Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Am fost cu masina sotiei sa schimb distributia la un servis arhilaudat, AutoCrew care e in parteneriat cu Bosch bla bla bla. Am facut programare, am ajuns, am asteptat doua ore, mi-au bagat masina inauntru, am mai stat o ora si s-a terminat programul de lucru. Si distributia cica ar fi durat 3 ZILE de schimbat, dar ei nu fac . Romania & shit!

    00
  2. O știre care confirmă ceea ce noii știam/bănuiam în legătură cu produsele fabricate pentru Estul Europei la o calitate mai slabă decît cele din Vest pe baza studiilor făcute în Cehia și Slovacia:

    https://cursdeguvernare.ro/slovacia-si-cehia-incep-cruciada-impotriva-standardelor-duble-la-calitatea-produselor-din-spermarketuri-cele-pentru-vestici-si-cele-pentru-estici.html

    00
  3. Asa si eu cand am fost cu masina in reprezentanta pt ca nu mergea claxonu, pret:500 lei tot blocu de lumini care costa 70 lei si care eventual s-a reparat cu pistolu de lipit, 25lei.
    Imi bate ceva si mi-e frica s-o duc la sacalii astia sa nu-mi ciordeasca piese.Chiar mi-e frica de asta.

    00
  4. faina faza cu intel, nu stiam.

    00
    • Bine ca au plecat din Romania :)

      00
    • @Roxana
      pentru ca e extrem de misto sa plece o companie care platea niste taxe si salarii unor oameni.

      @max gregor
      mie mi se pare ca articolul e putin (mai mult) alarmist. Ma rog, scriu si jurnalistii IT atat cat ii duce mintea. Da, vanzarile de PC au scazut, dar asta nu inseamna ca pozitia Intel si businessul lor e amenintat; au scazut vanzarile PC-urilor neperformante, folosite pentru web browsing, filme, muzica si nimic altceva, chestii ce pot fi facute si de un procesor ARM. Pentru treaba serioasa, gaming sau servere Intel e inca rege si nu sunt semne sa se schimbe ceva in viitorul apropiat. Cat despre ce ziceau aia, ca „dar daca Apple trece pe ARM?”. Ei bine, greu de crezut, pentru ca cel mai rapid procesor ARM nu e suficient de puternic pentru un OS traditional de PC.

      Tot ce a „pierdut” Intel este piata de procesoare pentru dispozitive mobile, piata care nu e si nici n-a fost obiectivul lor.

      00
    • Roxana, esti cu muia.
      In rest, foarte bun articolul.

      00
    • Am o dilema, Roxana troleaza sau doar e proasta? urmaresc de ceva vreme comentariile pe care le arunca asa aiurea…

      00
  5. Fain articolul cu American Dream. Trist, dar fain

    00
  6. tare reportajul cu mecanicii. eu aveam o mufa bagata prost la filtrul de motorina si la viteze mari, in presiune mare scotea niste zgomote ca o mitraliera. l-am avut pe unul intr-un service care a dat o tura cu masina in cartier si gata vroia sa demonteze rezervorul, turbina si sa schimbe injectoarele. nene imi iau alta masina de banii astia. am mai fost la vreo 3 mecanici care la fel vroiau sa demonteze tot. m-a rezolvat nea gigel din spatele blocului in parcare care a inceput sa rada cand a auzit-o, citez : e ceva la filtrul de motorina hai sa ne uitam la el.
    noroc ca la fel ca in cazul francilor elvetieni sunt sceptic din fire si nu mi-a venit sa cred ca trebuie sa demontez jumate de masina pentru o paraiala :)

    00
  7. Punctul! Unde e punctul?

    00
  8. Vezi ca ai uitat bullet-ul de la sfarsitul articolului!!!
    Acum chiar cred ca e o conspiratie cu • misterios.

    00
  9. Ce nu înţeleg e de ce nu dă denumirea firmei respective, înţeleg că anonimează, dar acum eu dacă vreau să mă feresc de service-urile respective, cum pot s-o fac?

    00
  10. NOU
    #14

    Dar de ce aveti impresia ca mecanicii din alte tari sunt niste sfinti? Exact asa sunt peste tot. Niste incompetenti profitori gata sa stoarca bani de la tine. Exact asa cum se spune in debutul reportajului exact asta e – o loterie.

    00
  11. Intel are monopol pe piata x86/x64 si preturi pe masura. De aceea:
    – nu scad preturile la CPU-urile vechi, pur si simplu nu le mai comercializeaza iar daca mai gasesti, costa cat noua generatie
    – limiteaza numarul de core-uri pentru CPU-urile high-end (Xeon, i7, etc…)
    – limiteaza (artificial) setul de instructiuni / functionalitate (virtualizare, etc..) pentru CPU-urile high-end (Xeon, i7, etc…)
    – imbunatatirile pe partea de consum sunt disponibile pentru CPU-urile de laptop/mobile care din nou, sunt intr-o alta categorie de pret.

    Asa ajungi sa faci upgrade la 2-3 generatii de CPU, sa vezi ca performanta per core este aceeasi fiindca a fost imbunatatit consumul dar CPU-ul are acelasi TDP.

    00
    • Cam asa se face in mai multe domenii, vezi aparatele foto, se ciuntesc din software performantele la cele ieftine, desi hardware-ul e identic cu cele scumpe.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube