Copii: “Documentele impun integrarea”

Un elev violent terorizează o școală:

Elevul de 15 ani sufera, din cate se pare, de o boala care se manifesta prin crize in care nu isi mai poate controla pornirile violente. Asa a devenit spaima intregii scoli. In nenumarate randuri profesorii au cerut sprijinul echipajelor de pe ambulanta si chiar al politiei. Totul a culminat luni, cand colegii tanarului s-au inchis in clasa cu cheia si nu au mai vrut sa il primeasca la ora, de teama ca ii bate.

Nici parintii si nici psihologul scolii nu au fost in stare sa il tempereze, asa ca a fost chemata din nou ambulanta, care l-a transportat la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost internat.

Documentele medicale ale elevului de 15 ani impun integrarea lui in invatamantul de masa, conform legii, asa ca, dupa ce va fi externat, se va intoarce probabil in aceeasi scoala.

Ce drăguț.

Prin 88 am avut un incident la bloc: noi, copiii, ne alergam unii pe alții. Un băiat a împins o fată mai tare și ea a căzut cu capul în gardul de fier care împrejmuia grădina, gard care avea niște țepi lăsați ca să nu se așeze nimeni pe el și să îl rupă. Fata a murit după câteva zile. Ce credeți că a pățit băiatul în anul de grație 1988? Fix nimic, pentru că părinții mai aveau doi copii acasă și pentru că așa era atunci, se ascundea mizeria sub preș, nu se făcea să duci copilul la școala de corecție (care nici nu exista oficial).

30 de ani mai târziu și e fix la fel: documentele spun că trebuie să îl suportați. Nu contează că s-ar putea să vă spargă capul, trebuie să fiți toleranți. Nu vă convine, mutați-vă copiii. Sunteți guriști pe net fără copii, înjurați-i pe ăia care spun că acel copil e problema, nu părinții și copiii care se tem pentru viața lor.

Hai să integrăm copiii cu probleme. Hai să acoperim că vin la școală fără însoțitor. Hai să ne prefacem că e bine. Că sigur o să fie.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Offtopic: Am apasat „play” pe clipul de mai sus si mi-a aparut o reclama la Dorna cu Simona Halep avand un mesaj de genul: „Urmareste clipul pana la final, astfel secundele se aduna si la adunarea a xxx minute, Dorna va dona un incubator pentru copiii nascuti prematur”. Intrebarea e: ce cacat fac aia de la Dorna cu secundele si daca tot vor sa doneze un incubator de ce cacat nu o fac oricum? Sunt curios ce agentie a gandit mizeria asta.

    00
    • da like sii share, nu crezi, nu comenta =)) a, am uitat sa zic; aia care dau like si share castiga un S7, garantat!

      00
    • 1) Un clip vizualizat pana la capat este un clip „bun” si algoritmul youtube il va propune si altor utilizatori de youtube deci reclama mai multa pentru Dorna.
      2) Ideea de secunde in plus e frumoasa si se leaga cu tema campaniei.
      3) Agentia este probabil McCann

      00
    • Nu ai vazut filmul In Time, cu Justin Timberlake? Probabil ca Dorna pot transforma secundele in bani, or cumpara lapte cu ele.

      00
    • @Mihai: Leagă ideea asta: „Bă, noi avem bani să donăm en’șpe incubatoare de care au nevoie copiii aia, dar nu le donam până nu adunăm numărul stabilit de minute.”

      00
    • Ideea genului asta de reclama e buna: dupa ce te forteaza sa te uiti la ea precum Alinuta cu binoclu’, sentimentul ce te cuprinde e „Fuck Dorna!”.

      Si lista creste… :)

      00
    • de ce apare doar intr-un colt „traducatorul” pentru surdo-muti? Pentru ca nu e la fel de frumoasa ca promterista? Nu e discrimare? Faceti frate ecranul jumate-jumate sau nu-i mai dati deloc pe acesti interpreti.
      Surdo-mutii trebuie sa se „chiombaleasca” la tv sa inteleaga ceva. Dupa ce ca sunt saracii cum sunt, mai contribuim si la deteriorarea vederii lor?

      00
  2. inspectoratul scolar e fix ca si ASF-ul, oameni cu functii si salarii babane, care iau spaga pentru orice rahat, dar care nu sunt in stare sa faca nimic.

    Nu sunt in stare sa dea profesori afara, nu sunt in stare sa rezolve problemele in scoli, nimic.

    Mi se pare SF ca legea e atat de tampita incat un pericol public sa fie lasat in scoala.

    Parintii sunt pur si simplu de rea credinta, inteleg ca ai un copil cu probleme, e groaznic, dar du-l undeva unde nu pune viata altora in pericol si unde poate fi controlat.

    00
    • De aceea exista scolile speciale, doar ca parintii nu isi duc acolo copiii care merita pentru ca ” au modele negative in jur”.

      00
    • „Nu sunt in stare sa dea profesori afara”
      Te inseli. Ii dau afara pe profesori. Pe aia care ii mai lipesc cate o palma la cate un copil tampit ca asta.

      00
  3. Eu inteleg ce zici, dar nu cred ca e prea important. Important e ca statul sa stie cine are cartele prepay, ca se ne apere de teroristi!

    00
  4. ce descrii tu din copilaria ta pare sa fie un accident tragic, dar totusi un accident. Ce era sa-i faca?

    00
    • ok. un copil tocmai ți-a omorât copilul tău. să îi facă ceva sau să rămână așa?

    • Judecat ca adult, omor din culpa :) Cati ani avea? 8? La puscarie cu el.

      00
    • Nu serios ce era sa-i faca? A fost un accident din joaca, daca era in urma unei batai mai inteleg, dar asa? Sa-l bagi la scoala de corectie pentru ca s-a jucat ca toti ceilalti copii? Mai curand ala care a pus tepi la gard trebuia pedepsit.

      00
    • +1 @Radu

      Impins + joaca = accident
      Mos nebun (sau whatever) care pune tepi in gard „sa nu se aseze nimeni pe el” = mai mult sau mai putin la puscarie

      00
    • ala care a pus gardul cu tepi unde e plin de copii care se joaca merita un pic de puscarie, sa vada din interior garduri cu tepi pe care nu se aseaza nimeni. dar fiind anii ’80-’90, cred ca orice era permis

      00
  5. Simplu, muți toți copiii din școala aia, iar școala va fi obligată să desființeze clasa și să mute elevul problemă. Să-l mute la o altă școală, dar asta deja nu mai e primei școli, că ei tocmai au scăpat!

    00
  6. Doctorul care l-a declarat pe copilul ala apt pentru invatamantul de masa pateste ceva? Sau responsabilitatea e 0?

    00
  7. Mai moale cu copiii cu probleme. De obicei, aia care se omoara intre ei sunt perfect sanatosi la cap. Noi nici alora nu le-am dat de cap, dar idiotii vor sa le dam copiilor bolnavi LA cap.

    00
  8. NOU
    #22

    „sufera de o boala…” Mai ramane sa aflam ca si vasluienii violatori „sufera de o boala”

    La mine nu se leaga ceva, cum naiba le e frica tuturor de el singur ? pai 2 baietei si o fata mai grasa il bat de se caca pe el, sau el are 15 ani in clasa a 3a ?

    00
    • Eu (si aproape toata clasa) am fost terorizat(i) de un coleg de clasa. Pana in clasa a VIII-a aproape, cand un coleg care se apucase de karate in clasa a VI-a i-a tras doua picioare in cap de a plecat ala acasa scuipand sange. De atunci s-a cumintit. Dar PANA atunci, crede-ma, ne teroriza.
      Ce puteam face? NU STIAM, pentru ca eram copii.
      Apoi am descoperit toti ganterele, halterele, salile de lupte si karate. Dar pana atunci?
      Parintii erau chemati des la scoala. Pe vremea aia parintii dadeau mana libera profesorilor/invatatorilor. Am amintiri cum tatal baiatuluii ii spunea invatoarei: „Da’ bateti-l cand nu e cuminte!”. Nimic.
      Timpul a trecut, nu am mai auzit de el. ULtima data era plecat la furat prin Germania, cu golanii din oras.
      Asta e „ciurul” claselor primare si gimnaziale, „invatamantl de masa”.

      00
  9. A fost un caz acum ceva timp: un elev, care de fapt era schizofrenic (si „integrat” intr-o scoala normala, cum anume nu stiu) si-a omorat mama si bunica.

    Cazurile astea nu cred ca o sa se rezolve pana cand nu o sa se intample ceva grav in scoala, un elev „special” sa raneasca grav un copil din scoala.

    00
  10. || cu subiectul: de ce dracu gradinile blocurilor sunt imprejmuite cu garduri de metal, cat mai mari si cu tepi? in #iloves3 observ ca s au dat gardurile jos si se toarna mirobolanta bordura rosie

    00
    • Cred ca din acelasi motiv pentru care vezi locurile de parcare publice blocate cu navete, scaune. Am un vecin care dupa ce a curatat locul „lui” de parcare, a pus o rama de WC cu capacul ridicat ca sa isi pastreze locul. L-am intrebat daca aia e stema familiei, dar s-a facut ca nu aude.
      „Simtul proprietatii”, asta ar fi motivul, cred eu; chiar daca si spatiul verde din fata/spatele blocului, uscatoarele etc, apartin in mod egal tuturor locatarilor, cei de la parter vor fi mai tot timpul „stapani” pe bucatica aia de pamant. „Ion – Glasul pamantului” la noi s-a scris, nu?

      00
  11. Plm

    00
  12. Cum adică nu poate fi mutat dacă mă-sa primește indemnizație pt. copilul ăla deoarece are probleme de natură psihică?
    Protecția copilului n-are nimic de zis? Aia de la turnat și nu a mai interesat-o trage cu dinții să-l țină în școală că să tragă bani în continuare de pe urma lui.Iar statul o ajută din plin cu o legislație tâmpită gândită de tâmpiți și cu incompetenți la toate nivelurile.A refuzat să dea în scris că îl va prelua de la școală la sfarșitul cursurilor și să i se recokteze probe de sânge pt. ca bagă droguri în baie.Și asta cred că-l face și mai violent.Concluzionand, părinții au mult mai multă putere decât statul în cazuri din astea.Pentru că de ce nu.

    00
  13. Asta e minunata lume noua in care traim. Cei care trebuie sa ia ajutoare sociale nu iau si sunt trimisi in lume sa se decurce iar cei care pot si ar trebui sa munceasca primesc ajutoare ca na trebuie sa voteze. Azi la Carrefour era la casa unu, mi s-a facut si mila de el, nu cre ca stia sa numere. Nu stiu ce avea, sindrom Down sau altceva dar stateau inca trei casiere pe langa el sa-l ajute.

    00
  14. Ideea cu integrarea in societate a handicapatilor e foarte buna dar cand se poate pune in practica. La noi insa e doar demagogie sub care se ascunde nepasarea guvernantilor.

    00
  15. Documentele alea medicale care „impun integrarea” sunt semnate de un medic. Poate ar trebui mers pe fir pana se ajunge la o eventuala suma intrata in buzunarul respectivului medic pentru a parafa.

    Plus, nu se poate cere o evaluare facuta la alt medic, eventual la unul din alt judet? Cred ca saracii parinti ar fi mai mult decat bucurosi sa faca cheta sa-i plateasca transportul si consultatia unui medic „neutru”.

    00
  16. E timpul sa faci o activitate utila tata-fiu…http://www.arme-poligon.ro/

    00
  17. Si de ce sa-l fi dus pe copilul ala la „corectie”? De sa nu va fi dus pe toti cei care va fugareati? Sau poate sa fi fost bagat in puscarie adultul care a montat gardul cu tepi?!

    Treaba pe care o povestesti, daca astea sunt toate amanuntele, a fost doar o poveste care s-a sfarsit prost, din cauza idioteniei adultilor cu obsesii gen gard cu tepi.

    Inainte de ’90 scoala de corectie exista si nu era bagata sub pres; am impresia ca se numea „institut pentru delicventi minori”. 2 baieti de la mine de la bloc au ajuns acolo, dupa cateva spargeri – magazine si restaurante – plus fugit de acasa. Cred ca erau prin clasa a 9-a, deci tot 15-16 ani. Altul, care a fost partas la un viol – adica a picat de fraier, ca a fost cu violatorii in apartament – a facut 1 an de corectie si inca 2-3 de parnaie, dar ala cred ca avea vreo 16-17 deja.

    00
  18. Wa, da chiar nimeni nu vede ca poate e problema de personal medical? Copii agresivi tot sunt da ce facem cu ei: ii tratam, ii ajutam sau asteptam sa apara la stirile de la ora 5?

    00
  19. in alt articol nu e specificat ca ar suferi de vreo boala: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/76302-un-elev-a-terorizat-o-scoala-intreaga

    Ca fapt divers, e scoala de unde am promovat in ’97; in promotie cu mine, dar in alta clasa, era un baiat renumit pentru comportamentul violent, era spaima cartierului. A ajuns la puscarie dupa ce si-a ucis tatal din greseala. George Doca il chema.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.