Anvelopele de vară au prețuri bune zilele astea

Am un folder în bookmarks denumit “de cumpărat”, unde stochez tot felul de prostii: ba un sac de dormit, ba o rezervă pentru aparatul de ras, ba rigle și cherestea. Chestii de cumpărat, dar nu în regim de urgență

A fost juniorul la colindat luna trecută și a adunat niște bani, așa că pe lângă 20 de Power Rangers, mi-au mai rămas niște bani. Deschis linkurile și început să investighez.

Așa am descoperit că anvelopele de vară ale Foresterului, BF Goodrich 94W, costă acum cu 200 lei mai puțin decât costau în sezon. Următoarele pe listă la fel. Am verificat și pentru Megane, și anvelopele pentru el sunt reduse cu una sau două sute de lei.

La 4 bucăți, reducerea este de 800 lei. Deloc neglijabil. Iată, așadar, că proverbul “să facem iarna car și vara sanie” nu e greșit deloc.

reduceri-anvelope

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Folderul meu se numește „stuff to buy, but you’re poor”.

  2. L-ai trimis la sorcovit pe profitshare? :D

    00
  3. Haide boss, sa nu ii facem oameni pe privati. Uite aici combinatie: https://www.olx.ro/oferta/jante-opel-5-spite-duble-17-5×110-ID4sIae.html

    „mai merg 1 sezon”

    00
  4. Am venit numai pentru comentariile in legatura cu ” A fost juniorul la colindat … mi-au mai rămas niște bani.”

    00
  5. Vezi sa nu aiba DOT din 2014 sau mai vechi.

    00
    • pentru ca daca e din 2014 practic se altereaza si se acresc

      00
    • n-ai cu cine.

    • 2014? Oho, dac-ai sti cati circula cu resapate care au mai mult de 10 ani…

      Pana si in Carrefour (sau Auchan) am vazut la vanzare anvelope resapate (sau reconditionate, ca nu mai tin minte exact termenul folosit. Aia n-ar trebui arestati, ori macar amendati, pentru ca pun in pericol viata utilizatorilor de astfel de rahaturi?

      00
    • de fapt se pare ca odata cu trecerea timpului cauciucul chiar isi pierde din proprietatile initiale.

      00
    • hai sa repetam in cor, dragi copii:
      cauciuc mai vechi, carne multa = bine
      cauciuc mai nou, carne putina = cah..

      in caz ca inca e greu de inteles: profilul conteaza mai mult decat vechimea.

      00
    • eronezi.

      cauciuc cu carne: cauciuc bun.
      cauciuc fără carne: slick de pistă :D

    • Cauciucurile cu carne pe ele dar vechi sunt ca berea rece de la frigider dupa ce a fost tinuta o luna la soare.

      00
  6. Atentie la DOT . La 4 ani dupa data fabricatiei o anvelopa expira.

    00
    • NOU
      #18

      Si cand cumparati miere sa aveti grija cand expira !!!

      00
    • Creeaza un fel de mucegai care cauzeaza o franare precara in conditii de incapatanare, cresc fungi in cauciuc care apoi duc la pitici pe creier.

      00
    • ati dat minusuri toti papagalii care credeti ca un cauciuc (nou) de pe raft dar vechi de 5 ani mai are aceleasi proprietati ca unul din anul curent. da, stiu, exista si idioti care cred ca anvelopele de iarna trebuie puse numai cand e gheata sau zapada pe jos, nu cand temperatura ajunge sub 7 grade.

      00
  7. Cherestea? Link pls.

    00
  8. Cat a facut juniorul la colindat si de ce nu declara banii? :D

    00
  9. NOU
    #25

    „Marian Angheluţă dintr-o comună din Botoşani a scanat bancnote de 100 de lei pe care le-a scos la imprimantă şi s-a dus să facă cumpărărturi.”…uite asa o sa imi permit si eu anvelope de vara noi :)))

    00
  10. @zoso mersi de reminder. Pac pac, 4 bucati caucioace de vara :) Si daca tot se vorbeste de DOT-uri… Am luat din feb 2015.

    @SilviuB mersi :) Ca tot vroiam sa imi cumpar o scandura pentru barca pneumatica, pe care sa pun burete si sa invelesc in ceva gen piele :)

    00
  11. Mi-am luat Anvelope Vară Bridgestone – 195/65R15 91T EP150 Ecopia de pe un site specializat, de black friday. M-a sunat unul sa ma intrebe: sunteti sigur ca vreti de vara? Nu e o greseala? :)
    Reducere totala 300 lei
    M-am uitat acum si e pastrata reducerea. Cred ca au BF toata iarna pt cauciucurile de vara :)

    00
  12. Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Pentru restul exista „Promotii” :P

    00
  13. După 4 ani se produce o extorsiune, ceva.

    00
  14. 1050 de lei pe o anvelopa? Adica un set de anvelope costa cat 2 pisicute inmatriculate pe Bulgaria! No way, man! Ce ati baut?

    00
  15. Doua chestiuni:

    1. Se vede o lipsa clara a unei functionalitati care sa te anunte cand preturile scad sub o anumita limita
    2. Asa samsar mai rar vezi. Si la un an (sau 2 de la vanzare) inca se ocupa de customer support.

    00
  16. Tires have a lifespan of five to seven years from date of manufacture, even if they are never used. The rubber ages, the oils and binding chemicals dry out and the tire loses flexibility. A tire’s ability to mould itself around the texture of the road is what makes it grip. Simply put, no flex, no grip. Tread depth does not contribute to grip except in wet conditions……

    00
  17. Am cumparat in decembrie 4 bucati Federal RSR595-EVO pe 19″ la 1400RON toata factura. DOT vara 2015. Evident ca aceleasi anvelope ar fi dost 2000+ RON in martie cand ma pregatesc sa le si incalt pe jantele de vara. Deci DA vara omul trebuie sa-si faca sanie si vara caruta :)

    00
  18. Eu ma intreb altceva. Voi la Brasov folositi cauciuri de vara ? Stiu ca suna a gluma, dar nu e .

    00
    • da, 6 luni pe an.

    • Și vezi vreo îmbunătățire semnificativă de tracțiune, aderență vara cu ălea de vară. Ma refer strict la faptul ca ai SUV.

      Când aveam sedan și mergeam mai repejor erau vag utile cauciucurile de vara. Observam ceva aderenta mai proasta cu alea de iarnă. Dar nu fantastic. Le schimbam doar pentru ca aveam deja doua seturi.

      Acum la SUV cu alea de vara puteam merge doar pe drum plan sau uscat, orice combinație de ud sau iarba și pantă face tracțiunea 4×4 inutila cu tot cu diferențiale blocate, cu cauciucurile de vara.

      Pe asfalt în noiembrie nu mi s-a părut nimic în neregulă cu alea de iarnă și nu cred ca le mai dau jos în aprilie.
      Poate să îmi cumpăr ceva All Terrain cu flori mai mari și fără canale de rulare drepte pentru iarna următoare, dar altfel nu vad sensul cauciucurilor de vară pentru SUV.

      00
  19. Cate sezoane rezista un set de cauciucuri pe drumurile din Romania ? Eu am folosit un set 3 ani aproape 100.000 de km, nu este zapada asa ca nu a trebuit sa le schimb. Acum am instalat Ecopia 422 Plus cu garantie de 110.000 km, daca se tocesc mai repede imi dau ceva bani inapoi.

    00
    • depinde și de câți kilometri faci și de cum mergi cu ele. dacă o ții în frâne bruște și în accelerări, plus ai mașină care pune presiune pe puntea spate, s-ar putea să te țină mai puțin. dar norma e cam patru ani.

  20. Mi-am luat Sailun R18, dot 2016 cu aproximativ 220 de lei acum o luna. Multi mi-au zis ca-s nebun ca imi iau chinezarii dar momentan nu am avut probleme. Cred ca decat sa iei sh-uri Continental sau Pirelli(dot 2012) mai bine iei ceva nou.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.