Cel mai bun laptop din lume e pe cale să cedeze…

samsung-5series-1 samsung-5series-2

Bunătatea mea de Samsung Seria 5 e aproape gata, ceea ce mă întristează maxim, pentru că m-a servit minunat 3 ani și jumătate.

Mă uit pe aici și oferta e extrem de slabă pentru un 13’ ușor cu Win7 (sau fără), pentru că dacă vreau doar Chrome, Word și Xnview trebuie să dau 3-5.000 lei sau să iau prostii de 3 kilograme.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. XPS-ul de 13 inch face toți banii ;-) Nu face greșeala mea să mergi pe 15 inch, nu mai are niciun sens.

    00
    • Nu poți să cumperi un XPS rezonabil în România, am încercat toate variantele. Dell este disperat să nu vândă în Ro la clienții persoane fizice, e mult mai ok contractul cu statul și vândutul în bloc la firme.

  2. Dar l-ai muncit pe saracul laptop, nu gluma!

    00
  3. Recomandarea mea:
    1.Apple 13 retina (poti pune si windows pe el fara probleme)
    2.Dell xps 13 – foarte ok ca design

    00
  4. NOU
    #10

    investeste si in niste servetele umede sau ceva piele de caprioara …

    00
  5. pentru orice crapatura exista un scotch suficient de puternic! ;-)

    00
  6. Vezi ca are nwradu un review la un ultrabook de 13.

    00
  7. Vrei neapărat sa îl schimbi? Recomand zenbook de la Asus. Dacă nu vrei neapărat sa îl schimbi, se poate înlocui balamaua (chiar și carcasa)

    00
  8. http://www.aliexpress.com – am cumparat tot pentru un Samsung un ecran complet . Am avut aceeasi problema – a cedat carcasa aproximativ langa balama. A durat 10 minute sa il schimb pe cel vechi .

    00
  9. Pune si tu Mac Os X in filtrul ala in loc de Win7/Free Dos. Apoi lumea o sa ti se para mai frumoasa.

    00
  10. vezi ca gasesti pe olx piese de schimb. carcase, ecrane, tastaturi…. cam ce vrei tu. si cum spunea cineva mai sus, e usor de schimbat

    00
  11. incearca la doctor-laptop.ro chiar daca nu au pe site da-le un mail/telefon aduc aproape orice componenta

    00
  12. Eu am avut doar calculatoare și laptop-uri pe Windows până acum, de 3 zile însă mi-am luat un Macbook Pro de 13″ tocmai pentru dat pe net și alte task-uri ușoare. Până acum sunt plăcut impresionat, iar ca design nu am gasit nimic asemănător pe Windows cu carcasă full metalică. Avea ASUS ceva de 15 inch, dar nu se mai fabrică.

    PS: Dell XPS de 13 inch m-a atras și pe mine, dar se îndoaie urât tastatura când apeși pe ea și, per total, mi se pare destul de slăbuț plasticul acela.

    00
    • Pentru „taskuri ușoare” merge MacBook fără Pro. Are un procesor dual core foarte exotic într-adevăr dar rulează filme 4K fără probleme. Colega mea de apartament (care are întotdeauna 200 de tab-uri deschise în 4 browsere) are doar laude pentru el.

      Ontopic: Io cred că Zoso are Mac de ceva vreme, dar e mai rentabil să lanseze pe blog discuții despre PC-uri.

      00
    • nope. win7 forever!!!

  13. A rezistat eroic la cat l-ai schingiuit.

    00
  14. Doua curiozitati: Il folosesti conectat la monitor? Cum dracu i-ai provocat ruptura aia? :)

    00
  15. https://avansis.ro/laptopuri-sh

    LAPTOP BUSINESS HP Eltebook 2170P, CORE I7 3667U , 2 X 2.0Ghz, 4GB DDR3, 320 GB HDD, Wireless Lan, tft 11.6” wide, webcam, modul 3G, bluetooth,baterie OK, alimentator
    1550 RON (refurbished GARANTIE 12 LUNI )

    Memorie 4gb ddr3 → 8gb ddr3 110

    magazinul este in brasov, mergi si vezi daca iti place, te costa 5 minute (bei o cafea la strada )

    00
  16. Din Samsungul meu a iesit un surub de la display acum cateva zile. :))

    00
  17. Unele lucruri nu sunt facute pentru unii oameni!

    00
  18. Ajuta Microsoft sa moara, nu-i mai lasa sa se chinuie atata … cumpara un MacBook sau un ChromeBook

    00
  19. NOU
    #36

    Nici plasticul nu mai e ce era odata!

    Recomand metal, e echivalentul plasticului de altadata!

    00
  20. Eu am o intrebare.De ce merge mai toata lumea in continuare pe varianta laptop?Cand nu il misca din casa? Si il tine numai in priza si ii omoara bateria? A,se muta din dormitor in bucatarie? Si pe canapea?Aha.Asta da portabilitate.Oricum va dau un sfat.NU mai lasati laptopul in priza dupa ce s-a incarcat. Eu il am de 3 ani si ma tine bateria 4 ore.NOCIODATA nu l-am lasat in priza dupa ce s-a incarcat.

    00
    • Sa trebuiasca sa planifici orele de incarcare ale laptop-ului ca sa nu te prinda vreo plecare cu bateria goala doar pt ca nu vrei sa schimbi bateria o data la 3 ani ftw.

      00
    • 1. Pentru ca cu PC-ul nu poti sa te duci la buda.
      2. Pentru ca laptop-urile mai noi de 5-6 ani au un sistem de management al bateriei. Nu o mai incarca o data ce e incarcata, o descarca pana la X% ca apoi s-o incarce iarasi etc.
      3. Portabilitatea nu e definita in dex ca fiind „mutatul laptop-ului in afara locuintei”. Portabilitatea inseamna ca il poti muta din X loc in Y loc intr-un mod facil.

      Ca idee: am un PC, cum s-ar spune, „tata lor”. i7 d-ala ciumeg cu Z in coada, RAM mai mult decat au unii SSD-ul etc. Eh, vrei sa-ti spun la ce il folosesc? NAS. S-atat. Stii care e faza si mai misto? Ca a devenit si mai nefolositor de cand am luat un PS4. In rest am MBP de 15″ cu care imi fac treaba: ma mut cu el din bucatarie in sufragerie si apoi in dormitor.

      Dar nu-i asa, tu nu scoti masina din parcare sa nu care cumva sa se toceasca cauciucurile. Ce daca au dot din 2000. Au carne…

      00
  21. Cu atatea tarnacoape, flexuri si ciocane prin casa tu te apuci sa iti cumperi alt laptop?
    Nu te mai recunosc azi

    00
  22. Eu mi-am luat un Lenovo E31-80, vazut la pcgarage. Mic, usor, ssd, ultima generatie de cpu, peste 5 ore tine bateria, ecran IPS fullHD. Nu e plasticarie ordinara si costa ~3000 lei.

    00
  23. NOU
    #42

    un amarat de plastic sta in fata maestriei tale in bricolaj ?

    00
  24. Ai uitat sa bifezi SSD

    00
  25. Ce o sa faci cu muribundul laptop??

    00
  26. Am urmarit in ultimii ani rant-urile tale cu laptop-urile si am ajus si eu de multe sa ma conving.

    Laptop-urile de pe emag sub 3000-3500 de lei sunt pentru uz de 4 ore pe zi cam 4 din 7 zile, chiar si la unele ultrabookuri. Am testat si restestat cateva (toate cu ssd) si dezamagitor. Eu folosesc chrome pe sistemul 20 taburi+, php storm/sublime text, skype, wamp (pentru sync) si cate un ocazional/rapid edit pe photoshop /illustrator si xampp.

    Am un MB air 2014 ca „laptop de familie” care isi face treaba si cu ocazia asta am pus incercat cam 1 luna un MB Pro, 15 inch, 500 ssd, i7, 8gb ram, top tier mac. Era aproape de ce imi trebuie mie ca tot (os-ul nu prea conteaza), dar singura problema este data de faptul ca eu vad laptop-ul este o unealta, nu un membru al familiei, pe care cu siguranta o sa il scap, lovesc iar costul mentenantei (pieselor) nu mi se pare justicat cand am alternativa. Plus ca eu tot timpul beau ceva apa, cafea, vin si deja am la activ 2 topcase-uri schimabte la mb air ca am vrut sa vad daca ii place vinul si cafeaua.

    Reteta mea a fost asa: laptop dell/samsung nou preferabil fara tasta numerica 15inch sub 2kg, baterie 8 celule, la ca sa nu luceasca carcasa (la ecran exista folie), placa video 2-4gb nvidia gt (ceva mid range), sa poata suporta 16gb ram, nu neaparat ultrabook dar fara cd-rom. Pentru ca prefer sa platesc, service-ul l-am scos din ecuatie si i-am adaugat un procesor cu benchmark peste 5000 (Intel), ssd 500 gb, si am marit pana 16gb ram – piese de la pcgarage.

    Curatat mizerii (CleanMyPC este surpizator de eficient) si lunar de praf. Restart la 2 zile si pana acum exceptand ansamblare nu a avut nevoie de suport service, bateria dupa 1 an tine intre 4 si 5 ore full workload.

    Totusi este un laptop nu un PC, din care sa faci tu ce avion vrei.

    00
  27. Faci un „give away” cu bătrânul laptop și după trei-cinci zile îl găsești pe olx cu toate schimburile făcute, ca nou. Bine, cică condus de o babă pensionară doar până la supermarchet și la biserică…

    00
  28. Se repară. E doar șurubul slăbit sau ieșit. Ia și niște Loctite care blochează șuruburi și dai și la cealaltă balama.

    00
  29. Bos, iti recomand HP Spectre x360, modelul nou:

    https://www.engadget.com/products/hp/spectre/x360/

    Am luat de curind asa ceva cu i7 gen 6, 8GB RAM, SSD de 256, in total cu taxe a ajuns la vre 1500 de canadieni. Deocamdata e super.

    Poti sa-i pui Classic Shell sa para ca e Win7 (daca nu-ti place Win10) sau bineinteles sa-l overwrite cu Win7.

    00
  30. Trolling! Vrei sa intepenesti pe Windows, Mac. Vrei ceva profi, Mac OSX. Restul e cancan, dupa cum o sa observi la voturi! ;)

    00
  31. Daca a cedat balamaua, se poate repara. Nici nu costa vreo avere. Am facut destule de-astea. Sa vezi ce fain arata cand pune omul stick-ul sau bricheta pe laptop exact in dreptul balamalei si apoi din viteza il inchide. Culmea e ca in marea majoritate a cazurilor nici nu se sparge ecranul.

    00
  32. Mac-Mac fie ca e AIR sau Pro

    00
  33. 1. Lenovo U3-70
    2. Asus Zenbook UX305-FA

    Dell XPS nu prea gasesti in .ro. MacBook e ok dar parca prea scump (din pnct de vedere al calitatii nu are rival).

    00
  34. Laptopul care mi s-a stricat anul trecut avea 6 ani. Credeam ca am avut ghinion… am crezut gresit?
    S-a busit placa de baza.
    6 ani… e ok pentru viata unui laptop? Il luasem cu procesor bun, l-as mai fi tinut inca 6 ani, ca eram multumit de el. :(

    00
  35. Ăăă, nuș une e articolul ăla care zicea că cel mai bun leptop cu Windoz e un MacBook. Da’n fine. Ia-ț ce vrei tu. Era mișto ce-a luat Meeku de la pcgarage, dar nu mai ai nicio șansă, era ultimul. Așa că po’ să eșuezi la un HP/DELL/Apple da’ să fie cu cel puțin 8Gb RAM și 256 SSD. Restul nu mai contează :)

    00
  36. XPS13 e o bijuterie, merita.

    00
  37. Eu folosesc de aproape un an un Microsoft Surface Pro 3 cu i5, 256 SSD si 8GB RAM. Nu se compara cu niciun laptop pe care l-am mai avut. E pur si simplu genial. Il gasesti la eMAG sau la evoMag.

    00
  38. Daca gasesti pe undeva la noi un XPS 13 i5 non touch la pret ok sa-mi spui si mie, te rog

    00
  39. Daca iti iei ansamblu display, ti-l inlocuiesc eu. Sunt dun Brasov. Btw: No charge.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.