Directorul Samsung cu tabletele și toaletele…

Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România, declară niște tâmpenii:

Există proiecte de digitalizare în şcoli, însă trebuie să accelerate. Pentru a putea dezvolta zona rurală, trebuie să investim în infrastructură. Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli şi pe urmă să rezovlăm problema toaletelor din curte.

La o zi distanță își cere scuze:

Îmi pare rău pentru exprimarea nefericită de ieri, din cadrul conferinței ZF Digital. Îmi cer scuze și îmi retrag declarația. Cred cu tărie că toți copiii merită condiții decente de viață și de educație. Totodată, cred că tehnologia este un pilon esențial al educației, care va avea un impact pe termen lung asupra dezvoltării societății.

Faza e așa: oamenii de genul ăsta chiar cred ce spun. Așa e felul lor, cinic. Ei nu văd decât cifre și familia lor. Cifre și familia. Cifre și familia. Pe restul dă-i dracului. Dacă i-ar putea călca cu mașina și apoi să le vândă niște tablete ar fi bestial. Ah, mor de foame și au cancer? Irelevant, tablete să aibă, să își facă el comisionul, să își mai ia o mașină și să plătească școala privată copiilor.

De aia declarația aia e atât de cinică.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Declaratia completa e asta „Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte. (…) este alegerea corectă pentru că dacă aducem toaleta din curte înăuntru nu ne facem mai deştepţi”.
    Nu e vorba numai de buget aici, omul chiar crede ca acele tablete ii vor face pe copii mai destepti. Tipul nu isi da seama ca principalul motiv al starii educatiei in mediul rural e saracia si ca multi copii de la sat nu ar avea nici macar unde sa incarce o tableta, ca sa nu mai vorbesc ca tableta e aproape inutila fara internet.
    Sunt multi ca el in clasa de mijloc urbana care cred ca tehnologie=educatie

    00
  2. NOU
    #3

    sa dea un exemplu acelor copii cu toaleta in curte despre ce inseamna DEMNITATEA dandu si demisia

    00
  3. Cind ai tableta prea putin conteaza daca te caci la wc-ul din fundul curtii sau la ala din scoala.

    00
  4. Cu siguranță se va găsi o aplicație care sa înlocuiască lipsa toaletelor.

    00
  5. da de unde! păi, de ce mergi la școală, ca să te caci sau ca să-nveți carte?

    00
  6. Omul a vrut sa spună ca se pot șterge cu tabletele la cur indiferent dacă wc-îl este in curte!

    00
  7. Vezi, ai grija cu limba romana, ca tocmai l-ai facut praf pe altul….

    00
  8. Păi dacă bate wifi-ul până la buda din grădină nu văd care e problema…

    00
  9. Foarte tare nenea asta. Si cum cei de la samsung se gandesc la toate au lansat si notele ala de ia foc. Acum am inteles ca de fapt era o aplicatie pt a ajuta copii de la noi ce invata in frig.Buna asa samsung.Cred ca autorul declaratiei a vrut sa ne demonstreze ca samsung a ajuns la nivelul la care poate produce telefoane mai destepte decat directorul lor. Dar daca mai citesc inca o data declaratia imi dau seama ca si nokia 3310 facea asta. Stau si ma intreb: Oare terminalul galaxy s6 ar fi dat o declaratie mai buna?

    00
  10. Offtopic. Poate-s chior, dar cum caut ceva pe blog, de pe mobil?

    00
  11. Da, dar in buda din fundul curtii nu ai unde incarca tableta. Cat despre faza cu cifre e adevarata.

    00
  12. Mie nu mi se pare cinic si mi se pare chiar productiv cum a gandit. Dai omului acces sa vada o imagine de ansamblu si isi face el singur baie in casa.
    Plus ca daca ii dai unui copil d-asta o tableta il ajuti mai mult decat daca ii dai un wc-u in casa. Un copil de 5-6 ani acum fara tableta si acces la internet se va dezvolta cu un handicap fata de ceilalti, si o sa se comporte ca functionarele de la ghiseu ce tasteaza cu un deget sau ca mama care cand isi ia orice kkt intai citeste manualul.
    Nu e normala situatia in care suntem, dar atitudinea asta a ta si a multor romani nu e constructiva. Omul asta vinde telefoane si voi ii sugerati sa vanda wc-uri. La fel si maicamea, pierde atata timp sa gaseasca vinovati pt diverse chestii, dar nu ii trece prin cap sa gaseasca solutii la probleme in loc sa ramana blocata. Cel mai amuzant e cand ma gaseste pe mine vinovat si ii bag un „si ce vrei sa fac eu acuma” si ii inchid telefonu si sa vezi minune ca a putut rezolva.

    00
    • Uite un nene, Maslow parca, zicea ca pentru a avea nevoi superioare trebuie sa ti le satfisfaci pe alea mai putin superioare. Deci, cand te duci la veceu la 2 m de patul in care dormi, cand te intorci de acolo apare si nevoia de tehnologie. Ori, cand veceul e la 30m apare nevoia de niste haine mai groase iarna nu de tableta si internet si alte fantasmagorii.

      00
    • Ce cheste bah…sa citesti manualu de utilizare

      00
  13. Trăiesc într-o bulă… și de aia trebuie să îi arzi când îi prinzi că se fac de kkt

    00
  14. Cinismul are o limită pusă de inteligența emoțională a emitentului. Omul este prost emoțional. Crezând că nu e suficient, face un recall la mesajul inițial. De aici.vedem că e și mai.puțin ds atât. Adică e doar prost.
    Samsung, keep up excellent HR policy! It’s exquisite

    00
  15. Ce cretin.

    00
  16. Pe baiatul ala nu-l prea duce capul…imi place si cand zice asta: „Smartphone-urile au explodat datorită zonei de conţinut şi exploatare de conţinut.” La fel de bine putea sa-si prinda singur pe spate o foaie cu „Kick me!”

    00
  17. Daca n-ar fi de ras, ar fi de plans! Asta nu ne invata scoala romaneasca, sa gandim, eventual integrat

    00
  18. Chiar in acest moment NWRadu scrie un „articol” in care ne explica ca asta de la Samsung are dreptate. Bineinteles acest „articol” e doar opinia lui personala si nu e platit.

    00
  19. Omul asta e platit de samsung sa faca profit pentru samsung nu sa rezolve problema toaletelor din scoli. Si sunt de acord cu ce zice el, educatia alfabetizarea digitala sunt mai importanta decat locul in care te usurezi. Scoala trece, veceul din fundul curtii ramane in urma, educatia ramane.

    00
    • Nu toate schimbările „disruptive”, care implică schimbare de comportament sunt acceptate sau utile. Am montat panouri fotovoltaice cu Free Miorita în cătune neelectrificate și nu știu dacă în toate cazurile am făcut un bine pe termen lung. Cea mai tare chestie mi s-a parut faptul că unii huțuli din Maramureș, au învățat că există „tablele alea care fac lumină”, au vândut 10-20 de oi (floare la ureche din sute câte au) și și-au pus singuri panouri și au lumină, radio și o priză pentru telefon. În alte părți familia extinsă a început să se certe pe panouri. E cu dus-întors și cu tabletele, poti sa le iei și să toci ceapa pe ele cand faci ciorba daca nu ai net, curent etc., caz în care, mai bine o budă,canalizare, apă curentă.

      00
  20. Erau bune WC-urile alea in curte. Au copiii unde sa arunce tabletele cand iau foc.

    00
  21. Nu mai fiti ma rai. Doar stiti bine ca e o problema cu incalzirea pe timp de iarna in scolile de la tara. Omul a gasit solutia: tablete Samsung.

    00
  22. Nu mai vorbiti asa despre samsung
    Eu am un galaxy a5 2016 si nu am probleme cu el deloc asa ca numai vorbiti asa de ele sunt mult mai bune decat alte telefoane!!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube