2016 o să fie anul video. Cu Daily vlog-uri. Sigur că da.

Marian de chinuie de un an ca să treacă de 300 1.000 afișări la vlogul pe care îl realizează zilnic. Răzvan spune că e o iluzie.

Sunt câteva lucruri de notat aici:

  1. majoritatea oamenilor ăstora sunt neinteresanți. azi am fost la muncă, am fost afară, am mâncat. vlog de 10 minute. nu-i pasă nimănui, nici măcar prietenilor, de asta. serios. dacă aș ieși în oraș cu unul din ăsta care se filmează non stop și ne-ar filma la masă, nu mi-ar păsa de vlogul lui. m-aș uita două minute, m-aș vedea pe mine și aia e. spre deosebire de ei, un vlog cu King Bach e maxim interesant: omul e o vedetă în devenire, e amuzant pe Vine și Instagram, mai pune și țîțe, mai apar alte vedete online, e ceva acolo.
  2. schema cu “punem pe facebook” e praf în ochi. mă uitam la un insipid care avea 120 afișări pe youtube și 20.000 pe facebook, e evident ce se întâmplă acolo, facebook îi hrănește nevoia de validare, dar la final, realitatea e tot cea de mai sus: nobody cares.
  3. video e un mediu pentru oamenii care au timp să urmărească. și oamenii care au timp să urmărească nu au viață și de obicei nu sunt majori. deci și vloggerii ăștia trebuie să fie din aceeași categorie de vârstă, pentru a putea trata problemele cu care se confruntă. nu insipizi de 30 de ani.
  4. o parte sunt oameni care au dat chix cu blogurile înainte de asta din același motiv: nu au un talent la povestit, nu au talent la abordat subiecte, nu au păreri pertinente și așa mai departe.
  5. și mai e ceva, o chestie de finețe: unii au fallback plan, de aia nu acordă prea mare interes vlogului. get it? ei au ce face, asta e ca o distracție serioasă, care ar vrea să le reușească, dar nu se agită prea mult în direcția asta.

Finalul la vlogurile astea zilnice e mereu același.

 

 

say-impress

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. recomand Casey Neistat … ca anumite vloguri merita urmarite

    00
  2. cum, vrei sa zici ca toti astia sariti de 20 care incearca chestia asta sunt maxim de nesarati si neinteresanti ? vai, nu pot sa cred. intr-o nota mai serioasa, nu cred ca am stat mai mult de 1 minut la vlogul niciunui romanas. sau poate mint, parca am mai ras la moldoveanca aia nasoala cu nume frantuzit de-o impingeai si tu in fata la un moment dat. deci da, probabil 10 minute in total.

    00
  3. Mie nu mi-au placut niciodata vlogurile generaliste. Am vazut pe ici-colo diversi care se chinuie, dar pe bune ca niciunul nu m-a facut sa revin. Pe de-o parte nu au talent la video (poti sa fii cel mai bun scriitor, dar pur si simplu sa nu dai bine pe sticla – vezi Cetin), pe de alta parte (asa cum bine ai zis si tu) nu comunica nimic interesant.

    …but then again, mie nici MichiHash nu mi se pare amuzant.

    00
    • agreed. eu mai fac, din cand in cand, daca am chef de prosteala. dar macar eu am publicul meu hard core, care se uita la mine cu siguranta. cam de 10 ori mai multi decat toti cei anteenumerati la un loc. doar ca da, stiu si eu ca nu dau bine

  4. Chiar așa Mariciule, scoate bișonu și bagă țățe!

    00
  5. Mi-e dor de Gaben, mi-e dor de 3lar, de ce dispar lucrurile bune?

    00
  6. Ca si vlogs, recomand Casey Neistat si Ben Brown. Restul ce urmaresc, nu sunt vloguri (aka imi filmez viata), ci „show”-uri ce au un format. Dar si vlogurile sunt shows pana la urma…

    Pe plan local, l-am urmarit pe Ariel, doar pentru ca eram curios sa vad cum traieste un roman de o varsta apropiata.

    00
  7. pentru ca in loc sa citesc o pagina in 1 minut, stau 5-10 minute sa urmaresc un video. Ce nu realizeaza multi e ca timpul „meu” costa. Chiar daca te plac/suntem amici in viata reala, nu o sa stau sa pierd timpul urmarind cum faci chestii relativ banale care nu imi aduc absolut nimic tangibil in plus (parchezi masina, ai o parere semi irelevanta pe care puteai sa o scrii, te plimbi in locul X, cumperi Y, bla bla bla)

    Cei care cumpara (convertesc) in general sunt ocupati sa faca bani, sau chestii mai cool decat sa stea sa vada un minim de 1-3 vlog-uri pe zi (adunat inseamna deja 30 minute, cu tot cu comentarii si timpi morti).
    Cred ca mai e o problema strict in Romania/continut romanesc. Nu e public, nu e content, poate sunt insi care au ceva de zis, dar nu vor sa isi complice viata pt o audienta de 5 persoane.

    00
  8. Viitorul este pe video si nu al blogurilor care vor disparea.Astea nu se vor intampla de azi pe maine dar in 5-10 ani mai discutam.

    00
    • Eu stau acum la masa in restaurant si iau pranzul (e ora 17), pana acum am fost ocupat sa fac bani pentru familie, pentru mine si pt firma. Chiar ti se pare ca o sa pornesc un video in restaurant? Exact. Blogurile le mai citesc in pauze de genul asta, pe wc sau cand a adormit fetita mea si m-as culca si eu dar nu am somn. Te rog lumineaza-ma, unde in ecuatia asta unde intra un articol vlog?

      00
  9. King Bach vedeta in devenire?are 11 milioane likeuri pe fb si 6 milioane de urmaritori pe twitter. In devenire?

    00
  10. La punctul 3 se incadreaza Ilie Bivol. Si vad ca are mare succes si cu astfel de urmaritori.

    00
  11. Sa fim seriosi, cine are timp sa se uite la vlog zilnic? Cum sa gasesti un subiect interesant in fiecare zi?
    Oamenii nu isi pierd timpul cu asa ceva. Dupa ce te intorci de la munca nu prea iti mai arde de vloguri.

    00
    • De asta urmaresti vreo 10 pe chestii diferite, nu o sa te dea pe spate in fiecare zi, dar gasesti ceva care sa iti capteze atentia.

      00
  12. „Marian de chinuie de un an ca să treacă de 300 afișări la vlogul pe care îl realizează zilnic. ”

    Bosu’, mariciu are 1,500 de vizualizari, in medie, pe episod. Reality check, bre. Sau dioptrii. Daca l-ai pune in blogroll, ar sari de 2,000. Scoate din dubiosii aia de acolo, si pune pe Ionescu, nu fi scârţă!
    Also, Marian are si job, nu o freaca la CS, sau la masurat poteci toata ziua. :D

    00
    • Nelson Mondialu are 15-20 de mii se vizualizari la un video slabut, merge spre 50 sau 80 lejer. Nu am inteles niciodata faza asta, daca un produs nu merge si nu merge, de ce trebuie promovat? De ce sa tragi de ceva ce nu merge singur?

      00
    • „daca un produs nu merge”

      Care produs?

      „Nelson Mondialu are 15-20 de mii se vizualizari la un video slabut”

      PSD are milioane de votanti. Antena 3 are milioane de telespectatori. Asta ii face mai buni decat concurenta?

      00
  13. asta cam așa e, trebuie să ai și carismă și o viață cu adevărat interesantă dacă te adresezi unui public larg, ori să faci ceva super interesant pentru o anumită nișă de audiență… în România toate maimuțele se apucă de vlog fără să fie absolut deloc interesanți, fără să transmită nimic. de fapt, aici se rezumă totul, oamenii nu au nimic de transmis, plictisesc. de ce fac chestia asta deși observă că nu au succes? nu știu, probabil pentru că nu au ceva mai bun de făcut, au prea mult timp liber.

    00
  14. din cand in cand, de plictiseala trec cu vederea peste 20-40 de vlogguri din ro (pustani sau oameni in toata firea) si nu stiu de ce au 2000 sau 500000 de views (AM VANDUT CANALUL DE YOUTUBE!) gen. nu vb de cele cu „Faze amuzante” cu un thumbnail de tot ****. daca nu ai ceva de zis, nu face vlog.
    in rest urmaresc vlogguri interesante, gen tipi astia foarte carismatici din Suedia. https://www.youtube.com/watch?v=vcM6DEC9dcY&list=PL9HcrDgQ95XILZ6uDYsW_9Vt0A_7GTOyd&index=88

    00
  15. „video e un mediu pentru oamenii care au timp să urmărească. și oamenii care au timp să urmărească nu au viață și de obicei nu sunt majori. deci și vloggerii ăștia trebuie”

    Vrei sa spui ca doza de has e pentru copii? Sau aia IT?

    00
  16. Orice padure are uscaciunile ei, ideea e sa inveti ceva din critici, nu sa te adapostesti de ele. Sunt foarte multi critici, mai ales in Romania, dar trebuie sa fii creativ

    pana la urma, vlogurile prind, mai ales la generatia de acum.. fiecare incearca cate ceva in viata, decat sa stea pe facebook, degeaba, mai bine incearca ceva.. parerea mea

    00
  17. Vlogerii tâmplari pe care-i urmăresc eu fac unul pe săptămână sau cam așa ceva. Dar, na, un proiect de tâmplărie durează :)

    00
  18. Am vazut la un moment dat niste video-uri de-ale lui Mariciu, omul e total neinteresant si neamuzant in opinia mea, plus ca are si o fata din aia din care isi cere pumni. nu-s in target, asa ca move along. Silviu Gherman, de exemplu, face prostioare interesante pe YouTube, n-am prea vazut multi alti vloggeri romani care sa aiba ceva care sa imi placa sau sa mi se para interesant (in afara de Nimic Nou/Sector7, dar alea au deja un pic de productie in spate).

    00
  19. Vloguri??? Din cate am vazut astea sunt doar pentru copii, cine pnm ar sta sa vada ce viata „interesanta” are unu de pe net??

    00
  20. Eu consum o gramada de video pe youtube. Dar de cele mai multe ori ma uit la chestii care chiar ma intereseaza, cam un canal pentru fiecare chestie. Mi se cam falfaie de ce face ala in viata de zi cu zi, eu vreau sa imi arate cum sa fac gratare epice sau sa imi explice cum functioneaza o cutie automata si tot asa.
    Bach e funny, dar parca a inceput sa se repete. Pewdiepie e funny uneori, dar nu il pot urmari cum se crizeaza ca o liceanca cu toane. La astia romani nu prea vad decat luat filmulete de prin alta parte si adaugat un comentariu sau cum ai zis tu imi arata ce au facut ei azi. Spre exemplu nu stiu daca e vreun dorel ce arata cum sa faci diverse mancaruri romanesti sau cum sa pui muraturi si daca cauti in engleza cum sa pui muraturi sau cum sa macelaresti corect un pui gasesti o gramada.

    00
  21. Pandutzu văd că se ţine bine.
    *Totuşi, cum dracu are miki ăsta 1mil abonaţi!?

    00
  22. vlogu nu se poate citi la munca.

    00
  23. Mă gîndesc că tocmai tu l-ai împins de la spate pe Mariciu să se apuce de așa ceva, că cică are talent. Ce vizionar ești…

    00
  24. pe mine ma deranjeaza video-urile in principiu pe site-uri. daca la digi 24 e o stire despre noul model mercedes de exemplu, as vrea sa dau click si sa vad fotografii. la ei nu, la orice au video cu introd e 1 minut in care vorbesc pe langa si abnia apoi apuci sa vezi modelul de mercedes. sunt desigur stiri care implica actiune, acolo da, video-ul e suveran, dar fara fotografii oricum e aiurea. si am mai observat la digi 24 de vreo 2-3 saptamani stirid e genul „Caz ciudat: Basescu a fost…” „Socant: un aligator…”

    00
  25. Ca adjuvant la depornificarea personală am început să urmaresc vlogurile acestei domnişoare. Mi s-a părut funny. E drept că şi IQ-ul mi-a scăzut cu câteva puncte, aşa că am acum sub 50.
    Nice, though.
    https://www.youtube.com/watch?v=xThU_lH5pGI

    00
  26. sa facem niste donatii sa nu mai lucreze Mariciu pe monitrul ala AOC de 300 de lei. mai lipsea Pandutu sa fluture un steag in video, ca am inteles ca e fluturator profesionist pe la orice concert.

    si la final: de ce e bagat in seama ‘Marian’?

    00
  27. Eu nu prea ma uit la vlog-uri. Ca si voi, nu prea am cum, mai ales la munca.
    Dar ma uit cu placere la Andreea Balaban. Este o fata cu foarte mult bun simt, este amuzanta, nu o vezi ca vloguieste orice rahat si orice face, e destul de discreta (nici macar pe iubitul ei nu vrea sa il arate, sau sa isi dezvaluie prea multe din viata personala, comparativ cu madam Andreea Manole care il posteaza pe al ei barbat si pozele lor de la nunta, la nesfarsit).
    Nu posteaza foarte des, posteaza doar vloguri din calatorii, ce mai citeste, ce isi mai ia din calatorii, una alta despre cosmetice, diverse clipuri cu subiecte folositoare pentru fete (cel mai folositor mi s-a parut asta https://www.youtube.com/watch?v=_uTg_GcjAcA -chiar daca le am cu lenjeria si nu dau in penibil, tot am mai invatat una alta).
    Imi place ca nu posteaza non stop. Adica, maxim 5-6 clipuri pe luna. Cateodata, nici pe alea.
    Poate de-aia are atat de multe vizualizari.
    Si cam atat de la noi. Din afara, inca nu am gasit pe nimeni asa interesant. Doar SuperWoman, care isi imita parintii indieni si este extrem de amuzanta si originala, cu scenetele ei ( asta e printre preferatele mele https://www.youtube.com/watch?v=fpBP3mAd4K0&list=PLuBXqtS2jaLOGQynSYvxaqUgvNl7Ovz8x&index=36 pentru cine vrea o portie buna de ras).
    Si cam atat… Oricum nu am timp de vlog-uri, mai ales cand timpul liber e limitat si chiar nu imi place sa il pierd aiurea.

    00
  28. NOU
    #45

    Vlogu e exact ca MLM-ul. Primii ajunsi in varf fac bani, restul sunt penibili. Si asta nu din cauza ca ar fi mai netalentati (99% sunt netalentati si nu ofera nimic) ci pt ca lumea nu are timp sa urmareasca 50 de vloguri diferite.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube