Nebunii printre noi

Ceva drăguț:

"O patrulă mixtă de ordine şi siguranţă publică a IJJ Mehedinţi s-a deplasat la faţa locului unde a constatat că un cetăţean a dat drumul la gazul unei butelii, punând astfel în pericol siguranţa locatarilor. Jandarmii au discutat cu acesta care încerca, fără să poată exprima coerent, să-şi facă publice unele nemulţumiri personale. Ei l-au convins să renunţe la gestul său", a precizat Mendea.

Potrivit sursei citate, oamenii legii au stabilit că persoana în cauză este cunoscută cu afecţiuni medicale şi nu este prima dată când recurge la o asemenea ameninţare, motiv pentru care a fost condus la Spitalul de Psihiatrie din Drobeta Turnu Severin pentru evaluarea stării de sănătate. (sursa)

Are afecțiuni psihice, dar ce să-i facem acum? Doar n-o să dea foc la bloc. Ah, vrea să dea foc la bloc? Hai că l-a convins patrula să renunțe, și e băiat bun, s-a calmat. Și a zis că nu mai face, ce naiba, îl credem, doar nu e nebun. Ah, e nebun? Da, dar ce să-i facem?

Mișto cu statul și cetățenii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Aveam o baba dezaxata in blocul in care stateam cu chirie. Iesea zilnic dezbracata pe holul blocului, manjea peretii, usile vecinilor si usile liftului cu fecale, urla ore in sir, de multe ori iesea cu un cutit in mana si isi ameninta vecinii, bloca usile cu bete de chibrit introduse pe gaura cheii. Politia venea de fiecare data, ii dadea amenda, o mai lua la sectie din cand in cand, ii dadea drumul in aceeasi zi, circul reincepea. Nu avea rude apropiate, nu venea nimeni la ea in vizita. Iar in garsoniera tinea saci de gunoi, putea efectiv cand treceai prin dreptul usii ei.

    00
    • Probabil „baba dezaxata” avea Alzeimer. Oamenii astia trebuie ajutati si nu luati in deradere.

      00
    • Am cunoscut 2 persoane cu Alzheimer și în nici un caz nu făceau pe nebunii. Erau liniștiți și își vedeau de treaba lor. Problema e ca dacă apuca sa iasă pe ușa cu greu ii mai găsești. Cu ușa încuiată și cheile ascunse tot ieșeau, deschideau un geam și la revedere.

      00
  2. Nu fi rău. Au reușit sa îl convingă, omul înțelege de vorba buna. Atâta timp cât se ajunge înainte sa explodeze ceva, omul se lasă convins.

    00
  3. În alte țări ( cu apă caldă ) oamenii de gen merg la ospiciu. Nu știu exact cine plătește, dar acolo sfârșesc. Un prieten în Franța a avut un caz de gen. Cât ar putea fi de greu să se întâmple și la noi ?

    00
    • nu chiar. Nu mai sunt ospicii, acuma se face care in the community. Adica-i lasa in pace pana cand comit crime, dupa care-i baga la puscarie-spital si dupa o vreme le da drumul. Ciclul se repeta la nesfarsit pe buzunarul taxpayerului.
      Faza amuzanta si trista e ca asta era o masura care ar fi trebuit in teoprie sa economiseasca bani.
      IN practica a crescut crimele comise de oamenii astia cu probleme, si a crescut costurile si riscurile.

      00
    • In 2016, daca spui „tari cu apa calda” inseamna ca esti complet lipsit de imaginație si sarac in vocabular.

      00
    • Și în România merg. Locuiesc intr-un sat care are spital de psihiatrie și ii văd ocazional. Dar nu sunt destule locuri în spitale pentru toți, că nu sunt neapărat puțini.

      Se aplica ce zice cheddar, doar că în funcție de gravitatea faptei mai ies sau nu prea. Mai degrabă nu prea, că sunt destul de repejor dirijați către un regim cu haldoale până sunt tufliti și / sau indirect uciși ca niște câini prin otrăvire cu tofelu

      00
    • sau alternativ aia care se ofilesc din cauza unui termen de larga utilizare ar trebui sa-si rezolve complexele. Indiferent daca folosesti Vest( nu foarte corect la ora asta), Lumea Intai, tarile civilizate, termenul tot va fi derogativ pentru Romania.

      00
    • @Cristi, in Romania 80% dintre tarani se rahatesc in fundul curtii. Da, Romania nu e o tara cu apa calda si exprimarea nu e gresita sau perimata

      00
    • @catalinx nu stiu cum functioneaza in Romania. dar am lucrat in NHS in timpul implementarii sistemului Maracis( baza de date comuna a pacientilor cu probleme psihice), si e foarte aiurea sa vezi ca pedofilii, arsonistii, asasinii sunt, la un moment dat, lasati in comunitate pana o fac din nou.
      In UK, costa 600,000£/an sa tii un pacient intr-o high security unit, si asta nu include salariile psihiatrilor, social workerilor, asistentilor CPN care uneori tre’ sa sofeze 3-4 ore dus si intors ca sa vada un pcient care e internat la mama dracului- ca nu sunt peste tot unitati high security.
      Si cum incep sa se simta ceva mai bine, oricare dintre indivizii astia, indiferent ce-au facut, au dreptul sa ceara un MHRT- Mental Health review Tribunal, unde personalul medical tre’ sa dovedeasca ca gigelul care i-a taiat lu’ ma-sa capul cu fierastraul, sau ala care viola fetite de doi ani sau ala care se amuza dand foc la case ar trebui sa ramana in spital pentru inca o vreme.

      Si magaria cu haldol etc e ca la un moment dat gigeii astia fac rezistenta la el. la orice. Si pe urma tre’ tinuti de 6 oameni ca sa ia o pastila, etc.

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/442807.stm

      00
  4. E complicat cu actele si expertiza, pacintii astia sunt dusi la Spitalul Jebel de unde sunt eliberati dupa cativa ani chiar si daca au comis o crimă.

    00
  5. Cu putina sustinere politica e bun de senator sau deputat. Numai bun sa se ia de mana cu madam Anghel. :D

    00
  6. Trebe bagat Haloperidol din grosse… In cafea la o sueta amicala ca intre vecini. Gata cu problemele si are si vecini empatici.

    00
  7. Ori îți lasă nebunii pe cap, ori îți ia și copiii. Niciodată nu e bun statul ăsta.

    00
  8. e probabil ca omul e in ceva serviciu „care in the community”.

    00
  9. Intr-adevar, usor de convins omul asta.
    Or fi avand politistii ceva farmece pentru nebunelele lui de la cap.
    Dar nu-i nimic. Data viitoare cu siguranta nu mai ajung la timp si-si da singur foc.

    00
  10. Tot militianul a devenit cititor in stele!!De ce e musai ca cineva care umbla cu o butelie in brate, trebuie obligatoriu sa arunce un bloc in aer.Oricum putini stiu cum s-o faca, in asa fel incat sa cada chiar si un bloc cu 10 etaje.Explozia trebuie initiata in beciul blocului si ai efectul unui tun urias.Tot suflul exploziei actioneaza asupra fundatiei si asupra planseului de la parter.Pe cand o explozie initiata intr-un apartament ,are efectul exploziei sub o sita ,adica un fas mai puternic intrucat puterea exploziei se disipeaza prin zecile de usi si ferestre ,ceea ce in beci nu exista.

    00
  11. „persoana in cauza (…) a fost condus la spital”.

    00
  12. Cand eram eu mai mic la parintii mei in bloc era un nene care avea exact acelasi obicei. Politia nu reusea sa-i faca nimic pt ca atat puteau ei la momentul respectiv cu legislatia de atunci, sa zic asa. Sititi cum am scapat de el? A omorat-o pe maica-sa si l-au internat intr-un spital. Povestea e adevarata si singurul motiv pt care o spun e ca cine are vreo putere de decizie ar trebui sa tin cont de cazuri de-astea. Nu o ard ca Nostradamus dar genul asta de oameni o incearca pana o comit(scuzati exprimarea). Banuiesc ca exista un profil psihologic al genului asta de persoana.Si poate din profil cineva poate sa inteleaga ca fapta ce tocmai a facut-o nu e decat inceputul unui lung sir de peripetii Dar cui ii pasa?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube