Nu înțeleg logica românului de Valea Oltului

Ai de ajuns din Punctul A în Punctul B. Hai să zicem Arad București. Ne uităm așa la traficul care trece pe porțiunea aia mizerabilă, cam 1/3 din el se îndreaptă spre București. Și mereu sunt ambuteiaje, accidente și reparații în zonă. OK, știu, e un ocol de 80 kilometri pe care nu îl poți face în weekend.

ocolire-valea-oltului

Dar sunt curios de mentalitatea românului:

– de cât timp stați aici?
– de două ore! așa ceva nu e posibil!!
– știți, dacă o luați pe dincolo, e mai lejer drumul…
– păi și cum, să ocolesc atâta?
– da, dar nu stați cu orele în ambuteiaje, ba chiar ajungeți și mai repede!
– păi să facă ceva cu drumul, că nu se mai poate!
– de ce nu faceți dvs. ceva?
– păi ce să fac?

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. N-au Waze instalat, Boss…

    00
    • ce waze, tati, că e așa de 10 ani.

    • Păi nici acum 10 ani nu aveau waze instalat :)

      Lăsând gluma la o parte, vezi varianta prin Caransebeş (centură) Craiova (centură) Piteşti. 604 km, 7:38 ore + aceeaşi bucăţică de autostradă Piteşti-Bucureşti pentru care cineva mai jos zicea că preferă să vegeteze în Valea Oltului.

      00
    • Da, waze, solutia suprema. Eu am facut Valea Oltului de foarte multe ori si tocmai am mers cu un waze pornit pe acest traseu. E praf. 10 cocalari postau radare la fiecare post de militie si ambuteiaje la fiecare trecere de pietoni. Si isi dadeau likeuri intre ei probabil. Mentionez ca de aceasta data am circulat regulamentar din cauze de pasageri.

      00
  2. Daca nu cad pietre sau nu e accident in ziua in care treci tu ai castigat pt cei 80 de km, 2 ore

    00
  3. Off-topic: un post legat de prostiile astora de la tv public cu „arata si tu ca sustii tvR prin plata taxei” (de parca e dupa muschii mei daca sa o achit sau nu!) ?

    00
  4. Eu sunt unul din aia pe care nu ii intelegi. Pana de curand nu era centura decenta in Brasov, deci mergeai prin oras. Apoi mai sunt toate localitatile alea unde sta radarul…
    Varianta Valea Oltului pe langa cei 80km in minus iti ofera si o autostrada mai lunga Pitesti-Buc vs Ploiesti-Buc. Cum zicea cineva mai sus, daca nu cad pietre sau nu sunt accidente, e mai ok pe VO.
    Daca chiar vorbim de timpi, in continuare ruta Arad-Timisoara-Drobeta-Craiova-Pitesti-Buc e mai rapida.

    00
    • Merg saptamanal intre Timisoara si Bucuresti, n-as merge decat daca as fi nevoit pe Sibiu, imi e mult mai lejer sa vin pe Severin – Craiova – Pitesti catre Bucuresti. Pana nu e autostrada completa pe valea Oltului, nici n-am de gand sa ma duc pe cealalta parte.

      00
    • Sau… prin Drobeta ? :))

      00
  5. In timpul saptamanii e mult mai ok pe valea Prahovei decat pe valea Oltului, chiar daca e diferenta aia de 1,5h

    00
  6. Aceeasi logica pentru care o gramada de romani o iau in continuare pe DN1 in loc sa o ia pe A3 cand au treaba la Ploiesti.

    00
    • Aceeasi gen de oameni sunt si de cei care stau la coada la bariera de la Fetesti.

      00
    • am luat-o si pe dn1 si pe a3 de zeci de ori. cumulat am acelasi consum,acelasi timp parcurs dar cu ceva km in plus pe a3 …care ma scoate si in cucuietii din deal in bucuresti. De ce sa mai merg vreodata pe a3?

      00
  7. NOU
    #19

    Daca stai in sectorul 1 pierzi la greu ca sa o iei pe a3. Mai ales daca ajungi/pleci la ore de varf, gen dimineata/seara.

    00
  8. Eu fac 6 – 6:15 ore bucuresti -timisoara. Mergand legal + 10-20 km/h mergand pe valea oltului. Crezj ca ajung pe altundeva mai repede?

    00
    • Iarta-ma ca sunt asa de sincer, dar daca pleci din timisoara incepand cu ora 8 eu vin personal si iti platesc benzina daca tu ma minti ca la ora 14 esti in bucuresti. Hai, plimba ursu.

      00
  9. NOU
    #22

    zoso cred ca nu intelegi Valea Prahovei chiar daca stai la capatul ei dinspre Bucuresti. nu cei 80 de km sunt problema ci cele 3 ore in plus. prefer 2 ore valcea-sibiu decat 3 ore prin Bv. prea multe sate, prea multe restrictii, prea multe camioane, etc. ( VP oricum nu este practicabila de vineri pana duminica seara din cauza aglomeratiei si nu toti pot sa circule noaptea , daca ai ghinionul unui tir de la comarnic greu sa depasesti pe serpentine si o singura banda; pana treci prin BV, pana ajungi la Fagaras, etc … ) in plus riscul sa ramai fara permis este mai mare pe BV decat prin VL

    00
  10. am fost de 2 ori pe valea oltului aptamana trecuta chiar pe buc-arad-buc. era un singur semafor unde am stat vreo 5 minute. in rest se mergea foarte bine.

    00
  11. – „Du-te domne la primarie”
    – „Pai ce, sunt primar ?”

    00
  12. Eu am mers pe Valea Oltului chiar vineri, în ziua publicării acestui articol. Un singur semafor la care am stat câteva minute în rest s-a mers foarte bine. Poate a fost o excepție, nu știu…

    00
  13. am incercat ambele variante (pe relatia Siibu – Bucuresti) si concluzia este ca fara a lua in calcul posibilitatea alunecarilor de teren, Vala Oltului e mai buna. Argumente:
    1. distanta (si implicit consum); in plus pe Valea Prahovei se urca la peste 1000 m, fata de 400 m pe Valea Oltlui/Dealul Negru.
    2. Ai de trecut prin Fagaras (unde iti rupi la propriu masina) si Brasov (eventual ocolit, dar tot pierzi 30 de minute).
    3. Sectiunea Brasov – Comarnic este extrem de aglomerata in timpul saptamanii iar in weekend te poate devia politia pe DN1A (Cheia); eu am patit-o o data si am ajuns la Bucuresti de la Brasov in aproape 4 ore.
    Si argumentul suprem: MITITEII DE LA DEDULESTI!

    00
  14. E mai usor sa te plângi decât sa pui mana si sa faci ceva. Ce e asa greu de inteles?

    00
  15. eu n-am prins niciodata blocaj pe VO. bine, intr-o zi am avut noroc de 1 ora. Adica la o ora dupa ce am trecut eu…a cazut malu :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube