Pentru tineri: cât de mizerabil e Ion Iliescu și de ce moartea lui va fi sărbătoare națională

De câteva ori am fost uimit să citesc cum tinerii erau consternați că foarte mulți oameni de vârsta mea sau mai bătrâni îi doresc moartea fostului președinte Ion Iliescu. Și, cu ultimul lui articol de pe blog, am găsit exemplul perfect pentru a ilustra mizeria umană care este acest, cu greu, om.

 

În anii care au trecut de la Revoluția din decembrie 1989, cu toate greutățile pe care le-am avut de trecut, libertatea de exprimare nu a fost pusă niciodată în pericol, pentru că a existat, la nivel național, un consens al tuturor forțelor politice, al societății civile, privitor la protecția acestui drept.

Exceptând când ai chemat minerii, comunist împuțit, ca să suprime fraierii care se uitau cum ai confiscat Revoluția cu securiști și comuniști din eșalonul doi? Mineri care au devastat sediile ziarelor care scriau că ești un comunist împuțit?

Din păcate acest consens a fost erodat continuu după 2004, iar conflictele din politică și din societate s-au extins asupra presei.

Da, dar știi când a fost nasol? Între 2000 și 2004, când erai președinte a treia oară, când jurnaliști erau bătuți constant pentru că scriau de cât fura PSD.

Statul este garantul drepturilor și libertăților civile. Într-un mod inexplicabil, statul, prin instituțiile sale, decide să limiteze dreptul la liberă exprimare unui trust de presă, Intact, și televiziunilor sale.

Nu, statul vrea o chirie mai mare de 5.000€ pe lună pentru ditai sediul. Nu e o problemă de libertate, e o problemă comercială. Nu știi tu din astea, comunistule infect, tu speriai proștii că vin moșierii să le ia pământurile.

Este dreptul ANAF să-și exercite prerogativele. Dar în același timp este obligația sa să se comporte rațional, nu discreționar. Intervenția de ieri, din sediul televiziunii A3, a fost o demonstrație de forță, cu nimic justificată.

Apropo, descinderea unui partid întreg la Tribunalul București, ca să îl apere pe jegul ăla de Bivolaru, care era anchetat, ce a fost? Tot o demonstrație de forță? Apropo, în ce partid era jegul ăla?

Asta se petrece într-o țară al cărui guvern se revendică-și se legitimează-de la societatea civilă, ceea ce nu este doar un soi de ironie, ci și un non-sens. Nu cred că limitarea libertăților fundamentale este scopul guvernului și al instituțiilor sale. Ne aflăm într-un moment extrem de periculos pentru viitorul democrației românești.

Să mori tu că e un moment extrem de periculos pentru viitorul democrației românești? Nu, serios, să mori tu!

Reacția clasei politice și a organizațiilor societății civile trebuie să fie fermă și fără echivoc. Se pot găsi găsi soluții în relația trustului de presă cu o instituție a statului, fără folosirea abuzivă a prerogativelor respectivei instituții de stat. Cei care cred că teama este instrument de guvernare într-o democrație nu dovedesc decât faptul că gândirea, și practicile totalitare, sunt încă prezente în societatea românească.

Am râs amar la asta. Când au venit minerii primele trei dăți, urla toată presa externă, urlau ambasadele, ce a făcut statul, reprezentat prin Ion Iliescu? Le-a dat cu flit.

Avem de ales: lăsăm lucrurile să degenereze, și ne întoarcem de unde am plecat, la totalitarism, sau ne apărăm drepturile și libertățile recâștigate cu sacrificii în decembrie 1989. Putem să lăsăm la o parte resentimentele și să fim solidari în apărarea democrației.

Resentimentele le vom lăsa pe mormântul tău și pe al tuturor frânarilor acestei nații, comuniști infecți care au tras înapoi cât și cum au putut țara asta. Ce ironie cruntă, un jeg de om să apere presa. Un mincinos manipulator, care a pus bocancul pe grumazul presei de câte ori a putut, să o apere.

Urmăriți filmul ăsta.

 

ps: da, știu, limbajul e dur, dar e justificat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. iliescu e bun national, piesa de tezaur…sa-l protejam zic.Stiu un put de mina, daca punem ceva pietre deasupra, nici cozma nu mai da de el

    00
  2. 100% de acord.

    Ps. Comentez doar ca sa vad cati minusi sunt pe aici.

    00
  3. am sa las aceasta placuta amintire aici:

    MУИЕ ИЛИЭСКУ

    in rest, sper ca sanatatea sa ne permita tuturor sa ne imbatam asa de crunt cum visam.

    00
  4. Ti-a oferit vreun miner o panseluta in acea perioada?

    00
  5. Simtul ridicolului lipsește cu desăvârșire la foștii comuniști actuali socialiști. Pana la urma Antena 3 e postul unui securist dovedit, unui corupt si al unui hot. Cat de ridicol e sa te opui legii pe care pretinzi ca o aperi? Cat de penibil e sa spui ca libertatea îți este încălcată când ai aruncat laturi ani întregi la ordinul unui securist? Iliescu va muri cu impresia ca nu a făcut nimic greșit asta e clar oamenii ăștia nu percep cat de absurzi sunt. Nastase, Severin, Ponta, Tariceanu, doar câteva exemple de oameni care fac legi si când e vorba sa le respecte, ne mai bagă niște dume deși cred ca sunt doar pentru fanii Devotați care le zâmbesc când li se bagă mâna in buzunar.

    00
  6. Moartea pentru acest comunist criminal este o pedeapsa prea blinda. Fericit as fi daca ajunge coleg cu Visinescu, insa e prea putin probabil sa se intimple.

    00
  7. Băi băiete, chiar și după atâția ani punctul 8 de la Timișoara e eficient!
    Ce păcat că am fost proști/copii la vremea la care ar fi avut eficiență maximă!

    00
  8. Datorită unor asemenea articole e blogul lui zoso ăl mai tare din românia. Cât despre criminalul Iliescu…românii o votează pe firea, au votat ca niște ovine USL. Deci trebuie sanctificat. Sfântul Ion Iliescu, primul ortodox sanctificat în timpul vieții al doilea ar trebui să fie nea gigi becali.

    00
    • Romanii sunt atat de prosti incat nici nu-si dau seama ca, in timp ce ei priveau ca imbecilii la Antena3, ticalosul de Ponta le-a majorat, practic, impozitele pe case, terenuri si autoturisme cu minim 50%. Si asta ca sa ce? Ca sa aiba Primariile din ce da tunuri. Dar… cat timp avem guvern tehnocrat e bine… putem sa mai bem o dushca de Bucegi.

      00
  9. Nu inteleg pct.1… Iliescu a avut atunci cand a chemat minerii sprijinul clasei politice si mai ales peste 90 % din popendulatie. Deci nu minte.

    Si sunt de acord ca ANAF este o institutie abuziva care trebuie desfiintata. Propun sa o desfiintam online si la televizor si pe urma mai vedem noi.

    00
    • NOU
      #16

      Sa treci pe la casierie.

      00
    • @Iulian : De ce? Daca am alta parere decat tine sunt postac ? Tu ai trecut pe acasa sa-ti intrebi parintii de ce l-au sustinut pe Iliescu? Dar sa-i intrebi ce parere au avut de sosirea minerilor ?
      E usor sa pui vina pe unul singur si gata. Adevarul este ca toata popendulatia Romaniei l-a sustinut pe Iliescu DUPA ce au venit minerii. Deci amice fii hipster cat ai tu chef, dar macar ai coaie sa-ti asumi adevarul.

      00
    • @droid04: Sper ca doar trollezi

      00
    • #droid04
      „macar ai coaie sa-ti asumi adevarul.”
      prostia intotdeauna e mai vocala, mai galagioasa.. cum altfel sa iasa in fata. auzi la el…. iliescu a avut sustinere politica.

      00
    • prietene esti retard, cum poti sa spui ca toata popendulatia l-a sustinut ? Ai uitat de „golani” ?

