Nivelul de înțelegere și acțiune al onlineului către politică…

update: e tristă viața când face mișto idiotul de Ponta de tine

De câteva zile s-au înmulțit share-urile pe facebook la toate prostiile cu Firea. Ia te uite ce țărancă coclită e! Ia uite cum cântă! Ia uite ce spune. Nivelul este la fel de tristo-amuzant ca al americanilor care fac mișto de părul lui Trump. Ei au impresia că asta înclină balanța în favoarea lor, un share cu Firea făcând ceva ce poate fi considerat relativ jignitor de un cetățean care oricum nu votează cu ea.

Atât îi duce capul.

Recitiți auto-excluderea din viața cetății.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Votantii viticii asteia nu stau le net. Prin urmare n-are nici-o importanta ca share-uim noi si ce misto-uri facem noi pe facebook :)

    00
    • Nu chiar, asa a fost ales Johannis președinte.
      Basistii aveau pregatite vreo 50 de meme-uri cu Firea la care le-au dat drumul vineri.
      O sa creeze o mica psihoza anti-pesedista, ca de obicei, dar nici pe departe suficientă

      00
    • Tot Basescu e de vina si acu’ ? Sper pentru binele vostru sa traisca macar cat Iliescu, sa aveti pe cine sa dati vina pentru incompetentele personale

      00
    • 3 idioti sau votanti firea mi-au dat dislike. Daca sunteti din prima categorie: nu era o pledoarie pro-Basescu, era doar o sictireala legata de idiotenia mesajului scris de Mumu

      00
    • Si-au făcut conturi false de gagici de unde au lansat meme-urile, ca sa poată da toate labele share… N-a prea ajutat…
      Claudiu, vezi ca ti s-au umflat venele.

      00
  2. Sa votam…. zic.

    00
  3. Nu chiar, asa a fost ales Johannis președinte.
    Basistii aveau pregatite vreo 50 de meme-uri cu Firea la care le-au dat drumul vineri.
    O sa creeze o mica psihoza anti pesedista, ca de obicei, dar nici pe departe suficientă.

    00
  4. Din aceasta cauza BEC a anuntat ca votantii PSD trebuie sa mearga la vot maine, Luni 6 Iunie.

    00
    • Din aceasta cauza BER-BEC a anuntat sa treci maine sa-i dai o limba-n dos primaritei alese.In dos,adica sa nu te vada nime’!

      00
  5. Nu’s cine-i tramp ala,si ce par poarta,dar-insa-totusi Gabriela rulz!
    Ca-i rea,asa cum tre’ sa fie orisice primarete de capitala ieuropeana.

    Numele o recomanda ca o castigatoare detasata in fata lu’ pierdoiu&shaorman!

    00
  6. unde esti tu hitler doamne sa ne aperi de suedeji si de jidani..

    00
  7. Era o discuţie, ca de la bere la bere, cu alegerile din SUA. Situaţia stă aşa: în afară de masa de oameni, deja convinşi cu & pe cine să susţină, nimeni altcineva nu suportă să vadă şi să audă cum e luat la mişto acel orişicine defavorizat.

    Adică, imaginează-ţi asta: cineva îşi conduce maşina şi vede, pe stradă, un grup de bestii cum îşi bat joc de un altul, înconjurat. Prima reacţie pe care acel cineva îl are e de scârbă şi dispreţ; nu pentru că i-ar plăcea de ăla înconjurat, dar de atitudinea manifestată de cei care-ş bat joc. Că se bagă să-l salveze sau nu, îşi păstrează convingerea că bestiile ălea, care-l şicanează pe cel înconjurat, nu merită vreodată vreo simpatie şi, astfel, amărâtul a câştigat incognito un prieten. La început, Trump a fost luat peste picior, la greu.

    Nu ştiu dacă aş putea sublinia paralele între ce avem noi şi ce au americanii, dar Trump şi-a luat avânt pentru că are atitudinea aceea de om determinat să facă ceva. Că e bine, că e rău, că e alb, că e negru; nu, nu contează. Contează că are aerul şi atitudinea de om determinat. Asta ar fi primu lucru de observat.

    Să ne uităm la ceilalţi „concurenţi”: nişte pămpălăi, nişte meschini sau nişte fantasmatici care credeau că aveau vreo şansă dar tot au pierdut. Toţi fac tabele şi-i întreabă pe alţii cu cine o să voteze sau nu. Eu spun aşa: toată lumea minte sau vor să fie lăsaţi în pace ca să nu li se ştie alegerea politică. În oricare ţară de pe Pământ -repet ORICARE ŢARĂ PE PLANETA ASTA-, în timpurile democratice, cea mai mare masă de oameni sunt:

    a) Cei care nu vor să voteze;
    b) Cei care nu vor să voteze dar vor vota pe ultimul moment;
    c) Cei care nu ştiu/nu răspund;
    d) Cei care nu ştiu/nu răspund, dar or să voteze;
    e) Cei care vor să voteze, dar n-au decis… încă.

    Ăştia cinci, cum vreţi să-i amestecaţi între ei, sunt cea mai mare masă de votanţi. Şi hai să fim puţin realişti, dacă nişte unii s-au lăsat fentaţi de aparatcici plătiţi/neplătiţi, înseamnă că s-a adeverit a doua parte din vorba: „Dacă mă minţi o dată, să-ţi fie ruşine. Dacă m-ai minţit şi a doua oară, ruşine să-mi fie”. Asta ar fi al doilea lucru.

    Pe urmă, atitudinea şi campaniile în sine. Aici, ştim şi noi cum stă treaba, nu mai stau să clarific. Asta ar fi al treilea lucru

    Şi-n final, fiţi atenţi, notorietatea pozitivă sau negativă. Înaintea să-ncepeţi, nu vă gândiţi la faimă sau carismă. Nu, nu, nu, mare atenţie la antecedente care, direct sau indirect, au avut de-a face cu decăderea celorlalţi. Adică, aşa ca exemplu, de ce credeţi că Jeb Bush nu mai candidează? Sunt mai multe: frăţiorul său, George, a lăsat nişte impresii pe planetă, care reflectă SUA. Bune, rele, asumate, neasumate, a lăsat nişte impresii. Să nu aibă legătură?

    00
  8. Bad publicity is publicity.

    00
  9. Articolul cu ~autoexcluderea din viața cetății~ este scris de o persoană cu simțul observației, dar ignoră câteva chestii: nimeni nu se autoexclude voluntar, ci este exclus de majoritate. Antreprenori și oameni cu cap sunt puțini în țara asta (și nu numai), un maxim de 5%.

    Când ești clar într-o minoritate și ai ceva materie cenușie, poți să-ți dai seama că votul tău nu contează, cererile tale nu vor avea niciodată prioritate într-un astfel de sistem. Astfel de persoane nu au așadar timp de pierdut cu votatul, și au DREPTUL să nu voteze.

    Peste tot în lume ”macro-climatul” este decis de cei mulți, iar cei puțini sunt nevoiți să ”tragă jugul” de X ori mai tare, pentru succes. Ăsta este costul capitalismului, și trebuie plătit, pentru că succesul afacerii tale se bazează sau derivă din aceeași mulțime care votează ”prost”. Să fim serioși acum, cam tot ceea ce poate întreprinde un antreprenor se referă la furnizarea de soluții pentru nevoile majorității.

    Desigur, nu te obligă nimeni să plătești costul și să tragi la jug de X ori mai tare; poți să te retragi în munți sau în deșert, dar nu-i așa că acolo nu ar merge business-ul pentru că… nu există mase manevrabile?

    În concluzie, un om care trage jugul mai tare ca alții dar al cărui vot pălește în fața multitudinii lor, are dreptul să facă ce vrea în ora aia pe care ar pierde-o la coada secției de votare; după cum consideră, fie să tragă jugul, fie să stea la bere, fie să dea o muie, să vadă un film pentru care nu a avut timp în cursul săptămânii, etc. Nu fute pe nimeni grija de omul ăla care nu votează; el e puternic și independent 365 de zile pe an, ăia care votează sunt ”puternici” un sfert de zi pe an.

    00
    • Cetatea pute.
      Sa simplificam intru mai buna intelegere luand ca exemplu un castru fortificat ,sa zicem. 80% sunt hoti si curve ( asistati social la greu ,nivel de trai similar sau mai bun decat al celorlalti pentru ca asa era in Pheuropa de atunci) , 20% normali cu job . Cei 80% fac legea ,mizeria si zgomotul ,doar ei sunt prezenti la adunarile de vecini organizate de primarie ,numai vocea lor se aude ( pentru ca cine dreaq poate fi la intrunire miercurea la ora 10 daca e la munca?) .
      Conform majoritatii totul e ok ,totul e perfect .Politaiul local e happy .
      Au fost cateva tentative mizere si patetice din partea celor 20% de a se plange de zgomot ,oameni dubiosi toata noaptea, pliculete albe trecute din mana in mana si alte chestii din astea asociale ( multe insotite de filme ) , dar au fost repede pusi la punct pentru ca stricau imaginea perfectiunii si in plus restul de 80% au negat vehement .
      Asa functioneaza cetatea.Si cetatea pute.

      ( asa ceva nu se intampla la UK unde e numai intelectuali programatori de succes care stie codeze si gramatica bun)

      00
  10. Dreptul pe care-l mentionezi tu tocmai e pe cale sa se modifice!Si antreprenorii lu peste-prajit or sa plateasca amenda cand votul va deveni obligatoriu.Dar,orisicat,ei fiind oameni de succesuri,1000lei e nimica toata,vai muma lor de intreprin-zautori!

    00
  11. Dacă după 26 de ani am caştigat „dreptul” de a fi amendat pentru că aleg să nu votez, atunci eu îmi doresc să ne întoarcem la comunism. Era mult mai eficient în a aplica astfel de „drepturi”. Iar tu, Mistokan, poţi să-şi iei bilet dus-întors pînă la Phenian.

    00
    • @Nimeni-proiectul de lege nu l-am concept eu.Si doresc asemenea tie sa ne-ntoarcem la socialism,unde cei care chiar produceau plus-valoare erau platiti,si nu ca acum cand muncesc pe 2E\ora!China e exemplul concludent /se cam pisa economic vorbind pe orisice stat de pe Terra!Deci,io ma car la Beijing!

      00
    • Stimabile Mishtokan, sper să trolezi. Ce e exemplu economic e China băi băiatule când fabricile instalează plase pe clădiri ca sa pice angajați de clasa medie pe ceva ce nu îl omoară? Ce exemplu e când prefectul regiunii cere audiență la șeful fabricii de concern european și îi zice să bage producție câtă vrea, fără a plăti ore suplimentare, fără a ține cont de drepturile omului, că a venit veste de la Beijing că trebuie să scape de recesiune? Sunteți niște papagali ignoranți, tu și cei de seama ta. Da, capitalismul nu e perfect, dar modelul european e de departe cel mai bun sistem de până acum. Dacă nu am avea o obsesie cu political correctness ar fi și mai bine.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.