângă măsură (deși era evident că are mult sub 1,20, cât era înălțimea minimă pentru toboganele respective – bănuiesc că erau învățați cu ăia care făceau scandal că știu ei sigur că are copilu’ peste), mi-am cerut scuze și am coborât la alea la care era voie.
      Or fi reguli și acolo, nu mă îndoiesc, poate omu’ cu pricina o fi încălcat regulile, da’ cineva trebuie să supravegheze la respectarea lor. Dacă ar fi fost așa, PR-ul ar fi ieșit scurt și ar fi zis ‘unul dintre supraveghetori a observat că domnul X nu a respectat procedura și nu a putut interveni la timp pentru a-l opri din pricina…’ Era simplu, dacă totul e proiectat și utilizat cum trebuie. Dacă nu, dăm din alea ‘din atâtția care l-au folosit…’

      00
    • avand in vedere cate like-uri ai e clar despre ce vorbim..

      00
    • Ar fi bine de facut o statistica legat de cata lume s a accidentat usor pe la therme. Eu am fost acum cateva luni si am plecat de acolo cu multe vanatai. Argumentul ca am respectat toate regulile s ar putea sa fie neimportant. Nu mentionez de aqua land sau cum se cheama ala de la mamaia, unde m am lovit rau la cap, ca era intuneric in tobogan, m am dezorientat si am ametit. La aterizarea in apa m a scos salvamarul, pt ca aproape lesinasem si nu mai puteam sa ies la suprafata.

      00
  5. Hai recunoaste, esti jelly ca nu te-au chemat si pe tine :P

    00
  6. Nu aveau ce sa zica pana nu se stie exact ce s-a intamplat si nu anulezi conferinte pt asa ceva. La Felix asta vara un tampit si-a rupt clavicula sarind in bazin in apa prea mica desi stia ca nu are voie. Pana nu se stiu exact toate circumstantele nu ai ce sa zici.

    00
  7. Daca amanau 2-3 saptamani, ii pierdeau pe toti care o sa se duca saptamana asta (odata cu mini-vacanta).

    00
  8. Cat de saraci sa fie unii ca sa nu mearga cu masina proprie 20Km?

    00
  9. Dar ce face OPC-ul ?
    La BV un amic a inchis Paradisul Acvatic in prima zi. Tot pe tobogan, si-a spart barbia.

    00
  10. Propun sa inchidem Marea neagra avand in vedere cati se ineaca in fiecare vara.

    00
    • Da, prietene, pentru ca marea a fost conceputa si testata de om ca sa te scalzi tu in ea. E ca si cum ai zice sa inchidem baltile de pescuit pentru ca tu ai cumparat peste de la magazin si era sa mori de enterocolita.

      00
    • Vine unu’ si face o gluma cretina, la care se poate ride si ultimul retard, si ce sa vezi, se mai gasesc alti patruj de retarzi care sa dea like.
      ha ha ha, bravo coae, ce-ai dat-o, ha ha, hai sa-nchidem marea neagra, ha ha ha

      00
    • E ok, numarul de likes este triumful brandingului asupra ratiunii. „Frate, cum sa inchida frate Therme? ai innebunit? Frate n-ai cum, unde ne mai simtim noi first world people si unde mai facem noi selfies care seamana intr-un colt cu Thailanda!!??? Frate e ca si cum ai inchide Marea Neagra, frate, n-ai auzit? Frate nu se poaaateee”

      *Cred ca Therme e un loc fun de calitate, o investitie foarte buna, dar daca eu am un cui in magazinul meu cu lacrimi de delfin si cuiul meu raneste 1 client mai prost din 100.000, am o problema si trebuie sa raspund pentru asta.

      00
  11. Anunta de o luna evenimentul pt 1 decembrie. Era bine sa faca conferinta la 2 saptamani dupa „inaugurare”? :D

    00
  12. Mie mi-a plăcut la Therme, am fost cu toți copiii (4) și ne-am distrat pe cinste, nu mi s-a părut nimic periculos, doar dacă te dai kamikaze sau faci șmecherii pe traseu, abia aștept să mai facem o escapadă cu copiii în București. Pe lista de obiective de bifat în București, Therme e pe primul loc, așa că e perfect că își extind spațiul pentru familii cu copii, numai pentru extinderea nouă merită să mai băgăm un drum (450 km) anul ăsta.

    00
    • Scuze, dar acest comentariu suna 100% realizat de cineva din interior, aprobat si rasaprobat, are bifate toate punctele. Este de inteles, probabil ca au fost presiuni, dar tot striga – Departamentul de PR sau Agentia au luat atitudine, nu prea cred ca poate convinge pe cineva, este un demers inutil si usor penibil.

      00
    • Nu stiu daca tipul de mai sus e postac sau nu, dar ii dau dreptate. Am mers luna de luna de cand au inceput activitatea, de fiecare data petrecut minim 4 ore si vizitat fiecare tobogan de cel putin 2 ori (singur si cate 2-3, acolo unde poti – ultimul nivel si penultimul), nu m-am ranit deloc, niciodata si nici nu am asistat la vreo accidentare… mi se par f suspecte aceste valuri de accidentari din ultima vreme…. miercuri ma duc din nou, ne auzim (sau nu :) ) pe joi!

      00
    • Hai mai da-o in aia a masii… Adica vii de la Suceava numai pentru a merge cu trupa la Therme?

      In cazul in care nu esti troll/angajat pr la Therme, vezi ca ai mai aproape Paradisul Acvatic din Brasov.

      Iar daca esti fan condus, ai la 500 km complexul de la Hajduszoboszlo – Ungaria.

      00
    • Aoleu, Zoso trebuie să iei măsuri, după numărul de negative se vede treaba că atragi de 7 ori mai mulți frustrați pe blog decât optimiști.
      Dacă vii cu copiii special la Therme de la 450 km distanță (din Suceava, da mă Eugen ai ghicit) și te simți bine și vrei să mai vii, e musai să fi ”cineva din interior, postac, troll/angajat pr la Therme”, pffff câtă frustrare, Elena ești varză și la fel sunt toți care te-au aprobat.

      Ca să vă frustrez în continuare, repet, Therme e super-tare, merită banii și efortul, nu are concurent în Romania, are în schimb și câteva neajunsuri, dar nu le zic ca să vă frustrez și mai tare.

      Eugen, știu de Paradisul Acvatic din Brașov, dar de obicei facem ieșirile cu familia de 3-4 zile și la București am cazare gratis la sora mea, în alte părți aș plăti și la familie de 6 avem des probleme că nu găsim cazare potrivită (și ieftină), în sensul că odată la un hotel am primit camere la etaje diferite și e problemă să nu poți supraveghea copiii.
      Nu știam de Hajduszoboszlo – Ungaria, mulțumesc de pont, l-am luat în vizor.

      00
    • Andrei: Uite, comentariul tau este mai uman, natural :D. Este posibil sa mergi de 1000 de ori sa nu patesti nimic, asa au fost multe situatii cu multe parcuri in lume, sau cluburi gen. Faptul ca nu ti s-a intamplat tie nimic nu inseamna ca totul este OK, sunt n cazuri de locuri unde a mers si asa pana la un mare dezastru care i-a luat prin surprindere pe multi. Pe langa ce stim cu totii de la noi, sunt multe parcuri tematice unde au fost aevarate tragedii: https://en.wikipedia.org/wiki/Formosa_Fun_Coast_explosion.
      Sper ca se rezolva problemele, daca exista, la Terme, pentru ca atitudinea merge si asa poate fi dezastruoasa. Este singurul lucru care conteaza, sa se rezolve daca este ceva de rezolvat si faptul ca incidentele sunt spuse este de bine. Multe lucruri se musamalizeaza, insa, in general, peste tot in lume. Faptul ca nu s-a auzit nimic pana acum iar cu este important.

      00
  13. Hai ca nwradu, ma intreba pe FB, in timpul sesiunii LIVE de la Therme, despre ce topogan este vorba.

    00
    • Păi eu vineri-duminică n-am fost în țară, nu m-am uitat la știri și nu știam pe care din tobogane s-a întâmplat totul. Lansarea noii zone nu știu de când era planificată, dar invitația de a o vedea a venit acum o săptămână, deci era de mult programată. Evident că nu o pot amâna, vor să prindă weekendul prelungit de 1 decembrie.

      00
    • greu cu internetul in alte țări :)

      plus, tu știai de pe 25 https://www.nwradu.ro/2016/11/doi-romani-de-nadejde/#comment-854274

      dar de fapt nu https://imgur.com/bRbLykU.png

    • Știam doar titlurile, n-am citit și detaliile și nici acum nu m-am lămurit care este toboganul cu pricina. Singurul mai periculos pare cel în formă de U, că poți să te lovești de margini la aterizare. Am înțeles de la alții că totul s-ar fi intâmplat pe cel din capăt, cu jeturi care te mai accelerează de-a lungul drumului.

      Când am fost la Therme ieri a fost oricum primul lucru pe care l-am întrebat. Mi-au zis același lucru ca-n comunicatul de presă de după anchetă.

      00
  14. NOU
    #39

    Ti-e ciuda ca n-ai fost si tu platit, stim noi.

    00
  15. Nu am fost si nici nu cred ca voi merge la Therme vreodata, la o cautare pe google e doar un accident cu o taietura la picior dar nimeni nu a intrebat doctorul cat de grav e, nu vad nicaieri cate interventii ale salvarii au fost in ultimele 6 luni sau alte date relevante.
    Daca un tobogan e cu probeleme il poti inchide doar pe acela nu trebuie sa inchizi to complexul.

    00
  16. M-am dat cu frati-miu la dublu pe toate toboganele posibile fara sa avem nimic si avem peste 200 kg impreuna.Daca noi nu am zburat in decor sau am avut viteza prea mare sa intram in decor atunci nu stiu ce-au facut altii, nah,numai ghinion sa nu ai…

    00
  17. asta-i din categoria „sunt pe trecerea de pietoni deci să mi se respecte drepturile”.
    plm, rahaturile alea presupun din start un risc, vrei să elimini riscul nu mergi la rahaturi din alea. #pericol#risc#bunsimț#logică

    00
  18. Merg acolo si accept din start un risc, insa pana la o taietura este cale lunga. Adica nu au voie sa existe muchii taietoare sau table desprinse. Acel tobogan trebuie inchis imediat si inspectat milimetru cu milimetru pana se descopera problema. Adica, indiferent ce colac inadecvat sau lipsa a existat, nu ai voie sa te tai, punct.

    00
  19. eu stiu 2 pers accidentate acolo

    un copil al unor amici – s-a lovit la cap pe unul din toboganele de inox de la copii , e unul cu o cadere aproape verticala

    si altcineva si-a rupt clavicula in topoganul unde ajungi in chestia aia de urci cu spatele la final

    unele topogane sunt relativ periculoase

    00
  20. ATENTIE ! Am avut luxat cotul 5zile dupa utilizare topogan SkyRiver, la final am fost aruncat de curentii din bazin exact in scari, in muchia scarilor. Am apelat la medic lor si am fost tratat pe loc.
    CONCLUZIA ! Pericol exista 100%

    00
  21. In august 2017 fica mea in varsta 11 ani a suferit un accident la Therme pe care nu il vom uita niciodata intr-un topogan destinat copiilor la impactul cu apa sa ales cu o fractura de humerus si o ruptura de muschi iar un reprezentant al Therm-lui vine foarte revoltat la mine in timp ce eu asteptam ambulanta pentru a merge la spital cu fetita spunandu-mi ca sa uitat pe camera si ca fetita mea nu are nimic ca pur si simplu nu sa izbit de nimic „s-a oprit in apa doamna „astea au fost cuvintele lui . Bineinteles ca am facut toate demersurile posibile am contactat un avocat am scos certificat medico-legal si plangere penala la politia Balotesti . Sper sa citeasca cat mai multe persoane acest accident si poate si administrator-ul Therme si sa ia masuri in privinta acelui topogan pentru a nu pati si alti copii ce a patit puiul meu trei luni copilul meu a stat in bandaje de la gat pana la brau cu Nurofen pentru dureri si in fiecare saptamana mergeam la Grigore pentru a face radiografie si a schimba bandajul si nu va imaginati ce dureri avea . Multumesc celor care vor citi cosmarul prin care a trecut familia mea si dragi parinti nu permiteti copiilor sa meaga in topoganele de la Therme .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.