      00
    • droid01, droid02 si droid03 pe ce blog sunt detasati astazi?

      00
  10. De murit, cu siguranță moare, deși îmi doresc tare mult să prindă măcar câteva zile după gratii. Le merită cu vârf și îndesat.
    Dar dacă tot moare înainte să experimenteze niște răcoare, sper să se ducă greu, încet și dureros. Da, eram copil pe vremea aia, prea mic să-mi amintesc.

    GG pentru rânduri!

    00
  11. Nu e vorba numai de Ion Iliescu. Intreaga istorie a Romaniei post-89 e de rahat… De tot cacatul. Va trebui lucrat intens la falsificarea istoriei acestor ultimi ani, ca sa nu afle si nepotii nostri cum a fost de fapt in Romania lui Iliescu si a urmasilor acestora, asa-zisi „democrati” – niste laturi umane cosmetizate.

    00
    • De ce sa nu afle??? Eu as pune mizeriile lor pe prima pagina si subiect de teza. Poate asa macar ei sa nu mai repete greselile noastre.

      00
    • Istoria trebuie sa fie intotdeauna eroica, morala, mobilizatoare astfel incat iobagii sa se simta mandrii de trecutul lor si sa plateasca taxe. Istoria nu are un rol de informare obiectiva ci unul de propaganda mizerabila. Abia dupa 100 de ani de la eveniment iti poti permite sa scrii o istorie obiectiva, mai apropiata de realitate. Uitati-va numai ce citesc copiii in scoli despre Lovitura de Stat bolshevica, din 1989, din Romani si despre evenimentele care au urmat si o sa vedeti ca e o realitate care le convine lor – la alde Iliescu si gastii care inca supravietuiesc si se hranesc din pensii platite de stat.

      00
    • istoria e scrisa de catre invingatori bre. Trecutul e foarte imprevizibil.~

      00
  12. Vreun prognostic ceva, vreo premonitie pentru 2016 ? :)

    00
  13. În ziua morții lui Ion Iliescu o să port pe umeri steagul României și să ies pe stradă cântând imnul de stat până răgușesc. Da.

    00
    • Asta inseamna sa ai ochelari de cal. Sa nu vezi ca Iliescu e de fapt un sistem, alcatuit din sute de mii de oameni cu acelasi tipar. Aia priponiti in scaune, in functii importante de zeci de ani, pe care nu-i poate schimba nimeni. Aia care trag sforile, la care trebuie sa bati la usa sa ceri voie, sa intrebi daca se poate…

      00
    • Cris, de ce vrei sa-i rapesti bucuria omului? Chiar daca poarta ochelari are dreptul sa se bucure cand dispare un criminal, care ne-a deturnat zeci de ani de la drumul democratiei. Si eu o sa ies in strada si, daca vrei, imi pun si eu ochelari de cal. Dar tot o sa trag un chef pe cinste cand moare,

      00
  14. Ar trebui să se gândească foarte serios la incinerare. Nu de alta, dar dacă va alege varianta înmormântării, îi va puți mormântul a pișat cel puțin douăzeci de ani( și trag speranțe să contribui și eu cu vreo jumate de kil).

    00
    • La asta mă gândeam şi eu. Nu m-am pişat niciodată pe mormântul cuiva, dar ştii cum se spune, totul are un început.

      00
    • Propun sa se construiasca o toaleta publica peste Iliescu. Presimt ca va fi un focar de infectie – asa cum e Iliescu de fapt. Iar Ponta, Nastase, Dragnea, Tariceanu, Badea, Gadea si toata teapa lor sa curete lingand cu limba…

      00
  15. Filme ca acesta trebuiesc discutate la scoala, in liceu cu argumentatie urmata de factualitate, cu rele cu bune dar mai ales cu urmari. Iliescu si ai lui in zilele acelea au tras Romania inca 10-20 ani in negura imposibilului de a mai spera. La capitolul urmari, FSN-ul de atunci PSD-ul de astazi raman puncte importante, de reper despre ceea ce NU inseamna meritocratie. Atunci chemau minerii, acum insa…vezi cum s-au trecut toate legile astea minunate: a se incepe cu cornul si laptele si a se termina cu „defaimarea”.

