Inutilitatea declarației fiscale și ANAF #4

episodul cu ghișeul.ro

În septembrie 2014 îmi iau o mașină. O trec la Taxe și Impozite Sector6 pe numele meu, plătesc impozitul și îmi văd de ale mele. În noiembrie 2014 îmi schimb buletinul și mă mut cu domiciliul la Brașov. Ba chiar fac o vizită la Taxe și Impozite Sector6 ca să mai completez niște acte care spuneau că m-am mutat din Sectorul6 în Brașov, acte care au fost puse într-un plic și trimise de la Taxe și Impozite Sector6 la Taxe și Impozite Brașov.

Azi dau peste asta:

ghiseul

Repet: din noiembrie 2014 până azi, Taxe și Impozite Sector6 nu știe că eu m-am mutat de la ei din circumscripție, deși…

  • mi-am făcut buletin, deci poliția m-a luat în evidență.
  • am plătit de două ori impozitul pe mașină. da, aceeași mașină din screenshot, nu am două Subaru.
  • am cumpărat o casă, având domiciliul în Brașov.
  • plătesc o poală de taxe, având domiciliul în Brașov.
  • am plătit vreo două amenzi de circulație, având domiciliul în Brașov.

Și, ca să nu vă mai fierb, răspunsul a fost cel la care vă așteptați:

– păi, plătiți dvs. datoria asta și nu mai trebuie să plătiți la Brașov, că vă dăm noi o dovadă că ați plătit.
– dar dacă vă dau eu o dovadă că am plătit deja la Brașov? pentru că am plătit deja…
– nu știu, trebuie să plătiți la noi…

Verificat, am plătit, am dovezile. Dar cui să i le trimit?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Mda, tipic pt tara asta. Patit similar, mers la circa unde aveam vechiul domiciliu si tipat un pic la ei pt ca deja imi pusesera poprire pe conturi pt ca de ce nu. Adus dovezi ca platisem deja unde trebuie dar trebuia sa astept 15 zile pt ridicarea popririi. Nu am plecat de acolo pana nu am vazut cu ochii mei cand trimit faxul catre banca pt ridicarea popririi. Si tot ei nu intelegeau de ce sunt nervos…

    00
  2. Depune o plangere online pe site-ul administratiei locale. Sunt obligati sa iti dea un raspuns si de obicei contestatiile ajung mai sus. Am trecut prin dubiosenii cu ANAF-ul, am depus contestatie si s-a rezolvat… intr-un final.

    Serios, foloseste chestia asta.

    00
    • da, asta e solutia, cat mai sus trebuie reclamatie! de regula la ghiseu, jos nu se poate rezolva nimic, daca mergi sus la birouri din doua clickuri se rezolva, doar ca trebuie sa stai sa le faca in fata ta.

      00
  3. intrebare: ai radiat masina de la DGITL sector 6?
    ca daca nu… degeaba ai casat in brasov, palat la Monaco, ti-a nascut gaina 3 pui vii la care platesti taxe la brasov.
    ai certificat de radiere de la sect 6 si masina inmatriculata pe BV?

    00
    • Ba chiar fac o vizită la Taxe și Impozite Sector6 ca să mai completez niște acte care spuneau că m-am mutat din Sectorul6 în Brașov, acte care au fost puse într-un plic și trimise de la Taxe și Impozite Sector6 la Taxe și Impozite Brașov.

    • ca sa fiu si mai precis: tu ti-ai mutat domiciliul fiscal insa masina nu.

      00
    • eu plătind 2 ani impozit pe mașina asta la brașov, unde am domiciliul?

    • Deci masina nu trebuia radiata de la Bucuresti?

      00
  4. Hai mai nene, ce usor e sa spui : statul e de vina! Nu, noi suntem de vina pt ca nu vrem sa înțelegem o legislație care e in vigoare de atâția ani! Ce e asa greu? Citești si te conformezi! Greu, greu, mai bine comentam, ca doar la asta suntem toți cei mai buni! Cand îți muți domiciliul, pleci cu mașina dupa adresa noua. Iar statul nu sta sa te verifice pe tine ca te insori, îți schimbi domiciliul, te îneci ….. Te duci tu frumos si anunți, ca asta e legislația in vigoare!!! Nuuuuu! Sa stie statul ca te plimbi tu prin toată țara! Cum, nu stie? Niște prosti aia care lucrează la stat! De atâta timp aud doar comentarii, ca na, e greu sa citești ce ai de făcut! Nu vrei sa citești, pui mâna pe telefon si intrebi, sau dai un mail. Greu! Greu!

    00
    • Trol sau …

      00
    • Si cine raspunde la numerele acelea de care spui tu? Am sunat recent la cateva, acum cine era prost sa mai scrie si mail daca oamenii nu au bunavointa macar sa ridice un receptor?
      Serios, as dori sa vad un sistem „functionar-cetatean” bazat pe rating, gen te duci la Elena Birocratescu la ghiseu iar dupa ce pleci, obligatoriu, sa bifezi pe un monitor daca ai fost satisfacut de interactiunea/prestatia ei!
      Daca dupa o luna balanta indica un procent negativ, mutat functionarul undeva unde nu interactioneaza cu noi muritorii de rand, iar daca nu se gaseste un alt post atunci exista eliberarea din functie. Crezi ca atunci am mai intalni acesti frustati plini de aroganta?

      00
    • @mkxx

      Bine mă, şi atunci cine-ar mai vota cu psd-u în ţara asta?

      00
    • Nu trol, doar un retardat de funcționar! D-ăla care le explica tuturor ce au de făcut si care e înjurat zilnic, deși da toate informațiile necesare si are toată buna-voința din lumea asta. Mi-as dori sa stați o ora in locul meu si sa răspundeți voi întrebărilor. Sa vedeți cum vin oamenii nervoși si își vărsa frustrările, deși nu le-ai făcut nimic. Voi vorbiți de calitatea funcționarilor dar de cea a oamenilor care intra in instituțiile publice, cand vorbiți? De comportamentul vostru cand ii înjurați…..? Ah, da, doar suntem plătiți din banii voștri! Ne scuzați ca nu va pupam si picioarele cand va ascultam jignirile gratuite.

      00
    • @Nonyta – Cum crezi ca a inmatriculat masina in Brasov dumbo, ceva fiscal de la sector 6 !?!?!?

      00
    • @Nonyta
      Exista sistem privat, renunta la functia de acum si alege altceva!
      Iti imaginezi cati clienti are zilnic o casiera de Lidl, Auchan, etc? Si totusi ii zambeste fiecaruia inainte sa-i scaneze produsele, exista o oarecare amabilitate si posibilitatea de a reclama managerului purtarea casierei, daca e una acra!
      In fond cam la asta se rezuma si job-ul vostru, sunteti casieri pentru o companie, statul, si din profitul obtinut va primiti si salariul! Cu mentiunea ca Statul Roman e orb, surd si retard, si indiferent de cate plangeri exista, un functionar va ramane in functie si-si va primi salariul si zilele de concediu.

      Si acum, spune-mi te rog, cator persoane ai zambit astazi? :)

      00
    • Ştii, o companie care trebuie să muncească ca să trăiască în lumea asta, când vede că 90% dintre clienţi a probleme cu produsul lor, încearcă să-l schimbe cumva.

      La fel şi aici, dacă fiecare om care intră are nevoie de lămuriri pentru aşa ceva, înseamnă că ceva pute.

      Bine, ştiu că nu funcţionarii sunt cei care pot schimba ceva, dar ca idee, înţelege şi tu cetăţenii care umblă la 10 ghişee, 20 ştampile, alte 50 de foi, merge juma de oraş ca să plătească taxa de timbru de 1 LEU GRE, după care ajunge la unul ca tine care-i zice că i-a explicat odată, ce e aşa greu? Mergi cu 30 foi aici, 4 timbre aici, 5 xeroxuri dincolo, 18 ştampile aici, 5 ghişee dincolo, şi apoi vii înapoi.

      Simplu de tot, nu?

      Doar ca exerciţiu, pentru cine pe-aici are imaginaţie. Cum ar fi ca la McDonalds să se comande aşa cum se plăteşte o taxă la stat? Cred că ar ieşi o comedie mai ceva ca şi Caragiale.

      00
  5. grab popcorn for next episode.

    00
  6. Nu ca ANAF ar fi mai breji, da’ ei ce vina au?

    00
  7. Scrie pe pagina de facebook a lui Ciolos sau Dragos Paslaru. Au in lucru proiectul de eficientizare a administratiei. Sunt receptivi la situatii din astea absurde.

    00
  8. Tu esti norocos ! Eu am platit de 2 ori 3 amenzi din perioada 2008-2011 -odata in Bacau si dupa 2 ani in Onesti unde eram pe buletin ! Am pierdut chitantele originale caci locuiam in strainatate ! Interesant e faptul ca Onesti si Bacau sunt in acelasi judet-dar au spus ca nu comunica intre ele…asta e Romania

    00
    • Nu comunică între ele când e vorba de luat bani doar…

      Tu i-ai crezut? :))

      Când e vorba de dat bani, ia vezi cum în 5 minute îţi află toate datoriile, şi-ţi zice că se compensează cu aia şi te trimite acasă. În 5 minute ai rezolvat tot :))

      00
  9. In mod normal la asistenta@taxelocale6.ro.
    Dar cel mai bine (si) la ANAF le trimiti , ca ei pot impune popriri pe conturi si alte mizerii. : Date.Sector6.S6@mfinante.ro. Daca fac pe prostii si cer poprire ( impunere), probabil va trebui sa le trimiti si unui avocat :D.
    Poti sa dai si cu cc la sefi :), corporate style.
    Daniela.Zaharia.S6@mfinante.roŞef Administraţie Adj. Inspecţie Fiscală

    Mailurile se gasesc pe site-ul lor .
    Au si formular de asistenta online.

    00
    • @catalinx
      Mestere, daca nu sti cum sta treaba nu te mai baga in seama. Trimiti omul aiurea sa piarda si mai mult timp. Directia de Taxe si Impozite Locale S6 tine de Primaria Sector 6, NU DE Administratia Sector 6 sau de ANAF. De la adreselea alea de mail va primi acelasi raspuns: adresati-va DITL Sector 6.

      Aia de la primaria sector 6 isi vor banii care cred ca li se cuvin lor si pe care tu i-ai platit probabil la Brasov. Orase diferite, bugete diferite, deci nu aceiasi oala cum crede toata lumea.

      00
  10. Ieri fac o comanda de curier pe olx spre urgent cargus , apare comanda inregistrata si azi astept curierul….si astept…dupa care sun….a pai comanda dvs trebuia ridicata ieri 24…..ei duminica nu lucreaza….deci plm idioti si rupere de pla

    cu ghiseul ro prima versiune nu asta…am platit o amenda de 2 h….si ei zic ca mi-au dat banii inapoi…

    00
  11. NOU
    #26

    deci ai casa la Brasov ? :)P

    00
  12. Aceeasi chestie am patit-o si eu, tot in jud. Brasov. Sa fie o coincidenta?:))

    00
  13. NOU
    #29

    Este vorba de o incompetenta locala. Ceea ce poate fi îmbunătățit este crearea unei proceduri interne pe asemenea cazuri.
    Sau poate ar trebui să îi dai piatra înapoi.

    00
  14. Bine, hai sa lamurim lucrurile:
    Domnule Zoso, dosarul dumneavostra auto a fost trimis catre ANAF Brasov din momentul in care ati completat foile alea la DITL S6, respectiv din 2014(exista si comentariul specific). Cum Romania este tara hartiilor, masina nu ar mai figura in baza de date a sectorului 6, daca se primea o confirmare de la Brasov cum ca masina este acum in evidenta lor.
    Ce nu intelegeti voi este ca nu noi suntem retardati, functionarii, ci legislatia dupa care functionam si pe care trebuie sa o respectam. Inspectorul va inceta masina, dar dupa o perioada de timp, daca nu are hartia respectiva la mana. Va face adresa spre Brasov, va astepta raspunsul, va inceta masina. Da, asa se lucreaza, da, asa se cere, da, asa trebuiesc stranse hartiile din toate partile, da.
    @mkx – nu, un functionar nu ramane in functie daca e acru, tipa la lume si are un comportament neadecvat. Nu suntem de capul nostru. Fiecare sesizare e o pata pt cei care nu au pile si relatii, pt cei care isi fac treaba si primesc gratuit reclamatii.
    Cred ca mai important e cati oameni mi-au multumit cand au plecat de la ghiseu, nu la cati am zambit ;).
    @manu144x – o sa mai spun, ca imi place sa ma repet si oricum asta fac zilnic :). NU noi cerem alea 50 de foi si 20 de stampile. Noi respectam legile pe care le dau aia cu doctorate! Daca nu le cerem, NOI dam cu subsemnatul ca nu am respectat legea, nu voi. VOI doar injurati functionarii ca va plimba pt o taxa de 1 leu. Desi cu un minim search pe google, ati afla unde se plateste, nu v-ati plimba la 10 ghisee.
    Singurii care sunt in masura sa schimbe sistemul sunteti voi, cei care sunteti nemultumiti. Voi trebuie sa faceti sesizari dar sa le faceti acolo unde trebuie si cand trebuie, nu doar de dragul de a urla.
    Iar cu amenzile e o chestie foarte simpla, numai ca nimeni nu vrea sa inteleaga : amenzile se achita la adresa de domiciliu (asa scrie in legislatie). Acolo si trimite politia, spre urmarire, procesul verbal in original. Si nu, nu il trimite doar pe al tau Tilica, cel care ai luat amenda ieri. Trimite saci de amenzi catre toate sectoarele si toate judetele, chiar daca tu ai confirmat la ei plata amenzii. Nu, nu o face a doua zi dupa ce ti-a dat tie amenda, dureaza in jur de 6 luni. D-asta te trezesti cu o amenda in baza de date cand iti platesti impozitele si nu stii de unde sa o iei. Iar ala care iti incaseaza amenda( daca e in alt sector, judet), ar trebui sa iti explice in 20 de secunde ca singura confirmare de plata a amenzii se face la domiciliul fiecaruia, acolo unde isi plateste impozitele.
    Mai repet: platesti amenda in alta parte, confirmi la adresa de domiciliu dupa 6 luni, nu la Militie.

    00
    • „Ce nu intelegeti voi este ca nu noi suntem retardati, functionarii” – ba sunteti „retardati” pentru ca niciodata nu cereti simplificarea/ eficientizarea sistemului si reducerea birocratiei, ca sa nu va mai injure lumea. La nici un protest al functionarilor nu am auzit o asemenea revendicare. Va place sa lucrati in sistemul retardat pentru ca va ascunde incompetenta si inutilitatea. Baze de date corelate, comunicatii in timp real, reguli si proceduri simple si clare, responsabilitate personala – sunt SF-uri pentru voi. Ce kkt e asa greu sa pui niste notificari AUTOMATE de la o unitate administrativa la alta? Ah, nu poti sa pui stampila pe o chestie digitala?! Nu poti sa angajezi 3-4 oameni care sa semneze ca au vazut cu ochii lor notificarea digitala? Ghinion.

      00
    • Ba da, sunteti RETARZI pt ca acceptati sa lucrati dupa niste legi date in halul ala. De altfel va si convine: cat mai multe hartii, stampile, formulare cu atat mai multi incompetenti care mimeaza munca! Nu exista „pete” la dosar pt ca toti suntei pe pile!

      00
    • Morala ar trebui sa fie „iesiti la vot ca sa nu mai avem legi scrise de analfabeti penali”, dar @Catalin si @ElChe n-au inteles.
      Hai sa o facem mai clar pentru toata lumea:
      Procedurile din sistemul public sunt definite prin legi. Functionarii publici de la ghiseu au zero influenta in crearea lor. Daca un functionar public nu respecta „procedura” (a.k.a. legea), atunci intra la puscarie.
      Cine „emite” aceste legi? Parlamentul, mai exact PSD de vreo 25 de ani.
      Cine a votat PSD, si implicit s-a impuscat in picior? Cetatenii votanti din Romania.

      00
  15. @ ZOSO, asta nu o cred nici daca ma pici cu ceara :)

    – păi, plătiți dvs. datoria asta și nu mai trebuie să plătiți la Brașov, că vă dăm noi o dovadă că ați plătit.
    – dar dacă vă dau eu o dovadă că am plătit deja la Brașov? pentru că am plătit deja…
    – nu știu, trebuie să plătiți la noi…

    00
  16. Hahaha, in imagine langa „Debit” scrie „Ramasita” :))))

    00
  17. Am patit si eu ceva asemanator cand mi-am schimbat domiciliul. Am radiat masina de la vechea administratie financiara, am fost cu acte, tot la noua administratie si m-am inscris acolo sa platesc impozit si am platit totul pe anul in curs. O luna si ceva mai tarziu primesc somatie de executare silita de la noua administratie financiara ca nu am platit impozit auto.
    Dobitocii imi trecusera masina de 2 ori. Nu conta ca e acelasi model, aceeasi serie se sasiu.
    Am pierdut o jumatate de zi la biroul „urmariri” de la finante si au lamurit situatia.

    00
  18. din cate am vazut – pe ghiseul.ro iti apar in general chestii cu care ai oarecum legatura. Gen ai avut o garsoniera in sectorul 6 dar ai vandut-o, iti apare sectorul 6 dar cu 0 lei. Ei bine, ultima oara mi-au aparut orase – gen Pitesti – cu 0 lei de plata, orase cu care chiar nu am nicio legatura …

    00
  19. Dracu te’a pus sa te muti? :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.