HP/Intel/Conexant/Microsoft rant

update: fixed.

Mi-am luat un laptop. A venit cu un OS care nu îmi place. Am scos DVD-ul cu OS-ul care îmi place, l-am băgat în drive. Probleme:

  1. Microsoft vinde OS-uri noi, dar are în continuare în funcțiune OS-uri vechi. E stupid să nu pui la download un ISO cu OS-ul vechi cu toate driverele din lume GATA BĂGATE în el. Mi se pare stupid să nu detecteze SSD-ul. Da, OK, OS-ul e vechi, dar partenerii tăi încă vând laptopuri cu OS-ul ăsta.
  2. Ce dracu instalează Windowsul în winsxs de are 10 giga și nu am drivere pentru orice acolo?
  3. E aberant ca un driver non-video să aibă 80 sau 100 mega. Și nu doar asta, ci să nu aibă în ăștia 80Mb versiuni pentru toate OS-urile din ultimii 10 ani. Serios. E împotriva oricărei logici.
  4. HP (și orice alt vendor) sunt idioți, și toată lumea știe asta. Ei vând în continuare orice în ciuda faptului că sunt așa cum sunt. Cât de greu e să îmi scrii pe cutie sau pe un pamflet “acest laptop, ProBook 430, este echipat cu placa de bază X, placa video Y, placa de rețea Z, placa audio K și placa wireless U”?
  5. Așadar, am un ProBook 430 cu placă audio Conexant. Driverele de pe HP.com și de pe primele pagini ale Google nu merg cu Windows 7. Nu vor ele. Pentru că HP și Conexant sunt idioți.
  6. Nu mă prind de ce nu există, la vedere, ISO-urile cu toate OS-urile Microsoft. E stupid. Oricum e nevoie de activare online, de ce să le caut prin 12 pagini și 3 formulare? La fel și pentru drivere. Pune-le naibii pe site-ul Microsoft!!!

 

 

20160219060459472

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

127 comentarii

  1. 1.

    incetați cu căcaturile de la apple.

    Pai , da ,de acord , dar tu ti-ai luat HP ProBook. Adica, sunt produse mai bune decat Apple , dar nu ala.

    2. HP sunt varza. Toata lumea stie . Nu merita sa iti iei nimic sub EliteBook , ca sunt o pierdere de vreme , iar Elitebook , cred ca sunt un pic cam scumpe pentru ce ofera , gen , ca la Apple.
    CU driverele asa e la ei , tot varza , ca sunt orientati pe contracte corporate , iar corporatiile au departamente de IT si sta altfel treaba cu instalarea de OSuri.
    Chiar si HP Elite , ca asta de il folosesc eu , se apropie la pret de un MacBook Pro, se apropie si la performanta , dar nu e „acolo”.

    3. Daca vrei sa razi de Apple iti iei ceva ultrabook , de la diferite firme ( diferite de HP ,zic) sau un Thinkpad T5xx, W5xx ( daca vrei cu placa video dedicata si putere apropiata de un desktop), iar astia de la Lenovo stau mai bine cu driverele si sunt si seriosi cu service-ul . La modelele Thinkpad. Ideapad sunt ” la gramada”.
    Spre exemplu , asta , a cazut pe scari 1 etaj si n-are nimic , se urca copiii pe el si nu are nimic, cica specificatii militare. Si costa cam ca un MacBook Pro mai ieftin, fara insa sa se apropie de el in ceea ce piveste display-ul , sunetul si bateria.

    00
    • 1) Aberezi grav, mai toti producatorii au linii pt diferite bugete, nu poti sa spui ca un asus/dell/lenovo la 1000 lei e mai bun decat un acer sau un hp la 1000 euro

      2) Cu driverele iar aberezi, nu fac ei niciun driver, le poti gasi oricand fie pe site-ul lor, fie pe site-ul fiecarei componente in parte (Realtek, Synaptics, Intel, Broadcom samd)

      00
    • Modelele Thinkpad de la Lenovo sunt niste mizerii, si-au batut joc de numele Thinkpad.

      00
    • Will, tu aberezi.

      nu poti sa spui ca un asus/dell/lenovo la 1000 lei e mai bun decat un acer sau un hp la 1000 euro

      Imi arati, te rog, unde am spus asta ?
      Am spus ca nu merita sa iti iei HP Pro , ca sunt pocnitori, nu ca gasesti asus/dell/lenovo la 1000 de lei mai bune. In fapt mentionez in clar : Ideapad sunt ” la gramada”.

      nu fac ei niciun driver

      Si imi arati, te rog, unde am scris eu ca fac ei vreun driver ? Scuza-mi interpelarea, dar parca ai lucra la antene , trebuie sa stau sa dezmint dupa tine ca-mi pui cuvinte in gura.
      Am zis ca Lenovo „stau mai bine la drivere”. Asta inseamna ca le gasesti usor si pentru OSuri variate , nu ca le-ar face ei. Clientului ii este indiferent cine le face , cumpara un produs si vrea sa il poata folosi cat mai usor . Ca sa caut driverele la producatorii de componente , trebuie sa stiu fiecare piesa din laptopul ala si dureaza o vreme pana imi adun driverele. E de bun simt ca producatorul laptopului sa aiba disponibile niste colectii de drivere, preferabil pentru mai multe sisteme de operare.

      E ca si cum in cartea masinii tale nu ti-ar scrie cum se monteaza becurile , te-ar trimite la Philips sau cine face becul si la producatorul farului sa iei informatia de la ei de pe site.

      Sabotor, scrie Will mai sus de linii pentru diferite bugete. Nu cred ca si-au batut joc. Au diferentiat putin sub-modelele de Thinkpad ca asa a cerut piata. Corporatistii fac si ei reduceri de costuri si vor sa le de angajatilor tot Thinkpad , ca se bosumfla si vin cu specificatii , dar nu vor sa plateasca premium. T-urile sunt acum business portable ( T410 era un tank , T420 a fost cel ma bun lenovo pe care l-am avut , T440 pare „de fete” … , X sunt ultraportable business , model de bo$$, iar W-urile, ca pe vremuri , tancuri dar mai ca pentru zilele noastre, E-urile sunt mizeriile alea care strica numele si pe care nu ar trebui sa le cumpere nimeni , iar P-urile sunt o chestie de care doar am auzit si tinand cont ca au NVIDIA Quadro si procesoare Xeon , in specificatii , inclin sa cred ca nu strica niciun nume..

      Un cunoscut tocmai ce si-a luat un W550s cu touchscreen 3k si e mai bun decat Mac Pro. La orice. Dar mai greu. Dublu.

      00
    • De acord cu t410/420 si chiar 430. Dar cand la uzina ne-au schimbat vechile 410 cu 440, numai probleme am avut cu ele. Taste stricate/sarite dupa 2-3 saptamani de utilizare, baterie de rahat, hdd belit dupa 5 luni, cooler belit dupa un an etc.

      00
    • Am auzit ca se întâmplă asta cu t440. Al meu merge. Dar poate poți sa spui și cum e cu service-ul, ca dacă nu cumva locuiești din nefericire în România, vin băieții să ți-l repare la birou, acasă, sau unde te găsești cu el stricat. Este?

      00
    • Laptop de la uzina, habar n-am cum e cu reparatul & stuff.

      00
  2. Decât să te chinui, mai bine folosești un software care îți instalează draiverele, scapi mai ieftin.

    00
    • Parca esti taica’meu, insa l-am dezvatat de acest obicei tembel…

      00
    • am folosit si eu, baga aiurea drivere de pana la urma nu mai puteam sa intru nici in windows, a fost nevoie sa sterg din safe mode pachetele de drivere

      clar nu recomand astfel de utilitare generice

      00
  3. Unii ti-au sugerat sa parasesti barca care se scufunda si sa iti iei ceva decent de la apple pe care culmea poti instala windows 7, dar tu nu si nu si nu

    00
    • Is mai degraba anti-microshit decat pro-apple tocmai pentru porcarii de genul asta cu driverele. Si am dat de situatii când nu te ajuta nimic decat sa instalezi sistemul de operare pe care producatorul vrea el sa il instalezi. E bine pentru cine vrea Windows 7 sa se uite pe pagina producatorului daca are drivere pt sistemul de operare inainte sa faca achizitia.

      Cat despre cifre :)):
      https://gs.statcounter.com/#all-os-RO-monthly-201501-201601
      Windows Xp e mai popular decat Windows 10 iar la nivel global android e cel mai popular sistem de operare. Google nu trebuie decat sa bage ceva gen android pt calculatoare vechi in urmatorii 2 ani si poti sa strangi bani de sicriu pt micro&co

      00
    • incetați cu căcaturile de la apple.

    • Atunci nu mai boci ca microsoft e naspa si accepta ce iti ofera ei nu ce vrei tu

      00
    • alexx are dreptate. apple-ul a tras tare in ultimii ani si au acaparat aproape 3% din piata. barca microsoftului a ramas doar cu 88%. deci fa repede schimbarea aia ca in cativa ani macos-ul o sa ajunga la 3.5

      00
    • edit: aproape 4%. o sa ajunga la 4.5%

      00
    • @Alexx: Zoso are dreptate in comentariul lui la postul tau…
      E adevarat, Windows te scoate de multe ori din minti dar daca vrei sa experimentezi sentimentul asta la puterea a zecea, treci pe Apple…

      00
    • Ce tristi sunteti astia care o ardeti auirea cu cota Windows XP si absorbtia Windows 10.

      Chiar ieri am instalat Windows 98 SE pe un calculator si XP pe alte doua calculatoare, pentru ca asta cereau utilajele de sute de mii de euro pe care le operau calculatoarele astea. A trebuit inclusiv sa caut un Pentium 4 preistoric cu factura si licenta, acolo sa vedeti distractie!

      00
    • Chiar ieri mi s-a blocat macbook-ul, asa din senin. Deci, despre ce vorbim?

      00
    • eu am acasa si la munca imac de 3 ani, nu s-a blocat nu l-am stins pe ala de a munca de 6 luni, despre ce vorbim?…
      Nu l-am instalat niciodata, si isi face update automat la cel mai nou os…
      da pt ca… automobile….

      00
    • @Alexx: exista versiune de Android pentru PC:
      http://www.jide.com/remixos-for-pc

      00
    • Mac rulz. Zoso, baga carbuni cu Microsofuturile, antrenament la nervi.

      00
    • Aplicația Bootcamp de la Apple – utilitarul care instalează Windows – își aduce de pe net exact pachetul de drivere necesare pentru respectivul tip de laptop, după care face un memory stick custom cu windows+drivere. După instalare de windows și vreo două restarturi, ai un laptop cu Win perfect funcțional.

      @Madalin: ești la zi cu OSX? Am avut și eu problema ta pe Yosemite/MBP. Oricum, admite că spre deosebire de Win, pe Mac dupa restarturi bizare ai totul salvat.

      @Zoso: cred că încă n-ai dat de un amic care să-ți arate ce eficiente pot fi tag-urile in Finder (OSX), smart folders, spotlight search și emulatorul Wine pentru lansat rapid aplicatii de windows pe desktop de OSX.

      00
    • Eu sunt fan Windows, dar sunt conștient că asta ar putea fi și din cauza faptului ca am crescut cu și am utlizat doar sistemul acesta de operare.

      Nu spun doar că pe Macbook nu a trebuit să downloadez nimic. L-am pornit, am introdus datele și a mers pur și simplu.

      Ca laptop mi se pare o alegere bună, ca desktop nu cred că sunt pregătit să trec pe Mac.

      00
  4. Dupa 2 ani de HP, pot sa spun ca suge rau de tot

    00
    • Ai Asus, Lenovo, Dell și multe altele. După ce am fost nefericitul posesor a 3 HP-uri și toate mi-au făcut probleme am trecut pe altceva cu un design reușit și mult mai practic și mai bun(Asus în cazul meu).

      00
    • Si Dell suge. Urmatorul probabil o sa fie Lenovo.

      00
    • HP era o marca buna …. cam pana au cumparat Compaq.

      00
    • Compaq era o marca buna. Pina cind la cumparat (merger, sanchi!) duduita Carly.
      Inca un numar de ani dupa merger, era o placere sa demontezi un Compaq. Simplu si intuitiv, aproape ca nu aveai nevoie de manual de service. La HP pina si inlocuirea de tastatura putea fi un cosmar.
      Bravo Fiorina! Ca ai intrat in politica, unde-ti era, de fapt, locul.

      00
  5. Totul e putin mai complicat, ca sa ii faca pe cei de se sperie sa se duca sa plateasca pentru o instalare. E 20 de lire sa iti instaleze unu windows…

    00
  6. DriverGenius – extrem de util in situatii de genul.

    00
  7. Asa te miri de parca tu nu ai avea legătură cu marketingul. Oamenii vor sa promoveze un produs nou și sa-i descurajeze pe oameni sa îl folosească pe cel vechi. Deci de aia.

    E ca și cum la un masina noua tu ai vrea un motor mai vechi.

    00
    • înțeleg descurajarea. dar de aici și până la „nu avem drivere, fuck off” e cale lungă.

    • Nu e chiar atat de lunga. As prefera sa adaug punctul 7 la ce am zis mai jos dar mai bine dau raspunsul aici. Hai sa ne uitam un pic la calendarul Microsoft:

      [ ii fut, au schimbat pagina care inainte afisa mult mai coerent datele]

      Ce scrie acolo? End of Mainstream Support – 13 ianuarie 2015.

      Ce inseamna asta? Ca daca chipsetul tau CX-XXY a fost produs la data de 14 ianuarie 2015, firma Conexant nu are nici cea mai mica obligatie sa scrie driveri compatibili cu Windows 7 pentru produsul lor. Brusc „nu avem drivere, fuck off” nu mai e atat de departe de realitate, mai ales ca suntem in februarie 2016.

      E de porc ceea ce fac ei? Desigur, dar nu noi avem control asupra situatiei…. :(

      00
  8. Pe când iese la vânzare laptopul vechi?
    Pe lângă balamaua rupta, ala e plin de farmec personal…

    00
  9. Ca tot joci CS-GO pe Steam, ia baga Driver Booster 3 for Steam si vezi daca iti gaseste driverul corect. Eu la PC-ul meu asta folosesc cu succes la fiecare instalare de windoz.

    00
  10. Cel mai simpatic e când același laptop e produs cu 5 variante de chipset WiFi și nu e indicat nicăieri care e. Și le download-ezi pe toate și nu merge nici unul pentru OS-ul ales.

    00
  11. https://drp.su/en – Driver Solution Pack.

    Il folosesc de aproximativ 2 ani, poate ca nu are toate driverele – si ma refer la versiunea 15.10 pe care o folosesc offline – acum au aparut versiuni mai noi, in offline, care este posibil sa aiba si ce ai tu nevoie.

    Daca vei folosi versiunea online, uita-te bine inainte prin optiuni, altfel s-ar putea sa-ti instaleze Yandex, WinRar, FireFox si alte asemena minunatii, _in rusa_ :)

    In rest – recomand cu incredere maxima, eu folosesc fara probleme.

    00
    • Sorry. Ti am dublat comentariul. Sunt de acord cu drpsu doar ca ultima versiune e al naiba de inceata la instalare.

      00
    • Subscriu la drp.su – am avut o problema cu un windows 10 cu bsod dupa updateul automat al driveriilor video. am incercat cu ultimele 3 versiuni ale driverilor video, bsod still there.
      Am instalat drp.su – update la tot cu clean install, a mers perfect.

      00
  12. Eeeeee, si tu acuma vrei drivere pentru fiecare laptop, este prea mult pentru ei. Mai frumos este atunci cand iti apare in device manager „unknown device” si gasesti driverul de la alt laptop cu alta serie. In special card reader ramane ultimul sau sm bus controller pe care-l gasesti doar cu ID-ul dupa ce scormonesti forumurile lor de caca. Cand am dat de o persoana care lucra la HP si le-am zis ca suportul lor e de rahat au zis ca e foarte usor daca stii unde sa cauti, asa i-am dat un laptop hp fara drivere si am lasat-o sa caute pana s-a plictisit, din pacate nu le-a gasit pe toate pentru acel model si a scormonit pe forum.

    00
  13. Nasol. Ramane sa-l returnezi si sa-ti iei un Dell Vostro? :)

    00
  14. Vezi ca au bagat operatiuni noi, chiar si o shaormerie pe Mikla :))). Nu faci si tu cadou un cutit?

    00
  15. si eu am fost exasperat de problema asta de nenumarate ori, in general la laptopuri mai vechi ale prietenilor. drept urmare, nu ma mai bag la chestii antice.

    00
    • eu la toate laptopurile prietenilor am cd-uri cu imagini ghost, astfel nu le mai iau decat 30 lei „la instalare”

      00
    • Cu laptopurile vechi n-am patit-o niciodata. In schimb astea noi si ieftine nu vor sa mearga decat cu sistemul de operare cu care au venit.

      00
  16. Eu încă aștept sa dea faliment HP din simplul motiv ca au rămas în anii 90 cu produsele însă nu și cu caltatea.

    Asta a fost 1 si doi, valy de ce căcat ti-ai luat HP ca și laptop cand aveai multe alte variante mai reusite: Dell, Lenovo sau Asus care sa arate și sa fie mișto fără sa suga.

    00
  17. Motivul pentru care nu există un ISO cu toate sistemele de operare e pentru că Microsoft vrea să treci pe W10. Și vrea să treci pe W10 fix pentru că nu vor să actualizeze o dată la 10 secunde imaginea aia de W7 cu driverul lui gugumugu din China.

    De-asta strategia la W10 este să facă update-uri cu forța – pentru că în felul ăsta singurul lucru pe care trebuie să-l facă e să mențină ultima versiune – un lucru mult mai ușor de realizat din punct de vedere tehnic. Nu intru în detalii de cât de greu e să menții software învechit, mai ales când înveți cum să faci lucrurile mai bine, dar tu trebuie să lucrezi tot pe codul vechi și rău.

    Știu că nu e foarte cool W10 pentru toată lumea, dar eu unul îl recomand – încă are bubele lui, dar e decent – peste W8 și în mod clar mult peste W7. Doar că W7 vine din urmă cu puterea obișnuinței – pe care o înțeleg.

    00
    • Presupun ca W10 intra la capitolul ” cand inveti sa faci lucrurile bine ” ? Nu de alta dar sunt plin de ecrane albastre. In W7 erau mai rare. Cu mult. Desigur , arata mai frumos decat pe W7 si predecesorii si reporneste mai rapid, atat ecranul albastru cat si mediul in sine , dar , plm, mi se pare ca e un pic dubios.
      Pe aceeasi masina , SUSE 12 care e un dinozaur de OS prin comparatie n-are niciun stres.

      00
    • Am sustinut MS in toate demersurile privind W10, W10 Mobile si telefoanele Lumia (Lumia 635, Lumia 830, Lumia 735 si Lumia 930).

      Am intrat in beta program pentru W10 si am oferit feedback de cate ori a fost nevoie. Cu toate astea:
      – sa faci upgrade de OS automat este o idiotenie
      – sa faci update de drivere automat desi ai dezactivat update-ul pentru drivere este o idiotenie
      – sa oferi un browser incomplet, cu leak-uri de memorie si bug-uri cacalau este o idiotenie
      – sa introduci telemetry in W7/W8 numa’ pentru ca oamenii spuneau ca din cauza asta nu fac upgrade la 10
      – WiFi-ul se deconecteaza random (pe 2 laptop-uri si-un PC) si trebuie restart ca sa mearga. 2 placi sunt Intel, una e Atheros.
      – se intampla ca OS-ul sa nu-si revina din standby. De fapt isi revine, dar nu se aprind monitoarele.
      – touchpad-ul de pe Thinkpad-uri inceteaza random sa functioneze. Tre sa misc de „sfarc” ca sa-si revina touchpad-ul. Pe W7 si W8.1 nu am avut probleme
      – continuam?

      Am intrat in beta program pentru W10 Mobile si am oferit feedback de cate ori a fost nevoie. Si totusi…
      – sa nu rezolvi in 6 luni de zile un bug ce tine de lag-ul lockscreen-ului
      – sa faci greseala de a da drumul la update pentru device-uri pe care nu ai testat OS-ul (adica HTC-uri s.a.) si sa te alegi cu un telefon brickuit
      – sa nu ai o data clara de lansare
      – sa tii conferinte de presa si 6-8 luni mai tarziu sa nu ai nimic din ce ai anuntat
      – sa nu ai consistenta intre propriile aplicatii si OS
      – sa ai focusul setat pe aplicatii pentru alte OS-uri (da, apps-urile MS sunt mult mai stabile si mai fluente pe iOS/Android)
      – sa anunti cu surle si trambite ca „we will do something we haven’t done before” si sa vii cu „lansam beta de PC si Mobile in aceeasi zi”. Amazing (cum ar spune „concurenta”).
      – sa anunti un build si sa spui ca nu il mai lansezi pentru ca are un bug care nu ar fi permis update-ul la versiuni viitoare decat prin rollback la 8.1, dar oricum build-ul a venit cu bug-ul asta. Si nu numai build-ul respectiv. SI urmatoarele 3-4 la fel au venit. Abia build-ul de ieri a rezolvat problema.
      – continuam?

      Am detinut mai multe terminale Lumia.
      – Lumia 635 a fost saracul cel mai stabil dintre toate.
      – Lumia 735 se reseta random.
      – Lumia 830 s-a stricat dupa o luna si, din cate am vazut, i se dezlipeste ecranul. Il numim „affordable flagship”?
      – Lumia 930: primul terminal a venit defect din fabrica (vibratia facea de parca ar fi dat gaura in carcasa) iar urmatoarele 2 se incing in draci, se restarteaza de cate ori au ele chef, ecrane dezlipite la amandoua. Il numim „premium”?

      Ma uitam la Surface Book:
      – are probleme cu camera
      – are probleme cu touchpad-ul
      – are probleme cu incinsul
      – display-ul flickere random
      – sa lansezi un laptop cu dGPU si 128GB storage
      – sa bagi in update-urile alea automate si fortate un firmware de Surface 4 si sa-l dai astora cu Surface 3 de si-au brickuit tabletele…

      Sa iti povestesc despre Outlook.com si cum nu mergea sa adaug un cont de Office365 ca alias? Desi cu orice alt provider mergea bine merci. Am stat 3 saptamani la telefon cu suportul lor si am pierdut nu mai putin de 14 ore (cumulate stand la telefon) si sa primesc intr-un final un raspuns: „nu merge”. 4 luni mai tarziu am incercat iarasi, la intamplare, daca merge. Surpriza, a mers. A anuntat cineva? Nope.

      00
    • „Motivul pentru care nu există un ISO cu toate sistemele de operare e pentru că Microsoft vrea să treci pe W10”

      Prietene ai inteles idea dar nu si motivul. Microsoft vrea sa treci pe Windows 10 ca sa te spioneze.
      NSA nu mai poate folosii vulnerabilitatea heartbleed de la SSL ca sa spioneze miliarde de oameni asa ca trebuia sa gaseasca alta metoda rapid. In plus pe langa banii oferiti de conducerea SUA, Microsoft se mai alege si cu banii din reclame si servicii targetate pe interesele clientului.

      P.S. Niciodata sa nu ai incredere intr-un produs care era pe bani si brusc devine gratuit. Indiferent de la cine ar fi.

      00
    • Deci aveti grija ce faceti pe PC, ca va spioneaza NSA. I lol’d
      BTW Cryssy, daca esti atat de paranoic/a, poti sa dezactivezi absolut toate serviciile care trimit datele folosirii catre Microsoft. But who cares? Everyone is watching porn :P

      00
    • @m0fo: Ia un like de la mine!

      00
    • @Dragos: ceea ce spui tu este echivalent cu: dai bani sa futi, dar cu conditia sa te urmareasca cineva.

      00
    • Asta e un moment memorabil privitor la fiabilitatea produselor microsoft şi motivul pentru care ador obligativitatea update-urilor pe noile platforme microsoft. Ador ecranele albastre.
      https://www.youtube.com/watch?v=jMToNsCyFQU

      00
  18. Citez dintr-un membru al familiei tale: „După îndelungi lupte seculare, am reușit să îmi schimb laptopul, să scap de mizeria aia de HP, trecând-o în proprietatea nevestei și să pot declara cu mâna pe inimă că niciodată, în această viață, nu voi mai cumpăra ceva produs de HP” sau „Am mai menționat parcă faptul că în viața mea nu voi mai cumpăra vreun produs HP? Pentru că, dacă am uitat, o mai menționez o dată.”
    Asa-ti trebuie daca nu-i citesti blogul.

    00
  19. Nu baga Drpsu, foloseste snappy driver installer. Merge mult mai bine.
    https://sdi-tool.org/

    00
  20. Plm. Google DRPSU.

    00
  21. Încearcă și o distribuție de Linux. Un live cd / stick. Vezi cum merge.

    Eu unul găsesc KDE Plasma foarte asemănător cu Windows 10.

    00
  22. HP Probook 6470b, laptop de 1000 de euro, nu are driver pentru display in Windows 10 si din cauza asta nu pot regla luminozitatea de nicaieri pana nu intru in Control Panel sa activez monitorul generic (de fiecare data cand pornesc laptopul). Da, Windows 10, pentru capabilitatile multi-monitor.

    Pacat de hardware si calitatea inalta a materialelor, eu nu voi mai cumpara niciodata HP. Isi bat singuri cuie in sicriu.

    00
  23. Eu am o ușoară nedumerire. Este dimineață și parcă nu mi-aș dori să fiu înjurat așa din prima dar nu mă pot abține. Un mic reasearch înainte nu se putea face? Vreau să spun că sunt doar curios cum ai ajuns în situația asta, nu ofer soluții. Pentru că nah, pe aici sunt tot felul de articole cu viață grea și ce proști sunt unii că nu înțeleg cum merg lucrurile și că ar trebui să învețe cum.

    00
  24. Cand ma lovesc de prostia asta cu drivere folosesc un soft dedicat pt a le actualiza, Slim drivers. Succes!

    00
  25. Comentarii imbecile, as usual, la un articol de genul.

    „Am urmatoarele probleme cu x”:
    – hurr apple
    – durr linux

    ” do you have a minute to talk about our lord and savior ….”

    00
    • Nu. Intotdeauna la Windows a fost problema asta, cu instalatul a mii de cacaturi dupa instalarea OS-ului. Da, stiu ca atunci cand folosesti Windows nu-ti dai seama de problema, ca aia ti se pare normalitatea, dar cand realizezi ca se poate sa ai un OS complet functional dupa o instalare de 10 minute, fara sa trebuiasca sa instalezi tot felul de cacaturi (drivere) de pe tot felul de site-uri, incepe sa ti se cam ia de mizeriile din Windows. Si ii spui omului: raspunsul la problema asta se numeste Linux.

      00
  26. HP au utilitarul acesta care iti detecteaza automat modelul laptopului si driverele necesare: http://h18021.www1.hp.com/helpandsupport/hp-support-assistant.html

    daca imi lasi un ID de team viewer te pot ajuta

    00
  27. NOU
    #80

    Eu pentru a-mi lua driverele am facut update la windows 10, are cateva bug-uri dar e ok una peste alta.

    00
  28. Microsoft sunt complet idioti uite aici caz:

    Acum 4 ani mi-am luat un laptop dell xps ce a venit licenta OEM plus un dvd cu windows. Zilele astea i-am dat un format dupa ce mi-am pus un ssd pe el dar am pierdut dvd-ul cu windows.

    No problem, am cd-key ma duc pe site-ul windows si downloadez un iso cu win 7. Supriza nu merge deoarece desi aveam win 7 full era versiune oem, versiune ce nu se gaseste pe site-ul microsoft.

    Din research acum ceva vreme se facuse un site de unde puteai sa le iei dar Microsoft a inchis suportul pentru el, daca vrei sa activezi windowsul cu key-ul meu trebuie sa primesc un DVD fizic de la Dell !

    00
  29. Cica problema se manifesta si pe alte windoaze, deci buba e la conexantii aia si cum au scris ei driverul.

    Unul spune pe-aici

    This has worked for me:
    1. Right-click on the speaker icon on the task bar
    2. Click on „Playback Devices”
    3. Right-click on the device under „Playback” tab.
    4. Click „Properties”
    5. Under „Enhancements” tab, check „Disable all enhancements”

    00
  30. Hai sa dau si eu o solutie, desi sunt aproape sigur ca nu merge. Nu poti cumva despacheta acest driver si sa ii faci update manual din Device Manager?

    00
  31. De ce nu ai download-at un windows 7 (cel mult professional) de pe torrente si nu ai facut upgrade la 10?

    1. pt ca tot ce scoate microsoft trebuie sa fie backwards compatible cu orice fosila de componenta ai si nu se poate personaliza pt orice ca asa vrei tu.
    2. https://www.howtogeek.com/174705/how-to-reduce-the-size-of-your-winsxs-folder-on-windows-7-or-8/
    3. Driver + aplicatie. Vrei buton de firmware upgrade direct din aplicatie? Perfect, +10MB
    4. Pe orice site al oricarui producator decent iti poti alege componentele laptop-ului. Nu printam 82759801759801694073619823 etichete doar ca a cumparat emag 500 de laptop-uri cu aceeasi configuratie
    5. Buy a fucking Dell next time.
    6. Pai cumparam si noi ultima versiune de windows sau ce facem aici?

    00
  32. Inceteaza, in pendula mea, cu Windows 7 in 2016.

  33. Gigi, ți-am zis și ieri, instalează HP Softpaq și pui orice driver din el. Nu le mai descarci ad-labam.

    00
  34. Ia vezi, nu merge cel din curte de la vecinu’ Lenovo?
    https://pcsupport.lenovo.com/error.html?code=d6a9d068e68c7620fceadf05914ec3a3&cb=%2ffr%2fen%2fdownloads%2fds018812
    E pentru Conexant CX20582 SmartAudio HD

    00
  35. Si daca recomand Linux, o sa ma acuze lumea de fanboyism. Da’ macar probleme cu mizerii dinastea nu prea mai sunt.

    00
    • Cu un linux pe livecd / stick măcar vezi dacă driverul este recunoscut de linux și dacă chiar merge.

      Apoi dai un lspci în linia de comandă și afli detalii despre driverul conexat, detalii pe care le folosești să cauți driverul de Windows.

      Dar na, sună foarte haxxor.

      00
    • Cu un linux pe livecd / stick măcar vezi dacă driverul este recunoscut de linux și dacă chiar merge.

      Nu prea mai sunt probleme cu device-urile in Linux. 99.99% sanse sa mearga din prima, fara probleme.

      00
  36. Incearca la microsoft: http://www.catalog.update.microsoft.com/DownloadInformation.aspx Cel putin pentru imprimantele HP e aur acest site – au drivere de 10-30 MB pentru orce imprimanta, fara soft HP si alt bloatware.

    00
    • Pentru a utiliza funcţiile complete ale acestui site Web, trebuie să executaţi Microsoft Internet Explorer 6.0 sau o versiune mai recentă.

      BIne ca l-am sters :(

      00
  37. Si de aia MAC-MAC-ul ruleaza fin mai ales in categoriile de oameni care nu vor sa-si bata capul. Pt ca restul sunt idioti. Nu e ok sa tot instalezi ca berila drivere si alte cele pe un rahat de laptop mai ales ce vine din fabrica si apoi versiuni noi peste versiuni noi. Trebuie sa-l iei si voila, configurare net, next next si gata.

    00
    • Da’ si cand iti fute OSX-ul 5 kernel panic in 2 saptamani, tot fin ruleaza?
      Si cand trebuie sa folosesti OSX-ul ala absolut imbecil, tot fin ruleaza?

      00
    • @Sabotor cand iti fute osx kernel panic in 2 saptamani, te duci cu el la service. Totusi, in 4 ani nu am aflat cum arata ecranul de kernel panic. Cat priveste imbecilitatea osx-ului – my 2c – nu poate concura cu windows 10, campionul suprem la inconsistenta si design idiot.

      00
    • S-au rulat niste teste (apple diagnostic … ceva cacat). Totul ok. Da’ kernel panic tot da.

      Si o paranteza: de vo’ 8 ani tot astept primul kernel panic in linux. Pe diverse PC-uri/laptopuri.

      00
  38. Nu stiu daca ai incercat sau nu dar uite o idee:
    mergi la Device Manager, Identifica HW care nu merge (fara niciun driver instalat), Properties si tab-ul Details, acolo selecteaza Hardware Ids si cauta driver-ul dupa ID.
    Eu am rezolvat multe probleme de genul asa si din pacate majoritatea au fost la HP.
    Daca imi dai screen pe mail te pot ajuta (ajuta mult sa imi dai si model exact de laptop (long model number)

    00
  39. vrei rezolvare eficienta? device manager – click dr pe device-ul cu probleme – properties – details – selectezi hardware IDs – dai COPY la primul carnat ( ala lung ) dai paste in google

    mergi pe al X lea link care te duce la ceva numit „driveridentifier” (daca faci cautarea la ei pe site iti da aberatii, google FTW), in lista din dreapta o sa vezi link-uri de descarcare special pentru piesa ta de la diversei ( apare hp/intel/asus/etc) dai click pe download – iti cere user / pass – dai register cu orice nume/email (nu cere confirmare) – apoi atentie pe ce link dai descarcare ( ti minte de la pasul anterior ai cerut de la intel vezi sa scrie „download from intel” ) – apesi pe link si gata fisierul. in general iti da un exe care daca ai winrar dai click dreapta „extract to folder” apoi in device manager dai update driver si specifici acel folder – done

    ps. sa NU folosesti prostii de-alea automate de instalat ca o sa ai multi limacsi prin sistem dupa

    00
    • Erori asemanatoare primeam si pe Dell si pe Lenovo pentru varii device-uri.
      Incearca sa instalezi manual un „.net” (3.5 sau mai sus) – next, next, finish, restart:) – si este posibil ca ulterior sa scapi de eroarea asta.

      00
  40. fixed. bios » uncheck intel smart sound » reboot » install driver » reboot » works.

  41. Pas 1: My Computer – Properties – System – Advanced system settings
    Pas 2: Hardware – Device Manager – click pe hardware-ul fara driver
    Pas 3: Dublu click pe hardware, selectare details- din drop menu selectezi hardware ids
    Pas 4:
    bagi aici ven sau dev si iaca – afli ce driver iti trebuie.

    00
  42. Eu, pe vremea când întâmpinam probleme cu instalarea de drivere, dezarhivam installer-ul, apoi din device manager (nu mai știu exact unde era că nu mai folosesc de 3 ani Windows) dădeam să caute respectivul driver în folderul unde s-a dezarhivat installer-ul și mergea așa. Programul cu care dezarhivam se numea uniextract din ce îmi amintesc. Încearcă și asta, că sunt curios dacă reușești așa.

    00
  43. Iti blestemi zilele cand vine vorba de drivere pentru hp. sunt la al5lea laptop de la ei si cu toate am avut problema asta. Ca si hardware sunt ok ,dar cand vine vorba de drivere..

    00
  44. sa vad daca pot sa fac un rezumat.

    hp suge; dell suge; lenovo suge; asus suge; acer suge; sony suge; samsung suge; toshiba suge; fujitsu suge; msi suge. ah, sa nu uitam, apple suge. le-am prins pe toate?

    evident mai apare cate un zevzec care are impresia ca laptopulul lui merge ok, dar ii va fi instantaneu demonstrat contrariul de cel putin 20 de intelepti cu experiente proprii nasoale.

    in alta ordine de idei, windows suge. linux (in toate varinatele lui) suge. macos suge. android suge. de blackberry sau (doamne apara si pazeste) synbian nu mai vorbim.

    banuiesc ca singurii producatori decenti vor apare in romania. atunci cand romanii isi vor scoate capul din cur.

    PS vezi ca in winsxs ala ai toate verisunile posibile si imposibile de dll-uri si alte minuni dintoate distributiile aparute vreodata (c++, vb, dx, etc.) sterge-l si 3 sferturi din programe nu iti vor mai merge pentru ca dll not found.

    00
    • Bine ba ca esti tu smecher. Ce, nu mai are voie omul sa se planga?
      Acum pe bune, da, toate sug. Ideea e sa il gasesti pe ala care suge mai putin.

      00
  45. Sa le luam pe rand.

    1. Ce s-a intamplat in 2013? Microsoft A REFUZAT sa scoata un Service Pack 2 pentru Windows 7. De ce? Ca sa te oblige sa treci pe Windows 8/8.1. Pentru ei nu e stupid, ei vor ca tu sa renunti la Windows 7, de-aia se pisa si nu vor sa mai ofere drivere la zi integrate in W7. Nu mai e responsabilitatea lor, au aruncat-o in curtea de la producatorii de hardware. Care evident au ca interes sa-si reduca total cheltuielile pentru orice driver de la XP pana la 8.1. Mai multe aici:

    https://www.anandtech.com/show/9964/microsoft-to-only-support-new-processors-on-windows-10

    2. Toate updateurile de securitate si bugfixes din 2009 incoace.

    3. Tine cont de ce am spus mai sus + driverul ala daca e sa contina toate versiunile hardware din 2003-2004 incoace, o sa ocupe peste 100MB, chiar daca e limitat doar la windows 7 si 8.1.

    4. Ai asamblat vreun PC in ultimii ani? Nici un producator de placa de baza ( Asus, AsRock, Biostar, Gigabyte etc.) nu are trecut pe cutie/flyer exact ce chipuri sunt pe placa de baza. Tot tre sa verifici cu un Aida64 sau sa le iei la mana din pachetul de driveri de pe site/dvd. Asa ca daca un producator de placi de baza dedicata nu face efortul asta, tu sincer cum te astepti ca cei de la Quanta/Compal sa faca treaba asta? [Daca sunteti deja bagati in ceata, ia uitati-va data viitoare cand desfaceti laptopul la ce scrie pe placa de baza. Degeaba ai logo HP/Toshiba/Acer/Dell pe laptop, in proportie de 50% e fabricat de una din cele 2 firme de mai sus].

    5. Citeste din nou ce am zis la punctul 1. Microsoft s-a sters la cur, a pasat responsabilitatea in ograda producatorilor de laptop/PC si daca ei nu vor sa ceara driveri pentru Windows 7 de la cel care a produs chipsetul audio/video/lan integrat pe placa lor de baza, ghinion…

    6. Revenim din nou la punctul 1. Concomitent cu decizia de a nu scoate un SP2, Microsoft a inchis pagina in care putea sa iei toate iso-urile generice de Windows 7. De ce? Tot din cauza ca vor sa te oblige sa treci pe W8.1[mai nou W10]. Limitand puternic accesul la imaginile de Windows 7 [doar daca ai cont M$ sau ai deja o licenta RETAIL le mai poti accesa de pe site-ul lor] au mai stors 1-2% market share pentru W8.1. Baga in bookmarks urmatoarea adresa cand mai ai nevoie:

    Noi ca utilizatori si clienti „home” de Windows 7 contam cel mai putin in aceasta ecuatie. Degeaba facem scandal, trimitem sesizari, Satya Nadella si echipa lui deja au luat niste decizii complet imbecile si nu vor sa se opreasca din a le implementa. Fara un boicot masiv al companiilor cand vine vorba de trecerea la Windows 10, poti ghici ce se poate intampla? Sanse mari sa taie suportul de securitate pentru Windows 7 inainte de data promisa: ianuarie 2020. Mirobolant nu?

    00
    • Mulţumesc!

      00
    • 1. Fiecare producator e responsabil de drivere pentru produsele lor… In acest caz particular Microsoft chiar ii obliga la cativa ani de actualizari in caz de vor certificare, semnatura and all that shit.. Pe bune ca Microshit-ul e in acest caz foarte tare.. Driverele GENERICE gasite in Windows sunt fix zero la folosire iar doar de pe la 10 chiar le functioneaza auto-update-ul calumea in domeniul driverelor..

      2.. Ce-i cu ele?

      3. Depinde de hardware..

      4. Fiecare model e produs pentru cate o regiune (dap, pentru Romania tot cacaturi sunt facute)… De asta cautarea se face cel mai ok dupa serie.. Din pacate nici atunci rezultatele nu sunt tocmai ok si e una din cele mai mari porcari din partea producatorilor ca nu au o lista clara de specificatii.

      5. M$-ul chiar nu poate fi tras la raspundere pentru ca producatorii nu-si scriu drivere… Pe bune ca nu pot.. Ahh, si citeste 1 din nou..

      6. Service Pack-urile sunt un cumul de update-uri… Inca ai actualizari disponibile si vei avea pana la data promisa (pe bune… e vorba de bani multi aici).. Dupa ce aduci OS-ul la zi poti considera ca esti la SP3 sau SP10 daca vrei, ca tot aia e..

      7. Link-ul e intradevar o informatie utila :P

      Cat despre problema lui Zoso sau altele asemanatoare (pe scurt):
      1.. Instalati actualizarile sistemului de operare.
      2.. Cautati daca nu exista actualizari recomandate pe site-ul producatorului (in cazul lui Zoso exista).. Instalati alea primele… In cazul lui Zoso, driverul ar trebui sa mearga cam pe acum fara sa mai fie necesari pasii de jos..
      3. Deschideti Device manager si gasiti device-ul ce nu e recunoscut.
      4. Click-dreapta > Properties… Tabul „Details”
      5. Din drop-box-ul ce va apare (Property) alegeti „Hardware Ids”..
      6. Luati primul camp sau al doilea si cautati pe Google…
      7. Chiar daca NU TREBUIE descarcat driverul de pe site-urile gasite in aceasta cautare, cu siguranta veti vedea produsul avut exact… Daca e conexant, well.. search at conexant.. :P

      Have fun and good luck!

      00
    • @Cosmin Dacă ai fi văzut videoclipul postat de Vali ai fi văzut că pare a fi o problemă asemănătoare conflictelor de adresă din BIOS-urile vechi. Este ,în o esenţă, o problemă de autoconfigurare a UEFI. Iar UEFI, aşa cum este acum, este un produs 30 la sută microsoft. Ce ar fi trebuit să fie UEFI este altă discuţie.

      00
  46. Am crezut că este dezactivat din uefi. Văd ca era ceva pe aproape. Să nu omiţi să instalezi şi HP 3D DriveGuard Software.

    00
  47. E aberant ca in secolul asta sa te mai plângi ca x are, vezi doamne cum e posibil, 80-100 MB!

    00
  48. Chestia de ai postat-o pe youtube îmi aduce aminte de conflictele de adresa din bios. UEFI este încă la început. O să avem surprize şi mai mari. Cel mai ok comentariu, chiar dacă are doar legătură tangenţială cu subiectul, este cel al lui m0fo. La Lenovo ţi-ar fi instalat automat tot felul de softuleţe. https://www.geek.com/apps/lenovo-caught-using-rootkit-like-technique-to-reload-bloatware-on-clean-windows-installs-1630930/

    00
  49. Pentru ISO-urle mai vechi de Win încearcă chestia descrisă (treaba e mai veche, nu ştiu dacă s-a produs vreo modificare pentru că nu le convine treaba celor de la MS).

    https://devicebox.ro/faq/cum-descarc-iso-windows-7-8-1-si-windows-10-original-de-pe-site-ul-microsoft.html

    00
  50. ITT: Vali întreabă cum se instalează un driver, 60 de comentarii îi explică că MS este defapt un SRL care vrea să facă bani. Toate comentariile sunt postate de pe PC-uri cu Windows.

    00
  51. Incearca SlimDrivers
    https://download.cnet.com/SlimDrivers-Free/3000-18513_4-75279940.html

    L-am testat si este un foarte bun, de fiecare data mi-a gasit driverele care lipseau sau le-a actulizat pe cele recente.

    In cazul in care nu ai net pe respectivul pc recomand o placa wireless pe usb care vine cu tot cu drivere.

    00
  52. de ce nu dai laptopul inapoi daca nu au trecut cele 30zile?
    te chinui si la final tot n o sa fii multumit…

    00
  53. Pfoai, ce pasiuni s-au dezlănțuit aici!

    00
  54. drp.su cu singura mentiune sa fii atent sa instalezi custom fara programs.

    00
  55. Mârțoage de laptopuri. Am avut 3 Asus si un Toshiba, in ultimii 7-8 ani.
    Pe toate 4 am avut sticker cu componentele majore, inclusiv modelul CPU
    Nu mai țin minte la Toshiba, dar la Asus site-ul e simplu, când vine vorba de driver, dacă știi modelul laptopului.
    DA, ȘTIU, ASUS ECRAN LUCIOS SI PWLAMEA.
    Doar zic.

    00
  56. Articolul asta m-a dat gata si nu am crezut ca o sa citesc vre-o data atatea prostii la un loc. Tine-o tot asa „boierule” !

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.