L-au luat și pe Tatomir

Călin Tatomir, fostul șef al Microsoft, cel care făcea mânării cu Enoiu de la McCann, a ajuns azi în arestul Politiei pentru evaziune fiscală. Alături de el, mai mulți șefuleți de la Microsoft, cel mai cunoscut fiind Cristi Arsenie.

Bulucea a plecat la Singapore. HP sunt investigați. Intel și-au închis fulgerător biroul.

Sper că Pambuccian, Bătrîneanu și Vaciu, precum și alți lingăi ai celor de mai sus, sunt bine, n-au grețuri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

  1. Dacă prind și pește sâmbătă deja am încheiat anul fericit. De când asteptam ziua asta.

    00
  2. Oare cum se simte zilele aste Oracle, ca si ei aveau ceva muste pe caciula?

    00
  3. Teoretic Intel pleaca pt ca-si restructureaza tot R&D-ul, practic nu stiu cum sta treaba

    00
    • practic, pleacă pentru că șefii sifonau și ei bani pe ici pe colo către diverși politicieni :)

    • NOU
      #8

      ai mai multe detalii despre sifonari? chiar si la nivel de zvon doar.

      00
    • am aflat câte ceva, dar off the record. știu că au finanțat campania unui primar și când au aflat șefii din us de asta, l-au zburat din funcție pe ceo-ul din românia.

    • Au avut un incident imens de securitate. Au testat niste procesoare noi si au ajuns testele (se pare ca si cateva procesoare) pe unde nu trebuie.

      00
    • Io recunosc ca nu am idee daca si pe unde sifonau bani sefii de la Intel Romania si ce primar au sponsorizat. Dar no, is cateva chestii de mentionat:
      – NU exista CEO Intel Romania, a existat un Country Manager, Monica Ene-Pietrosanu. Care nu a zburat, a fost avansata bini de tot ca director peste DataCenters in USA. Si nu a mai fost numit nici un Country Manager dupa
      – NU a fost nici un soi de incident imens de securitate
      – Intel a investit vro 12 miliarde dolari in castigat piata de procesoare pt tablete/smartphones, au reusit sa scoata sub 3 miliarde, ca atare end-of-story pentru Intel in zona mobile. Veniturile firmei bat pasul pe loc de ceva ani, ceea ce in capitalismul american e super-drama. Ca atare au taiat in toate proiectele care nu aduc bani (procesoare smartphones/tablets, Intel Education, etc etc etc.). 12.000 de oameni sunt disponibilizati. Nu dau afara 12.000 oameni in toata lumea ca sa acopere ceva manareala in Romania, evident.

      Intel Romania se ocupa cu procesoare Android + Intel Education => no more future

      Nu ca nu is faine conspiratiile, dar asta de aci e cam trasa de par.

      00
  4. Nu pot sa cred! Dar Pampuchian parea foarte competent, destept, o ardea extra-superior, stia el, cunostea el… Cum sa aiba greturi? ;)

    00
    • Nu uita si minoritar.
      In alta ordine de idei, din pacate se confirma ca la noi, nu pot sa stai in politica daca nu esti hot.

      00
  5. Daca nu era Pambuccian nu puteam vorbi de IT in Romania.

    00
    • desigur. dar dacă nu era rol.ro, puteam vorbi de furt și finanțat pambuccian?

    • In ce sens „nu puteam vorbi de IT in Romania”? A inventat Pampuchian IT-ul romanesc, sau care e faza? Am fi ajuns pana azi fara „IT”?
      De unde cacat sunt fazele astea „nu puteam vorbi de IT in Romania”? O fi vreun Brancusi, vreun Mozart, Newton, Pasteur al IT-ului!
      „Nu puteam vorbi de IT in Romania”. Cacat, nu era Pampuchian, era altul. CIne stie, poate eram si mai departe decat suntem azi.

      00
    • cam așa ceva. pambuccian, tatomir, stăicuț, bătrîneanu, ei sunt frânarii internetului românesc.

    • @Cristi (tu esti Cristi ala? …) omu niste merite. Stiu ca acuma is multi „specialisti” adica buni la toate da la nimic concret dar cu 10, 15 ani in urma erau putini si atunci omu asta a facut ceva.Sa nu uitam totusi ca este doctor in informatica si matematica, pentru unii „specialisti” e un fas da totusi …

      00
    • @zoso tu unde mai scriai acuma daca nu era Pambuccian? Scriai pe peretii de la blocuri?

      00
    • a inventat pambuccian wordpress, apache și windows?

    • Nu le-a inventat in dar te-a ajutat sa le folosesti!

      00
    • și și-a îmbogățit prietenii mizerabili. bun băiat.

    • Ziceam strict de Pambuccian ca mai sunt altii la beci cu totii daca au furat!

      00
    • asta am zis și eu. o fi adus el cu stăicuț internetul in românia, dar dacă interentul inseamnă rol.ro și rotld, mai bine lipsă»

    • „Sa nu uitam totusi ca este doctor in informatica si matematica” – cati din astia avem in Romania?
      2. Daca nu era pus politic unde era, chiar ar fi fost varza Romania?
      –––-
      Astept statuia lui, pe care sa scrie unul din citatele sale celebre. De exemplu: „In cativa ani toata contabilitatea din lume va fi pe servere la Google sau in alte centre de date.” Un citat de vizionar, pe care l-a spus in 2009 sau 2010 la o conferinta. (tonul era „fraierilor, nimic nu intelegeti din lumea in care traiti”)
      Acum, in 2016, intelegem viziunea: azi TOATA contabilitatea din lume e pe cloud, nu-i asa?
      Si asa mai departe…

      00
    • Ultima si inchid: daca nu era armean, unde credeti ca era astazi acest super-ultra academician doctor inginer?
      Eu cred ca era fix unde sunt si ceilalti: ilustri necunoscuti, prin universitati.
      Si cica Romania e rasista sau discrimineaza… :)
      ––––
      Fara ironie, fara a-i stirbi din merite, ce-i al lui e al lui. E ok, o fi bun omul, ae acte de om capabil. Dar de aici pana la „Daca nu era Pambuccian nu puteam vorbi de IT in Romania.”… asta cam spune ca restul erau/sunt prosti. :)

      00
    • @Cristi mai sunt doctori in informatica si matematica in Romania sunt destui! Cum a fost pus cum nu si-a facut treaba cand a trebuit.N-ai de ce sa te intrebi daca „ar fi fost varza in Romania daca nu era el”! Ii important pentru noi ca si tara ca acum tragem foloasele de la ce a facut atunci mai departe … d-zeu cu mila.

      00
    • @Cristi cred ca am zis bine „Daca nu era Pambuccian nu puteam vorbi de IT in Romania.” chiar daca suna aiurea ii adevarat. Ca si altii ar fi putut, ca nu numai asta a ajutat la dezvoltarea IT-ului in Romania, ca omu doar a ajutat, ca … is povesti. In momentu asta omu a contat atunci restu…

      Inchid si eu ca n-are rost!
      Mersi de replay-uri!

      00
    • @zoso mai scrie si tu ceva aici sa fie un thread frumos :) sau tu te pricepi numai la bricolaje, masini de cusut, bristi si din astea?

      00
    • Mda… Sa ma anuntati cand il impaiaza ii fac statuie lu’ Pambucian asta. Desi, din cate vad, dupa unii ar trebui direct pictat prin biserici. ± Sf MC Pambuccian, Aducatorul de Internet Fara de Care Nu Puteam Vorbi de IT in Romania.

      00
    • Pambuccian a blocat multa vreme alti furnizori ca sa tina in brate PoCNet-ul. Doamne ce preturi avea PoCNet pe vremuri (2001-2003) la buclele M1020 de la RTC…..

      00
    • Fiecare cu opiniile lui, pana la urma.
      Eu astept colectia de maxime si cugetari ale omului care „daca nu era el, restul erau toti prosti”.
      Si, bineinteles, un raspuns real la intrebarea: Daca nu era armean, intr-un grup politic al unei tari care „e rasista si discrimineaza”, il baga cineva in seama atat de mult?
      Sau, mai simplu, care ar fi primele 10 idei de geniu ale omului, fara de cre Romania ar fi ramas o tara de prosti in ale IT-ului? De exemplu, daca nu era el, nu mai veneau marile firme in România? Daca nu era armeanul asta, nu mai aveam olimpici internationali? Actiunile lui directe au favorizat dezvoltarea domeniului, sau curentul international, sustinut de miile, zecile de mii de profesionisti romani, a facut asta?
      Exista vreo „lege Pambuccian”, vreo masura deosebita, cu efecte vizibile?

      00
    • îți spun eu: e legea dinozaurului care se pune cu curul in drum și trage cât mai multă spuză pe turta lui, să aibă jeguri ca bătrîneanu ce fura, și apoi pambuccian să ne explice economie și sociologie cu burta plină.

    • Da, Cristi, există o lege: scutirea de impozite a celor care lucrează în IT i se datorează în mare măsură.

      00
    • ba, chiar nu stiu ce-a facut pambuccian, stiut doar ca e un mos care pute de te indoaie. pe princiul asta putem spune ca daca nu era teszari, nu aveam internet in RO. ba aveam, dar nu asa ieftin si nu la vitezele astea :) asta, io zic ca-i mai adevarata.

      00
  6. Văz că e ’om de bine’ şi Tatomir ăsta. Uite ce guşă are de-atâta bine.

    00
  7. Dacă nu exista Isaac Newton, am fi levitat prin aer cu toții, incontrolabil. Nerecunoscătorilor/

    00
    • Inteleg ce vrei sa spui, dar Newton a facut mult mai mult decat sa DESCOPERE ceva. De exemplu: „Isaac Newton and Gottfried Leibniz independently invented calculus in the mid-17th century.”
      Inca una: „Building the design, the first known functional reflecting telescope, today known as a Newtonian telescope”
      https://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton

      00
    • @Cristi>

      Sfinte căcat! Înseamnă că maeștrii greci gen Arhimede și Pitagora trasau dâre cu pendula-n nisip. Nu se știe cine a inventat calculul matematic, dar se știe sigur că nu Newton și se mai știe sigur că matematica e încă-n dezvoltare. Newton și Leibniz au contribuit la dezvoltare, sunt verigi ale unui lanț cauzal, fără dubii.

      00
    • „Calculus” nu inseamna adunari si scaderi, cum ar crede unii. Si da, Arhimede si Pitagora habar n-aveau de diferentiale si integrale.

      00
  8. Odata demult am lucrat la Tatomir , avea o cascarabeta cu audit si ma trimitea pe la toate primariile de la tara vezi judetu ilfov sa le instalez un soi de soft minune :)

    00
  9. Cine a prins perioada aia de „glorie” a Compaq-ului in Romania cred ca e surprins la maxim ca „abia acum” au ajuns si la CT.

    00
  10. Ai si tu o problema cu Pambuccian, dar omul asta a facut mai multe pentru IT in Romania decat vor face tot blogger-ii in vreo 20 ani.
    Cu greseli, clar, dar nu cred ca esti in aceeasi categorie cu omul asta. In aceeasi galaxie.

    00
    • greșeli? pe bune?

    • Asta compara puterea politica cu blogerii. E bine! :)

      00
    • Tu ai votat PSD asa e? Ca esti in aceeasi logica cu toti pensionarii…domne omu a facut „greseli”dar a si facut chestii bune. Adica cumva ar merita iertat sau tratat mai special doar pt ca a si facut ceva…nu? Gresit!!

      00
    • Ala a facut totul doar pentru el, nimic pentru Romania. Daca dona tot ce castiga sau lucra pro bono intelgeam, dar cand are profit inseamna ca e pentru el.

      00
    • Compar, pentru ca sunt judecati de valoare de la oameni mai mici. Mult mai mici.
      Vali – Greseli nasoale, care au afectat niste oameni, inclusiv pe mine in business, dar altul mai bun nu am avut atunci. Oamenii care comenteaza acum sunt de aceeasi factura ca aia care au plecat la Maroon 5 in loc sa numere voturi.
      Intr-adevar, suna foarte romanesc, lasa-l domne ca a furat putin, sau a ajutat prieteni poate pe o sticla de tarie :) , dar asta e adevarul. Omul a fost bine intentionat si a ajutat cum a stiut el. A facut mult mai mult ca altii. Cam la asta se rezuma. Nu statuie. Doar un multumesc pentru partea buna, intr-o perioada critica.

      Sper sa ma fac bine inteles. Puneti lucrurile in perspectiva un pic.

      00
  11. Si thumbnail pe facebook era cu noua cutie robotizata de la Dacia…

    00
  12. Ce a facut tatomir cu enoiu? Nu gasesc nimic pe net

    00
  13. Thanks, mate. Deci pe langa avansuri sexuale catre angajate, enoiu mai avea timp si de spagi. O personalitate renascentista, de-a dreptul

    00
    • enoiu e un simpatic. a avut primul bmw x6 din românia și l-a lovit intr-o parcare in prima zi. dupa care a sunat la bmw urlând că el vrea alt bmw, că ăla e stricat.

    • NOU
      #55

      Și i-au dat BMW sau ceva explicații orale?

      00
  14. Enoiu!? Enoiu si Tatomir, de cand si pana cand. Asta e ceva nou.

    00
  15. De curiozitate, cu ce e suspectat Oracle?

    00
  16. Nu cred ca au motiv sa se ingrijoreze. Adica, i-au dat lui Cocos&Co niste palmute peste mana. Cand ies, comisionul tot acolo, intact, ramane.

    00
  17. Sa ne uitam cine-l endorseaza pe maestrul Tatomir . Lipseste doar tenismenul Enoiu :)

    00
  18. O parte din clientii CCT sunt exact aia care au capusat IT-ul romanesc.

    00
  19. Citesc acest mini articol si comentariile si nu inteleg care este legatura dintre inculpati si Pambuccian. Incerc sa inteleg. Adica vreau sa discutam pe dovezi.

    De asemenea incerc sa inteleg de ce anumiti useri au comentarii negative la adresa respectivului. Citez de pe site-ul lui: „Sunt lucruri pe care este bine să le păstrăm și să le extindem, cum ar fi neimpozitarea veniturilor specialiștilor din domeniu și PFA-urile cu normă de venit pentru programatorii freelanceri, dar este nevoie să accelerăm tranziția de la modelul fabricii de soft la cel al centrului de cercetare-dezvoltare sau al serviciilor cu valoare adăugată mare.”

    Inca o data pentru cine nu a citit bine: „neimpozitarea veniturilor specialiștilor din domeniu și PFA-urile cu normă de venit pentru programatorii freelanceri”.

    Banuiesc de asemenea ca toti cei care au comentat stiu despre actuala scutire de la impozit de care beneficiaza cei ce lucreaza intr-o firma de IT.

    Mai am de adaugat (tot de pe respectivul site): „În această perioadă am iniţiat 64 de proiecte de acte normative, multe devenite în timp legi, şi sunt autorul a peste 1200 de amendamente (multe schimbând complet sensul şi conţinutul unor legi).”

    Care e shmenul? Adica exista coruptie in anumite firme din IT si automat aia care au dat niste legi in domeniu sunt si ei corupti?

    00
  20. Ok, nu stiam treaba cu firma de consultanta. Totusi acolo ar trebui sa verifici si sa ceri istoricul SRL-ului in perioada respectiva sa vezi daca s-au facut combinatii.

    Legat de hosting la ROL.ro, am avut si eu casuta postala si hosting acum multi ani. Aici nu vad nicio problema. (See

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube