Corupția din România, exemplificată

Printre multele jeguri care au furat de au rupt se numără Alexandru Noapteș, un gog care a fost șeful CFR Călători, căruia justiția i-a confiscat în anul 2014 1,4 milioane euro, pe care îi avea la vedere și pe care nu i-a putut justificat. La vedere, da?

În iulie 2016, Noapteș e numit șef la Spații Verzi din Sectorul 1, de către Dan Tudorache, șeful PSD Sector 1 și primar al sectorului 1 București. Și știți de ce? Pentru că fiica lui Noapteș e măritată cu Andrei Hrebenciuc.

Asta e tot. Nu e ca și cum ăștia de la Spații Verzi se chinuiau să găsească pe cineva să pună șef și nici unul nu era bun, așa că l-au reciclat pe Noapteș, pentru că era bun profesionist. Nu. Noapteș a dat niște bani ca să fie pus pe funcție, pentru că știa că și-i recuperează el apoi. Pe căi legale, desigur, din economisit diurna și depus la bancă salariul (ca imbecilul de Olteanu).

A trebuit să demisioneze o lună mai târziu.

Asta e corupția: un căcat de hoț a fost reciclat ca să producă bani pentru el și partid, pentru că prima oară când l-a prins justiția că a furat nu i-a făcut mare lucru. I-a confiscat banii la vedere. Dar s-a repliat, a stat un an și jumătate ascuns și a ieșit din nou la treabă. Cum ar fi ca hoții ăștia dovediți să nu mai aibă voie să dețină niciodată o funcție publică sau să fie acționari în firme care fac afaceri cu statul? Să se ducă în sectorul privat, să facă acolo succes…

 

 

fun-married-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. „Cum ar fi ca hoții ăștia dovediți să nu mai aibă voie” – a r fi la fel de misto cum ar fi ca siveco, uti, asesoft, etc sa nu mai aiba voie sa participe la licitatii cu statul.

    00
    • Nu îi oprește nimic să își facă alte firme cu care să participe la licitații. Când sistemul e complet stricat și corupt până la ultimul plimbător de hârtii e greu să le deranjezi aranjamentele.

      00
    • „Cum ar fi ca hotii astia dovediti sa stea vreo cativa ani buni la racoare si cu averile confiscate?” – cred ca asta ar fi prima intrebare care s-ar impune.

      00
    • Cum ar fi ca si angajatii Siveco sa fie pusi pe o lista publica ca sa se stie ce profesionisti sunt si cum coopereaza ei cu hotii astfle incat sa nu ii mai angajeze nimeni dupa aceea?

      00
    • Niste angajati siveco si uti au trecut prin comentarii si au dat dislike!

      00
  2. NOU
    #7

    Asta nu e coruptie, e nepotism.

    00
  3. Degeaba te agiti ca un Pepsi, nu vei schimba nimic. Asta e Romania, astia sunt Balcanii si restul tarilor latine (Italia, Spania, Franta, Portugalia, etc). Fenomenul se extinde si la unguri sub bratul protector a lui Orban. Vrei o lume curata, fara smecheri trebuie sa treci granita, nu cea cu Ungaria, ci cea teoretica dintre tarile latine si cele saxone/scandinave, adica sa vii mai la nord de Belgia.

    00
    • Ce gandire de ciobanul din Mioritza!!!!
      Lamentare fara sa crezi macar un pic ca poti schimba ceva.

      00
    • @StefanV
      Omul se bazează pe trecutul democratic de 26 de ani ca lucrurile sunt așa cum a zis el. Mai trec 50 si suntem la nivelul actual al țarilor din proximitatea Belgiei (asta cu noroc), dar știi care-i problema? Aialalti nu stau pe loc, deci tot acolo ești.
      Tu pe ce te bazezi când zici când il faci cioban si vezi schimbarea cea mare posibila?

      00
    • @StefanV: In 25 de ani s-a schimbat ceva? Saracii aia care au murit in 89 au sperat ca va fi mai bine insa mai bine este pentru fostii securisti si militieni care i-au omorit pe vremea aceea.
      Uite aici:
      Acolo e pomenit un nume, Ionas. Daca dai un search acum pe Goagal vei vedea ca omul, care in ’87 i-a batut pe cei care au iesit in strada ca n-aveau ce sa puna in farfurie, a devenit intre timp profesor si doctor in drept penal international.
      Pentru restul cit-un pui la 4 ani, inainte de alegeri sa voteze comunistii si smecherii oportunisti in continuare. Multumim tov. Iliescu.
      Daca parintii tai votau atunci Ratiu poate era mai bine, insa acum nu mai e cale intoarsa… Sad but true!

      00
    • @StefanV
      Dupa revolutie au trecut 27 de ani . ANI, nu luni,saptamani, zile sau ore, deci cred ca avem tot dreptul sa fim pesimisti si lipsiti de speranta ca se mai schimba ceva. Nu crezi !?

      00
    • @Gigi si Driver

      Pe vremea lui Năstase, dezvăluirile presei legate de Noapteș n-ar fi deranjat nici o muscă. Astăzi, ca urmare a scandalului, omul a fost nevoit să demisioneze (probabil l-au sunat inclusiv de la partid…). Așa că eu zic că da, se vede o schimbare. Ca să nu mai pomenesc că, totuși, justiția i-a confiscat niște bani, și nu puțini. Deci, suntem pe drumul cel bun. Părerea mea.

      00
    • Baah, ce exemple mai dai si tu, bine ca n-ai zis si de Uk ceva de bine. Au si ei destula coruptie sau prostie

      00
    • ce de replici am primit, vere!!!
      Ma simt asaltat. Pe principiul vostru („aoleoooo, au trecut 25, 26, 27 ani si nu s-a intamplat nimicaaaa, muicaaa!”) oamenii nu ar mai inventat aparatele de zbor. Ca doar trecusera cateva mii de ani decand erau oamenii pe pamant si nu fusesera in stare sa se desprinda de sol.

      00
    • @Claudiu,

      tu intelegi un pic mai greu. Eu nu l-am facut cioban. Doar am remarcat ca exista similitudini de idei intre ciobanul din Miorita si @Driver. Cioban se poate face el daca isi doreste.

      00
    • @S.S.: Ai dreptate, s-a mai schimbat ceva. Astazi PSD e condus de un delicvent, condamnat penal.

      00
    • Va invit si in Israel pentru a aprecia la o alta scara sistemul asta de valori – nepotism, gen. Romania e infantila, daca-mi permiteti comparatia.

      00
    • NOU
      #19

      Asta-i din ciclul „am plecat de la buda din fundu’ curtii la {tara nordica} unde am descoperit veveveul si apa calda curgatoare in casa deci aici e perfect tot.

      00
  4. Offtopic: vezi ca nu merg/nu sunt indexate link-urile cum ar trebui defapt, de cand ai schimbat look-ul. De exemplu, pe pagina asta, link-ul catre articolul anterior in loc sa fie „stirile zilei 29 august” este „o masina de tuns iarba buna”.

    00
  5. Problema cu coruptia e ca ne e scrisa in ADN , faceti un mic exercitiu de imaginatie si ganditi-va cati dintre voi nu ati dat o spaga , o atentie la medic , scoala , administratia financiara e.t.c. de la cel mai mic nivel este prezenta pana la cel mai mare nivel.
    P.S. daca suntem norocosi peste cateva generatii se va ma schimba ceva

    00
  6. Ia mai terminati cu coruptia din Romania.
    Faptul ca Clinton ca secretar de stat rezolva multe odata ce o suma importanta era varsata in conturile fundatiei sale cum se numeste? Nu e tot coruptie?

    00
  7. NOU
    #24

    zoso, si de unde au venit banii aia confiscati??? daca s-au confiscat , ins ca nu i-a putut justifica………daca nu poti justifica ins ca AI CIORDIT !!!!!!!!!!

    si daca ai ciordit ins ca TREBUIE SA FACI MULTA PARNAIE!!!! CA AI CIORDIT DINTR_O FUNCTIE PUBLICA!!!! NU TE_AI DUS LA CIORDEALA NOAPTEA IN CASA LUI ZOSO, PT CA_TI ERA FRICA DE NEBUN CA TE IMPUSCA !!!!!!!!!!!!

    adik baratul asta a stat cu ghaoaza pe un scaun de sef si a ciordit zeci de mil de parai( ca la el au ajuns firmiturile fatza de cat a bagat la partidoi) si n-a facut nici macar 10 ani de parnaie????

    00
  8. Avem un gog din asta (sau ma rog, similar), la Gospodarire Urbana, la Ploiesti. Asta e membru PSD, si e si in consiliul Local.

    Din toate departamentele lui, doar aia de la spatii verzi mai misca ceva. In rest, multa liniste. Aia de la ridicari blocari ies doar la actiuni comandate, si il blocheaza pe cate unul, caruia ii moare motorul la Dacie, fix pe o strada din dos. In rest, gogii avocati sau alte functii de genul asta, isi fac depozit de rable pe domeniul public, si nu ii supara nimeni.

    Am impresia ca toti astia au cumparat bancile din parcul de la Sala Sporturilor cu 3000 de lei bucata, si le-au trantit in noroi, cand la Metro e 500 de lei o banca.

    Dar deh, asa e cand stai intr-un oras dominat de prosti, care voteaza orbeste acelasi partid.

    00
  9. Carevasazica, cineva se asteapta ca niste indivizi, sa le zicem parlamentari, sa voteze legi care sa ii opreasca pe ei insisi sa mai ajunga in vreo functie. Si asta dupa ce, eventual, in virtutea acelorlasi legi, li s-ar lua si banii deja furati. Ha!
    Cum dracului sa se condamne vreodata singur pungasul ?
    Nu uitati ca Italia are niste ani buni inaintea noastra la capitolul democratie, aliniere cu vestul Europei (din care doar geografic face parte), anti-coruptie, etc. Si, cu toate astea, de-abia ce l-au avut in frunte pe un soi de Ponta amestecat cu Nastase si cu un praf de Voiculescu – ma refer la Berlusconi. Din punctul meu de vedere, asta spune totul despre ce sanse avem sa ne curatam de lichele.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.