De ce și-a plagiat Kovesi lucrarea de doctorat?

Pentru că anchetează pe cine nu trebuie.

Vedeți voi, dragii moșului, fazele de genul ăsta nu sunt noi.

Să presupunem că aveți un BMW. Atât timp cât merge bine, e cel mai bun BMW din lume, cea mai tare mașină, superioară net tuturor restului.Nu există mașină mai tare. Se strică ceva la ea? Niște nenorociți ăștia de la BMW, cu fabricile lor unde mureau evrei puși la muncă de naziști! Naziști nenorociți!

Să presupunem că v-ați luat un telefon de la Quickmobile. QM sunt cei mai tari, au cele mai bune prețuri. Ups, s-a stricat și nu are garanție? Quickmobile sunt niște nenorociți!

E o chestie de nuanțe aici. Kovesi, chiar dacă și-ar fi plagiat lucrarea, a trecut peste și a făcut o căruță de chestii bune, băgând la bulău o serie de politicieni corupți, prieteni și finanțatori ai celor pe care îi vedeți azi lătrând. Ponta nu doar că și-a plagiat lucrarea, dar era și un politician mizerabil și un prim ministru mincinos și corupt. Toți ne-am căcat pe noi când eram mici, nu aia ne definește ca oameni, am trecut peste și am făcut și altceva. Ponta continua să se cace pe el.

jillian

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Asta imi suna cam ca aia „a furat dom’e, da’ a si facut”. Si nu e bine.

    00
    • dacă le faci in același timp da.

    • Adica ti se pare OK ca un om implicat candva intr-un act de coruptie sa ajunga seful anticoruptiei?

      00
    • serios, imi strici trolajul… :)

    • Scuze, nu stau bine azi cu perspicacitatea :D

      00
    • K zice ca nu a plagiat

      daca macar recunostea ca a plagiat si dupa aia facea lucruri bune, era ireprosabila

      cum nu a facut asa, e exact ca aia pe care ii vaneaza. nu e nici o diferenta

      …. aaaa ba da e o diferenta. unii din cei pe care ii vaneaza sunt nevinovati

      00
    • raskolnikov a lui dostoievsky, tanarul existentialist, avea teoria ca un napoleon, ca sa ajunca pe titlul pe care il merita, ar trebui, poate, sa ucida oameni, sa fure, sa bata, sa calce pe cadavre. zicea ca, chiar daca omoara un vierme, pe baba aia bogata, pe care apoi s-o jefuiasca, cu banii pe care i-ar fi capatat ar fi facut bine la lume de 1000 de ori mai mult, decat pacatul de a omora o baba uracioasa, corupta

      00
    • si maradona a dat gol cu mana, in finala aia, totusi, asta schimba ca era cel mai bun fotbalist care respira la momentul ala?

      00
  2. Ceva nu se leaga. Ghita, Ponta si compania ar fi sarit la gatul a tot ceea ce reprezenta DNA in orice moment. Erau destui PSD-isti anchetati si atunci. Ghita e disperat si atat.

    00
    • Kovesi a publicat poze facute cu telefonul in care se vad sursele citate in subsolul paginii, aceleasi surse dupa care ar fi plagiat…

      00
    • Nu poti sa plagiezi „dupa surse”. Daca ai citat sursa, nu e plagiat. Plagiatul e atunci cand copii un citat intreg si pretinzi ca este al tau

      00
    • Nu e chiar asa simplu cu sursele.
      Daca ai doar citate din surse precizate, iar lucrarea ta nu zice nimic in plus, original, tot un fel de plagiat e…
      Noi ne-am obisnuit cu ghiolbani gen Ponta, Oprea si Toba, care au „tras la xerox”, dar se poate
      plagia si mai subtil.

      00
  3. Nu.
    La un anumit nivel nu iti creezi o vulnerabilitate de acest gen, nu te expui in halu’ asta…

    00
  4. Laura Codruta Kovesi a plagiat-o pe Laura Codruta Lascu (numele de fata).
    Problema era transata din 2012, cand i-a raspuns unui gunoi de la a3, doar ca prostii sunt disperati rau. Nici macar nu verifica informatiile si se fac de cacat si mai rau.

    00
  5. da, poate ca e o diferenta intre ponta si kovesi. sau poate nu e, ca amandoi si-au copiat teza de doctorat…

    p.s. pentru cei cu memoria scurta: basescu a numit-o/sustinut-o/laudat-o pe kovesi timp de 10 ani, cand el era „aparatorul justitiei”. asta poate spune ceva penru cei care inca sunt de parere ca a facut „un munte de bine, da si o boacana mica”

    00
    • Mda si azi cand nu mai e „aparatoru’ la justitie” o injura si-o face troaca de porci. Pe de alta parte insa, nu-s cum se face dom’le ca s-a atins de fratele lui Basescu, de ginerele lui Basescu, acu de fiica a mare, ba ce sa vezi, chiar si de Blaga (DNA Ploiesti, nu Bucuresti), dar de Basescu nu!

      00
  6. A plagiat? Ok, exista o comisie abilitata sa verifice. De ce mergem cu autodentul la Parchet si apoi pe seara producem „dovezi” pe vorbe? Atacam persoana in haita pe trei canale de televiziune in acelasi timp, cu expresii de genul „Este adevarat. Confirm ca asa a fost. In plus Kovesi a mai si……”. Oare pentru ca nu e adevarat?

    Si inconditiile in care este adevarat si Kovesi demisioneaza, cred respectivii actori de aseara ca cercetarile penale in care sint subiecti vor inceta?

    00
    • NOU
      #21

      In Romania justitia se face cu televizorul, am luat-o razna cu totii, de orice parte a baricadei am fi.

      00
    • Iar scorul de 16 pro si 24 contra imi confirma si desfasurarea faptelor de ieri. Un grup de jurnalisti onesti (nu fac misto cind spun asta) s-au apucat acum sa studieze conditiile in care s-a dat verdictul de neplagiat din 2012. Oamenii au purces serios la treaba, se schimba informatii, se fac anchete privind acea comisie si decizia luata. Cum ar veni, golanii au lansat bomba iar acum stau pe margine si se uita cum desteptii clasei fac munca in locul lor.
      E drept ca pe golani ii doare undeva de problema plagiatului (motivele sint nenumarate, una e ca odata sesizata CNACTDU sau cum i-o zice, va mai trece o luna pina sa fie pusa problema pe ordinea de zi), ei au ce au cu Kovesi ca-i baga la bulau cit de curind.
      In plus, desi este nevoie de o sesizare pentru ca aceasta comisie sa purceada la lucru (deh, asa e legea ciuntita de ministrul Curaj, comisia nu se poate autosesiza), nici unul dintre cei care au facut gura acum doua zile nu depun nici o sesizare.

      00
  7. Pai daca a zis Ghita ca a copiat asa o fi… si a zis si Basescu … si Dragnea … parca ungurii inca nu s-au pronuntat (ei or citi mai greu nah…)

    00
  8. Bai..eu vreau sa stiu cum se cheama filmu…for research purpose…

    00
  9. pe k base a pus-o acolo unde e pentru ca stia ca e santajabila

    nu ajunge nimeni asa sus daca nu e santajabil deci sluga altuia

    00
  10. offtopic

    Mi-am adus aminte de batranul Pablo, sa-i fie tarana usoara ca a facut mult bine la saracii de la el din sat:

    Un dia, yo voy a ser presidente de la Republica de Colombia. Y bien, me gano la vida haciendo negocios. Asi que pues, fresco. Tranquilo. Osea ustedes pueden aceptar mi negocio…o aceptar las consecuencias. Plata…o plomo?

    00
  11. Si uite-asa am ajuns sa molfaim cu gura plina voma lui Ghita. Pofta buna tuturor!!

    00
    • chiar si cel mai dubios personaj spune adevarul cand e in interesul lui

      asta cu ai nostri spuns numai adevarul iar ai lor numai minciuni e modul tipic de a gandi al retardului ;)

      00
  12. Pare o postare scrisa pentru a fi citita si preluata de Badea.

    00
  13. Adică dacă faci cumpăraturi ieftine la dedeman e bine, că-s romani si las sa nu ne ia corporațiile profitu afara; cand îți încurca prețul la 4 șuruburi si aștepți un pic la casa, is niște handicapați care nu se gândesc la tine, „clientul”, si o sa dea faliment ca așa trebuie:)))) așa inteleg eu exemplul cu
    BMW-ul

    00
  14. Iar infracțiunea e infracțiune ( legea e lege nu-i tocmeala) indiferent de părerea care o poate avea unul sau altul despre făptuitor. Discriminarea asta gen : „ponta a facut chestii da mie nu-mi place de el, sa moara-n pușcărie ” ; ” Koveși a facut si ea da parca-i fata faina, ce aveți cu ea țăranilor” chiar nu e ok!

    00
  15. Postarea asta poate fi rezumata asa: „E putin graavida…”

    Iliescu a adus minerii la Bucuresti dar a si bagat Romania in NATO,

    Asteptam sa fii categoric, sa o infierezi pe doamna Codruta mai ales ca este un presupus furt dar nu s-a intamplat asta . E lasa poate alta data

    00
    • Pe bune? Pentru ca asa zice Ghita?

      00
    • Boss, eu stiam de presupusul plagiat din 2012 nu a fost ceva nou pt mine. Plus ca Ghita nu a zis ca Codruta a plagiat, a zis ca nu s-a intrunit comisia si ca harstia aia ca nu e plagiat a fost facuta la guvern.

      Inca ceva, cand a zis Ghita (ca era in comisie in 2012) ca nu a plagiat l-am crezut acum ca zice ca ar fi plagiat dar ca i s-a dat hartie pe ochi frumosi nu il mai credem asta pe de o parte si pe de alta parte mai sus vad share de pe DIGI24 ca aia de la Universitatea de Vest au zis ca nu e plagiat, pe aia de ce sa ii credem?

      In rest DNA si voie buna!

      00
    • Cu scuzele de rigoare,îmi permit să te corectez un pic : nu Iliescu ne-a băgat în NATO,era poruncă de la Uncle Sam care voia să îi învăluie pe ruşi. Vezi Afghanistan,Siria,Iraq +dezmembrarea fostei Yugoslavii.Stimă şi respect !

      00
    • Folosind tipul asta de gandire…nu cred ca s-a facut ceva in Romania fara Licurici.

      00
  16. Pe de o parte, nu exista sa nu faci si o „boacana mica” oricat de erou ai fi. Ca nu esti Jesus.

    Pe de alta parte, de unde stim ca a plagiat? A zis Ghita? LOL :)

    00
  17. Ba pardon.
    Nici Ponta, nici Kovesi nu au scris un rand, au dat lucrarea la sclaveti la scris
    Sclavetii au plagiat, asta e.
    Daca Ponta, atunci si Kovesi. Stiu sa recunosc dublul standard atunci and il vad, mai ales la oameni cu principii intransigente.
    Sa lasam comisia sa zica, zic, cum a zis si la Ponta.

    00
    • Exact sa zica si sa semneze. Pan-atunci, cine e curios poate sa-si faca propria opinie:
      (link scurt care duce spre un wetransfer.com cu un zip in care sunt 474 de jpeguri, scanuri pagina cu pagina).

      00
  18. Vezi, asta-i faza… a plagiat, n-a plagiat, turbele si-au indeplinit obiectivul: sa arunce o urma de indoiala asupra ei. Pacat ca punem botul, inainte sa vedem exact care-i treaba.
    Din ce am inteles eu, ea a cam plagiat dupa o lucrare care ii apartine, insa care apare pe numele ei de domnisoara 😀

    Hai sa vedem care-i treaba si apoi judecam!

    00
    • Dap, se numeste auto-plagiat… :)

      00
    • Lucrarea de doctorat se face in urma unor lucrari pe care le-ai publicat anterior. Este ca o concluzie a activitatii de cercetare. Deci, TOATE tezele de doctorat sunt ‘copiate’ din propriile lucrari. Problema apare cand copiezi de la altii, fara sa faci referire.

      In teorie poti copia oricat de la altii daca faci referire, dar o lucrare de doctorat copiata de la altii nu este acceptata de comisie/catedra. Problema apare atunci cand copiezi, nu faci referire, iar profesorii din comisie cred ca este munca ta. Practic doctoratul este primit pe munca altora.

      00
  19. Oamenii care se ocupă de asta sunt mare fani „Wag the Dog”, inclusiv cei de la de trei ori A.

    00
  20. sa lasam tampeniile.. cine e blonda?

    00
  21. Băi, eu îmi bag picioarele! Nu mai citesc nimic pe acest subiect, că totul e o vraiște din toate direcțiile de simt că mă ia cu dureri de cap. Aștept să iasă filmul.

    00
  22. Mai, ia sa stabilim noi o chestie.

    Cand a copiat Ponta, a aparut repede un PDF cu paginile in oglinda. Paragrafele identice erau selectate in ambele parti. Se vedea clar ca sunt zeci de pagini identice, fara note de subsol. Era simplu si pentru un copil de 10 ani sa vada asta.

    Unde e un document similar pentru Kovesi? Sau nu are cine sa il faca? Nu are Ghita bani sa faca asta?

    Eu zic ca prietenul Ghita doar arunca cu fum pe nas, disperat fiind ca se strange lantul. Dar vad ca fumul asta ii abureste pe multi.

    00
  23. Bai mi-e greu sa urmăresc
    Băsescu, Ghiță și Kovesi trebuie aruncati preventiv în pușcărie pana ne clarificam

    00
  24. hoata noastra a furat mai putin ca hotul lor.

    00
  25. ti-e fomica tare de ai reusit sa scrii aberatia asta. dar problema nu e asta ca poate e de inteles ca-ti ghiorlaie matele, ci ca sunt unii care pun botul. deci e posibil ca niste manipulati din aia care-au iesit in strada sa creada ca e in regula ca regina luptei anticoruptie sa fie hoata:))) doamne fereste.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.