Cum să devii nemuritor ca politician

Mă gândeam la ceva, apropo de căcații ăștia de politicieni care doresc pensii speciale, meniuri la cantină ieftine, scutiri, loc în față la coadă și altceva. Noi, publicul, suntem oripilați când auzim de asta, și pentru un motiv destul de bun: nu le merită.

Să luăm un exemplu la întâmplare: nu știu care dintre președinții americani a făcut nu știu ce reforme, dar avea sclave de culoare. Dacă n-ar fi făcut extrem de mult bine pentru toată lumea, ar fi fost privit ca un căcat de om. Auzi la el, le ținea pe alea în lanțuri și făcea sex cu ele când voia. Dar pentru că a făcut și extrem de mult bun bine, mizeriile alea au trecut pe planul doi.

Alt exemplu: Ceaușescul. Da, ținea lumea în foamete și în întuneric, dar toți aveau de muncă, toți aveau case, treaba mergea. O parte din popendulație îl ține minte pentru asta.

Pentru ce ținem minte politicienii ultimilor 26 de ani? Iliescu e un nenorocit care nu mai moare odată. Văcăroiu, un incompetent corupt. Băsescu, un megaloman. Tăriceanu, un căcat de om. Berceanu, un jeg. Nici măcar sori perecum Dragnea, Vanghelie sau Mazăre nu au reușit prea multe.

Mi se pare contraproductiv. De ce să nu faci mult mai mult bine pentru tot județul, dacă tot ești împăratul absolut al lui? De ce să fie Teleormanul sau Constanța la coada judetelor ca PIB? De ce să nu ai asfalt pe străzi?

Aș vrea ca lumea să mă țină minte așa:

– Bă, ce bine că a murit Petcu, se îmbăta ca un nenorocit și pipăia chelnerițele și secretarele. Ce scârbă de om!
– Taci bă din gură, a făcut autostrăzi, a reparat Poliția Rutieră și i-a înfipt personal țepușa cu usturoi în inimă lui Iliescu!
– Dar ai citit că avea 2 fete de la Școala de Arte, secția Cimpoi, cu el în limuzină, să îl sugă de fiecare dată când avea chef, da?
– Da, pentru că stătea în trafic și se plictisea…

Pana mea. Țara e la gunoi, să îmi dați 27 de polițiști să mă plimb de colo colo și să îi iau un a8 lu’ fi-miu, asta e moștenirea mea…geez ce căcați cu creier de rumeguș.

 

fun-fly

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. pui problema gresit.
    „De ce să nu faci mult mai mult bine pentru tot județul, dacă tot ești împăratul absolut al lui? De ce să fie Teleormanul sau Constanța la coada judetelor ca PIB? De ce să nu ai asfalt pe străzi?”

    Eu inteleg spiritul de competitie si il inteleg si ei, doar ca lupta se da intre ei personal nu intre judete.
    Inchipuie-ti ca umbli in niste cercuri similare si tot ce auzi in jur e pe X: Azi am mai facut 5 milioane, pe Y: Azi mi-am luat un yacht, pe Z: ia uite ce ceas de 200.000 de euro am.
    Tu te-ai gandi: „Eh las ca mi-e bine pe salariu de la primarie, nu ma intereseaza astea, mai bine pun asfalt la cel mai ieftin pret sa beneficieze lumea” ?

    Competitia intre ei e la nivel personal, de cercuri sau/si de partid. Care are mai mult. Faptul ca nu e asfalt pe strazile judetelor nu e problema cand te dai cu elicopterul. Faptul ca e trafic infernal nu e problema cand toata circulatia se opreste sa treci tu.

    Pur si simplu ei nu-si pun problema asta pentru ca pentru ei nu exista.
    Cum nici tu sau eu cand merg pe strada si vad un om amarat n-are primul lucru in minte ca find: Doamne, asta o avea sare in casa?

    Nici nu-ti trece prin cap. Cam asa si la ei.

    00
  2. Mda, asa e.
    Parerea mea e ca rahatul se trage din rahat.
    Toata clasa conducatoare de azi se trage, fie genetic fie spiritual, din clasa conducatoare de ieri…

    Cum „ieri” au fost tot niste cacati la putere (comunistii), nu prea are cine sa conduca…
    Pentru ca deh… Canal, Aiud, Pitesti – exterminarea elitelor…

    Peste asta (sau dedesubt ?) se afla obiceiurile pamantului – de la fanarioti, sau mai demult chiar, furtul, spaga, ungerea… nepotismul, etatismul, dependenta de inalta poarta.

    Si iar , peste asta s-a asezat , nevazuta, neauzita, birocratia europeana, complet paralizanta si destructiva (intetionat) pentru tarile emergente, care, in lipsa unor negociatori foarte buni (inexistenti) si patrioti, au luat-o in c*r , cu gratie, acceptand sa inglobeze in sistemul lor economic prevederi absurde, inaplicabile, retarde, dar pentru nerespectarea carora (odata asumate) risca sanctiuni politice si economice cat se poate de reale…

    DAR , ca sa nu fiu inteles gresit, aquis-ul comunitar a fost prost negociat din cauza motivelor de mai sus… pana la urma absorbirea acestor prevederi absurde e o consecinta a prostiei istorice….

    00
  3. Atâta timp cât politicienii știu că furtul, corupția, traficul de influență, abuzul, mitocănia și alte asemena fapte nu le afectează numărul de voturi obținute, nu se vor schimba. Faptul că nu sunt taxați la alegeri e vina noastră, nu a lor. Politicianul analfabet, ajuns astăzi în parlament, e VOTAT de mulțimi, nu a ajuns singur acolo, ci are complici.

    00
  4. ai reparat masina de tuns iarba ?

    00
  5. Problema pe care o pui ar trebui reformulata si anume, de ce nici un politician de seama, nu vrea sa intre in istorie, ca facand ceva pentru tara lui?

    Iar raspunsul la intrebarea asta e un pic mai simplu decat pare, dar greu de acceptat, si anume, politicianul roman se comporta ca orice sarac ajuns intr-o functie de conducere si putere, va vrea sa nu mai fie niciodata sarac, dar nu va putea sa inteleaga, ca saracia este rezultatul actiunilor, pe care el face sau le va face asemeni inaintasilor sai.

    UItati-va la toti candidatii, care au fost sau vor intra in alegeri si cu cateva mici exceptii, toti au o origine de saracie pe care nu o pot uita. Iar din pacate, asta nu se rezolva cu vreun USR, sau altii ca ei sau tehnocrati, din pur si simplu, ca saracii astia, ei nu pot intelege, ca daca s-ar opri din furat si tara s-ar misca cum trebuie lor le-ar fi mai bine…..

    E o chestie ce tine de educatie, pe care unii nu si-au permis-o, sau nu au vrut-o.

    00
  6. La ceausescu era o inflatie mascata, toata lumea avea bani dar nu avea ce cumpara cu ei, in alimentare numai suc de rosii si spanac in saramura pe toate rafturile. Totusi inca am dubii daca stia de toate astea, la proces chiar credea sincer ca poporul il iubeste.

    00
    • Bine punctat. Popendulația acumulase bani cu care nu avea ce să cumpere. Era un mare dezechilibru între sumele de bani existente și produsele din piață ce ar fi putut fi reglat prin inflație. Această inflație era produsă și de exportul de bunuri pe datorie, sau la prețuri sub costul real de producție. E o discuție mai largă aici.

      00
    • Tu zici de alimentara?Toata lumea se descurca-poate nu si tu,ca nu te ducea capul-repet,toata lumea avea frigiderul plin si se desfata cu alea-alea.Metoda de procedeu:te suiai in Dacia 1300 si mergeai tocmai v’o 10 km. pana la prima comuna suburbana(sat,catun etc),si cu 300 de lei iti umpleai frigiderul pe 2 saptamani,de la taranul mic-producator.Pui,gaini,sunci,oua,branza,lapte,miere,zacusti,halci de vitel,porc,oaie,tuica,vin,visinata!
      Coae,cand ai bani in buzunar,tre’ sa fi dobitoc sa mori de foame-sete!

      00
    • @Green

      Eşti sigur că aia e inflaţie? Te-treb fără sfadă.

      00
  7. Domnul șpagasin Piedone a fost printre puținii care au înțeles chestia asta. Dacă n-avea ghinion cu nenorocirea de la Colectiv îl mai scoteam din 4 doar cu picioarele înainte.

    00
  8. Nu stiam ca mai nou casele se moasoara in GB…

    00
  9. Poate pentru ca majoritatea oamenilor gandesc pe termen scurt si vor placeri imediate. Nimeni nu vrea sa munceasca pentru a obtine ceva. Niciun politician nu se gandeste la cei pe care ii fura atunci cand „primeste” cateva milioane de euro de la bugetul statului.

    Toti vor sa fie cei mai bogati, sa aiba telefonul cel mai bun, vila cea mai mare, masina cea mai tare, femeia cea mai frumoasa etc. Asta e tot. Toti vor sa fie cei mai buni, dar fara munca.

    Sa faci un proiect? Sa asfaltezi? Sa imbunatatesti sanatatea, educatia, infrastructura, economia? Greu. Trebuie sa muncesti…

    00
  10. „2 fete de la Școala de Arte, secția Cimpoi, cu el în limuzină” ce fantezii mai ai și tu :))

    00
  11. Jalea mare va fi si cand vor trebui innoite manualele de istorie… ce vor scrie in ele? Va fi cum e scrisa perioada de pana la marii domnitori – cu o pagina se acopera cateva sute de ani.

    00
    • Ciolos il va inlocui pe Regele Carol ( primul).

      Si poate, daca soarta ii este prielinca, si istoricii prieteni, Isarescu poate fi noul Bratianu.

      00
  12. Intre 1919 si 1939 au fost 20 de ani. Ce merita amintit din acei ani?
    Eu ascult mult teatru radiofonic. Majoritatea pieselor scrise despre perioada aia vorbesc numai despre smenuri, zici ca sunt scrise despre anii pe care i-am apucat noi… Se pare ca mai totdeauna, in România, la putere au fost hoti, prosti sau smenari.

    00
    • Ascultați „Mitica Popescu” – smen cu o fabrica de postav, smen cu vagoane de nuci, smen cu vagoane de tesaturi.
      „Ultima ora” – smen cu cereale, cumpararea presei, a ministrilor, întâlniri noaptea intre ministrul X si un magnat, pentru a duce la tacere un jurnalist.
      „Plicul” (cred): politica amestecata in afaceri, cad actiunile pentru ca domnul ministru, coproprietar, a pierdut postul politic.
      Scrise in interbelic, despre interbelic.
      Mai am, daca mai vreti. Smenuri, smenuri, smenuri. Acum 100 de ani; cele de azi le stim. Romania nu se va curata niciodată.

      00
    • Si Ciocoii vechi si noi iluatreaza aceleasi vremuri pe care noi le traim acum si totusi este vorba despre peroada fanariota. Aparent istoria nu se repeta, in cazul Romaniei totul este neschimbat

      00
  13. Am avut și eu niște fete de la secția Cimpoi dar aveam koale cat pepenii în perioada aia. În loc sa suga ele suflau. E adevărat ca erau la seral nu prea le plăcea școală.

    00
  14. Ah, Băsescu, un megaloman acuma? :) Dar acu-s niste ani, interviu si promovare si bun de votat? :)

    00
  15. Si tie tot alea de la Cimpoi ti-o sug?!?! Curvele dracu’, mie mi-au spus ca e pentru prima oara…

    00
  16. Vali, ei vor sa ajunga nemuritori cat traiesc, li se rupe ce va crede lumea despre ei dupa ce crapa.

    00
  17. Ce rost are dacă faci o singură gafă şi restul vieţii o s-o auzi numai şi numai p-aia, chiar dacă ai inventat leacul pt cancer?

    Aminteşte-ţi de Decebal Traian Nemeş şi caltaboşul… crezi că unora, chiar dacă îl văd ca un domn cât de cât de bun, abia se abţin să nupronunţe cuvântul ăsta, „caltaboş”, în faţa lui? Doar aşa, să-i vadă reacţia, batjocura mascată de curiozitate.

    Americanii au vorba aia: „damn if you do, damn if you don’t”.
    Şi, hai să fim sinceri, de ce să nu profiţi de pe urma proştilor conştienţi? De ce „conştienţi”? Pt toţi ştim că ăia-s nişte nenorociţi… dar, în acelaşi timp, ei ştiu că orice ar face, tot s-ar contrapune cu o faptă negativă.

    Vali, acelaşi lucru i-am atras atenţia şi lui Cetin, în urmă; uită-te doar la comentariile online: nu există unu care să nu pună o anti-teză (fie rea, fie bună) la orice. Nu contează, postare de blog, ştire cu secţie de comentarii, facebook, orice, mereu e unu care simte nevoia să pună o anti-teză.
    Dacă zici de naţionalism sau patriotism, imediat vine unu să te contrazică. Dacă zici de ruşi, imediat vine unu cu propaganda americană şamd.

    Ca şi-n marketing: dacă zici că e f. bună sau excelentă, şi la preţ mic, lumea o să zică de obiect/lucru că e o ţeapă; dacă arată bine şi costă mult, mulţi vor zice că e prea scumpă. Deci n-ai cum: damn if you do, damn if you don’t.

    Self-imposing negativity. Parcă aşa i se zice…

    Iar ăştia… ei ştiu că, dacă s-ar transforma în sfinţi care să îmbunătăţească totul peste noapte, tot ar şti că sunt înjuraţi oricum. Aşa că… nu e mai bine să profiţi de pe urma sclavilor benevoli? Le dai drept de vorbă şi exprimare liberă, ca să-şi calmeze nervii prin înjurături (că capabili de vigilantism şi justiţie pe mâna lor, nu-s capabili, tot la nivel de lamentări vor rămâne) doar nu vor să păţească ce-a păţit nea Nicu’.

    00
  18. „Catelus cu parul cret,
    Fura rata din cotet”

    Parca in gradinita am auzit aceasta poezie. Va mai mirati ca tara e condusa de hoti?

    00
  19. Politicienii sunt vinovații publici de serviciu de la 1789 încoace și consumabile pentru societate. Revoluționarii de atunci au avut ideea malefica de a demoniza pe oricine era la conducere și de -i supune unei sumare judecate populara. Numai metoda de eliminare s-a transformat: atunci ghilotina, în prezent distrugerea oricărei imagini publice pozitive.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.