Tehnologia și after-school-ul…

La școală e afterschool din ăla patriotic, cu făcut teme, cu învățătoare, cu chitanță pe PFA. Două chestii amuzante:


Un procent destul de mare de părinți intră în școală cu telefonul la ureche, își iau copilul cu telefon la ureche, salută cu telefonul la ureche, pleacă cu telefonul la ureche. Oameni ocupați.

Din toți copiii de la afterschool, probabil 30% au datorii. Dacă unești mulțimea celor care sunt mereu călare pe telefon cu a celor care au datorii, sunt aproape identice. Ceea ce ridică întrebarea legitimă “cât de proști sunt oamenii ăștia ocupați” sau “cu ce naiba sunt ocupați”.


Zilele trecute am dus acasă un băiat care fusese uitat acolo. Tatăl nu răspundea la telefon, mama nu avea voie să vorbească la telefon în timpul serviciului (știți genul, patronul exasperat de cât o freacă angajații la telefon în timpul programului, au interzis total).

La 16.45 nu sunase nimeni după el, am mers cu învățătoarea si l-am depus acasă. Nu știu ce s-a întâmplat, părinții nu au sunat-o pe învățătoare să o informeze sau să își ceară scuze.


Deci da, mă distrez.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. De unde si vorba: vorba lunga, saracia omului.

    00
  2. Daca lipesti un autocolant cu SCHOOL BUS pe masina te si crede lumea.

    00
  3. asta cu vorbitul constant la telefon nu inseamna ca sunt ocupati cu treburi serioase.

    De ex eu merg cu odrasla mea periodic in parc, noi ne jucam frumos, hinta, topogane, minuni, iar 90% dintre parinti sunt tot cu telefonul la ureche sau cu ochii in telefon.

    Ce fac ei? Vorbesc cu prietenii despre Maricica care e o stoarfa, ca Gigel iar s-a imbatat, ce sa faca de mancare si se dau pe Facebook.

    00
  4. Nu pot sa concep ideea „si-a uitat copilul”, asa retarzi sunt respectivii? De ce te reproduci daca nu esti capabil sa ai grija de plod?

    Inteleg daca parintele intarzie, trafic, probleme, etc, dar cand parintii respectivului copil nu raspund si kinderul e lasat amanet atunci cred ca trebuie decazuti din drepturile parentale.

    00
  5. Pentru astia care vor „afterschool” gratuit: bibliotecile orasenesti/judetene au sali de lectura.
    Folositi cu incredere! :p

    00
  6. Nu stiu ce draku pot vorbi unii la telefon atata, lucruri importante se spun in primele 5 minute, dupa aia doar te repeti.

    00
  7. Zi de zi vad oameni la volan tinand telefonul la ureche cu o mana si iar cu cealalta ori tin volanul, ori il rotesc intr-un mod amuzant, ori schimba viteza. Cred ca astia sunt unii dintre cei ce se incadreaza aiurea. Cam greu sa schimbi banda cand ai doar o mana la dispozitie…
    Curiozitatea mea e ce naiba vorbesc unii atat la telefon?
    Pe vremea telefonului fix vorbeai cu omul doar seara cand erai acasa si culmea, nu suferea nimeni de pe urma asta.

    00
    • Tu daca ai facut scoala pe Dacie si ai ramas cu sechele te intelegem. La masinile cu servo-directie ( o chestie inventata inainte de anii `80, dar care pe la noi a ajuns mai tarziu ) este nevoie de o singura mana pentru a roti volanul ( presupunand ca in oras nu circuli cu 200 de km/h si iti trebuie ambele maini ca sa faci un drift sau sa iei un viraj strans ).

      00
  8. Good Guy Zoso pentru transportul respectiv, intrebarea mea e cum pana mea sa iti lasi copilul si sa nu dai nici un semn de viata… WTF! Nu am copil si nu stiu dar ideea in sine ma socheaza -_-

    00
  9. fi’miu are colici , asta distractie adevarata coane !

    00
  10. Boss, cred ca prin alte țări făceai pârnaie pentru ultima fază. Doar pentru că ești mascul, deci automat vinovat.

    00
  11. NOU
    #26

    Mda. Peste hotare si un canal al manecii, unde serviciile sociale sunt putin stat-in-stat, orice intarziere peste 30 de minute la ridicarea copilului de la after-school (privat sau de stat) + imposibilitatea contactarii membrilor familiei de pe formularul de contact urgent = ridicarea copilului de catre serviciile sociale si gazduirea intr-un camin de urgenta pentru copii + investigatii semnificative ulterioare asupra familiei. Foarte traumatizant pentru copil.

    00
    • este, dar Blighty are o rata foarte mare de copii neglijati, maltratati si ucisi. baby P?

      00
    • serviciile sociale in UK chiar sunt foarte puternice. A fost acum cativa ani uin caz al unei italience care in luna a 8 fiind, venise in UK sa faca un curs sa devina stewardesa- curs planificat cu niste luni in avans.
      Acu magaria e ca tanti era bipolara si pentru ca era gravida nu-si lua pastilele, si-a facut o criza.
      A ajuns la spital unde niste d-astia au hotarat ca, pentru ca nu-si lua pastilele, e un pericol pentru ea insasi si cei din jur.
      Si s-a obtibut o hotarare judecatoreasca.
      I s-a facut o cezariana, copilul I s-a luat si a fost dat spre adotie unui cuplu englez.
      Desi ea a implicat autoritatile italiene etc, amilia ei care declarase ca vor avea grija de copil( mai avea doi pe care-i cresteau parintii ei), tot si-a pierdut copilul si n-are nici o sansa sa-l vada inapoi.

      00
    • Cheddar, se vede ca suntem con-expati :P. Sunt convins ca serviciile sociale au la baza un scop foarte bun si nobil, dar de asemenea cred ca sunt usor totalitare. Plus, am asa o senzatie ca sunt si partinitoare cu co-religionarii (vezi ineficienta in cazul Rotheram si faptul ca in social services lucreaza multe persoane de o anumita etnie si orientare religioasa).

      00
    • in cazul Rotherham a fost pe dos- politia si serviciile sociale au ales sa ignore situatia( pentru necunoscatori- un gang de pakistanezi care viola si trimitea la produs fetite englezoaice de 12-13 ani, vreme de 10 ani de zile) pentru ca le era frica sa nu fie considerati rasisti.

      Cu serviciile sociale e complicat din motivul pe care l-ai amintit, dar si pentru ca comunitatile musulmane sunt foarte foarte unite – aia nu depun marturie impotriva altor musulmani. Vezi cazul Victoria Climbie( fetita africana omorata de matusa ei pentru ca aparent fetita era o vrajitoare posedata).

      00
  12. cat de nazist sa fii sa interzici angajatilor sa vb la telefon?

    00
    • poate lucreaza la nasa, lol

      00
    • Orice privilegiu e luat cand abuzezi de el.

      00
    • Hitler era in asemenea hal de nazist incat nu la firma, in toata tara nu vorbea nimeni la mobil…

      00
    • NOU
      #35

      Nici eu nici sotia nu avem voie.
      Buricul civilizatiei vestice,2015.

      00
    • Ma faci sa cred ca n-ai avut onoarea de a lucra cu fete vorbarete in birou.

      00
    • pai inchipuie-ti ca ucrezi intr-un ditamai birou openspace. Si cel putin 10 oameni sunt pe telefoane in fiecare moment.
      DE aia

      00
    • lucrez in birou cu inca 5 persoane, ma suna cineva, ies afara si vorbesc, ce e asa complicat? nu ma refer sa ai voie sa vorbesti in gura mare cand altii lucreaza, dar sa ai voie sa ai telefonul deschis si sa poti iesi afara cand primesti un telefon urgent.
      asta cu blocatul, asa se intampla cand ajung sefi toti taranii si frustratii, iar angajati toate leprele.
      @Marsten: plm, e 2015, vorbitul la telefon nu e un privilegiu, e un drept, in afara situatiilor in care se lucreaza pentru arme nucleara sau scuturi anti-racheta sau alte lucruri secrete.
      @DeeDee: lucrez in IT, colegele sunt pe la secretariat, finante, marketing, hr, maxim 1-2 in birou cu mine

      00
    • acum, că vorbitul la telefon a devenit un drept, aștept, cu speranța într’un viitor mai bun, momentul în care va deveni obligație!

      00
  13. Bine, ma Zoso, aia care se plimba pe strazi cu telefonu la ureche nu sunt ocupati – exista o relatie directa intre saracie si timpul petrecut cu telefonul la ureche. Si cu exceptia catorva patroni care nu deleaga, cam toti saracii vorbesc non stop la telefon – inclusiv pe trecerea de pietoni, pierduti in conversatia captivanta despre reteta de sorici de porc cu boia.

    00
  14. Oare daca parinti aceia citesc ce ai scris nu pari putin … stiind apoi ca al tau invata langa al lor?

    00
  15. Chiar nu stiu genul de patron care sa nu te lase sa vorbesti la telefon.

    00
  16. „Din toți copiii de la afterschool, probabil 30% au datorii”
    Asa de tineri?

    00
    • Noul credit pentru studii preuniversitare (prescolare?) cu dobanda incepand de la doar…
      si varianta cu garantii de la stat:
      Primul studiu

      Pe numele copiilor ca faca si educatie financiara de mici

      00
  17. La 16:45 e cam devreme pt majoritatea. As intelege un 18:30-19:00 sa fie pb dar majoritatea lucram minim pana la 17. Asa se faureste Capitalismul salbatic in Romania.

    00
    • Exact la asta ma gandeam, ce atata panica la o ora normala? Gradinitele de stat cu program prelungit sunt deschise, daca nu ma insel, de la 6.00 la 18.00.

      00
  18. NOU
    #50

    afterschool ? iesitul la joaca in fata blocului e prea mainstream ?
    deci sa inteleg ca generatile de copii de acum sunt la fel de „abandonate” de parinti cum am fost multi intre 90-2000, in schimb fara sa vina mami sau tati cu brum brum, nu stiu/nu pot sa ajunga singuri acasa ?

    00
    • intre blocuri e plin de mașini.

    • Da, copii trebuie sa aibe copilarie FIX ca a noastra, ca a noastra era cea mai buna. Fara tableta/xbox/telefon. Fara afterschool. Ce-i aia loc de joaca in mall?!
      Mai dati-va in plm de retrograzi de 3x de ani, de unde ati aparut?!

      00
    • NOU
      #53

      si noi aveam „joc pe televizor” adica consola terminator cu casetele alea galbene, tehnologic era ca xboxul pentru timpurile de azi
      telefonul public, era muult mai bun decat telefoanele mobile

      nu trebuie sa aibe aceeasi copilarie, in schimb îi vad mult mai dependenti si in acelasi timp mai rasfatati, mersul pe jos pana la scoala pare deja o hipstareala

      p.s esti ratat

      00
    • nu Radu, dar daca-l tii intr-o bula de puf pana la 18 ani si apoi nu esti tiriac sa ii asiguri bula (ce necesita resurse in progresie geometrica) mai departe, va trebui sa dea piept cu lumea reala. si atunci constati ca se incadreaza perfect in tiparul pierde-vara de 20si ceva de analfabet semifunctional care te intrebi daca va fi in stare sa supravietuiasca, daramite sa-ti produca ceva frimituri pt plata pensiei tale

      00
    • oare care ar fi răul mai mic între analfabet semifuncțional și semianalfabet funcțional?

      00
  19. Pacat de copil. Ca vede cat de mult conteaza si ca are un exemplu prost acasa.

    00
  20. Eu cand am invatat econimie mi s-a spus ca e bine sa ai datorii, ca asa te dezvolti. M-au mintit?

    00
  21. baga un cs sa joci cu noul pistol, distractie si acolo :D

    00
  22. Încă nu am ajuns la școală, dar la grădinită, program prelungit, dacă ajung la 16:20 o găsesc pe fiimea cu îngrijitoarea. Bine, eu merg la fix, dar am fost o dată blocat în trafic și îngrijitoarea se uita la mine de parcă eram ultimul om.

    00
  23. Sunt convins că părinții de tipul ăsa pretind peste tot că sunt foarte mândri de familia lor.

    00
  24. Strabunica-mea avea o vorba, una e sa faci un copil si alta e sa cresti un copil.

    00
  25. Mă întreabă un prieten dacă e tânără învățătoarea….

    00
  26. Zoso, la ce te referi cand zici ca „au datorii” ? Rate la CAR sau aftersculu’ neplatit?

    00
  27. Da’ doamna invatatoare..s-a urcat in masina, deci vrea sa se f#!@..

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube