Mazda are un nou sistem AWD

Și sunt foarte mândri de el. Sunt simpatici cum au găsit o bubă la XV Crosstrek și au invitat pe toată lumea să vadă problema, dar nu au lăsat pe nimeni să își facă propriile teste. Oricum, mai au de mâncat cel puțin 3-5 ani până să îi dezvețe pe pasionații de Subaru de mașinile lor. Iar CX3-ul ăla arată bine de tot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. până să îi dezvețe pe pasionații de Subaru de mașinile lor.

    Cred ca targetul nu e asta , ci sa ii atraga pe cei care nu au neaparat o pasiune pentru Subaru, poate nici nu au condus niciodata unul, doar se orienteaza la o masina din segmentul ala.

    Nu sunt atat de multi pasionati de Subaru incat sa merite sa li te adresezi cu campanii de genul asta ca si cum ai putea sa-i spui cuiva ca pasiunea lui e gresita.

    Si cred ca prinde fix la genul de fraieri care habar n-au cu ce se mananca nimic , se uita doar la clipuri , il asculta pe ala cum behaie ca „ia uite trebuie sa o turezi pana la 2000rpm ca sa ai tractiune pe spate”, cu rotile bracate si fara tractiune in fata , de parca face cineva genul ALA de offroad cu masinile astea.

    00
  2. XV este o nu cea mai buna alegere de la Subaru. Plus cutia aia CVT este vai de capul ei. Cum zic aia batrani, moarte sigura cu Cobra dar mai sigura cu Mobra.

    00
  3. Si XV Crosstrek arata bine pentru un Subaru.

    00
  4. Astia sunt ca aia cu benchmark-urile sintetice.

    Cand ajungi in situatia aia dai lock la diferential si gata ai iesit din mizerie.
    Mai frumos era daca aratau pe un traseu cu namol, apa, zapada, sleauri si toate cele cum se comporta fiecare.

    00
    • N-ai cum sa dai lock la Subaru XV. Nici nu stiu daca vreun model Subaru are optiune de de blocare diferentiale, fie ea si electronica.
      De fapt eu stiu ca nu , dar e posibil sa ma insel.

      00
  5. Zic doar atat:
    „Now in the garage something new
    Reminds you of when you were you”

    00
  6. Îmi place mult mașina. Arată beton.

    00
  7. E plin de astfel de clipuri pe you tube cu comparatii intre marci.
    Unii se mai si abereaza. Ce pot sa spun e ca foarte multi posesori de Subaru au in vedere achizitionarea unui alt Subaru dupa ce il vand pe cel vechi.
    Chiar sunt curios sa incerc o Mazda cu noul AWD system.
    Ca fost posesor de Mazda CX7, pot sa spun ca la capitolul tractiune AWD masina era cam varza. E adevarat ca avea un sistem diferit prin faptul ca nu era permanent AWD si poate asta schimba totul. Aveam impresia aproape tot timpul iarna ca derapez cu ea. In rest adevata masina
    Am urcat in CX3 dar mi s-a parut tare inghesuita.

    00
  8. Ca si posesor de CX3 de 2 saptamani / 1200 km, nu pot decat sa fiu multumit de alegere. Nu sunt in masura sa ma bat in argumente tehnice si comparatii cu alte modele, dar va pot spune ca e o placere sa o conduci (AWD, 2l benzina, 150 CP, transmisie automata).

    Important de retinut e ca CX3-ul nu e promovat ca masina off-road, AWD-ul e doar un sistem in plus sa te ajute la nevoie. Citat din manualul de utilizare:

    „Conducerea cu tracţiune integrală

    Vehicul nu a fost conceput pentru raliuri sau conducere în afara drumului (off-road). Nu încercaţi să conduceţi pe suprafeţe cu denivelări sau pietriș, sau să traversaţi râuri.
    Deși acest vehicul este echipat cu tracţiune integrală, acţionarea acceleraţiei, direcţiei și frânei trebuie realizată în același mod ca la un vehicul fără tracţiune integrală, punând accentul doar pe conducerea în siguranţă.” :)

    Pentru pareri ale altor pasionati, poate si specialisti, va recomand https://www.cx3forum.com/forum/general-discussion/1490-awd-system.html, mai ales https://www.cx3forum.com/forum/14682-post12.html.

    00
  9. Multe rautati la adresa Mazda, dar oamenii ies in fata si arata concret ce pot sa faca. Si mi sr pare util daca intra awd la 900 ture in loc de 2000, pentru ca pare un sistem mult mai intuitiv. Adica daca sunt pe o sosea cu gheata, ma pot duce mai subturat fara probleme… Ca si design, nu stiu ce salarii au designerii lor, dar masinile arata bestial (3, 6, cx3 si chiar si cx9). Eu sper sa scoata si modelul cx4, ca ala cel putin pana acum arata mortal de bine.

    00
  10. Pacat ca pe Forester nu ofera Eye Sight( in Europa) si au trecut pe CVT-uri in locul automatelor clasice.La motorizarea de 240 CP mai e cum mai e dar la cele de 150 e cam aiurea cu CVT.

    00
  11. Am vaga banuiala ca inginerii de la Subaru nu s-au ramolit chiar intr-atat incat sa nu mai stie cu ce se mananca AWD. Ce ati zice daca pur si simplu nu s-au mai chinuit sa scrie alt soft ( pentru sistemul 4×4 ) dedicat motoarelor diesel destul de putine procentual si nici prea reusite :) .
    Cum ar putea sa miste masina un motor 1.5 L benzina ( nu cunosc cilindreea motoarelor Subaru ) la 900 rot/min? Pare logic sa fie setata o turatie mai mare.. Un diesel da, de la 900-1000 rot/min are alt moment.

    00
  12. Parca e Gadea mosul, asa happy e

    00
  13. Cx-3 e frumusica. Nici XV de la subaru nu arata rau. Mi se pare aiurea sa incerci sa vinzi aruncand cu…noroi in marcile concurente.Nu stiu de cate ori in practica vei pune masina in situatia aia. Si daca vrei off road stim cu totii ca nici una din ele nu e recomandata. Oricum o masina buna de offroad se comporta destul de nasol onroad. Si de-aia tre sa alegi ce-ti doresti. Cat despre faza cu: „…mai au de mâncat cel puțin 3-5 ani până să îi dezvețe pe pasionații de Subaru de mașinile lor. ” mi se pare cam trasa de par. Daca esti pasionat de o marca(BMW, subaru…) nu cred ca 3-5 ani de dezvoltare a unei firme concurente iti va afecta tie deciziile de cumparare a unei masini produsa de marca ta preferata. Adica ori suntem fani ori nu mai suntem. PS : eu sigur nu sunt.

    00
  14. Adevarul e ca Mazda are super traditie in 4×4 AWD whatever si a si inovat multe. A castigat multe premii, in WRC, DTM, etc.

    AIUREA :) NOOOOOT.

    00
    • da, aia e o campanie a mazda.

    • Da, e clar facuta de mazda.Clipul ilustreaza fix aceiasi problema ca in clipul articolului: cand sunt rotile virate nu ai tractiune pe moment.Dar in urma testului cei de la Fast Lane zic ca Forester-ul are o tinuta de drum la fel ca Cx-5.Ma rog, erau si ei politicosi cu gazdele.

      00
    • da, ce zic ei acum e gargară. să o ia rușii sau cehii să se dea cu ea 3-6 luni și apoi să vedem ce și cum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.