Un walkman de 15.000 lei

Ce-mi place la AVStore e că insistă să arate românilor că se poate să nu cumperi cele mai ieftine căști pentru aifon sau cea mai integrată placă audio pentru a asculta muzica ta flac.

Și fac evenimente într-un showroom plin de tehnologie bună și scumpă. Ieri au lansat niște căști și un amplificator, dar și un walkman de la Sony care costă 15.000 lei. Care are 450 grame și 250 giga spațiu, deci nu e pentru muritori.

sony-walkman-1 sony-walkman-2 sony-walkman-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. NOU
    #1

    La o prima vedere am zis ca e un magazin de bogati, in care intri doar ca sa nu vezi fețe de saraci, pe principiul bamboo sau loft.

    Apoi am vazut-o pe doamna cu rochie, ciorapi negri, si adidasi cu dungi roz.

    00
    • domnișoara e piaristă.

    • O primesti bonus la cumpararea unui walkman sony de 15000 lei.

      00
    • Will she bang my Oluffsen?

      00
    • datass.jpg

      00
    • Am un amic care acum vreo 10 ani avea un magazin de electronice, mai rasarit, prin Constanta. Mi-a povestit cum a concediat un angajat: Intr-o zi a intrat in showroom un nene plin de praf, si imbracat destul de jerpelit si a inceput sa butoneze televizoarele. Angajatul a inceput sa-l ia la misto si sa se poarte destul de agresiv, chiar insultator. Patronul a auzit discutia, s-a bagat el si i-a vandut, pe vremea aia, de vreo 25-30 000 RON. Omul isi facea vila si venise direct de pe santier sa-si cumpere sculele. O dovada ca nu e bine sa te iei dupa aparente…

      00
    • las că, pe vremea când panasonic era la unirii la parter, mergeam de două ori pe an să imi cumpăr niște căști, doape, care se auzeau bine de tot cu rocăreala mea. intr-o zi, era un cuplu, ea 19 ani, ea 59, se uitau la o combină care costa cât costă azi un iphone. vânzătorul ii arăta cd changer, bași, double deck, plm, pisi intreabă candidă dacă are și radio, că ei ii place să asculte radio.

  2. nu cred ca faptul ca are 250 de gb si 450 de gr il face sa nu fie pentru muritori 0_0

    00
  3. Uite, cu așa un titlu, îi dai motive lui Grozea s-o bage pe aia cu clickbaitu. Treaba ta.

    00
  4. Si ce parere ai, se merita sa cer bani parintilor sa cunpar wackmenu ala?

    00
  5. walkman la 15000 lei? numai bun pentru ascultat mp3-uri la 128kbps cu live-urile lui Salam ripuite de pe YouTube folosind doapele pe care mi le-am luat din piata cu 5 lei

    00
  6. Bai deci carcasa aia e „realizată din cupru fără oxigen”. Asta explica pretul, a trebuit sa inventeze tehnoogia de extragere a oxigenului din cupru. Oricum, bravo lor ca au facut carcasa asa. Dupa cum explica chiar ei, „Utilizat pe scară largă în producţia de instrumente, cuprul conferă playerului un sunet unic şi natural. ” – deci e normal sa il foloseasca la o carcasa pentru componente electronice, nu?

    00
    • https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen-free_copper
      Tu cum ai traduce? Pentru ca chiar e vorba de reducerea nivelului de oxigen din cupru.

      00
    • Citat de pe wikipedia:

      The high-end speaker wire industry markets oxygen-free copper as having enhanced conductivity or other electrical properties that are supposedly advantageous to audio signal transmission. However, conductivity specifications for common C11000 Electrolytic-Tough-Pitch (ETP) and higher-cost C10200 Oxygen-Free (OF) coppers are identical.[12] Much more expensive C10100, a highly refined copper with silver impurities removed and oxygen reduced to 0.0005%, has only a one percent higher conductivity—insignificant in audio applications.[12] OFC is nevertheless sold for both audio and video signals in audio playback systems and home cinema.

      00
    • Ca sa trec peste etapa in care as manca rahat sa imi apar afirmatia – nu stiam ca exista chestia aia si nu am cautat. Curios faptul ca are aplicabilitate in carcase pentru electronice.

      00
    • Bine, putem discuta si cat de inutil e sa faci carcasa din asa ceva. Sau sa ceri atatia bani pentru un player portabil.

      00
    • Oxygen-free copper (OFC) este o denumire standardizată, hai să nu ne căcăm pe noi acum cu terminologia.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen-free_copper

      00
    • Astia cu linkuri de wikipedia, cautati si „snake oil”, vedeti ce va da.
      Oricum, ce e facut din „cacat free mazga”? CARCASA? E clar, se aude mai bine.
      Apropo, inainte de a cumpăra cacaturi audio care costa cat o garsoniera, nu mai bine, inainte de asta faceti si o audiograma? Ca, puii mei, intai sa verificati urechile, ca pot percepe „calitatea” aia.
      Sa nu mai spun ca suntem in era digitala, deci „oxigen free cacat” nu prea conteaza in 90% din lantul audio…

      00
    • Sunt pasionat de tehnica audio, am investit jde milioane (la propriu) in scule, gen boxe cu CMMD („ceramic matrix diagram, ce scade indoirea necontrolata a membranei , pentru un sunet foarte-foarte clar”)… Fac si facultatea de electronica, am avut si o emisiune la radioul local… ce mai, am vrut sa am ce e mai bun, in bugetul meu (mii de lei noi).
      Dar mergand sa-mi fac o audiograma, doctorii mi-au spus ca am urechi de mosneag, atenuare nu stiu cati decibeli pe urechea dreapta, mult mai multi pe urechea stanga. Nu percep anumite sunete etc. …
      Acum, ce p… mea fac cu acele mega-extra-ultra scule, apropo, unele luate chiar de pe avstore?
      Lasati „cacat free oxigen”, bagati întâi bani in audiograme, apoi bugetati scule audio – macar poate le „tunati” pentru urechile voastre. (De exemplu, eu avand atenuare pe inalte, am cautat casti cu un foarte bun răspuns in frecvente inalte, ca „bași” aud).

      00
  7. Totusi ce face chestia aia de 15.000 lei? Imi aduce in fata live formatia/cantaretul? Imi creaza urechea muzicala pe care nu mi-a dat-o mama?
    15.000 lei? Exista oameni care dau banii astia, in conditiile in care nu dau cu sapa in industria de muzica?

    00
    • dap. nu știu cine sunt, dar aș vrea sa cunosc câțiva.

    • Da, exista. Stiam si eu un baiat din asta – avea in sufragerie un fotoliu pus fix unde este se aude cel mai bine la sistemul lui audio. Plus spray special pentru curatat contactele firelor, contacte aurite, evident.

      Eu pe oamenii astia ii cred sincer ca sesizeaza mult mai bine diferentele intre diverse echipamente audio pe care noi le consideram „nu pentru muritori”. Nu este ceva innascut, e ceva educat care creste pe un fond vag obsesiv. E ca atunci cand cineva poate sa faca diferenta intre un HD si 4K pe o diagonala de 120cm.

      00
    • eu n-am dat 15.000, dar mi-am luat un hi rez player de la sony… entry level ce-i drept si a fost peste 1000 de lei. imi place mult pentru ca ma intereseaza.

      e pentru pasionati, nu va mai ofticati atata.

      00
    • @Jollyca, inteleg ca exista si oameni cu ureche muzicala extrem de fina, si apoi educata, care pot percepe diferente foarte subtile.
      Dar pe ce facem pariu ca dintre aia care cumpara asa ceva (la noi) oameni de genul asta reprezinta 1%, sau hai 5% (ca-s generoasa azi).
      @Syn, inteleg si hobby-urile. Si eu cheltui pe ale mele mult mai multi bani decat sunt unii capabili sa inteleaga. Dar vorbim de 15.000 lei versus 1000 de care zici tu.

      00
    • „Dar pe ce facem pariu ca dintre aia care cumpara asa ceva (la noi) oameni de genul asta reprezinta 1%, sau hai 5% (ca-s generoasa azi).”

      Nu stiu ce sa zic. Inteleg oamenii care isi iau chestii scumpe ca sa epateze, dar fac asta in momentul in care au pe cine. Poti sa faci asta cu o masina, o geanta, un telefon, sau alte chestii comune, dar scule audio? Cu asta nu starnesti prea multa invidie decat, eventual, in comunitate (care nici aia nu e prea rasarita) so why bother? Poti sa dai banii aia pe un ceas si cu asta ai rupt gura unui targ mai mare decat ala al audiofililor.

      00
    • din ce știu de la ei, oamenii care cumpără sunt fie nouveau riches, care vor ceva „să sune tare, frate”, fie oameni trecuți de 50, care au o situație, și vor ceva să se audă bine.

    • Am un coleg la birou care are o camera speciala in casa, dedicata pentru muzica. Ceva gen debara un pic mai mare, cu fotoliu asezat in mijloc. Pereti absorbanti si scule de jde-mii-de-euro. Copii lui nu au voie sa intre in camera aia (10-15 ani). Nu e bogat, nu are mega-salariu, dar asta e pasiunea vietii lui. El de Craciun nu-si doreste altceva decat nu-stiu-ce-mufa luata de pe nu stiu ce site-super-specializat.

      Nu stiu daca ar da atati bani punctual pe un walkman, dar daca sunt suficienti de multi nebuni care sa-si faca chestii d’astea in casa, probabil ca exista cel putin un nebun care sa cumpere asa ceva.

      Din cunostintele mele limitate de marketing/*, sunt cel putin 2 motive pentru care un fabricant ar face o jucarie de genul asta:
      + se cumpara – gen exista macar un nebun care sa arunce atatia bani pe ceva care ti-ar putea disparea instant din buzunar – si atunci valoarea de productie e acoperita;
      + vector de imagine – pentru acelasi motiv pentru care fabricantii auto scot versiuni super-sportive ale unor serii comune (Megane RS, Focus RS, Bugatti Veyron, etc). Gen, „coa, uite ce putem face daca ne punem mintea”, sau „imi iau si eu un ford d’ala cu motor de 1l ca uite ce stie sa faca RS-ul” …

      00
    • Vorbim totusi de un walman. In principiu o chestie mica in care bagi un cd, caseta (pe vremea mea) si pui castile pe/in urechi pe strada, in metrou, la birou. Nu ma pricep, dar nu cred ca un pasionat isi asculta muzica pe walkmam, isi face camera de auditii ca sa utilizeze un walkman.
      Si eu citesc in metrou, dar lampa smechera de citit, ceasca speciala pt ceai, editiile speciale le tin acasa cand citesc pe canapea.
      Iti trebuie un soi de intimitate, relaxare ca sa practici hobby-uri de genul asta (muzica, citit), concepte care mie mi se par usor incompatibile cu ideea de walkman.
      Sau problema e doar la mine in cap.

      00
  8. Eu cand am desfacut valiza am gasit castile pline de sampon. Castile au costat 8 lire si samponu aproape 30, am par sensibil. Le-am spalat in chiuveta si merg ca in prima zi. Cele mai bune casti din lume.

    00
  9. La fel de bun dar omeneste: Fiio X1 (vro $99). Ok, daca ai bani mai multi de aruncat: Fiio X5.

    00
  10. Are transport gratuit! Pentru saracii care n-au bani de transport. :)))

    00
  11. „Realizate prin utilizarea unor tehnici de torsadare avansate, cablurile cu patru fire torsadate create cu tehnologia KIMBER KABLE® sunt gândite pentru a putea gestiona fără probleme sunetele de mare putere şi pentru a oferi o performanţă supremă a sunetului.”
    Ala e walkman, sau „putere” pentru concerte în aer liber?
    Reformulez eu:

    „Realizate prin utilizarea unor tehnici de torsadare avansate, cablurile cu patru fire torsadate create cu tehnologia KIMBER KABLE® sunt gândite pentru a putea PROSTI FRAIERUL CARE PUNE BOTUL LA VRAJEALA, MAI ALES FRAIERUL CARE NU PRICEPE ELECTRICITATE, SAU ALA CARUIA I SE PARE DOAR CA INTELEGE CE CITESTE.”

    00
  12. Daca esti pasionat iti iei viniluri sau cd uri, nu walkmanuri cu 15000. Parerea mea.

    00
    • Vinilurile sunt pentru amatori. Exista oameni care stiu sa cante. Exista conceptul de salariu. Nu ai nevoie de mai mult.

      00
  13. Oare cate mid-uri incap pe chestia aia…

    00
  14. discutam si despre faptul ca AVSTORE au comportament abuziv?Sau doar asa in general..?

    00
    • ce-ai pățit?

    • Am cumparat de la ei o pereche de casti Audio technica ath50x la pretul de 649 lei. (erau reduse de la 749).
      Prima pereche au venit cu defect optic (unul din pad-urile de urechi era ciupit si ambalajul avea semne clare de resigilare). I-am sunat si mi-au spus sa le trimit inapoi ca mi le inlocuiesc. L-am rugat personal pe domnul de acolo sa deschida urmatoarea pereche de casti si sa se asigure ca nu au probleme.
      Dupa 7 zile am primit noua pereche de casti. Erau noi,se vedea diferenta fata de primele. Nici urma de verificare,asa cum cerusem . Bucuros ca sunt optic asa cum ar trebui sa fie, le conectez si observ ca difuzorul din dreapta are un bazait puternic. Sun din nou pentru a rezolva problema si mi se spune ca ei nu imi inlocuiesc a2a oara produsul si ca imi pot oferi banii inapoi.
      Bineinteles ca am trimis castile stricate inpoi. Am primit inapoi suma de 626 lei (telefonic mi s-a comunicat faptul ca se opreste taxa de transport pentru a2a pereche in caz ca o returnez si pe aceasta).

      Practic eu am pierdut 21+21+23 lei . (de 2 ori retur si o data taxa lor de transport) si m-am ales si cu raspunsul sec la telefon ca daca returnez si a2a pereche ,nu mai pot cumpara de la ei…de parca as mai fi intentionat sa o fac vreodata.
      Am vrut ulterior sa le achizitionez de la Emag ,dar scria ca sunt in stoc furnizor,furnizorul fiind AVstore.Da,mersi.

      00
    • Am 2 televizoare luate de la ei si nu am avut nici un fel de problema cu ei, bine recunosc ca nu am avut nevoie de garantii, dar cum a zis si Vali, ce-ai patit ?

      00
  15. La walkmanul asta este aceiasi situatie ca in cazul ifoanelor.Vedeti va rog filmuletul de mai jos,ca sa va faceti o ideie cam cine sunt cei care cumpara asa ceva:

    https://www.youtube.com/watch?v=SbmgV7Oyp0w&feature=youtu.be

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.