Petrom, cui vrei tu să vinzi terenul ăsta?

Petrom au un teren pe strada Pârâului, între blocuri. Acum doi ani, au încercat să îl concesioneze AlphaVille, ca să ridice acolo un bloc, dar n-au avut loc de oamenii din zonă, care i-au alungat cu pietre și apoi cu avocați.

Pentru că, surpriză, autorizații de construcție aveau. Ce apropiere de clădiri, ce spații, oamenii voiau să pună acolo un bloc și părea că se poate.

Acum, Petrom scoate iar terenul la vânzare. 680.000€. Nu e rău, doar că n-ai ce pune acolo. Nici măcar un Mega Image sau Lidl.

 

strada-paraului-2 strada-paraului-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Locuiam in zona pe vremea aia si iti pot spune ca n-a fost vorba de nici o piatra aruncata. Din contra, parintii au ales sa protestez cat se poate de inteligent: le-au dat copiilor trompete si fluerite apoi le-au spus ca oamenii rai vor sa le strice parcul. S-a stabilit o ora, s-au lipit afise, s-au impartit pliante – a iesit un circ de toata frumusetea!

    00
  2. Din alt punct de vedere nici mie nu mi-ar conveni sa dau 10-15k in plus pe un apartament vechi pentru zona si avantaje, inca 10-15k pentru reonovare si apoi sa primesc acelasi lucru ca in rezidentialele inghesuite de porumb unde adultii n-au loc de parcare iar copii n-au loc de joaca.

    Imi cumpar apartament in zona aerisita, cu locuri de pacare, loc de joaca cu detoate si putina verdeata apoi apoi vine pe-FUCKING-trom sa traga un P+6 sau P+8 peste ele, sa dau mana pe geam cu vecinul de vis-a-vis, sa ne batem trei masini pe un loc iar copii sa se joace in scara blocului.

    Normal ca intri cu napalm in primarie!

    00
  3. La ce lege să mă uit, care să-i oblige pe ăștia care construiesc, să respecte distanțe și limite? Dacă fac bloc, au cumva obligația să facă și locuri de parcare?

    00
  4. Locul ala e ideal pentru o biserica.
    Cine are curajul sa spuna NU construirii casei domnului?
    Doneaza Petrom locul bisericii si primeste in schimb un contract de alimentare pentru toata flota de mertane ale BOR.
    Biserica va fi acolo.

    00
    • Sterge-l pe asta, ca le da idei.

      00
    • Lasă-l ca nu a înțeles nimic. Sa alimenteze flota BOR este un privilegiu. O faci gratis si plătești taxa lunară.

      00
    • Sau un parinte mai rasarit face o actiune in cartier „doneaza 1 leu pentru un parc”.
      Fac stragere de fonduri, cumpara terenul, si pastreaza parcul… „Parcul e si al meu” style.

      00
    • Sa presupunem ca intr-un univers paralel fiecare familie ar dona 10 euro ca sa pastreze parcul.
      E nevoie de 68.000 de ‘familii din zona’.
      Plauzibil…NOT

      00
    • Ideea e buna dar nu cred ca BOR se baga la gainarii…ASA DE MICI. Pai 680k nu ajunge de combustibil nici macar pt o luna la Flota Domnului. Poate se baga un popa de la tara.

      00
  5. Nu inteleg o treaba ? Locul de joaca a fost facut de Petrom, nu vad nici un teren gol acolo…

    00
  6. Sa mai taie 2 zedouri si poate poate …

    00
  7. Nici eu nu inteleg.
    Care e terenul Petrom? Parcarea? Parcul de joaca? Ambele? Altul care nu se vede in poza?
    Daca ei sunt proprietari si pe terenul lor e un spatiu de joaca si o parcare, cum s-a ajuns aici?
    Si daca s-a ajuns aici, ei ce sa faca, sa doneze terenul? E primaria obligata sa-l cumpere pentru ca oamenii s-au invatat cu binele?
    Sunt multe necunoscute, cel putin pentru mine.

    00
  8. NOU
    #15

    Sa zicem ca ai avea 600k euro de investit, iti cauti investitia pe OLX ? Pe bune ?

    00
    • Tu, daca ai avea 600k euro de investit, unde ai cauta?

      00
    • NOU
      #17

      Presupunand ca ai facut 600k cu capul, ai si cunostiinte din diverse domenii, care iti mai dau ponturi sau agentii imobiliare.
      Ah da, in primul rand ar trebui o firma de consultanta, sa iti faca niste calcule de profitabilitate.

      00
  9. In locul celor de la Petrom, as face un gard frumos in jurul terenului MEU, si sa vedem atunci cum urla proprietarii de masini ca nu mai pot parca unde EI PARCHEAZA DE 20 DE ANI, si cum nu mai pot trimite copiii pe leagane amenajate de Primarie PE TERENUL MEU. Sa se uita frumos prin gard.:)))))

    00
    • Nu fi naiv, daca aveau acte in regula era deschis de mult santierul, blocurile erau deja construite. Terenul ala a fost al primariei si cel mai probabil a ajuns la privat printr-o combinatie facuta de politruci jegosi.

      La fel s-a intamplat si in statia Saturn, un lache pansat „a combinat” o fasie de teren din vechea statie de autobuz iar acum soferii de troleibuz trebuie sa faca manevre la mustata ca sa poata intra in statia mult mai ingusta.

      00
  10. Nu e adevarat. Terenul respectiv apartinea Peco dinainte de 1989, ulterior, prin privatizare,cumparare,etc, a devenit Petrom. Deci poti spune ca Petrom e proprietarul de cand se stie. Doar ca nu au facut nimic, si au acceptat tacit ca Primaria sa amenajeze parcari pe terenul lor, si loc de joaca. DAR E PROPRIETATE PRIVATA. Asa ca oamenii din jur degeaba urla ca e parcul lor, si boschetii lor. Imi mentin parerea. Eu as face un gard frumos, sa se uite toticu jind la proprietatea mea privata. Cat despre faptul ca ar fi fost de mult timp blocuri acolo, ganditi-va ca la cate proprietati are Petrom, una in plus sau in minus nu se simte. Asa ca de ce sa vanda cat timp poate fi in relatii bune cu Primaria,permitand amenajarea parcarilor si a parcului.

    00
  11. O curiozitate: Cum a ajuns terenul ala in propietatea Petrom? Adica vorbim de o bucata de teren intre blocuri. Avea domnu’ Petrom asta o bunica a carei mosie se intidea exact acolo pe vremea faraonilor? Sau primaria a vandut locurile de parcare si astia de la petrom au luat mai multe ca ei au flota mare ?

    00
  12. Stai ca nu inteleg. Ce parc? Daca e terenul lor pot face ce vor. Eu de exemplu as parca 10 cisterne de carburant. Pentru ca e al meu si asta inseamna dreptul de a dispune dupa cum vreau de bunul meu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube