Mașini: diferența dintre UK și România

Un idiot era atent la telefon în loc să fie atent la drum și a provocat un accident în Marea Britanie. A fost condamnat la 8 luni de închisoare, permisul suspendat pe 3 ani și examen riguros înainte să mai aibă voie să conducă. Nu cred că îl va mai angaja cineva în UK după asta.

Dashcam footage from Rusu’s cab, which was released this week, shows him staring at his phone for more than a mile instead of watching the road ahead. After the crash, Rusu fled to his native Romania, but was arrested when he returned later to the UK. Rusu plead guilty to dangerous driving on October 10, and was incarcerated at Harrow Crown Court. He also lost his license for three years and must take an extensive retest to get a new one. (sursa)

La noi lucrurile sunt mult mai relaxate:

„Un conducător auto a blocat mai mult timp o linie de tramvai (…), a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal pentru blocarea drumului public”, a declarat Ovidiu Munteanu de la Brigada Rutieră. (sursa)

Sigur, asta n-a omorât pe nimeni, dar dosarul ăla va rămâne în cercetare 4 ani și la un moment dat toți cei implicați vor muri de bătrânețe. Între timp, alții vor face la fel, pentru că nu există nici un fel de repercusiuni.

Mai țineți minte toți șoferii care luau pe capotă polițiști, pentru că ei voiau să plece și polițiștii nu foloseau arma de frică? Credeți că au pățit ceva? Nimic. Nimeni. Niciodată.

Cocalari ca ăsta, ăsta sau ăsta.

update: un român care a luat un polițist pe capotă a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Eram la Londra la un eveniment și PR-ul zice să luăm taxi-ul că e târziu. Găsim un taxi de-ăla negru, plecăm spre locație, se făcea târziu. Semaforul pe verde, taximetristul încetinește, se pune galben, oprește de tot. Noi, ca românii – băăă, era verde , calc-o… Taximetristul zice, bă, „dacă mă prinde galben și calc cu roata pe dunga albă de la pietoni e 80 de lire amenda și vine imediat că au camere. Nu scapă nimeni…”

    00
    • Si in germania daca arunci ceva pe jos vine un copil si iti spune ca ti-a scapat ceva si iti da gunoiul inapoi. Tot mai ramaneti impresionati de faze d-astea.

      00
    • In UK: Semaforul pe verde, soferul opreste.
      In RO: semaforul pe rosu, soferul trece fluierind.

      Pasagerul din masina UK intreaba: man, are you crazy?! It was green light!
      Driver: man, i have to stop because other car can pass by red light.

      00
    • Se forteaza si acolo galbenul, mai rar de soferii de turisme da’ mai des de aia de autobuze dar se forteaza si ala. In schimb pe rosu trec doar biciclistii si eventual paki (ai nostri sau ai lor) sau niggarii. Si au o chestie faina gen primesti puncte pt dangerous driving, puncte cu care ramai cel putin 3 ani si care nu iti permit sa lucrezi ca sofer sau sa fac dificila inchirierea de masini

      00
    • Groaznică monitorizarea asta, Orwell visa la chestiile ăstea nenorocite.

      00
  2. Ai fi uimit sa afli cati conduc bauti… Nu – astia de-i mai prinde politia – nu reprezinta decat varful iceberg-ului…

    00
  3. https://www.romaniatv.net/soferul-care-a-luat-un-politist-pe-capota-a-fost-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-video_53701.html

    Esti dragut sa modifici articolul fara pic de documentare? Macar jurnalistii dau un search simplu inainte sa spuna ceva. Unii.

    00
  4. Asta cu blocatul liniei de tramvai e fix pix! La noi daca mergi fara carnet, beat, omori un om si fugi de la locul accidentului primesti „cu suspendare”: adica nimic!!!
    La un search pe google: „beat fara permis accident cu suspendare” te ingrozesti. Doar 3 exemple:
    https://www.romaniatv.net/decizie-scandaloasa-a-condus-beat-fara-permis-si-a-omorat-o-femeie-dar-este-liber_107463.html
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/caz-revoltator-in-galati-un-tanar-fara-permis-a-lovit-mortal-doi-copii-de-9-si-13-ani-ce-a-descoperit-politia-despre-el.html
    https://www.monitorulsv.ro/Local/2011-05-28/Un-an-de-inchisoare-cu-suspendare-dupa-ce-fara-permis-a-provocat-un-accident-mortal
    Nu mai vorbesc de cei prinsi de 7 ori fara permis, etc., etc.

    00
  5. Unde e Huidu sa citeasca asta? Ca inca mai comenteaza ca patania lui a fost accident si gradul lui de vinovatie a fost foarte foarte mic, de-a dreptul minuscul.

    00
  6. Sistemul in UK e facut sa te convinga sa conduci in limitele legale (sau putin peste), nu sa-ti dea in cap. Daca iei o amenda pentru ceva minor si esti la prima abatere, poti sa faci cursuri de driving awareness, si desi costul cursului = amenda (ca valoare), macar nu primesti punctele pe carnet.
    Plus, infrastructura e mai OK, desi numarul de masini e urias si ambuteiajele in jurul Londrei mai ales oribile.
    Si mai e ceva. In Romania, multi soferi pasionati de viteza isi iau masini puternice ca sa se dea pe strazi si in trafic, de unde accidente. Si aici e oarecum la fel, dar exista varianta track day-urilor in care te duci cu masina personala si o dai pe circuit cat vrei. Si sunt multe circuite.

    P.S.
    Oricum in UK vor baga printre primii masini care se conduc singure (ca deh, n-au semnat Tratatul de la Viena), deci vor scadea semnificativ incidentele pe viitor.

    00
  7. La noi se face accident cu victime pe trecerea de pietoni si in cateva zile se muta trecerea.

    00
  8. Vezi ca mai nou ramii fara permis daca parchezi pe partea stinga, adica contra sensului de mers. A patit un vecin, care in urma manevrei a ramas cu permisul suspendat pentru 60 de zile. Explicatia organului: a circulat pe contrasens.

    00
    • Pai ramaneai si inainte, ca e destul de logic: cum ai ajuns acolo?

      Asta in caz ca nu aveai o explicatie buna, gen „am parcat cu macaraua” :))

      00
    • De la unul care depaseste coloana pe contrasens si ramine fara carnet pina la omul de la sat, care isi lasa masina in fata casei e totusi o diferenta. Sunt de parere ca militianul vroia o spaga insa nu a primit si drept razbunare i-a saltat omului permisul.

      00
    • asta e ca basina aia cu daca e strada cu oprirea interzisa ai voie sa dai cu spatele ? :)

      00
  9. Am vazut saptamana trecuta pe National Geografic o faza cu un tip baut care a provocat un accident cu doi morti.L-au luat si la viteza dupa nu stiu ce senzor din masina,ca avea vreo 130 in oras.Avocatul l-a sfatuit dupa faza cu senzorul sa pledeze vinovat,acesta s-a cait in fata judecatorului,iar judecatorul impresionat de parerile de rau ale inculpatului,i-a dat pedeapsa cea mai mica prevazuta de lege si anume permisul suspendat pe viata,fara dreptul la altul nou si 19 ani de inchisoare.Frumos,nu?Ma intreb care era pedeapsa maxima,daca aia minima este 19 ani.

    00
  10. De fiecare dată când sunt blocate autobuze/tramvaie, e vorba despre „câteva ore” de blocaj.

    Eu nu înțeleg ceva:

    1. Poliția și celelalte autorități nu pot să ridice mașina aia în maxim 15 minute?
    2. Oamenii ăia care sunt în tramvaie de ce nu se dau jos să împingă mașina mai încolo? Cu 2-3 bărbați mai solizi, rezolvi problema.

    Nu zic să încendiezi mașina și să rupi șoferul în bătaie, cum aș fi tentat să fac, dar chiar așa să suferim de complexul Miorița din cauza unor imbecili? Deci ce face poliția? Stă 2 ore lângă mașină până se întoarce tuta proastă la volan?

    00
  11. poti sa o tragi si cu un logan banal de 1.2, nu iti trebuie suv cu motor de camion

    00
  12. Sunt si in UK exemplare de milionari care au luat cu suspendare dupa ce au mutilat copii cand conduceau beti.

    00
  13. Cunoaste cineva de pe aici un avocat pentru accidente in UK? Am semnat cu o firma de „solicitors” si totul e in stand by, dupa 1 an nici macar nu stiu unde imi e rabla lovita de un idiot.

    00
  14. repercusiuni asa se scrie. Nu vine de la cur.

    00
  15. „Dashcam footage from Rusu’s cab”
    Tipul era la munca.
    In Romania nu sunt legi, apoi daca sunt nu sunt norme de aplicare apoi daca sunt politistul e varul lui Costel si cum naiba sa iti dea amenda.

    00
  16. In Romania se conduce relativ ok, asta comparand cu infrastructura rutiera. In trafic se observa si unii cu comportament deviant, acestia sunt in mare parte parvenitii, prostii sau cocalarii, ii puteti observa in filmulete pe youtube, live-uri pe fb etc. Daca am lua o tara din vestul Europei si i-ai pune sa conduca pe drumurile noastre sunt singur ca s-ar intampla foarte multe accidente. In Romania ai nevoie de o masina mai potenta, esti nevoit sa faci foarte multe depasiri, iar pentru a le face in siguranta, un motor de 1,2 sau 1,4 e nefolositor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.