    00
  16. NOU
    #35

    N-ar mai avea acum niciun rost, oricum o sa moara mai devreme sau mai tarziu, daca-l baga la puscarie nu se intampla nimic, deja a facut ce-a facut, la fel cum au facut si cu Visinescu, ce rost are sa faca acum inchisoare? Nenorocitii trebuiau pedepsiti la vremea respectiva, nu acum cand numai au niciun rost in viata si traiesc doar pentru a astepta moartea.

    00
    • Eu prefer „mai bine mai tarziu decat deloc” ca sa stie orice potential magar ca nimic nu e sigur, ca poate sa-l pocneasca si pe patul de moarte, ca poate se mai gandeste si renunta la facut tampenii.
      In plus aia care

      00
    • … care au infundat puscariile comuniste si au murit pe la Sighet, Pitesti, etc sau si-au incasat bate pe toate partile componente de la mineri n-au avut limita de varsta.
      Sa le ia naiba de butoane.
      Iti recomand o vizita la Memorialul de la Sighet si/sau lectura Raportului APADOR-CH privind mineriadele.

      00
    • Sorine…
      Citesc din Canada comentariul tau si din pacate imi confirma alegerea emigrarii. Dupa fotografia post-ului pari tanar si probabil INCA esti cu bunavointza fatza de cei care comit asemenea crime precum Ilici Nelutzu.
      Scopul aruncarii lui in inchisoare nu este numai sa il pedepsesti pe el ci deasemenea sa ii descurajezi pe altzii sa repete ispravile. Nelutzu este doar varful vizibil al unui intreg sistem si atat vreme cat o noua generatzie tolereaza asa ceva fara pedeapsa… veti repeta la nesfarsit soarta si suferinta celor de dinaintea voastra.
      Nici un sistem represiv nu poate functiona atat de mult timp precum comunistii/ neo-comunistii din Romania fara acceptul / colaborarea / complacerea unui procent masiv de popendulatie.
      Mai gandeste-te…

      00
  17. Ca sa vedeti unde a ajuns Romania, dupa Iliescu, perpetuand practic acelasi sistem sovietic de rotatie a cadrelor, uitati-va in jurul vostru: O sa vedeti parlamentari pe care i-ati mai vazut si acum 25 de ani, in acelasi loc. Nu au facut nici o jumatate de pas inapoi… De asta, daca moare Ion Iliescu, o sa bantuie fantoma lui printre noi, o sa vedeti. Tot mai ramane cate un Nicolicea care sa ne aminteasca de vechile vremuri… Asa ca, nu va ambalati.

    00
  18. parca procesul ala inca e pe rol la CEDO nu? sa speram ca se lasa cu o condamnare.
    O singura zi sa faca javra dracului dupa gratii si tot ne-am simti toti un pic mai bine.

    00
  19. El e convins ca a facut bine in tot ceea ce a facut. Cand va muri va muri fericit ca a ridicat tara asta domne. Nu are nici cea mai mica urma de regret pt ceea ce s-a intamplat sub el. El in mineriada se crede un salvator, a salvat tara de huliganism, daca nu veneau minerii iesea razboi civil in mintea lui.

    00
    • Va avea cineva grija sa falsifice istoria, astfel incat nepotii tai sa nu afle, oficial, cum a stat treaba. Nu uita ca primul sef de serviciu secret „democratic” a fost Virgil Magureanu, unul din asasinii lu’ Ceausescu si mana dreapta a lui Ion Iliescu. Rolul lui a fost sa arda dosarele care au ramas nearse la Revolutie si celelalte dovezi care aratau clar ca armata a tras in popor si ca ticalosi precum Iliescu, nu au avut nicio clipa intentia sa instaureze democratia in Romania ci sa preia puterea de la Ceausescu si sa duca mai departe partidul.

      00
  20. NOU
    #43

    de ani de zile astept momentul – tricolorul cat mai sus pe casa si bautura va curge. Din cate imi stiu vecinii, va fi petrecerea deceniului in cartier.

    00
  21. Eu nu-l vreau mort. Chiar deloc. Vreau să ajungă după gratii pentru ceea ce a făcut. Măcar o zi, că n-am norocul să-l știu acolo până la sfârșitul zilelor lui. Atât, să-i văd fața când i se citește sentința. Știu… vreau prea mult, dar totuși mai sper. :)

    00
    • Faci aceeasi greseala pe care au facut-o romanii in 1989 cand au considerat ca, daca isi impusca dictatorul ca pe un caine (nu zic ca nu merita) impusca in cap un sistem totalitar in intregul lui. Nimic mai fals si mai tembel.
      La 26 de ani de la eveniment, romanii continua sa impuste in cap, prin vot democratic, un candidat, votand de cele mai multe ori un contracandidat fara merite. De ce? Pentru ca sufera de sindromul Ion Iliescu, ignorand faptul ca sunt batjocoriti la ghiseu chiar de colegii lor de scoala primara.

      Trezirea!

      00
  22. A fost/este un cancer pentru Romania, el si toata clica lui… Si desi vremea lui a trecut, inca mai supureaza venin…dar e bine, mentine amintirea vie.Sa crape o data…AMR cat mai putin sper.
    M.I.
    Amin!

    00
  23. Ar merita sa postezi documentarul cu iunie ’90 cel putin anual, ca sunt putini cei tineri care stiu ce-a fost atunci, si nici dintre cei mai in varsta nu-s prea multi care mai tin minte.
    Insa ce vroiam sa spun e altceva: asta se intampla cand o minoritate se confrunta cu valul majoritatii. Si, din nefericire, 25 de ani mai tarziu, majoritatea covarsitoare a romanilor inca sunt la fel de arierati din punct de vedere social si politic. Pot fi manipulati la fel de usor, la fel de ridicol ca in ’90. Nu uitati ca Ponta a pierdut, dar la ce diferenta? Neglijabila. Aia nu a fost victorie, a fost semnal de alarma. Asta e trista realitate. Noi aici vorbim, gandim, stim, intelegem – bravo noua! Dar statistic nu existam, suntem nereprezentativi, suntem mult prea putini ca sa contam.
    Daca maine ar reincepe un protest real si sincer, asa cum a fost Golaniada, pot paria ca… de fapt, ce rost are sa continui? Cine sa protesteze? Fuck it, e nasol afara, hai sa ne punem statusuri pe facebook, ca asa o sa crape sigur Tariceanu si nu o sa se mai joace de-a continuatorul lui Ponta si Oprea.
    Cand ingredientele sunt lipsa de educatie, sistem de valori bulversat complet, deresponzabiliare a indivizilor in societate, coruptie si teama, din ce sa rezulte cetateni responsabili ?

    00
  24. Ah, si inca ceva: sistemul si-a facut treaba exemplar.
    Cati romani crezi ca inteleg cu adevarat ca in iunie ’90 au fost oameni omorati cu binecuvantarea statului? Chiar si acum, cand toate piesele puzzle-ului sunt clare, nimanui nu ii pasa, nimeni nu crede ca are ceva de invatat din ce a fost atunci, nimeni nu vede nici o legatura intre „politicienii” de atunci si cei de acum.
    Mi se rupe de Iliescu, deja a facut tot raul pe care l-a putut face si oricum pedepsirea lui nu va servi nici macar ca exemplu altora.
    Pentru mine, adevarata razbunare pentru tot raul facut de Iliescu ar fi sa vad ca se intampla exact lucrurile pe care el a incercat sa le opreasca: sa vad ca tinerii intelg ceva, ca incep sa actioneze ca o societate reala, ca vad dincolo de discursuri si ca pot face distinctia intre valoare si minciuna. Dar nu cred ca voi avea vreodata satisfactia asta.
    Din pacate, Iliescu nu a castigat doar o batalie, ci a castigat irevocabil razboiul: a creat si lasat sa evolueze pana la indestructibilitate un sistem care si astazi face imposibila aparitia unor noi generatii educate si cu spirit civic.

    00
    • Da… Si eu gandesc cam la fel: nu am musai ceva, personal, cu Iliescu, am insa o problema cu statul roman care a rezultat dupa Iliescu.

      00
  25. Sunt unii care cred ca nu se merita sa-l bagi in puscarie la varsta lui.
    Ce nu pricepti voi e ca aici e vorba de un simbol. E acelasi motiv pentru care se judeca si se pun in puscarie babalaci de 90 de ani pentru ca acum 60 de ani era nazisti.
    Pentru ca trebuie. pentru ca sunt o grmada de oameni care au plecat, care si-au vazut vietile si visele distruse din cauza cacatului astuia si celor ca el.
    Pentru ca atata timp cat asta traieste linistit inseamna ca Romania continua sa fie o republica bananiera.

    00
    • Nu ai cum sa-l bagi in Puscarie pe Iliescu, cam din acelasi motiv pentru care nu poti sa-l bagi in acelasi loc pe Basescu. Ambii sunt protejati de niste oameni pusi chiar de ei in functie si au spatele asigurat. Iliescu nu e Visinescu care a dat cu pullanul in detinuti ci a deturnat cu mijloace subtile o democratie inca din primele ei clipe de existenta. Numai ca Romania nu mai e de mult o tara „independenta” si „suverana”. Ca niste lucruri sa se intample, trebuie sa vrea si UE si SUA. Nu mai suntem de capul nostru, decat in rarele momente cand iesim in strada… Si nici atunci.

      00
    • Romania a fost probabil independenta si suverana ultima data sub Ceausescu… cam cat de independenta si suverana poa’ sa fie o tara mica si saraca pe langa tari mari si bogate. Aia care-l vorbesc de rau pe nea Nicu chiar nu inteleg cat e de important faptul ca Romania n-a avut unitati din Armata Rosie stationata aici din 59. Intre razboaie cativa ani pana s-a dus Antonescu cu jalba-n protap la Londra si Paris sa caute stapan, si l-a gasit pe Hitler?

      Si inainte de asta? cam de la 1878 la 1916? inainte de aia… cateva luni alea sub Mihai Viteazul, dupa abdicarea lui Stefan Bathory? si inainte? pe vremea lui Vlad Tepes ?

      oamenii care l-au tinut in brate pe Iliescu au inceput sa se imputineze. Nu uita ca procesul ala de la CEDO nu l-a intentat Romania. Daca va fi vreodata nevoie de o masura rapida si populista de castigat voturi, Iliescu o sa cada. O chestie pe care-ai face-o, de exemplu.,. daca esti Iohannis si vrei sa mai castigi un mandat.
      Basescu? omul ala nu e suficient de prost incat sa lase urme. Nu e in aceeasi categorie cu Iliescu indiferent cat vor unii sa-l puna acolo.

      00
    • Iliescu nu o sa ajunga niciodata in spatele gratiilor dintr-un motiv simplu: odata cu el, ar trebui sa ajunga tot acolo niste generali MAPN si de Securitate, aflati acum la pensie, care inca mentin stranse legaturi cu sistemul politic care se tot roteste pe la putere in Romania, indiferent de ce voteaza poporul. Asa ca, nu va faceti iluzii desarte. Ca visele voastre sa se indeplineasca ar trebui o presiune constanta a UE si a Americii ca sa se faca lumina in niste dosare. Numai ca, interesele in Romania sunt altele – respectiv ca Romania sa continue sa fie o vaca de muls. Nu mai intereseaza pe nimeni ca Iliescu sa ajunga dupa gratii. Pe nimeni in afara de voi.

      00
    • da frate, s-a aliat toata lumea impotriva bietei Romanici care altfel ar fi cea mai bogata tara din lume etc.

      00
    • Cris
      Ce nu pricepi tu e ca tocmai attitudinea asta a ta si a celor ca tine e motivul pentru care Iliescu trebuie judecat.
      Spiritual asta de eterna victimizare si resemnare? E un lucru rau. Oamenii resemnati nu schimba nimic. Victimhoodul nu face decat sa creeze si mai multe victime- un exemplu misto sunt negrii din USA- care-s atat de ocupati sa se vaite cat le e de rau ca nu mai au timp sa-si imbunatateasca vietile.

      00
  26. De acord totalmente cu ceea ce spui despre Iliescu, dar nici pe jegul de Marian Munteanu nu-l inlatura de la coada unde s-ar lua muie la scara nationala… Caci ce-a infaptuit pana la urma marele lider al studentimii bucurestene, acel Isus modern rastignit de mineri si salvat de la moarte – culmea!!! – de catre Miron Cosma – alta lichea cu aere de lider – doar intreb?

    Nu se imbarligase la un moment dat in niste cumetrii politice cu Magureanu, fostul sef al SRI de pe vremea lui Iliescu? Adicatelea ieri dusmani si maine parteneri de afaceri… Las-o moarta!

    00
  27. Si tocmai cand incepeam sa-l uit, sa uit ce a facut. Cand raul voit si premeditat incepea sa dispara din amintiri, ai scris tu. Multumesc ca nu ma lasi sa uit pe cel ce a pus temelia la distrugerea acestei frumoase tari. Chiar iti multumesc.

    00
  28. Iliescu e un jeg, clar asta. Dar e si / a fost marioneta rusilor (sau a altora !?), iar aia din spatelel lui banuiesc ca tot pe aici se invart si o sa se invarta mult timp.

    00
  29. Off topic:

    Bai, treziti-l pe Ciolos! ANAF nu era obligata sa informeze Premierul in cazul executarii silite la Antena3 ci sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca de evacuare din sediu.

    Treziti-l pe tehnocrat, ca bate campii! Din motive populiste, isi bate singur cuie in talpa.

    00
  30. Nu ii doresc moartea lui Ilici.E prea simplu si prea usor. Sa fie judecat si condamnat cu executare.

    00
  31. Nu inteleg ce mai cauta Iliescu in peisaj . A ajuns la o varsta mult peste speranta de viata a barbatilor din Romania si continua sa se bage in clinciuri politice. Daca disparea din peisaj, in ciuda raului imens pe care l-a facut, isi scutea macar batranetile de injuraturile si ura colectiva.

    00
  32. Berbecilor, tocmai pentru ca e un criminal, lu Iliescu nu trebuie sa-i doresti moartea ! Daca moare, scapa de toate grijile !
    Lu Iliescu ii doresc viata lunga, suficient de lunga cat sa apuce sa fie judecat si sa faca puscarie ca Visinescu. Nu sa moara !
    Turn your fucking brain on !

    00
  33. Dupa ce moare naparca asta, jur ca merg in bucuresti sa ma pis pe mormantul lui.

    00
  34. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic daca moare dobitocul, ca asta e cursul vietii si si-a mancat si mare parte din pensie in liniste sau ce rahat are acum dar cred ca pensie.

    Daca nu face macar 1 an de inchisoare ca Visinescu, macar o zi dar as spera la mai mult degeaba ne agitam. Oricum nu intelege cu ce a gresit, de asta sunt sigur dupa interviul ala pe care l-a dat, de obicei te prinzi cand evita sau ascunde ceva un politician dar el era convins ca a facut bine. Si-a repetat de atatea ori incat crede asta.

    Eu nu imi doresc sa moara, eu imi doresc sa traiasca si noi sa traim sa il vedem macar judecat si cu o zi de inchisoare cu EXECUTARE FMM de comunist infect si sa ma cac pe copii si familia lui daca si aia sunt de parere ca nu a gresit.

    00
    • Eu deja imi doresc doar sa nu mor eu inaintea lui. La puscarie nu mai visez.
      Am pus o sticla de vin bun la pastrare pentru momentul ala, am vorbit la firma, sa ma inteleaga daca doua zile voi lipsi, cand se va produce minunea.
      Intre timp mi-am schimbat mediul de lucru, si am baut de doua ori vinul, de ciuda. Acum am o sticla de Tokay, de vreo 3 ani de zile, pe care scrie ” a nu se deschide decat la moartea lui Ilici”. Tare cred ca o voi lichida anul asta, de nervi ca asta arata ca si cum ar inflori.

      00
    • @anouk Pai daca lumea fumeaza.. cica pentru fiecare tigara fumata, Iliescu mai primeste 5 minute de trait. Iti dai seama ca ne face fraieru’ :-)

      00
  35. Nu trebuie sa uitam niciodata ce a a facut nenorocitul asta.
    Va fi judecat si condamnat.

    Am retrait clipele…

    00
  36. Dar gibonii care aclamau minerii de pe marginea drumului? „Nu plecati! Nu plecati!”. Jesus!
    Probabil ca daca ar mai (putea) candida, Ilici ar castiga fara probleme, din primul tur.

    00
    • Giboni au fost, giboni sunt, giboni vor fi. Ne mai trebuie 200 de ani .ca sa fim civilizati. Meh. Who s got time for that?
      Natie mai indiscplinata decat asta n am vazut.

      00
  37. sper ca dupa ce moare iliescu ne vom duce la cimitir sa urinam pe mormantul lui de criminal comunist.

    00
  38. am auzit cumva vreo oferta de negociere din partea ANAF? suma asta de 5000 de ieuro a fost propusa de stat si refuzata de trustul intact?

    prea multe intrebari- hai mai bine sa mai discutam despre mineriade

    00
    • Din ce zicea Ciolos, statul nu are cum sa-si valorifice bunurile decat prin vanzare, deci chiria nu prea e posibila in contextul legii actuale..

      00
  39. Din pacate nu va fi sărbătoare națională. Cum dupa 25 de ani inca nu avem lista completa cu toti colaboratii securitatii facuta publica si nici nu va fi publica veci. Dar macar condamnat sa fie.

    00
  40. ma io sunt singuru care crede ca cea mai buna treaba pentru astia ca iliescu e sa la faci viata grea ca oricariu pensionar?.
    Ba mai bati mingea pe strada lui, ba mai spargi un geam cu prastia, mai o punga cu cacat la poarta…mai treci cu motoru fara tobe noaptea la 3 pe strada… subtirel asa.
    Io cred ca merita o amenda pentru tulburarea linistii publice pentru a-l trezi din somn pe Ilici…
    As face un vel de viral din asta, vandut si la straini…cum pupi piatra de la Blarney, cum arunci banuti la Fontana di Trevi, asa sa vii la noi sa-l trezesti pe Iliescu din somn…

    00
  41. Eu ma rog sa schinuie groaznic la sfarsit de drum si sa nu poata sa-si dea duhul pana nu spune tot adevarul despre revolutie, cu tot cu nume si pana nu-si cere iertare ca a incurajat furtul, viclenia, mizeria umana pana la cel mai inalt nivel. Sa vrea sa-si dea duhul, dat sa nu poata!

    00
  42. Adevarul e ca suntem prea putin patrioti si prea putin ne intereseaza soarta tarii, sa nu mai vorbesc de istoria ei. Alergam bezmetici dupa bani, „luptand” pentru tara cu replici acide sau imprecatii pe facebook. Desi e un cliseu, ne meritam soarta.

    00
  43. NOU
    #77

    Apreciez tot ce ai scris aici despre l3pra comunista, sunt nascut in ’80, si chiar daca aveam 10-12 ani in vremea aia, am fost in Piata Universitatii. Dar sunteti cu totii constienti ca moartea lui va produce un mare val de simpatie, si probabil va fi ingropat cu onoruri militare si decorat post-mortem (vezi adrian paunescu scris cu litere mici). Istoria adevarata nu o gasim in carti, cel putin nu cele accesibile publicului larg….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.