Șofer de Tesla dormind la volan…

Cine e de vină dacă mașina omoară pe cineva? Șoferul sau mașina? Softul sau umanoidul?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Clar umanoidul. Cand se urca la volan, isi asuma o responsabilitate. Cand adoarme la volan, pune viata tuturor in risc. E ca si cand ar adormi cu tempomatul pornit.

    00
  2. Strict in cazul asta, soferul, pentru ca sistemul e de asistenta a soferului, nu pilot automat.
    In viitor, cand vom avea masini fara volan, nimeni probabil. Pentru ca nu vor mai fi accidente.

    00
  3. Tot conduce mai bine decat 99% dintre femei.

    00
  4. In cazul in care Tesla scrie negru pe alb in contract ca nu-si asuma nicio responsabilitate, e clar ca respectivul care doarme.

    00
    • depinde care e legislatia, ca si la site-urile de torrente scrie negru pe alb ca nu-si asuma responsabilitatea pentru continutul piratat

      00
    • Oricine poate sa-si decline responsabilitatea pentru orice, asta nu inseamna ca declinarea produce efecte juridice.

      00
  5. Merge cu 5 km/h, ce sa omoare? Plus ca la Tesla tre sa fii cu mainile pe volan ca sa poti folosi Auto Steer. Eu n-as putea dormi tinandu-ma de volan.

    00
  6. Referitor la nenea ala cu dezinfectantii diluati, s-au luat in calcul ‘jdemii scenarii conspirationiste si s-a trecut cu vederea o cauza plauzibila: l-a furat somnul. Puneti-va in locul lui, vanat, amenintat, etc – cum si cati ati putea dormi bine mersi?

    Oboseala e cea mai crunta la volan, asta o stie orice sofer adevarat. E o experienta ingrozitoare, daca scapi prima data sunt destul de sigur ca vei face tot posibilul sa n-o mai repeti.

    Filmul de mai sus … mentalitate de generatie Facebook, in loc sa claxoneze sau sa coboare din masina sa-i bata in geamuri ca sa-l trezeasca a preferat sa-l filmeze. Cretin in cautarea viralului. Se duce dracului lumea asta!

    00
    • banuiesc ca iti dai seama ca masina aia merge singura cat timp are loc pe banda ei si se opreste in caz contrar.
      crezi ca se apuca de capul ei sa faca depasiri sau sa o ia pe camp?

      00
  7. Caz concret ca odata cu avansarea tehnologiei de a face masina autonomă in trafic, trebuie dezvoltat si sistemul de avertizare activă LIP.
    „Sistem de dat palme LIP”- in parasolar.

    00
    • Așa ziceam și eu; și mai trebuie sistemul de masaj cu picioare de maseuză asiatică în scaune, iar în volan sistemul de felara activă cu funcție deepthroat. Tot în parasolar ar trebui integrat și sistemul pentru ras barba, opțional pentru non-hipsteri.

      00
    • NOU
      #15

      Credeam ca LIP vine de la sistemul de limbi in pi…

      00
  8. „Maimutoiul” e tot timpul de vina!
    E complicat cu clip-urile de genul asta. E foarte greu sa faci diferenta, daca e pur marketing/fake.

    00
  9. somn ca somn dar eu am vazut deja 2 tesla in PH gata inmatriculate :| ….

    00
    • Nu funcționează AP corect la noi că nu avem marcaje.

      00
    • O, da, chiar ar fi misto sa vedem o filmare cu o Tesla incercand sa „ghiceasca” marcajele romanesti. Cred ca in 2-3 minute se enerveaza negrul ala mic de la motor si iese sa-i f*ta vreo doua soferului care se crede intr-o tara civilizata.

      00
    • outbackul de zilele trecute avea lane departure warning. 99% acuratețe.

    • Despre ce vorbim aici? Ati uitat super filmuletul cu S-Class-ul pe autostrada, soferul in spate si gagica urland disperata din scaunul pasagerului? Nenea legase o sticla de jumate de volan, sa fie centrat si sa simta greutate, cum ar veni, activase sistemele de lane assist si mentinerea vitezei si aia era, masina conducea singura. Sigur, n-as face asta ever ever in Romania, ca respectivul, ca aici benzile sunt marcate aproximativ, si pe A1 mai ai si marcajele alea idioate de cand erau lucrari, marcaje care te duc direct in parapetul din mijloc, dar se pare ca merge.

      00
    • „O, da, chiar ar fi misto sa vedem o filmare cu o Tesla incercand sa “ghiceasca” marcajele romanesti.”
      Daca vrei iti spun un DN care pe o portiune de 45km care nu mai e liniat de vreo 5 ani. Pana si in orase mai mari resedinte de judet am vazut bulevarde la care abia se mai vedea vopseaua.

      00
  10. Nu știu în alte tari, dar în România răspunde Dan Condrea.

    00
  11. Mortul.

    00
  12. E „filmare regizata” si oricum viteza mica…
    Poate era in pozitia aia dupa ce si pusese picaturi in ochi si astepta sa si faca efectul…

    00
  13. Lasa vina si alte detalii de genul. Eu vreau o Tesla, eventual sa inceapa Dacia sa faca masini electrice inteligente in genul. Mi-as cumpara un Logan si un Duster instant.

    00
  14. Marketing mai slab si ca penisul lui Tariceanu :)

    00
  15. NOU
    #29

    Boss, ar trebui sa stii ca e un sistem care nu te lasa sa stai mai mult de 90 de secunde cu mainile ridicate de pe volan.

    00
  16. Majoritatea oamenilor politici vor avea un model de tesla s. Vor dormi in permanenta.

    00
  17. Normal e sa fie soferul responsabil, legile sa fie adaptate sa cuprinda si cazul asta. Nu ma intereseaza cate sisteme autonome are masina, e masina ta, esti responsabil. Nu-ti convine, iti iei masina antica, cu volan.

    Pe de alta parte iubim corner cases, vom gasi tot timpul o argumentatie in care sa incheiem apoteotic: Vezi, coaie, ca nu e chiar asa de simplu!?

    Daca eu imi iau azi masina nou, fara nimic automat, si dupa ce plec de la dealer cu ea pun o frana si ceva nu functioneaza deloc , cine e vinovat?

    00
  18. Multi vorbesc din auzite.De fapt auto-pilotul intra dupa ce a citit banda,moment in care iei mainile de pe volan.Daca tii mainile pe volan se dezactiveaza la Tesla.Trebuie sa atingi volanul doar cand semnalizezi schimbarea benzii,ca sa inceapa manevra.Oricum nu face accident masina,nu are cum la cati senzori are.

    00
  19. La cat de infect e traficul din Bucuresti cred ca ai trage un pui de somn zdravan cu o Tesla pana ai traversa capitala dintr-o parte in alta si tot te-ai trezi inainte sa ajungi unde trebuie.

    00
  20. A făcut Buhnici un review despre AP-ul de la Tesla. Se pare că mașina merge puțin așa singură. Dacă vede că ai luat mâinile de pe volan, țiuie să le pui la loc. Dacă nu le pui, pornește avariile, scade viteza treptat și se oprește.

    00
    • Si ce mai face?Nu apare si o mana din bord care te trage de par si iti da palme?Se dezactiveaza pilotul cand pui mana pe volan,exact ca functia aia de pilot automat la alte masini care se dezactiveaza cand apesi pedala de frana sau acceleratie.Volanul trebuie lasat liber,sa faca masina ce ii spun senzorii,crede-ma,mi-a fost cam greu sa las volanul prima oara,stateam cu mainile la 5 mm de volan si cu inima in gat!

      00
  21. In mod cert soferul este de vina!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.