Știrile zilei – 14 octombrie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Mda, ajung sa repet ce ai scris tu la inceputul anului in legatura cu pensionarii care urla-n gura mare ca ei nu vor caldura din octombrie, ei se descurca cu o haina in plus.
    Am marele ‘privilegiu’ sa stau intr-un bloc plin de babe.
    Sa se mute dracu` in alta parte, daca nu-si permit sa plateasca caldura la un apt. de 3 camere, nu sa ma oblige pe mine sa stau in frig. FML.

    00
    • Sa vezi ce distractiv e cand in decembrie iti vine intretinerea 580 lei in conditiile in care NU ai repartitoare de caldura. Diferenta de 300 lei e din gazele naturale platite „la pausal” , multumita zecilor de babe si mosi care stau cu aragazul (4 ochiuri) + cuptor pornit. Nu deschid caloriferele sa nu plateasca … repet, in conditiile in care in bloc NU sunt instalate repartitoarele vietii.
      Eu am avut un exercitiu de imaginatie si m-am deconectat de la gaz (am trecut totul pe electric). Pana acum o crestere de 70 lei la Enel, dar sa vedem ce zic decembrie si ianuarie.

      00
    • Stai linistit, ca nici la mine nu sunt repartitoare. Presedintele asociatiei sta cu aragazul aprins non stop…

      00
    • La mine in bloc, dintr-un motiv similar s-a debransat tot blocul de la gaz. Cei care au vrut, si-au tras teava separat cu contor la usa.

      Cea mai buna alegere posibila a fost sa renunt la incalzirea in comun si sa montez o centrala de apartament.

      00
    • @Mars: Te invidiez…
      Am vrut si eu sa-mi pun centrala (am renovat complet apt. inainte sa ma mut in el) dar, avand in vedere ca este la et. 8 iar teava de gaze separata nu era inca trasa de nimeni pana acum, m-ar fi costat foaaaarte mult sa fiu eu initiatorul. Cu toate ca multa lume mi-a spus ca o sa-mi recuperez banii pe teava, nu aveam garantia ca s-ar fi mai abonat cineva de pe scara la teava mea…

      00
    • O să las asta aici.

      HGR nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice
      ART. 117
      Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10GC sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte + 10GC, între orele 18, – 6,00.

      Legea nr. 10/1995 a calităţii în construcţii si Regulamentul (UE) nr. 305/2011 în domeniul construcţiilor, Anexa 1 prevad ca Cerinţa fundamentala, esentiala si
      3. Igienă, sănătate şi protecţia mediului
      Construcţiile trebuie să fie proiectate şi executate astfel încât să nu reprezinte, pe întregul lor ciclu de viaţă, o ameninţare pentru igiena, sănătatea şi siguranţa ocupanţilor sau a vecinilor din cauza.
      In Romania cerintele de calitate sint detaliate în normativul NC 001 -99. La igiena higrotermica se prevede asigurarea temperaturii de confort termic atat la nivelul capului cat si a gleznelor.
      Standardul SR 1907-2:1997 Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul prevede la pct. 2.1 În Tabelul 1 temperaturile interioare conventionale de calcul pentru locuinţe astfel: camere de locuit şi holuri 20oC,
      Ordinul nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al popendulaţiei, art. 17, al. (7) Sistemul de încălzire trebuie să asigure temperatura minimă de 20°C în camerele de locuit.

      „Nu are nimeni dreptul să oprească furnizarea agentului termic în bloc. Vorbim despre o regulă invechită și anti-populară în privința acestui vot pe scară. Dacă o familie consideră că i s-a adus prejudicii, de orice natură, prin amânarea furnizării agentului termic poate da administratorul în judecată”,

      președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România, Radu Opaina.

      00
  2. Aia cu idiotul anului cred ca e dezinformare prin omisiune. La americani daca te accidentezi si te duci la spital intra asigurarea pe fir. Asigurarea lor e un „casco” care are tot interesul sa faca regres pe „rca”-ul vinovatului, in fond e o institutie comerciala, orientata pe profit. Iar daca „rca”-ul nu plateste, se ajunge la proces civil. Cam asta banuiesc ca e si acolo, doamna respectiva s-a trezit cu o factura cam mare de la spital.

    00
    • Nu e chiar asa – faza cu spitalul si asigurarea se aplica in general daca este accident de munca, sau de ex. daca aluneci pe podeaua supermarketului, etc.
      In cazul de fata matusa s-a gandit (sau a fost sfatuita de cineva) ca ar scoate niste bani frumosi daca ar da in judecata firma unde aveau aia polita de asigurare a casei (un fel de casco pt casa). Cam ca ala care a dat in judecata McDs cand s-a fript cu cafeaua prea fierbinte…
      https://edition.cnn.com/2015/10/13/us/aunt-nephew-lawsuit/index.html
      Cat de nasol sa cazi din cauza unei imbratisari incat sa ai nevoie de operatie? wtf… bine ca nu a imbratisat-o la baza scarilor :))

      00
    • tanti aia care a dat in judecata McD a fcut rsuri de gradul trei de la cafeaua aia

      00
    • @cheddar: asa, si? A tinut cafeaua in poala si a varsat-o, aia e, ghi ni on.
      Daca era in bucatarie la oala de ciorba si varsa pe ea, pe cine mai dadea in judecata? Dadea firma care a facut aragazul, ca flacara arde prea tare?

      00
    • NOU
      #12

      a primit 0 dolari. A dat in judecata direct copilul de 8 ani.
      cica fapta s-a petrecut acum 3 ani.

      00
    • @Catalin: nu poti sa dai in judecata un copil de 8 ani!
      Tipa a dat in judecata homeowner’s insurance – adica compania de asigurari unde are ala polita de asigurari pt casa.

      00
  3. Hai, pe bune, ti-a dat vecina doua paturi? E primul an in care e frig in octombrie? E primul an in care sta sa vina un anotimp numit iarna, care pe paralela 45 de caracterizeaza prin frig? Sa nu-mi ziceti ca-s corporatista si nu inteleg oamenii saraci care si-au vandut plapumile ca sa aiba ce manca. Toate bunicile pe care le cunosc au cel putin doua plapumi pune la naftalina, a mea ma bate la cap sa-mi mai dea una, si n-au pensii babane.

    00
  4. Uitatorii la seriale sunt un pic duși. De ce sa pierzi atata amar de timp cata vreme sunt atâtea filme (lung-metraje) care chiar merita văzute si revăzute??

    00
  5. mothersandthecity.ro ?!?! … srsly, ce-i tampenia asta?

    00
  6. O singura data am cazut la pat cu un serial: Prison Break. Am aflat de el cand era la mijlocul seriei 2 si am descarcat vreo 32 de episoade odata, pe care le-am vizionat intr-un weekend.

    00
  7. Cafeaua aia de la mc do e crimunal de fierbinte, daca cauti detalii despre cazul respectiv o sa vezi argumentarea, e cu x grade mai calda decat e normal, parca 92 sau 93 C in loc de 80 cum e normal sa fie. Au mai fos accidente si mc do fusese avertizat. Daca cafeaua aia avea 85 in loc de 9x, nu ar fi fost arsuri de gravitataea aia. Probabil ca motivul e simpku, daca apa e mai calda se scoate mai multa cafea cu boabe mai putine…

    00
    • Nu prea te-ai documentat.
      Intr-adevar, McD servea cafeaua la o temperatura putin mai mare fata de alte lanturi/cafenele/etc., pt ca la geamul de drive-thru in general veneau oameni care faceau naveta cu masina pana la servici – iar cum la ei e la moda sa faci naveta cativa zeci de km pana la serviciu, soferii preferau sa aiba cafeaua mai fierbinte, ca sa fie calda tot drumul.
      Totusi, diferenta de temperatura a cafelei McD fata de ceilalti era relativ mica, si nu cred ca ar fi avut vreo semnificatie importanta in cazul tipei aleia, care a sustinut ca arsurile suferite au fost ajutate de colantii care au absorbit cafeaua repede si au tinut lichidul aproape de piele. (missed opportunity: trebuia sa dea in judecata si producatorul colantilor.)
      In concluzie, imi mentin convingerea ca americanii au boala de a da in judecata pe oricine pt orice motiv, doar doar sa scoata bani.
      Daca tipa asta ar fi comandat un iced-latte si ar fi primit ceva fierbinte atunci era alta treaba. Dar tu comanzi o cafea, o ti in poala ca sa-ti torni zaharul, o versi pe tine si tot McD e de vina? Pai femeie, tocmai ai luat o cafea fierbinte, la ce te asteptai?
      In fine, nu stiu de ce tot despic(am) firul in 4 dezor pe acest caz :)

      00
  8. Ba tocmai ca “m-am documentat”
    Este semnificativ mai calda.
    Nu, nu sunt singurii, si burger king parca au avut aceeasi problema si aceleasi avertismente
    Diferenta aia de ti se pare tie nesemnificativa este exact ceea ce ar fi facut diferenta intre arsuri de gradul 3 si arsuri de gradul 1-2. Dap, alea cateva grade.
    Cat depre « la ei » – eu locuiesc « la ei » si fac neveta zeci de km, candi au cafea de la mc-do ii cer vacii grase de la ghiseu sa puna gheata in ea, pt ca nu se poate bea, si aste pe zeci de km ! un cub de gherata nu e suficient cat sa o pot bea 1/2h..

    00
  9. Aia isi da nepotul in judecata dupa 3 ani pentru ca maicasa a murit si a avut asigurare de viata. Avand in vedere ca faza e in Manhattan, banuiesc ca era vorba de o suma peste 1 milion. Matusa asta si-a dat nepotul in judecata, nu e vorba de nici o asigurare si normal ca a pierdut.

    00
  10. Lipseste stirea cu Santa Parasqueva.Prezenta la urne,incasari,morti,lesinati…

    00
  11. Vanghelie sau eVanghelie? :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube