Rugina de pe etajera crom din baie

Mi-am luat o etajeră de pus în cabina de duș de la Dedeman, care aparent e din oțel chinezesc, pentru că după 2 săptămâni au apărut pete de rugină pe ea. Păcat că nu mai am ambalajul și nici pe site nu îl găsesc, să vă spun marca exact.

etajera-baie-1 etajera-baie-2 etajera-baie-3

Altfel, am chemat azi un instalator să schimbe un filtru și mi-a dat un cost pentru a îngropa în perete toate țevile de la calorifere, 1.500 lei, ceea ce nu e mult, dar va arăta superb la final.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Aceeasi problema am avut-o si eu cu etajera din baie. Luata din Leroy Merlin, dupa 2 saptamani era plina de rugina.
    Luat una din IKEA, in stare perfecta dupa mai bine de 1 an.

    00
  2. Cere cota si de la zidar sa refaca zidul. Apoi adauga 2 curatenii generale pentru a scoate praful din toata casa.

    00
  3. Etajerele sunt facute din fier ordinar cromat. Daca era facuta din inox nu aveai problema, dar probabil ca nu avem noi piata pentru asa ceva.

    00
  4. Eu am una cvasi-identica ca forma luata de la Hornbach. Dar n-a fost ieftina, undeva pe la 80 lei parca. M-am gandit ca dau un ban in plus dar nu patesc ca tine. O am cam de 6 luni si arata ca noua. Cred ca-i din ceva inox special, nu doar otel vopsit.

    00
  5. Dupa ce ingropi tevile poti sa iei o canapea cu 2790 de lei alba sau neagra, 315×250 si poti sa o si pui aproape de perete(pentru ca nu mai ai tevi).

    00
  6. eu mi-am pus tevi de cupru. le-am vrut aparante. arata excelent. :)

    00
    • În timp, își pierd din strălucire. Noi avem la birou țevi aparente din cupru care cu timpul s-au pătat și înverzit și arată ca dracu. Din ce am înțeles, au însă vreo 15 ani
      Am încercat să le spălăm, însă fără rezultate spectaculoase

      00
    • Asta cu cupru e cu dus si intors. Istoric pretul a variat foarte mult (acum e aproape de pretul din 2008 dar acum 2 ani era aproape dublu). Insa pretul tevii de la magazin ramane acelasi.
      Asta fiindca nu contine atat de mult cupru pe cat pretinde ci e mai mult un aliaj.
      Poate ai reusit sa iei o teava de calitate – sau poate ca Vali, ai luat o „chinezarie” ieftina.

      Nu vreau sa par Gica ci doar sa precizez ca atunci cand sunt dubii legat de calitatea unui produs, considera reorientarea (PPR in exemplu de fata – mai ieftin si stii ce cumperi).

      00
    • Si sunt bune aparente si pentru ca vara le poti monta pe un alambic si faci un „accelerator de particule” .
      In plus , de 1500 le ingropi cu popa :P .
      Iar asta :

      1.500 lei, ceea ce nu e mult, dar va arăta superb la final.

      Nu e o greseala gramaticala , ci un act ratat ( Freudian slip). Voiai de fapt sa spui ca e mult , dar va arata superb . Recunoaste ca banii te dor :D ..

      00
  7. „ceea ce nu e mult, DAR va arăta superb la final.”
    vs
    „ceea ce nu e mult SI va arata superb la final”

    00
  8. Dupa ce ingropi tevile, ar mai fi de schimbat caloriferele
    http://www.centrale.ro/images/Nostalgia-1000.jpg

    (calorifer, sau calorifonta ?)

    00
  9. Eu as lasa tevile le vedere. Dar asta e ideea mea.
    Cit despre etajera, cit dai atit face. Stiu, o marketeaza ca fiind inox, dar de fapt e fier vopsit.
    Culmea a mea arata bine dupa citiva ani. Fara urme de rugina.
    In schimb niste minere de la dulapurile de la baie s-au decojit. Am luat altele care aparent sint ceva mai rasarite si inca arata bine dupa vreo doi ani.

    00
  10. Sa nu uit sa-i recomand lui Mircea Badea sa iti recomande lotiuni de dus cu ceva acid, usor diluat.

    00
  11. Serif, eu dupa ce mi-am ingropat intr-o camera tevile in contextul izolarii pe interior, mi-am pus ulterior intrebarea (gen drobul de sare, stiu): daca se fisureaza vreo teava de aia ingropata ce fac, sparg peretele?

    00
  12. Poti lua una din asta https://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/50176916/ , o au acum la reducere si e foarte ok. In plus, suportii de plastic se scot si se pot spala. Evident, am trecut si eu printr-o mizerie de aia de la Leroy sau de unde mă-sa era.

    00
  13. Nu ma intereseaza daca i de crom, inox sau nu.
    Mi se par cele mai oribile chestii.
    Niste gratare cu o gramada de sticle d-ampulea pe ele.
    P.S: atat faianta cat si rosturile, is lux a-ntaia.

    00
  14. apartamentul in care stau cu chirie are toate tevile in spatele unor pereti de rigips. de 2 weekenduri stau după instalatori care găuresc pereții pentru a remedia îmbinări de țevi care curg sau scapă gaze.

    proprietara e în extaz. NOT.

    nu știu cazul tău, dar eu după experiențele de weekendul ăsta, cred că eu aș prefera să le am la vedere în cazul scapă ceva.

    00
    • rigipsul e ieftin. și da, știu că la noi alea de gaz nu se ingroapă.

    • Vorbesti din experienta, Vali? Intr-adevar nu pare a fi mare lucru, decupezi, repari teava si apoi lipesti cu superglue alta bucata de gipscarton :) Dar daca dai de un profil ce faci, il tai? In general rigipsul are dupa el o izolatie (de exemplu vata minerala in cazul meu). O fisura la o teava de calorifer/imbinare etc si ma gandesc ca se imbiba si vata aia, nu doar se pateaza peretele. Nu stiu, zic si eu, nu-s specialist dar am tras cu ochiul cum a lucrat omul la mine.

      00
    • Daca tevile sunt ingropate, mai bine rigips decat beton sau caramida. Rigipsul e poros, se uda, il vezi, il schimbi cu totul si gata, arunci si umezeala/mucegaiul.
      La caramida/beton trebuie sa astepti sa se usuce – si asta poate dura. Daca nu se usuca bine, face mucegai.

      00
  15. ah, și încă ceva. dpdv. legal, țevile de gaze nu trebuie îngropate în pereți. dacă o faci, cei de la gaze au dreptul să taie alimentarea. mie cel puțin asta mi-au zis. ce-i drept, n-am căutat să văd cât e de pe bune treaba asta.

    00
  16. Tocmai vroiam sa ma plang si ru de aceeasi poveste cu un ciuruc de etajera de la Leroy, dar vad ca mi-au luat-o altii inainte. Acum am luat una de la Ikea si vad ca desi tot da nevasta pe ea cu tot felul de solutii de curatare, arata foarte bine in continuare.

    00
  17. NOU
    #42

    te-au blestemat aia de la hornbach

    00
  18. Si la noi au ruginit politele (cu gaurele) de la o etajera de baie. Iar legat de 1500 lei, depinde din ce ai peretii, ca daca-s din beton e ieftin. Mi-am refacut instalatia electrica acum un an, si au muncit 2 oameni timp de 3 zile de le-au iesit ochii la facut canal prin beton

    00
  19. Eu am asa ceva de 2 ani si arata ca noua..
    https://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/80252621/

    00
  20. O solutie simpla: cand cauti ceva din otel inoxidabil ia la tine un magnet cat de mic : daca piesa este otel carbon ordinar cromat, atunci este si magnetica, daca este inox este non-magnetica si magnetul tau nu se va „lipi” de ea.

    00
  21. Greul nu o sa fie ingroparea tevilor, ci reparatiile ce vin dupa. Unde sunt folosite materiale diferite (tencuiala pe baza de ciment langa tencuiala pe baza de var/ ipsos – depinde ce ai acum pe pereti) or sa apara fisuri la imbinari.
    Asteptam cu toti tutorialul de retus la glet :)

    00
  22. La cladirea (mica, un P+2) unde am eu inchiriat biroul, tevile sunt ingropate. Cladirea e de prin 99′ dar centrala si ingroparea tevilor s-au facut acum vreo 8 ani. Acum vreo 2 ani am inceput sa observam ca la centrala presiunea la apa in instalatii scade incet dar sigur, astfel incat cam o data la 2 saptamani suntem nevoiti sa reumplem ca sa refacem presiunea (e un robinet sub centrala).
    Cauza stabilita de mesteri ? Undeva o teava are o mica scurgere (ca doar nu se evapora, au zis ei…). Unde ? Pai au inceput sa ghiceasca .. Cred ca aici ! Taie rigipsul sau sparge (functie de solutia la acel perete). Ba nu, cred ca aici ! Nici acum nu s-a gasit scurgerea …. Cert este ca undeva , in un perete, apa curge si cred ca e jale in zona aia. Asa am auzit recomandarea mesterilor : tevile nu se ingroapa !

    00
  23. tevile le ingropi cu un zidar, asistat de un instalator, in niciun caz doar cu instalatorul. in fine, asta daca te intereseaza sa ai un finisaj corect.
    un zidar serios va putea estima si daca operatiunea iti fragilizeaza (sau nu) zidul. pentru ca vor trebui sa scurme niste centimetrii seriosi in peretii tai.

    apoi, trebuie sa accepti riscul de a sparge totul in caz de fisura. si vei avea fisuri la un moment dat, indiferent de calitatea materialului sau a manoperei.

    (sunt arhitect, cu asta ma ocup)

    00
  24. NOU
    #52

    Buna ziua! Stimate domnule Petcu,
    Va multumesc pentru faptul ca ati prezentat aceasta situatie cu, care v-ati confruntat in urma achizitionarii unei etajere de la Dedeman, ne oferiti astfel posibilitatea remedierii aspectului semnalat.
    Regret faptul ca ati intampinat aceasta problema dupa o perioada atat de scurta de la data achizitiei.
    Va adresez rugamintea de a ne comunica, pe adresa de e-mail suportclienti@dedeman.ro , magazinul Dedeman de unde ati achizitionat etajera, data si numarul documentului fiscal precum si un numar de telefon de contact pentru a facilita comunicarea. Totodata, va rog sa ne comunicati daca ati semnalat acest aspect si la magazinul Dedeman de unde ati achizitionat produsul.
    Va multumesc, cu respect,
    Marioara Dospinescu
    Coordonator Serviciul Suport Clienti
    0234.525.525/0751.164.869

    00
    • l-am cumpărat din brașov și nu, nu am păstrat bonul și ambalajul două săptămâni, e absurd. dar sunt convins că îl puteți identifica după poză.

  25. NOU
    #54

    Buna ziua!
    Va invitam in magazinul Dedeman din Brasov cu produsul pentru a fi schimbat. Solicitati, va rog, sa discutati cu seful de raion Obiecte Sanitare sau cu, coordonatorul de magazin.
    O zi buna!

    00
  26. Si eu am patit-o cu o etajera din fier cromat de la Leroy Merlin, dupa un an a ruginit groaznic, pacat ca am dat gauri in perete…chinezarie ordinara, la 40 lei puteau baga alama nichelata si nu avea treaba.

    00
  27. NOU
    #57

    https://www.dedeman.ro/ro/etajera-pentru-baie-din-otel-bk062-montare-prin-suspendare-22-x-30-x-60-cm/p/3019179
    . NU-L RECOMAND. CALITATE PROASTA.

    am achizitionat acest produs acum aproximativ 5 luni. in momentul de fata arata jalnic. a ruginut total, mi-au murdarit de rugina toate sampoanele, geluri dus, etc

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube