Agricultorul și specialistul…

Un agricultor citi la ziar că are nevoie de un specialist pentru a-și crește vânzările și vizibilitatea și că publicul s-a mutat din ziar pe internet. Așa că dădu afară specialistul în relații media și anunț pe oleics și selectă unul pentru un interviu. Specialistul veni și trecură la treabă:

– Deci, dacă te angajez pe matale, Vasile, stai bă cu tractorul, vorbesc cu domnul acia, dacă te angajez pe matale, crește vânzările, crește producția și îmi iau un tractor nou.
– Da, în linii mari, cam asta trebuie să se întâmple…
– Bun. Cum procedăm?
– Păi dumneata îmi pui la dispoziție toți oamenii pe care îi ai și eu îți cresc pagina de Facebook să aibă reach triplu față de acum.
– Cum adică pe toți? Păi și la câmp ce fac, sap singur?
– Nu știu, nu e treaba mea, ei trebuie să producă conținut pentru pagina de facebook!
– Hai că vedem cum facem, ți-o dau pe Leana și pe Dănuț, că sunt răciți, și vedem cum merge. Dar riciul ăsta, ăsta vinde?
– Nu direct, dar când se va duce la raft cumpărătorul și va vedea produsul dvs., își va aminti că a interacționat cu pagina de facebook și poate îl va cumpăra. Plus, dacă are întrebări, poate întreba pe pagina de facebook, nu trebuie să vă mai sune pe dvs., și eu vă sun și vă întreb eu, apoi îi răspund lui.
– Ah, am înțeles, un fel de client service pentru idioți. Dar asta se plătește puțin, 400€ la oraș și 200 la sat, matale de ce ceri atâția bani?
– Păi, pentru că aduc valoare adăugată brandului și, cum spuneam mai devreme, cresc reach-ul…
– Și cum mă ajută asta pe mine?
– Păi, cresc vânzările și social media e mai ieftină decât TV-ul.
– Nu e, că salariul matale, plus ce oameni mai ceri…
– Când veți vedea că concurența are un milion de like-uri, să nu ziceți că nu v-am spus…

Și se despărțiră.

Cam asta e, pe scurt, povestea celor 4.500€. Juniorii care vin la curs vor băli în continuare aspirațional la cei 1.200€, seniorii care au mai dat cu nasul pe afară au mustăcit, pentru că știu ce salarii sunt și în zona EMEA, și la Oracle (unde s-a întâmplat pățania) și pentru oameni care au ca singure realizări concursuri cu premii în aifoane pe pagina de fb a băncii unde lucrau.

Sau, altfel spus, mai minte omul, dar nici chiar așa.

 

 

20151015085647232

 

negrea-idiot-salarii

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. M-am uitat putin despre baiatul asta pe internet sa vad ceva face. La 31 de ani si cu aspiratii de „unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi în social media din România”, nu are de ales decat sa faca valva cu niste pretentii salariale exorbitante. Ca doar n-o sa-ti spuna pe fata ca accepta si mai putin, mult mai putin. Asa se face in consultanta, prost nu e cine cere, prost e cine da atata, si probabil ca se gasesc fraieri …

    4,500 de euro ia un consultant SAP la nivel mediu spre avansat, cum sa pui egal intre SAP si Social Media, chiar si in anul 2015 …

    00
    • Serios ? In ce tara? :) Ca nu in Romania.

      00
    • Si in Romania . Dar tai partea „de mediu spre” , excluzi notiunea de „angajat”, inclusiv pe aia de „angajat la firma de consultanta” si adaugi notiuni cum ar fi „relatie contractuala”, „PFA” si ca e vorba de unele proiecte , nu orice, oriunde ;).
      Si da, probabil include ceva deplasari , pe ici pe colo :).

      00
    • @Marian – faci confuzie intre consultant SAP si administrator de SAP. Ca si Administrator de SAP in Germania nivel mediu iei spre 4500, ca si consultant poti face si 500 EUR/ora de consultanta

      00
    • @Paul T. 500 coco / ora … ? Dude, lasa SF-urile.

      00
    • @Paul – Siemens-ul dintr-un oras din DE a angajat un SAP consultant din USA ce se ocupa de performance and shit. Contractul e de 500 coco / ora de consultanta, stiu deoarece am vazut factura taiata cu ochii mei. Pentru 5.5 ore in care a rezolvat un system SAP productiv care dadea rateuri (parametri de memorie setati aiurea) a luat 2750 coco. Gandeste-te ca fiecare ora in care sistemul ala nu mergea catorva fabrici le dadea cu virgula la productie, ceea ce inseamna exponential mult mai multe mii de EUR decat ce i-au platit consultantului.

      00
  2. bagase E.ON (sau altii cu nume scurt asa care vand energie) vreo 50-60k euro ca sa atinga vreo 80k fani pe FB.

    dar ce, am energie de la altii si devin fanul lor pe facebook si ma mut la ei? sunt clientul lor ca n-am de ales, nu ca ne batem pe burta pe net.

    de 50k angajau 2 programatori si rezolvau bubele din site, aplicatie, ce-o mai avea ei, in loc sa foloseasca un formular de reclamatii facut in CI care mergea dupa cum batea vantul. si culmea e ca tot pe pagina de FB crescuta cu bani multi era.

    numa zic.

    00
  3. Omul nu are nici un contact cu realitatea si face comparatii deplasate – compara salariile din afara relativ la puterea de cumparare de aici. Asta una; a doua, daca el considera ca in state un salariu de 46.000$ pe an e un salariu bun, ii recomand sa ia postul si sa traiasca acolo. Daca e sa facem comparatia inversa, ar insemna ca in romania un probramator bunicel sa ia in jur de 10000 Euro pe luna, daca el vrea 4800 ca… whatever job e ala.

    00
  4. Daca e asa bazat, de ce nu pleaca in UK sau US sa se umple de bani?

    Apropo de salariile de afara, am observat o chestie. De cele mai multe ori occidentalii vorbesc de salariul brut (inainte de taxe), la noi se discuta in general de salariul net (dupa taxe). In occident impozitele sunt destul de mari, deci un 4000 de euro brut ar putea insemna aproximativ 2000 – 2500 net. Ceea ce deja nu mai este atat de mult.

    00
    • Eu nu inteleg de ce ar vorbi cineva vre-odata de salariul brut. Cine sta sa calculeze exact cat exact e net si sincer net-ul conteaza.

      00
    • @Creation: Pentru ca asa se calculeaza in tarile care au inventat roata, apa calda si economia de piata. Ti se da banul si tu iti calculezi darile si le platesti, sa nu fii idiot si sa stii cu exactitate cat platesti ca dari catre stat si sa iti aduci aminte cand votezi cine o sa cheltuie acei bani. Responsabilizeaza cetateanul.

      00
    • 25000£/an înseamnă £1,673/lună după taxe. Atât costă o chirie de 2 camere într-o zonă bună.

      00
    • @creation. Ca sa iti poti stabili bugetu te intereseaza brutul. Apoi impozitarea i diferita. Apoi ai deduceri sau nu. Etc etc

      00
    • Creation – toti negociaza salariul brut, cel putin asta e tendinta.
      Mai putin daca te angajezi sa dai cu sapa la GIGI Srl – atunci discuti de net…

      00
    • Creation, asa se negociaza . In Germania si in UK absolut tot ce ti se propune e salariu brut, nimeni nu iti spune cat e net-ul decat atunci cand se pune problema intocmirii contractului. Atunci iti spune ceva de genul „deci am stabilit 60000 eur/an , asta inseamna un brut de x pe luna si un net de x pe luna” . Plus ca majoritatea calculeaza brut-ul la 13.5 salarii pe an ;)

    • vlad: las-o ca macane. Sau anglia e numa londra?

      00
    • @Vlad, zona aia e centrul Londrei, zona 1, mai putin kensington, chelsea si camden

      00
    • @Gram, foarte posibil sa fie corecta afirmatia ta. In general, afara cand se vorbeste de salariu, se discuta de salariu brut anual. In unele tari sunt 13-14 salarii de exemplu (parca Austria daca nu ma insel). Daca autorul a decis sa ca sa imparta 55.000 la 12, sa-i dea ca rezultat salariul pe luna, da, e total gresit calculul. Sunt tari unde taxele sunt si la 50%, Belgia, Olanda.

      Acum, in alta ordine de idei, 4500 de euro/luna chiar si net, poate fi un salariu mare sau poti muri de foame cu banii astia. In IT, daca te uiti spre Elvetia, Luxemburg, ai sa vezi ca esti sub medie cu salariul de 4500. La fel, in articol face comparatie cu 46.000 de dolari in US, in US cu banii astia ramai cu sub 3000 de dolari in mana (din care 1500 e chiria pt apartament cu o camera), la 46.000 te incadrezi pentru ajutoare pentru copil. Tot o mentiune, 4500 ca si angajat sau ca si contractor? In IT, pentru contractor, in general in tari ca UK, Belgia, Irlanda plata pe zi lucratoare tre sa fie minim 300 de euro asa pentru standard.

      Deci, pe scurt, daca cineva zice ca are salariul 4500 de euro, e total irelevant daca nu stim toate datele problemei.

      00
    • Salar brut sau net. Problema e simpla. Venitul se refera la brut pentru un motiv simplu: Impozitul se calculeaza in functie de venitul tau total iar firma care te angajeaza habar nu are de ce alte venituri mai ai.

      00
    • 26k in afara londrei e un salariu de secretara calificata, si in Londra e salariu de murit de foame.

      @garm dupa cum s-a mai spus, salariul se discuta pe brut pentru ca nu toata lumea are aceleasi taxe. oamenii insurati etc, cu copii etc platesc taxe diferite ( desi chestia asta e pe duca ca taie nenea Osbourne tax credits).
      @Iulia – daca angajatorul tau face asta, cel putin in Uk ar trebui sa-l dai in judecata.

      00
    • @Animal00, Alexx
      1 – se presupune ca nu te muti in UK intr-un satuc cu 10 case
      2 – in Londra nu gasesti sub 1300 de lire pe luna (la care se adauga, evident, si council tax de inca vo 300 de lire) nici macar prin zona 6. Evident, vorbim de apt cu 2 camere (1 bedroom) decent, nu de o cocina de porci, ca aia e mai ieftina.
      Altfel spus, cu 25000 pe an in UK trebuie sa stai shared ca sa poti sa-ti permiti sa si mananci.

      00
    • @Sabotor deschide zoopla, rightmove, gumtree si vezi ca gasesti 1 bedroom flat in camden town cu sub 1500 de lire/luna. Gasesti si sf-uri e drept dar hai sa nu urlam ca chiria e atat de mare … doar daca nu cumva ai inchiriat de la ceva romani sau te ocupi cu închiriatul de camere la suprapret pt altii. Vezi pe foxtons ca poti sa stai in barbican cu 1500 lire pe luna iar Council taxu’ e 100 nu 300. La 20 de minute de mers mai la est (mile end, bethnal green chiar si canary wharf :D) gasesti tot cu 1500 2 bedroom flat (+living). Vrei sa zici si de biluri?! Nu trec de 100 de lire pe luna in mijlocul iernii.

      00
    • bos, da ceva mai ieftin, gorjului, bartolomeu, n-ai?!

    • Vad o multime de cunoscatori in ale Londrei.
      Puisori, cand ati inchiriat ultima oara o locuinta in capitala lu’ coana mare?

      Intr-adevar gasesti studio sau 1 bedroom flat in Zone 1 sub 1500£ pcm pe net. In realitate sunt cotete de maxim 30sqm pentru care agentiile au pretentii ultra exagerate.
      Fabrica la care prestez e la limita intre Zone 1 & 2 pe partea vestica si cum nu sunt fan long commuting prefer sa stau cat mai aproape de birou.

      Anul trecut am cautat mai bine de 3 luni o cosmelie decenta, non sharing in zonele 1 & 2 si a trebuit sa ma multumesc cu un 1 bedroom flat in zone 3 la 1300£ pcm la care am adaugat bills & council tax de inca 265£ media lunara.
      De curand mizeria de agentie mi-a pus in vedere ca pentru prelungirea contractului cu un an chiria creste la 1500£ pcm iar acum am reluat procesul de cautare. (e advertised la ei pe site la 1600£ pcm).

      00
    • @Alexx
      e o zi mai speciala azi? Eu zic ca nu gasesti sub 1300 si tu-mi raspunzi cu „da’ sunt si la sub 1500”. WTF?

      Ideea e ca la 25000 de lire pe an, aia-ti ajuns sa platesti chiria si atat.

      00
    • @Sabotor
      se poate trai decent in afara Londrei din 25k/an. Birmingham, Leicester, Manchester etc nu sunt catunuri cu 10 case.
      In Londra si in sud est da, mori de foame. Dar cum treci de bedford si milton keynes, situatia se schimba

      00
    • @paul
      ai dreptate, decent nu gasesti sub 1200-300 plus utilitati. NU unde vrei tu.
      Tu de ce crezi ca englezii se muta in afara Londrei si prefera sa faca naveta?

      00
    • @cheddar
      Pot sa zic ca traiesti. Nu decent, da’ traiesti. Adica vo’ 600 de lire tot dai pe chirie (m-am uitat acu in Manchester, n-am prea gasit ceva decent sub 600 si ceva de lire pe luna). Nu stiu cat o fi council tax si cheltuielile acolo, da’ le estimez la inca vo’ 300 de lire (in total). Ramai cu 700 de lire din care trebuie sa mananci, sa te imbaci si sa-ti mai cumperi una-alta.

      Estimez ca vo’ 200 se duc pe mancare, daca-ti gatesti in casa. Iar la pranz mananci ce-ti aduci de acasa. Inca cel putin 50 se duc pe transportul in comun. Iti raman 450 de lire sa mai bei o bere, sa mai iesi la o distractie si sa strangi pentru un concediu pe an, in vara. Cam putin, daca ma intrebi pe mine.

      00
    • EU stay in Leicester. La 600 pe Luna iei o casa de trei dormitoare.
      Nu se traieste nemaipomenit de bine, dar 25-26k e peste salariulmedian pe tara, cu cat mergi mai in nord salariile sunt mai mici.
      In Londra de banii aia mori de foame. In afara sud estului, supravietuiesti. Nu nemaipomenit de bine.
      Nu zic ca n-ai dreptate, este un salariu de rahat pe care multi il suplimenteaza cu tax credits etc.
      Sursa https://tradingeconomics.com/united-kingdom/wages

      00
    • @Sabotor
      that being said, nu uita ca omul obisnuit mai are si rate la masina, electronice etc.
      Da, nu curge laptele si mierea nici in UK si nici nicaieri altundeva.
      Si de obicei oamenii inteligenti investesc banii aia extra in chestii mai importante decat bere. Just saying.

      00
  5. Nu mai vorbiti prostii si grabiti-va sa va inscrieti la cursul de soshal midia isenshals, incepe peste 2 saptamani si mai sunt doar 18 din cele 25 de locuri libere. La 350 de euro e pomana curata, avand in vedere ca ok, nu iei 4500 de euro pe luna, dar macar jumatate tot trebuie sa iei daca astea sunt cifrele care se invart.
    Apropo de cursul ala, baiatul nr 2 – Daniel Rotaru, seama teribil cu unul din baietii care mi-au carat mobila cand m-am mutat. De pe atunci ii dadeam un viitor mare, dar maximul pe care il intrezaream era ca el va fi soferul masinii cu mobila, sa nu isi mai rupa spatele, mi-a depasit asteptarile.

    00
  6. Muahahaha, citez din pagina de prezentare a domnului referitoare la consultanta unu-la-unu „Costul pentru consultanță este de 150E pentru o întâlnire de maxim două ore în București. Pentru deplasări în țară se adaugă și costuri de transport și cazare pe perioada solicitată.” Bah, ejti nebun, de banii aia Crudu te face de la jumatate de nu mai stii de tine, domnul vrea banii ca sa te invete sa pui poze pe fb?

    00
  7. Nu merita 4500 pe luna, nu pare sa aiba experienta pt atatia bani. Asta e una. Ca oracle nu-si permite sa dea 2000 de euro unui junior cu ceva experienta in regiunea emea e alta.

    00
    • Problema nu e ca nu isi permite, ci ca o asemenea pozitie nu face atatia bani. Oricate filme ar avea in cap „oamenii din online”…e egal cu zero cate likeuri ai pe facebook si ce reach face nu stiu ce. Mai ales la oracle, care nu e auchan sau mega image sa se adreseze prin produsele sale idiotului facebookar. Sunt curios la ce nivel stie macar limba engleza individu asta ce vrea 4500 euro pe luna. Nu imi pun problema sa mai cunoasca o alta limba straina.

      00
  8. Cel care vrea salar de 4500 ar fi bine sa-mi calculeze in 30 de secunde, in minte, forta gravitationala a unui pulsar cu diametrul de 10 km si viteza de rotatie de 532 rot/min la o distanta de 1537684832 mile asupra unui corp de masa 1/355 M@ unde M@= masa solara

    00
  9. Parerea mea e ca tipul asta face bani din cursuri nu din balivernele pe care le indruga el acolo.
    Iar ca sa-ti vinzi cursurile trebuie sa te vinzi in primul rand pe tine ca un produs de neatins (4500€ pentru a conversa cu casnicele pe net :)))))) ).

    Cum nu ma intereseaza siteul casnicelor, ii urez succes.
    Fraieri carora sa le ia banii se vor gasi mereu.

    00
  10. E vorba de job-ul ala de care zicea Arhi saptamana trecuta? Plm, acum imi pare rau ca nu am aplicat.

    Nu ma subcontracteaza pe mine sa ii fac treaba cu 2500 pe luna? Ii ramane si lui de o bere, fac si eu un ban in plus si ma dau 2/3 ore pe FB.

    00
  11. citii* (Un agricultor citii)

    00
  12. La fel cum a punctat si George Stanomir, incearca doar sa isi creasca cota.
    Un job este cu cat mai bine platit, cu cat aduce un plus de valoare/beneficiu.
    Si nu vad cum un papitoi ca asta sa aduca un plus de valoare unui brand ca Oracle.

    00
  13. Ce valoare… a zis bine taranul, 200 de euro aici la noi la sat. :D PS: Glumesc, dar totusi am dreptate… de ce ai face reclama la Aquaserv?

    00
  14. Uitati-va la portofoliul lui, in loc sa arate clar ce a facut, a pus link la 100 de companii si a scris ca a lucrat cu ele. Asta e ca si cum ti-as livra o pizza si dupa iti zic ca am avut contact cu tine.

    00
  15. ca idee: articolul lui are 406 share-uri pe Facebook, articolul ăsta are doar 3

    00
  16. De fiecare data cand vad parerea lui pe undeva imi aduc aminte de filmuletul asta -> , rad si trec mai departe.

    00
  17. cu 3500E din cei 4500 poate intenționează să cumpere like-uri pentru campaniile pe care le face :)

    00
  18. Vrea 4500 de euro pentru sosial media la Oracle? Ca sa ce? Ca produsele Oracle nu-s folosite de maricica care povesteste pe facebook sau twitter. Aia care chiar folosesc produse Oracle nu de pe facebook afla ce aduce un nou update la Oracle. Nu pe facebook intreaba daca au o problema, ci deschid un PMR direct la Oracle, ori ala nu-i facut prin facebook sau twitter.

    2 la mana, salariul ala de UK (25000 de lire pe an) e exact cam cat ar fi vo’ 15 milioane-n Bucuresti. Adica-ti platesti chiria si cam atat. In conditiile astea sa te plangi ca ti s-au oferit 1200 de euro pe luna in Bucuresti, cand uite, in UK aceeasi pozitie se plateste cu 25000 de lire pe an, denota retard sever.

    00
  19. O intrebare: reach-ul ca reach-ul, dar conversiile?
    Ca si eu pot sa iti asigur expunere cata vrei, dar cati dintre aia pe care ti-i aduc eu o sa iti dea macar un click pe un link profitshare?

    De ce nu se plateste consultanta asta pe baza de rezultate cuantificabile, cu pe cei 4 muncitori din fabrica care se uitau simultan la munca lui Negrea?

    00
    • pentru că specialiștii social media nu vor asta :D

    • NOU
      #54

      E plina lumea de contracte „input based”, mai trebuie sa treaca multa apa pe Dunare pana sa avem contracte „output based”. Gandeste-te la jobul tau, iti convine sa fii platit pentru ceea ce produci cu adevarat si sa suporti pe deplin riscul ca un proiect/produs/munca pe o luna vor esua si nu vor produce deloc?

      00
  20. cine mai zice salar, se stie

  21. ai de plm, imi dau demisia si vin inapoi in tara sa ma fac negrea.

    oare baiatu’ presteaza si traininguri individuale cu corporatistele care-i populeaza workshopurile? ca in cazu’ asta asistam fara sa ne dam seama la primul caz de crudu cu putsa de pe social media.

    00
  22. Creatorii de nimic . :(

    00
  23. Eu nu-s cu EMEA, sunt cel mult cu „a mea”. ;)
    Dar asa, de curiozitate, nea grigore ce realizari are?
    Care sunt exact realizarile unuia din asta de se ocupa de pagina de facibuci a unei companii?
    Citesc pe site la asta de n-am auzit de el:
    „Ca să ne înţelegem, iată cum arată setul de abilităţi de Social Media Manager în 2015 (nu vorbim de juniori aici, deşi fişa postului e asemănătoare):
    1. Copywriting (se cer texte bune, poveşti)
    2. Customer Care (apar întrebări pe pagină, nu e suficient să ştii răspunsurile, ai nevoie şi de abilităti de comunicare specifice)
    3. Editare foto
    4. Marketing (trebuie să faci anunţuri sponsorizate, să testezi, să tragi concluzii, să aduci vânzări)
    5. Creativitate”
    Pentru CACATUL asta vrea putza 4500 de euro?
    Sunt curios ce pagini administreaza, si cum exact cuantifica ce face…

    00
    • Deci, sa ne intelegem, pt 4500 de euro, el are raspunsurile pt intrebarile de pe pagina de FB, da? Nu juniorul.
      Si daca stau sa ma gandesc, ce plm face juniorul daca seniorul taie poze in PS, raspunde la gospodine pe facebook si da boost la posturi? Cafea?

      00
    • @Paul
      cafea, da’ are si o matura legata in spate, ca sa mature cand se plimba cu cafeaua de colo-colo.

      00
  24. Un simpatic Negrea, i-am lasat si eu un comment ca a fost calic stiind ca la Oracle cu ce intri cu aia iesi, si impreuna cu toata parerea de rau el nu este o persoana care sa primeasca pe fluturas 4500E net, evident, omul nu mi-a aprobat commentul; un simpatic

    00
    • Nici mie nu mi l-a aprobat. Ma rog, eu am zis ca daca el e nemultumit de un salariu decent in Romania pentru simplul motiv ca in UK pe pozitia aia se castiga cat o secretara incepatoare, chestia asta denota retard sever. Ma rog, i-oi fi distrus visele, poate-si inchipuia ca la 25000 de lire pe an o sa concureze cu taranu’ cu Maserati.

      00
  25. Probabil ca ia 4500 de euro de la dentestet sa invete medicii stomatologi sa puna pe facebook poze

    00
  26. Foarte inteligent Alexandru Negrea, in primul rand si-a crescut cota cu articolul ala la fel cum fac tarfele in emisiunile TV atunci cand spun ca la concerte canta pe sume de la 4000-5000 euro in sus cand defapt ele fac 300-400 euro pe concert. O alta faza tare la el este aia ca s-a prins din timp ca teapa cu statul si bibilitul paginilor de FB sub denumirea de social media manager nu va tine la nesfarsit si pana la urma clientii se vor satura de pompat bani fara rezultate. Astfel baiatul s-a reprofilat, prosteste corporatistii cu tot felul de cursuri social media. Trebuie sa recunosti ca prost nu-i!

    00
  27. De ce crede băiatul ăsta că e justificat salariul ăla când tocmai din exemplele date de el din UK și US, raportate la economia noastră, ar rezulta un salariu de maxim 20 de mil, cum zice Sabotor mai sus.

    00
  28. pai la banii aia m-as astepta macar sa scrie copywriter corect:) „Încercaţi să lucraţi cu un copywritter dintr-o reţea de freelancing”

    00
  29. @Paul – Eu am inchiriat anul trecut apartament cu 2 dormitoare in Wimbledon cu 1500 fara utilitati cu depozit pe doua luni in avans. Nu era niciun cotet si nu-mi spune ca nu e zona buna acolo. Vecinul de la 1 avea un Ferrai din anii 60 si un Focus ST de distractie. Un salariu decent in Londra incepe de la 45k brut, adica vreo 2800/luna net. Baiatul asta cu social media merita sa treaca la munca de jos o perioada sa vada ce inseamna banul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.