Un „free inhabitant” mioritic și un polițist de nota 11

Băiatul care a filmat e cel mai bun exemplu de prost cititor de cocoon și expunere sau 4tuning și clubaudi. E absolut mondial cum cere, bietul de el, tot felul de acte sperând că așa îl sperie pe polițist și scapă, deși au tot fost articole pe tema drepturilor cetățenilor opriți de poliție.

Costinel din Dăbuleni, cel care a filmat, are varianta lui:

costinel

Ce-mi plac vitejii ăștia care nu ajung să consulte nimic și, după ce întreabă un prieten mai isteț, lasă ciocul mic și plătesc amenda. Domnu’ Geoană, facem domne ceva cu domnul Cistinel, e fix ce vă trebuie la un politician: e tânăr, nu știe pe ce lume e, dar are papagal, și e la dumneavoastră în circumscripție.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Comedie, super tare filmuletul :) o sa plateasca amenda 100%

    00
    • Si o sa plateasca si toata amenda, nu 50% in 48 de ore. El poate are impresia ca posta ajunge instant. Asta cu refuzul de a semna e cea mai mare prostie din tot ce vroia el acolo.

      00
    • Alex, în cazul ăsta e 48 de ore de la primirea procesului verbal

      00
    • @Alex e vorba de 48h din momentul in care ai primit amenda, in cazul de fata dupa ce ii ajunge prin posta.

      00
    • Da, stiu asta dar postasul il lasa in cutia postala, nu il preda personal. Si il primeste in cel mai bun caz stampilat cu o zi inainte.
      Stiu ca mai exista posibilitatea transmiterii prin „sectorist”, dar nu tot timpul.

      00
  2. Pe mine prima oara cand m-au amendat pentru viteza, politistii m-au chemat la ei la masina sa imi arate filmarea cu ce viteza am circulat. Fara sa solicit eu. Mi s-a parut o chestie de bun simt.
    Insa ce nu era de bun simt era ca stateau la 100 de metri in spatele indicatorului de localitate, intr-o localitate cu vreo 15 case unde nu era nici un pieton pe marginea drumului.
    Intr-o lume normala rolul astora ar trebui sa fie de preventie nu de adus bani la buget.

    00
    • Şi mie mi-au arătat, erau foarte încântaţi, primiseră scula de câteva ore şi eu am avut „norocul” să fiu printre primii prinşi. Nici nu ştiau bine să umble la telecomanda aia…

      00
    • In satul ala ce 15 case si fara niciun pieton pe marginea drumului putea sa iasa in viteza dintr-o curte un copil sau vreo gaina/gasca/capra ce pastea pe marginea drumului sa se sperie si sa sara pe sosea. Daca nu te-ai speriat niciodata cand ti-a sarit ceva in fata pe neasteptate, jos basca pt nervii si reflexele tale.

      00
    • @Cryssy
      Eu te cred ca nu e de bun simt ca dl. agent sa stea acolo DAR:
      1. are dreptul sa stea acolo? da? ok, sta acolo
      2. nu e de bun simt… dl. agent aplica regulamentele interne ale Politiei Rutiere. Ai ceva impotriva regulamentelor? Te adresezi conducerii politiei, senatorului si deputatului tau sa initieze un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier. La fel ca si tine dl. agent lucreaza dupa reguli, nu are puterea sa le modifice.
      3. la fel ca si free inhabitantul din film, ai cai legale de actionare daca te simti nedreptatit. Daca te prezinti in fata unui judecator si ii spui ce ai scris mai sus iti va spune ce scrie la punctul 1.
      4. de acord cu preventia, dar trebuie schimbate regulament si modul de finantare al politiei.
      5. poti sa completezi lista lui zoso cu modificari care le-ar face daca ar ajunge seful politiei rutiere.

      00
  3. pendula mea…ce ne mai place sa ne milogim pentru 300 de lei….

    00
  4. imi place ca pe facebook zice ca nu avea viteza in localitate iar cu politistul se cearta ca nu era in localitate @ minutul 2.50…

    00
  5. ce qizda. Pun pariu ca s-a udat tot de emotie

    00
  6. Documentul ala de stiu eu ca trebuie, nu-mi vine acum in minte. Ala bah… Cu orele de functionare… Genial.
    Probabil dorea programul de lucru de la sectie.
    A… Si faza: nu mi se pune in plus la amenda daca nu semnez?

    00
  7. Ce gibon…

    00
  8. „Deoare-ce” si am spus tot.

    00
  9. Sa-l caute pe Boureanu ca unde e doi puterea creste.

    00
  10. Amenda pentru viteză, am cerut sa văd filmarea. Mi s-a explicat politicos ca nu au voie dar, daca contest amenda înregistrarea va fi probă in instanță. Am zis ca e in regulă, stiam ce facusem si ce viteza aveam, am platit si am spus la revedere! Moment in care polițistul mi-a spus: pentru ca ați fost corect si nu ati facut scandal va pot arata un fragment. … si da era așa cum stiam si eu si el … depășisem viteza deci amenda era normala!
    Restul e cancan!

    00
  11. Tipul care filmeaza la ce sindrom face reclama?

    00
  12. LOL
    Ma distreaza maxim toti astia care se dau zmei si nu cunosc legea.
    Mwahahaa .. maxim!

    00
  13. Cel mai bine e sa te supui legilor si cu asta b-asta. Ai comis-o, trebuie sa platesti.

    00
  14. Dar martorii lui din dreapta si spate aveau omologare pentru masurat viteza autoturismului cu care se deplasau?

    00
    • Din ochi sefu, din ochi…si ala din dreapta si-a scos destu din cur si la scos pe geam sa vaza care e viteza vantului corelata cu viteza de deplasare masurata in momentul zero…

      00
  15. Atitudinea corecta a viteazului ar fi trebuit sa fie cam asa:
    „Imi cer scuze, stiu ca am gresit, nu mi-am dat seama ca am intrat in localitate, asta e, nu vreau sa va retin prea mult, poftim actele, semnez unde trebuie cat mai repede, nu am mentiuni, daca tot am comis-o si o sa pierd niste bani, macar sa nu pierdem si timpul.
    O sa fiu mai atent cu viteza pe viitor, nu sunt vitezoman, vroiam sa ajung si eu acasa…”
    Mi s-a intamplat ca raspunsul politistului (odata la 76 km/h in localitate) sa fie:
    „Poftim actele, tura asta e cu avertisment, dar stiti povestea cu ulciorul..”,
    sau daca nu a fost avertisment am intrebat politicos: „Pot sa platesc amenda minima la dvs ca sa nu mai pierd timpul pe la primarie?”
    si in cateva minute mi-am vazut de drum fara tambalau, filmari tremurate si nervi.

    00
    • Greşit. Atitudinea cetăţeanului ar putea să fie asta: …

      Mai exact, nu spui nimic, semnezi procesul verbal şi-ţi vezi de drum. Nu are rost să-ţi recunoşti vina, nu te poate ajuta cu nimic să vorbeşti. Bine, dacă o fi poliţistul prietenos, după ce îţi înmânează PV, puteţi sta la discuţii, însă nu înainte, nu are absolut nici un rost.

      Sunt cazuri şi cazuri, iar dorinţa de a oferi declaraţii gratuite nu te poate ajuta.

      Ce zic toţi proştii ăştia sunt adevărate până la un punct. Poliţistul e obligat să aibă omologare, foaie de parcurs, toate cele. Dar alea nu sutn documente publice. Dovada existenţei lor se face doar în faţa instanţei. În cazul în care te simţi nedreptăţit, faci contestaţie şi poţi verifica existenţa acelor documente.

      Atitudinea asta de om care dă explicaţii a băgat multă lume la puşcărie. Ar fi bine să învăţaţi să vă păstraţi ideile în faţa organelor. La rutieră nu e chiar aşa important, dar dacă ajungeţi în faţa unui procuror, cu atitudinea asta, ajungeţi la puşcărie şi nici nu ştiţi de ce.

      00
    • Nu Gorg, nu este greșit, nu putem compara o amendă banală cu interogatoriul procurorului, cum a mai punctat cineva mai jos, vorba bună te poate scăpa de o amendă, că și polițiștii sunt oameni, nu ATM-uri de la care scoți procese verbale fără să fi nevoit sa scoți un cuvânt. Dar dacă pe tine te dau banii afară din casă, poți să faci pe arogantul și să deschizi 1 cm geamul ca să scoți actele și după ce o să primești rețeta o să vorbești singur tot restul drumului.

      00
  16. NOU
    #36

    Eu as vrea sa se duca sa consulte un avocat, pe care sa il plateasca si acum depinde peste cine da, poate il mai imbarliga si ala sa ii spuna ca are sanse sa dea si mai multi bani. Altfel macar sa ii ia banii de consultatie. E genial omu’ .. am vazut noi pe net ca asa e si aia pe forum stie tot ca ie multi.

    00
  17. Dupa atitudinea agentului, am impresia ca nu e la primul fin cunoscator al legii tras pe dreapta.

    00
  18. orele de functionare ale dvs :)))

    00
  19. ce-i tremura vocea la fraier :)

    00
  20. Once again, The Buleni. [sigh]

    00
  21. în general o ard teribilist cu ACAB pentru că am tot pățit-o și nu mi-au fost de ajutor, dar cu cei de la rutieră am numai experiențe plăcute. Trebuia să rămân fără permis de vreo 2 ori (trecut pe roșu, noaptea, singur pe stradă, n am văzut semaforul ascuns strategic în copaci) dar dacă ești civilizat, îți recunoști fapta și lași capu jos, te lasă-n pace. Pe mine cel putin…

    00
  22. me gusta agentul.

    00
  23. Ba, la suflet mi-a mers clipul ! :)

    Din pacate sunt foarte foarte putini politistii de la rutiera care stiu sa se poarte ca tipul asta.

    00
  24. Am ras cu lacrimi ….

    00
  25. Mi-e rusine de nerusinea lui…

    00
  26. Acum vreo doi ani, in drum spre Constanta din Bucuresti am fost oprit de un echipaj radar. Eram in afara localității si aveam undeva la 30 de kilometri peste limita.
    Am fost tras pe dreapta, agentul de poliție s-a prezentat, dar pana sa imi ceara sa legitimez i-am înmânat permisul de conducere. Omul mi-a cerut restul de acte pe care de altfel i le-am înmânat si m-a întrebat daca stiu care e limita in zona aia si daca stiu cu ce viteza circulam. I-am raspuns ca „da”, sunt conștient ca aveam 30 de kilometri peste limita si ca va urma sa fiu sancționat. Mi-a zâmbit si a spus ca se duce in mașina sa imi completeze procesul verbal.
    L-am întrebat daca pot sa ies din mașina sa ma dezmorțesc un pic pana vine el si mi-a spus ca nu e nici o problema. Sincer nici nu am apucat sa ma întind de doua ori, a si venit la mine si mi-a înmânat actele cu un avertisment spunându-mi ca cică am foat prima persoana pe ziua aia (dupa o lunga zi) care nu a avut nimic de obiectat la ce a avut de zis. Mi-a urat drum bun si mi-a recomandat sa ramân sub limita de viteza.

    Ce vreau sa spun cu toata întâmplarea asta? Vorba „buna” in cele mai multe cazuri contează foarte mult.
    Agenții de poliție cred ca au nervi de oțel sau iau ceva calmante inainte sa intre in tura, altfel nu imi explic cum poată sa facă faza la cel putin 2-3 dobitoci de genul in fiecare zi.

    00
  27. Imi place ca toata lumea presupune ca are dreptate politistul…
    Dar daca ati fi voi in situatia in care mergeti cu 60 si un echipaj in miscare va opreste si va spune ca circulati cu 85 si ca primiti amenda… oare nu ati vrea sa vedeti inregistrarea? Sigur, eu nu as avea tonul asta niciodata cu un politist, chiar daca ar fi vorba de un abuz, dar daca mi s-ar parea ca e vorba de un abuz atunci as insista sa vad macar o dovada, ceva.
    Stiu destule cazuri de abuz… si oameni opriti pe principiul ca poate „pica ceva”, desi radarul nici macar nu era pornit.
    Totusi, partea cu omologarea si cu fisa de parcurs sau ce ma-sa alte documente mai cere Gigel este deja de domeniul SF-ului.

    00
  28. La câte menţiuni a avut de consemnat, mai puţin şi îi mai trebuia încă un proces verbal. :)

    00
  29. Pe vremea când şi eu scriam procese verbale de constatare a contravenţiei, când dădeam de din ăştia care ei nu semnează, îi rugam să scrie ei cu mâna lor în locul semnăturii că refuză să semneze. Şi, bineînţeles, să semneze că refuză să semneze. Şi aşa aveam toate PVCC-urile semnate.

    00
  30. De ce concluzionati ca ala nu stie legea ( e posibil , dealtfel). Poate se agata de un argument pentru a nu semna PVul ala si atat.

    Altfel spus , desigur ca politistul nu e obligat sa ii prezinte „metrologia” , dar nici soferul nu e obligat sa semneze PVul. Daca vrea il semneaza , daca nu nu. La fel cum , daca vrei imi arati ce-mi cer , daca nu, nu.

    00
    • Poţi face asta şi fără circ, dacă chiar insişti.

      00
    • Poti , da’ nu esti obligat. Ma distreaza asta , cu ” vai ce politist , cum nu s-a enervat el „, sau d-ale lu’ Godina , cu ( citez inexact) nu e indicat sa il iei la rost pe agent ca se enerveaza si cu siguranta te amendeaza”. Godina ala va invata pe toti. Prost. Adica bine pentru el.

      De ce trebuie sa-mi pese mie daca se enerveaza militianul. Foarte bine , treaba lui daca are probleme cu nervii si ii e greu sa isi faca meseria.
      Tot ce trebuie sa fac este ca sa pastrez conversatia in limitele legii , ( in clipul de fata conversatia e in limitele legii) , poate chiar vreau sa se enerveze, sa greseasca chestii in PV , ce e treaba mea e sa-i fac pe politisti sa se simta bine pe strada?
      Un lucru e cert , daca ai de gand sa platesti amenda si sa pleci mai repede, normal , ca nu mai stai de dude, dai actele iei PVul si ii dai drumul.
      Daca crezi ca ai sanse sa nu poti fi sanctionat , nu exista probe , sau ai alta viziune asupra a ceea ce incearca agentul sa constate , mi se pare ca ai tot dreptul sa ceri sa se faca dovada a ceea ce vrea agentul sa constate , si ca constatarea s-a facut conform procedurilor , daca are pretentia sa semnezi procesul ala verbal. Da, el nu are si obligatia sa iti faca tie pe plac. Da’ nici tu lui. E o chestie de „so , how is gonna be?”.

      Ca ala e un act de constatare care poate fi , bineinteles, unilateral cu ajutorul „martorului asistent” sau sustinut de probe, dar daca nea’ agentul vrea sa il faca bilateral , adica vrea semnatura mea pe el , sa faca bine sa ma convinga ca are motive sa ma amendeze. Ca din cate stiu , PVul nesemnat supune constatarea la mai multe dubii posibile in cazul unui proces.

      Nu vrea ? Ura si la gara si gasesc de cuviinta sa incerc ,din nou subliniez in limitele legii, fara bagat pile si ultragiat , sa determin , sau sa beneficiez un viciu de procedura , daca este posibil. De ce nu?
      Ori suntem golani , ori nu mai suntem.

      Bine , nenea din film e usor pisat pe el si parca fara „experienta”, asta e altceva.

      00
  31. Ce-mi place polițistul! Eu m-as fi enervat să fi fost în locul lui, dar el a strunit bine gibonul.
    Am luat in decembrie 2015 o amenda de 315 lei cam in aceleasi conditii (localitate, 80+ km/h). Am stat cuminte în masină, am primit procesul verbal si l-am întrebat despre filmare, omologare aparat si ordinul de serviciu dacă sunt legendă sau nu. Mi-a spus politistul că a citit si el pe net si că este fix o legendă totul. Filmarea la proces, omologarea tot la proces, dar dacă se contestă funcționarea corespunzatoare a aparatului radar, iar ordinul de serviciu este document intern al poliției.

    00
  32. Sunt extrem de rari politistii ca asta. Eu am avut permisul suspendat 60 zile / castigat apoi in instanta, 100% nevinovat. Erau masini parcate intr-o intersectie in forma de plus, si m-am incadrat mai la stanga sa vad daca imi vin masini din dreapta. Iar politistul a considerat ca ma incadrez prin stanga centrului imaginar al intersectiei si mi-a luat permisul pentru…conducere pe contrasens. Desi i-am aratat legea negru pe alb (am codul rutier in torpedou).

    00
  33. cretinii se uita la Youtube la clipuri cu alti prosti care cer nustiu ce documente inchipuite… e la moda sa face telefonul fara fir cu documente precum cacatu ala de omologare a radarului si etc… politia n-are de ce sa arate asa ceva, e o tampenie, la fel si aia cu programul de lucru, am mai auzit una cu ceva act care le da dreptul sa stea nustiu pe unde cu radarul… o aiureala, n-ai dreptul sa ceri asa ceva… e plina tara de pisati care invata legi proaste de pe Youtube, se mai si filmeaza sa se dea in spectacol pe Facebook si Youtube

    00
  34. Carti tuti’ ceapa ma-tii.
    Idiot, plateasca dracului amenda, am plati si eu in toamna un cadou frumos pentru 29 de km/h in localitate. In localitate pustie, 0 accidente, intre localitati a trebuit sa evit vreo 4… preventia vaginului…

    00
  35. Bine ca nu i-a cerut metrologia! Oh, wait….

    00
  36. …dar omul nu era singur. Avea martori. Si nu doar unul in dreapta. Mai avea si in spate. Astia oricum oameni corecti care voiau sa se faca dreptate saracului sofer chiar nu pot fi banuiti de subiectivism.Pana la urma ce-mi plac mie smecherasi astia. Un prieten de-al meu are o vb: ” …ai comis-o, ia-o pe ghete” In traducere macar fi cu coaie si plateste amenda. Oricum eu nu am auzit vreodata sa dea vreun politai pe spate la genul asta de intimidare.Cred ca daca are omul o zi mai frumoasa se amuza sau in cel mai rau caz se enerveaza. Dar in nici un caz nu o sa cedeze.Ca nu avea voie politaiul sa stea acolo, ca nu are nu stiu ce hartie la el, sau ca ai tu impresia ca trebuia sa-ti arate si ce a mancat el la micul dejun in ziua in care a avut ghinionul sa te opreasca pe tine soferu’ meserias ce invata el sa fenteze legea de pe net, astea-s povesti de spus la o bere. Dar nu la prima ca atunci toata lumea-i treaza si nu te crede nimeni. Mai tarziu asa cand se matolesc toata lumea si pune botu’ la orice poveste de-asta vitejeasca. Prietenii stiu de ce…

    00
  37. Cea mai mare tampenie e sa nu semnezi. Mai ales daca vrei sa contesti… ti-l trimit ei prin posta, poate nu-l primesti si iti trece termenul. Plus ca treaba cu 48 de ore devine relativa.

    00
    • Apoi Marius vezi tu…. daca PV-ul nu ajunge in nu stiu cate luni acasa se loveste de nulitate… am fost la tribunal pentru un proces si un avocat castiga contestarile pe banda rulanta. Amenzile veneau in vreo 8 luni si ceva… ele trebuiau sa vina parca in maxim 6, deci termen trecut, pa si pusi.
      PS: 48 de ore e de la comunicarea PV-ului nu din clipa in care ai fost amendat. Adica cand ti-a venit acasa pv-ul prin posta si ai dat parafa doar de atunci pui 48 de ore.

      00
  38. Ce inseamna „ai dat parafa”? stiu ca de cand ti-a venit acasa se considera 48 de ore.. asta daca nu iti semneaza postasul confirmarea de primire. Asta cu 8 luni imi vine greu sa o cred…

    00
    • Tu cum crezi ca, castigau taranii fara roviniete? Simplu, venea amenda intarziata si se lovea de nulitate… Chiar iti recomand daca nu ma crezi sa mergi intr-o zi sa vezi procesele care sunt acolo si ai sa vezi ce frumos castiga avocatul toate amenzile de rovinieta.
      Postasul poate semna el in locul tau….. astea sunt povesti.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube