Aplicația cu aglomerarea punctelor de frontieră…

Pe site-ul Politiei de Frontiera a fost introdusa, inaintea sarbatorii Craciunului, cand traficul la frontiera a fost foarte aglomerat, o sectiune unde este afisata media timpilor de asteptare in toate punctele rutiere de trecere a frontierei, persoanele care intra sau ies din tara putand alege traseul cat mai putin aglomerat, scrie Mediafax.

Aplicația poate fi accesată și online aici.

În teorie sună bine de tot: vreau să ies din țară și mă uit pe unde e aglomerat, apoi îmi planific traseul pe la punctul care e liber.

În practică, sunt câteva probleme:

  1. nu suntem o nație care să planifice ceva și ne place să ne dăm cu capul de pragul de sus de zeci de mii de ori. nimeni și nimic nu ne oprește din a da iar și iar cu capul de pragul de sus, deși am dat de zeci de ori, chiar dacă acum avem și informații pe tema asta. pur și simplu nu suntem genul ăla de nație.
  2. dacă eu văd că punctul X e liber, și odată cu mine văd alți cinci mii de oameni și ne bulucim acolo, ghiciți ce. exact.
  3. mă îndrept spre punctul de frontieră, ajung la răscruce de drumuri și văd că Arad e roșu și Oradea e verde. minima logică ar spune că mă îndrept spre Oradea, doar că fac două ore până acolo, nu doar o oră așteptare la Arad. brusc, aplicația a devenit inutilă.

Și este inutilă. Nici nu pomenesc de cât costă megul de net în roaming, să poți verifica în Ungaria dacă vama e liberă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Megul de net in EU este foarte ieftin. Si daca nu, poti s-o faci oldschool si sa suni un prieten care se uita de pe calculator.

    Aplicatia nu mi se pare inutila mai ales ca atunci cand te pornesti al drum nu mai sunt alti 10 mii pe drum care brusc sa aleaga Bors in loc de Nadlac.

    00
  2. bine ba, plm, asa nu-i bine, asa e rau.

    00
  3. 2. Teoria conspiratiei. Pe acelasi principiu si Waze e inutil pt ca vad mai multi drumurile mai libere…
    3. Se presupune ca stii sa iei o decizie bazata pe mai multi factori. Aplicatia este unul dintre ei.

    Traficul de date in roaming este foarte ieftin. La Vodafone 2euro/zi si consumi MB din abonament.

    00
    • La Vodafone 2euro/zi si consumi MB din abonament.

      Daca in perioada asta esti in Ungaria si te uiti de vama spre Romania șansele sunt să nu prea ai abonament la Vodafone. Romania.

      00
    • 2 Euro/zi e ieftin?

      00
    • Da este ieftin!
      Dau 2 euro ca in ziua cand fac 1500km prin Europa sa am net 4G din cei 2giga care-i am inclusi in abonament.dooh….

      00
    • @Guru, nu uita că e 2e pe zi pt fiecare țară prin care treci. Eu am mers din România până în Belgia cu waze în 2 zile, dar am plătit 10e. In prima zi Ungaria + Austria + Germania, în a doua zi Germania + Belgia. 10e si am scutit 3 cozi de 25+ km pe autostradă cauzate de accidente. Totally worth it!

      00
    • Nu cred ca se pune problema sa n-ai semnal in Ungaria… Nu conteaza pe ce retea te conectezi, idee e doar sa aiba 3g macar. 2euro/zi mi se pare ieftin daca tranzitezi o tara. Mie mi-a fost f. util cand am mers in Grecia, doar pentru Bulgaria 2 euro la dus 2 la intors fara sa ma impulesc cu 1000 de aplicatii.

      00
  4. Si viata are greu in ea, ce rost are?!

    00
  5. Doar ca pentru autoturisme in Arad sunt 4 puncte de trecere a frontierei, din care e chiar pe drumul spre Nadlac: Turnu. Ocolesti cativa km (putini), iesi de pe autostrada, dar o intarziere de 1 ora de la vama de pe autostrada o poti scurta la 20-30 minute pt ca la Turnu trec de obicei doar localnicii si are limitare la 7,5 tone.

    00
  6. NOU
    #12

    ai 3 puncte vamale langa arad, faci 30 minute maxim intre ele
    pe autostrada sansele sa dai de tarani (care fie nu au buletin, fie au umplut toata duba cu muraturi) sunt mult crescute
    la nadlac 1 dai de taranii care n-au auzit ca s-a deschis autostrada
    deci la Turnu e misto

    00
  7. Pt iesirea in Ungaria, toată lumea se inghesuie, acum, pe autostrada. Pe 19 dec am ieșit, pe 22 dec am intrat in țară, pe la vama veche de la Nădlac. Nu era nici dracu’. M-a întrebat vameșul ungur „Da’ autostrada nu merge?”, deranjat că mai vine unul și prin vama lui… La TV erau știri cu bătaia de joc la adresa românilor care se intorc in țară cu jde milioane de euro, ca să salveze bugetul României.

    00
  8. La puntul 3 nu pot sa fiu de acord.
    NU exista 2 localitati cu punct de trecere de fronteria cu Ungaria care au intre ele o distanta de mai mult de 40 km, ceea ce inseamna maxim 40 de minute intre ele si nu 2h…

    00
  9. adevarul e ca nici nu este wi-fi in orice mcd/burger king/subway de pe autostrada ungureasca, ca doar romanul butoneaza la telefon in timp ce merge cu 130 la ora.

    00
  10. Problema e ca aplicatia minte la greu. Exemplu concret: astazi la iesire, vama Giurgiu, ora 12:00. Timp pe aplicatie: 5 minute. In practica, 45.

    00
  11. Aplicatie inutila si penibila. Sa spunem ca vrei sa iesi pe la Vama Bors, ca pe acolo ai intrat, cand ai venit din Italia…pe autostrada. Ce faci… te uiti pe aplicatie, vezi ca e full si te hotarasti sa te intorci 500 km sa iesi pe la vama cu Bulgaria sau ce?

    00
  12. intre Arad si Oradea mai sunt cel putin inca 2 puncte de trecere, asa ca nu trebuie sa faci 2 ore pana la oradea, daca e plin la nadlac, faci vo’ 30 de minute pana la turnu

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube