Cum să îți exploatezi copilul la maxim

https://www.youtube.com/user/FGTeeV/videos

Canalul ăsta e al unui tip care are doi copii mici, pe care îi pune să se joace jocuri, îi înregistrează și îi pune pe net. Și face o tonă de bani din asta.

M-am uitat de câteva ori la cum se jucau Minecraft și bietul copil, unul dintre ei, nici nu avea timp să descopere jocul sau să facă ceva, că ta-su era cu gura pe el “fă aia, fă ailaltă, ia aia, du-te acolo”. Pur și simplu copilul nu avea nici o bucurie în jocul ăla.

Totul e wow. Și eu credeam că ce fac bloggeri noștri cu copiii lor e aiurea, dar suntem la ani distanță față de cum își exploatează americanii plozii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. na. apa chioara. ia de aici faza

    pentru ca nu o baga in seama ea venise la cersit,

    intr-o carciuma o tiganca a luat copilul de tztaza si dadea cu ala in tatal unui preten

    si urla

    mi-ai omorat copilu mi-ai omorat copiluuuuu!

    00
  2. Ce, tu nu dai Adderall copilului tau?

    00
  3. O fi mai bine decat sa iti trimiti copilul dupa tigari, bautura sau sifoane, eventual pe vreun ger in miez de iarna?

    00
  4. Și eu credeam că ce fac bloggeri noștri cu copiii lor e aiurea

    Vali, tu ce-ai făcut cu plozii tăi de zici asta? o.O

    dar suntem la ani distanță față de cum își exploatează americanii plozii.

    De fapt, e un deal: tatăl obţine bani cu care îşi plăteşte datoriile şi a neveste-sii, iar restul o să-i folosească puştii când vor creşte. Ar fi un test să vedem dacă băieţii tipului vor deveni faimoşi doar pentru că tac-su făcea bani cu ei, acum. Ar fi chiar interesant.

    Oricum, eu îţi garantez că trendul ăsta nu o să existe la noi din două motive:

    1- Noi nu suntem o ţară cu o popendulaţie de +100 milioane de locuitori în care platforme din ăstea, de stream sau pre-recorded, pot deveni un profit sau un job. În plus, lb română nu e o limbă de talie globală, în timp ce engleza se vorbeşte peste tot.

    2- Noi (ca români) nu am avut niciodată cultul ăsta al… parenting-ului. Nici ceilalţi europeni nu-l au.

    E greu de descris (ar trebui să-ţi explice un american care le are cu istoria lor, privind psihicul naţiunii înseşi) dar când îi loveşte melodrama, americanii se mândresc mereu că ei au creat în trecut o mentalitate de familişti, unde puneau mereu baza bărbatului care lucrează & primeşte bani cât să-şi susţină o familie de 11-14 membri (nevastă + 9-12 copiii), femeia se ocupă cu îngrijitul căminului (nu „casei” sau „apartamentului”; foarte important limbajul care-l folosesc), iar copiii se jucau şi mai petreceau timp destul cu ambii părinţi. Ăsta e cultul de parenting inventat la americani (sigur, acum nu se mai vede). Ăsta era parentig-ul american.

    La noi, care e cultul de parenting? Îţi zic eu: „Eu te-am făcut, eu te omor. Dacă nu înveţi pe de rost la toate cele 8-12 materii care le ai la şcoală, şi nu iei +10 la toate, te bat! Ai înţeles, copile? Să nu mă faci de ruşine!”
    Sau cum bine a spus Dan mai devreme, cu băuturile, ţigările.

    Deci, nu, stai liniştit, nu o să avem noi nebuni d-ăştia care se joacă, pe bani primiţi din vizualizări, cu plozii lor. Noi nici măcar n-avem psihicul ăla conservator, darămite nr de vizualizări când nici măcar nu suntem +100 milioane pe planetă?

    Stai liniştit.

    00
    • NOU
      #7

      8-12 materii? Ar fi bine, în gimnaziu sunt 13-14 și în liceu se ajunge la 16-18 în funcție de profil. De opționale sau alte mizerii alese de părinți căcănari nu mai spun.
      După care tot ei se plâng că au prea multe materii copiii și sunt stresați.
      Cât despre asta cu țigările și băutura chiar nu văd unde e problema. Și eu am cumpărat la rândul meu și nu m-am apucat de băut

      00
  5. La ce palizi sunt astia n-au iesit din casa cu lunile…

    00
  6. eu nu inteleg cine se uita la asa ceva. Sunt multe canale de youtube cu diversi care se filmeaza cand se joaca. Nu inteleg de ce te-ai uita la asa ceva.

    00
  7. Nu inteleg exact cum se fac bani din asta ? De uitat e free si nu cred ca un om normal sta mai mult de 30 de secunde sa zicem de curiozitate sa vada ce face boracul. Producatorii de jocuri ii platesc sa le joace ?

    00
  8. Ma omule, nu stiu, tu ai sau n-ai? Copii? Ca pare ca vrei sa ai, sau daca ai, pare ca vrei sa n-ai…

    00
  9. Omul își scoate banii din investiție, unde e problema?

    00
  10. Re „cum își exploatează americanii plozii”, e o generalizare gratuita, nu e chiar asa. Nu te lua dupa cateva prostii de pe yt, americanul de rand e altfel.

    00
  11. E putin pe aceeasi idee cu parintii care isi inscriu plozii de 9-10 ani la inot, tenis, fotbal, limba engleza intensiv, limba franceza + ceva lectii de pian sau de canto, doar ca sa le faca poze si sa se laude ca iauite ce tineri invatacei au ei si ce oameni de succes priceputi in toate or sa ajunga. Cand defapt copiii aia nu vor decat sa vina de la scoala si sa stea linistiti acasa, sau sa doarma …

    00
  12. Asta nu-i nimic. Am văzut eu pe un alt canal de youtube cum îi puneau unii pe sute de copii de prin Bangladesh să se joace de-a făcut tricouri și rochițe.

    00
  13. Aduce cu episodul din south park unde ii filmau pe bebelusii orfani cum faceau lupte si dupa vindeau filmuletele sau puneau lumea sa plateasca abonarea la canalul video :)), nu mai tin minte exact, as banui ca episodul respectiv a fost inspirat din asa ceva. Si tinand cont ca e de prin 2005 (nu sunt sigura), inseamna ca aceasta practica exista de ceva vreme sub o forma sau alta

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.