Vă împrumutați mașina altora?

Mă gândeam la o fază. Eu dau tot timpul mașina altora să o conducă. N-am nici o jenă. Cel mult pot să o lovească sau să o zgârie, dar șansele sunt mici, pentru ca oamenii sunt destul de atenți cu mașinile altora. Și, fiind automată, n-au cum să o înece sau să li se oprească motorul aiurea.

Și eu sunt atent cu mașinile altora. Plus că, având atâtea mașini pe mână, mă adaptez repede la mașinile altora și nu îi văd cum se strâmbă când le-o turez sau nu nimeresc vitezele.

Voi?

film-snatch

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

110 comentarii

  1. majoritatea celor care se trezesc cu o masina proprietatea altuia pe mana sunt interesati sa vada ce poate, cum trage, etc.
    Deci nu imi place sa imi fie chinuita masina de unul care se crede la 5th gear si nu o imprumut.

    00
  2. NOU
    #4

    Doar in cazuri de extrema necesitate gen mi-e rau, mi-a intrat ceva in ochi etc.
    Cine a condus mai mult timp masina, altfel o simte, si nu toti au condus 10 masini diferite, ca sa se adapteze usor la a 11a.

    00
  3. Sincer, nu prea am fost in situatia sa-mi ceara cineva masina.
    Am un prieten bun care din motive medicale nu poate bea. De cele mai multe ori cand mergem pe la vreo paranghelie, functionam pe principiul „la dus mergem cu masina mea, conduc eu, la intors conduce el”. Cu mine in dreapta. Chiar daca poate sunt rupt in gura de beat:). Se pune?

    00
  4. Femeia o mai imprumuti, dar masina nu-i voie.

    00
  5. Nu mi-a cerut nimeni mașina împrumut mai mult de o oră, si atunci in cele doua ocazii, a fost cu intenția declarată să simtă caii. Și am dat-o, că e un fier și aveam încredere că nu o iau inapoi varză.

    Dar am avut o singură dată nevoie de o mașină împrumut, pentru un drum de nici 100km dus-intors.
    Primul a zis nu, al doilea a zis ca mă duce el și la întoarcere să mă descurc. A 3a persoană, o fată, a zis că da, dar nu mai târziu de ora 11 că are să o ducă pe maică-sa la cora! Am luat mașina, i-am făcut plinul că mergea pe aer și i-am adus mașina cu 5 minute înainte de oră. Mă-sa era deja în vrie că nu ajunge la cora!
    M-am jurat că închiriez data viitoare! Pentru că nu am prieteni buni la București!

    00
    • Ba, ti-a dat-o! Ma-sa ar fi fost in vrie ca n-ajunge in Cora chiar daca masina era in fata blocului/casei si fata dormea pana la 9.

      00
    • Vezi? Nu știi nimic despre tigăile din promoție cu stoc limitat. Și-ți vezi doar propriul interes. Care ți-o mai da de-acum mașina!

      00
  6. NOU
    #12

    Eu as da-o, dar nu știu pe nimeni care sa își dea mașina la schimb. Te bagi? Când mai merg la Baia Mare opresc și facem schimbul. :)

    00
    • ha ha ha! eu ți-o dau, dar devii dependent de ea.
      dar după aia ce o să creadă vecinii de mine că mi-am luat mașină de bătrâni? :D

  7. In principiu da… Dar a fost mai ieftin casco cu aofer unic… Deci as ezita putin. Acum depinde si de celalalt. Am unii la care le-as da si masina neplatita.

    00
  8. Am dat masina ….si o data a venit cu ea busita…far si bara! Mi-a reparat-o omul dar cu piese after-market si vopsit meh….
    Ghinion!

    00
  9. tot am dat mașinile, dar de la ultimul incident (bara fata rupta, totusi reparata după aia) nu o mai dau decât în situații critice și numai câtorva persoane. o bag pe aia ca la mașina asta nu am CASCO și le zic ca un far e 8500 ron. end of story :))

    00
  10. Ăsta e articol de trolău. E evident că mașina și femeia nu se împrumută, niciodată, nimănui. Evăr.

    00
  11. eu de cate ori am dat-o s-a intamplat ceva: pana, mi-au rupt plasticul ce deschide capota, zgarieturi, repreosuri ca nu consuma 5% ca e diesel ??? Sincer ma feresc sa o mai dau sau sa imprumut de asemenea.

    00
  12. Doar oamenilor in care am incredere.. too old school?

    00
  13. Da, dar foarte rar.

    00
  14. Nu, clar nu…deabia o las pe consoarta sa o conduca.

    00
  15. Depinde de masina :)

    00
  16. Depinde cât de tare iți urăști mașina.

    00
  17. Data viitoare cand sunt prin Brasov stiu la cine sa apelez :D

    00
  18. raspuns: nu

    Survival tip: in cercul de prieteni, in cazul in care pica vreunuia masina principala sau intervine o perioada mai lunga de reparatii, avem disponibila o masina veche, an 1984, nu dau producatorul ca intram in alt gen de discutii, la care cel care are nevoie sa circule in perioada de reoaratii plateste costurile necesare circulatiei legale: RCA, ITP, baterie, combustibil, alte cheltuieli.

    00
  19. e o vorba clasica romanesca:masina si nevasta nu se da!!!amu nevasta daca o mai ia cate unu fara sa stii asta e.da masina e in siguranta in garaj

    00
  20. NOU
    #32

    Da. Ultima oară a stat 3 săptămâni la un prieten care avea nevoie sa se miște.

    00
  21. NOU
    #33

    Un proverb romanesc zice asa:masina si nevasta nu se imprumuta!Niciodata.

    00
    • Asta e din vremurile de trista amintire cand fiecare dacie se conducea in alt fel (tragea stanga sau dreapta si intra in viteze cand voia ea, ambreiajul prindea la fiecare in alt punct). La alea iti lua ceva timp pana le stapaneai.

      00
  22. Da. pentru ca pana la urma e doar un obiect oarecare. am avut o masina imprumutata unui prieten aproximativ 2 ani. in momentul de fata merg prin oras cu o masina de imprumut.

    00
  23. Nu. Eu stiam de o zicala ca masina si nevasta nu se imprumuta. In ordinea asta a importantei! Ca daca una dintre ele pleaca de bunavoie, atunci o poti schimba la Rabla cu un model mai nou. Valabil si pt masina.

    00
  24. Doar la +1 din dotare.. in rest exista rent a car. Sau n-am eu destui prieteni care sa-mi ceara asa favor. Sau poate se sperie de consum.

    00
    • Interesant. Nici mie nu mi-a cerut nimeni vreodata masina cu imprumut. Asa stii ca „n-ai destui prieteni”. Sau ca ai masina naspa :P. Lol.

      De fapt, i-am dat-o lu’ tata, dar e doar o reparatie morala. El mi-a dat-o pe a lui de mai multe ori cand nu aveam, si-am si stricat-o de cateva ori.

      00
  25. Corect, oamenii sunt destul de atenti, dar femeile nu, deci nevasta conduce doar rasnita ei.

    00
  26. Si depinde si mai mult de inca doua lucruri. Depinde ce prieteni ai :)), si doi la mana, depinde de cati bani faci in viata de zi cu zi. Ca daca esti cat de cat pârlit, nu iti permiti reparatii neprevazute.
    Ps. Si depinde si de cat iubesti masina. Ca stiu pe unii, care mai bine le tai o mana, decat sa le ceri masina imprumut :))

    00
  27. Eu am o strangere de inima irationala. Nu stiu de ce. De frica sa nu stau prin service-uri cred.

    00
  28. Automata fiind ia sa vezi tu cum nu opresc ei masina pe loc cand o baga in reverse, sa vezi ce misto se aude sub ea

    00
    • Bullshit, niciun neconducător de automate nu apucă să bage în ”R” (dă cu nasul de volan mult înainte de asta – if you know what I mean).

      00
  29. Da

    00
  30. Niciodată. Nu are rost să strici prietenii pentru atât.

    00
  31. Nu era vorba aia cu masina si femeia care nu se imprumuta nicodata?

    00
  32. inca o ocazie sa reamintesti ca ai cutie de viteze automate la masina
    si o pedala lipsa..si eventula ca ai uitat cum se merge cu alte masini din epoca de piatra
    hmm, de fapt nu cred ca ai articol despre masini fara „automata..automata”
    :)

    00
  33. În trecut era o vorbă: mașina și nevasta nu se dau. Depinde cine o conduce (mașina).

    00
  34. Era o vorba : nevasta se mai imprumuta dar masina nu !

    Slabe sanse sa ti-o loveasca sau zgarie dar mult mai mari sa verse o cafea, un suc, sa care ceva si sa agate tapiteria, sa zgarie folia de pe geamuri…chestii minore dar care ar ramane acolo de nereparat si care m-am enerva zilnic apoi…

    00
  35. BrickTop. Nice one.

    00
  36. Era o vorba pe vremea lui taica-tau:
    „Femeia si masina nu se imprumuta !”
    Acum desigur,sunt masini moderne,femei moderne…

    00
  37. NOU
    #52

    Eu am avut masina inchiriata vreo 3 saptamani si in afara de faptu ca i-am dat talpa cand am avut ocazia nu mi-am batut joc de ea. Cand am predato parca nici nu am folosito.
    De obicei romanii se cacaie tare cand le ceri masina, dar de cele mai multe ori aia de stiu ca risca sa se dezmembreze la prima groapa sunt cei mai panicati.

    00
  38. Sa se inece masina daca nu e automata?? Uau ! Probabil inca mai mergi cu Dacia 1300!

    00
  39. Cu masina mea e mai complicat, unii nu au reusit sa plece de pe loc cu ea :)) Dar momentan am o politica stricta sa nu o las altora ca are probleme cu ABS-ul si e mai greu sa explici altora ca daca apasa frana si nu se intampla nimic trebuie sa apese mai tare. Este my own fun car, nu ceva de circulatie zilnica, ca nu ar fi sigur pentru circulatie.

    00
    • cred ca problema ta este cu servo nu cu ABS-ul. ABS-ul intra in functiune cand calci foarte tare frana ca sa nu se blocheze rotile si sa te duci sanie.

      00
    • E cu ABS-ul, intra fara sa fie cazul si doar uneori. E unul din senzorii ABS spate si urmeaza sa-l schimb. A fost deja diagnosticata, nu zic eu din presupuneri. Nu m-am exprimat tocmai corect in postul original, calci pedala si iti este impinsa in sus de ABS prea devreme si fara motiv neactionand frana efectiv.

      00
  40. Si eu o dau ca am incredere in cei carora am dat-o! Bine, eu nu’s stresata de masina, cum sunt altii!

    00
  41. Se mai ineaca masinile? :D Adica, mai are cineva masina care se poate ineca?

    00
  42. Eu am intrat doar pentru poza cu Bricktop.

    00
  43. Da, o dau. Rar, cand vreau sa beau si sunt alti soferi in preajma. Fetele au prioritate :-)

    00
  44. Bai, eu cred ca sunt idiot. Merg cu grija si cu masinile inchiriate.

    00
  45. Doar oamenilor pe care ii stiu cu ceva experienta. Am avut ceva emotii cind s-a dus omul la bulgari dar mi-au trecut. Aveam si casco asa ca sa zicem ca eram acoperit.

    00
  46. NOU
    #66

    Poate o sa par hipster, dar tocmai ma uit la un review la note 7 facut de buhnici. Imi vine sa nu mi-l mai cumpar. E un super telefon si vine parvenitu asta sa imi citeasca fisa tehnica la el, pe cand aveam eu note-uri el facea reviewuri la masini second hand. Cum sa imi mai iau eu telefonu acuma cand ii am vocea lu asta in minte.
    Nu se mai opreste, acum imi spune ca are functie de lupa, acum pot face gif-uri. Dupa 20 de secunde mi-am dat seama ca e cel mai de kkt review vazut de mine si acum e minutu 8. Cica casti Bluetooth, casti fara fir. Radu, bateria este cu „cuic charge”.
    Si eu pot face reviewuri mai bune…

    00
  47. Been there, done that, not anymore.

    00
  48. Masina, la fel ca muierea, NU se imprumuta. Asta e o zicere din popor. In ziua de azi, or aparut firme de inchiriat masini / femei.

    00
  49. Ultimele 3 dati cand am imprumutat masina nu a fost bine si din 2005 nu mai imprumut masina decat sotiei(care si ea are masina ei dar uneori situatia ma forteaza).in 1999 am imprumutat dacia 1310 unui amic care a reusit sa introduca masina in loc de treapta 5 in treapta 1 sau 2(nu mai retin ce mia spus el atunci) si prin urmare a reusit sa arunce o planetara din cutia de viteze si sa strice cutia de viteze(avarie destul de scumpa care ma tinut ceva vreme departe de masina). Alta data am imprumutat masina(matiz), si celui care i-am imprutato a facut-o praf in spatele unui tir. A motivat ca stationa cu luminile stinse si nu a vazut. Ultima data am imprumutat cuiva masina pt un concediu in Franta. Omu nu a oprit la semnalele politistului in Austria si am fost chemat la politie sa dau explicatii. Dupa ultima perimetie nu am mai imprumutat niciodata masina. Dorm linistit…

    00
  50. Inevitabil cineva, candva, cumva o va busi.Si uite asa s-a terminat o frumoasa prietenie.Daca vrei sa-ti pastrezi prietenii nu le imprumuta nimic.Dormi linistit.Bine nu ma refer la maruntisuri.Celebra zicere ar suna cam asa: Nevasta ,masina si banii nu se imprumuta.

    00
  51. O sa vin si eu cu un proverb traditional romanesc ca vad ca nimeni nu l-a mentionat pana acum, de unde trag concluzia ca acest blog e citit doar de unguri si evrei: masina si nevasta nu se dau imprumut.

    00
  52. O dau. Se sperie însă de consum, 17 în oraș și 9 afara la mers liniștit. La prima talpa 21 în oraș și 13 afara. Mă prind imediat de cum a mers. Dar cine se poate abține la talpa cu herghelia de sub capota….

    00
  53. Da o imprumut fara sa ezit. Masinile sunt masini iar daca sunt lovite se repara.

    00
  54. Zicala exacta este: masina din mana, tigara din gura si femeiea din pendula nu se dau niciodata

    00
    • Coiae, mai inspirat era dacă ziceai că din astea 3, mașina nu cunoaște termenul ”poșta”. Sau gen.

      00
  55. acuma da-le ban la toti aia care au zis de masina si nevasta. should be fun.

    00
  56. Mama numai barbati de isi iubesc mai mult masinile decat nevestele pe aici! Noi avem 2 masini si le-am imprumutat fara probleme prietenilor (ambele au casco). Nu stiu de ce romanii sunt ultra stresati sa nu cumva sa isi zgarie masina. Ai stricat ceva mai serios – repari la reprezentanta (le zic inainte sa le dau cheile ) .. nu inteleg de ce atata suparare.
    Eram cu Duster-ul la o intalnire a posesorilor si cand s-a facut un traseu de mers in off-road, cativa au refuzat categoric caci pe traseu erau 2 crengi era posibil sa isi zgarie masina!
    Mai mult – stiu pe cineva de le cerea fetelor sa se dezcalte in masina lui! True story

    00
  57. Da, normal. Am si o masina vai de capul ei, mi-e teama ca ramane omul in drum cu ea.

    00
  58. Cred ca glumesti! Eu nici bormasina nu o imprumut…Posibil ca neimprumutand nimic sa ai mai putini prieteni dar cu siguranta vei avea mai putine neplaceri!

    00
  59. Eu nu inteleg o chestie. Daca imprumuti masina unui prieten, nu e clar ca daca se intampla ceva se ocupa sa rezolve?

    00
  60. eu îi tot rog, dar nu vor.

    00
  61. NOU
    #86

    Nu mai merge faza cu „masina si femeia nu se dau” ?!

    00
  62. Din Drive in Reverse pe cutie automata la viteza pe masinile mai noi e imposibil.
    Am condus sute de masini si de inchiriat si de imprumut si imi dau masina la altii sa o conduca.
    Au mai fost stresati ca vai prea tare o turezi dar nu am avut niciodata probleme sa se strice ceva nici cand am imprumutat masinea mea si nici a altora.

    00
  63. Iata ca nu doar mintile mari gandesc la fel, prostii se inghesuie si ei sa citeze „proverbul” cu femeia, tigara, masina nu se dau imprumut, chiar daca au mai zis alti 50 inaintea lor aceeasi glumita stupida. Ce dreac’, sa aiba impresia lumea ca ei nu e culti si de veata si nu cunoaste si nu e spirituali? :))
    De periuta de dinti n-ar zice unul, kkt, suntem pe ultimul loc in Europa la folosirea ei. Cine pm sa se gandeasca la periute de dinti cand nu le foloseste nici acasa.

    00
  64. Eu da, am imprumutat de mai multe ori masina unui amic. Faza misto a fost atunci cand eu la randul meu i-am cerut sa imi imprumute un amarat de joc remi, el a dat din colt in colt… ca daca-i pierd vreo piesa…!!! M-am lipsit de remi, dar el nu s-a lipsit sa imi mai ceara masina de cateva ori! Si iarasi i-am dat-o. Fiindca avea nevoie.

    00
  65. Pe mașina mea nu pune mâna decât nevastă-mea. Și asta doar pentru că mă lasă să pun și eu mâna pe mașina ei… (Eu am un Logan, ea are o Toyota , nu vă gândiți la prostii!)

    00
  66. te pisi pe ea de masina, normal ca o imprumuti ca nu e bibelou
    motocicleta nu ca moare dreacu ala

    00
  67. Mai sunteți multi care știți vorba aia cu femeia și masina? Jesus…

    00
  68. Bai, cum zice o veche zicere: nu da femii masina decat strainului care fumeaza.
    Sau ceva.

    00
  69. Eşti darnic.
    Eu nu practic sportul … deloc.

    00
  70. o imprumut fara grija la prieteni. O bucata de fier. nu vad de ce ar fi o problema.

    00
  71. Daca in 12 ani de inchirieri auto am invatat ceva, e ca masina personala nu se împrumută.

    00
  72. Ba, io n-am nici masina nici femeie dar va zic: masina si femeia nu se imprumuta!

    00
  73. Citind cele aproape 100 de comentarii, simt nevoia sa va spun o vorba mare, pe care sigur n-o stiti: masina si nevasta nu se imprumuta!

    00
  74. Doar la beție.

    00
  75. NOU
    #105

    Nu. Am CASCO. Daca se intampla ceva cu masina (chair daca nu din vina celui care conduce) CASCO nu da niciun ban.

    00
  76. Masina, prietena, sotia, amanta, catelul, televizorul, routerul, unghiera si draperia din baie NU SE IMPRUMUTA!

    00
  77. Uneori e fain sa imprumuti masina la unul mai experimentat in ale sofatului si ale utilizarii masinii in general…asa mai afli cate ceva despre masina ta…un buton, un reglaj.

    00
  78. Personal, nimeni nu mi-a cerut masina pana acum, dar consider ca depinde de situatie. Probabil as imprumuta-o unui prieten care are nevoie si in care as avea incredere.

    00
  79. Am 2, una știu că e prin Constanța, luată de un prieten italian, cedată la un văr și văzută pe la știri ultima oară :). Și mai am una cu casco doar pentru prieteni. Dacă au nevoie le-am dat și le-o dau mereu. Doar să o aducă cu plinul făcut. E regulă de bază!

    00
  80. Eu o dau pe a mea, dar nu se inghesuie multi sa o ceara, e mare si consuma mult.
    Tocmai in ideea asta am incercat sa imprumut o masinuta mai mica si economica sa merg 2-3 zile la mare. Nimeni nu m-a ajutat.
    Am facut zeci de mii de km in afara tarii cu masini inchiriate, n-au avut nicio zgarietura. Am facut mii de km in tara cu rulota dupa mine, fara niciun incident.Am condus zeci de masini diferite.
    Oamenii spun ca au incredere in felul in care conduc, dar au principiul asta de a nu imprumuta masina.
    Se baga cineva la un schimb cateva zile? :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube