Rudele în vizită și plecarea…

Una dintre cele mai nașpa chestii când vin rudele în vizită este că nu există un mod OK de a încerca să le faci plecarea mai plăcută. Oricum ai întreba, tot nu e bine.

A venit o mătușă în vizită, de duminică, anunțând că azi ar vrea să plece înapoi. Adică femeia a spus că stă până miercuri. Și, cu toate astea, mă simțeam eu de porc când o întrebam dacă vrea să trecem pe la gară ca să luăm bilet de tren. Pana mea, ai zis că pleci azi, hai să vedem cu ce tren și la ce oră îți convine! Nu te dau afară, dar hai să nu ne trezim că singurul tren liber pleca la 7 și noi am stat pe fund, că “lasă că vedem noi”…

 

rude

“rude” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Adică, să zicem că vrea să plece când a zis. Și să zicem că a zis miercuri cu gândul până sâmbătă dar nu pot să-i spun că e bloger și e chitros. Nu văd de ce te simți aiurea. În primul caz ajuți în al doilea …. ești cumva rușinos cu cei care spun una și fac alta?

    00
  2. „Ce pacat ca in sfarsit plecati…”

    00
  3. Draga mea, hai sa facem patul ca domnii ar cam pleca!

    00
  4. Ma uit la poza aia si nu inteleg scenariul… Aia tineri par la ei acasa, dupa cum se deschide usa, au oglinda si priza in hol. Deci aia batrani vin in vizita la ei. De ce naiba sunt bagajele deja in casa?! Au intrat cu bagajele si apoi au iesit sa se imbratiseze in prag?!

    00
    • Pt ca aia batrani pleaca, nu vin :-)

      00
    • ….sau „Aaaaaaa, mami, tati, ce ma bucur ca va vad…noi tocmai plecam la mare/munte/schi/plaja/!”

      00
    • Nu vin, pleaca. Asta e tema articolului. De plecat, nu de venit. Au fost la oamenii tineri acasa si urmeaza sa nu mai fie…

      00
    • Aia batrani pleaca de la ei. De asta e toata lumea asa fericita.

      00
    • După cum cotrobăie copilu la bagaj se pare ca au venit

      00
    • pt că ăia bătrâni nu pleacă, au stat până când tinerii nu au mai rezistat ei psihic şi au abandonat locuinţa:)))

      00
    • Ala chelu’ cu copilu in brate a intrat primu cu bagajele, le-a lasat jos si a luat boracu in brate (e fratele fara perspective de viitor a tipei si inca sta cu parintii, a venit cu ei in vizita ca daca il lasa acasa singur numa se face ciocan si vinde iar masina de spalat pt bautura) – dupa vin bababcii si o imbratiseaza pe fiica proaspat divortata, ala micu e fascinat de bagaje ca ii aduc aminte de cand s-a mutat taica-so de acasa. Maica-sa rade ca a avut dreptate: „ti-am zis eu ca o sa fuga nemernicu’ cu ceva fusta”

      00
  5. dupa 3 zile musafirul pute

    00
  6. Draga mea, nu mai vorbi atat si hai sa ii lasam pe oamenii astia sa plece, ca sigur le e dor de casa.

    00
  7. Ai si matale, domnu’ Vali, niste probleme, ceva de groază… :)

    00
  8. Mătușa-i soacra-ta ,nu-i asa ? :)

    00
  9. De ce ai vrea sa le faci plecarea mai placuta? Eu cred ca ar trebui sa le faci sederea cat mai placuta…

    Altfel daca ti-ai planificat ceva pentru ziua urmatoare ai putea incerca o abordare de genul: „Imi pare atat de rau ca nu puteti sta mai mult, dar maine trebuie sa plecam cu ala micu in tabara.”

    00
  10. Matusa, tren nu mai este. Dar ce nu fac eu pt tine. Urca-n masina!

    00
  11. Infofer.ro bahn.de

    00
  12. Mai există sportul ăsta cu vizite la rude si rămas cu zilele ??? :(

    00
  13. Le urezi „fa-ma sa-mi fie dor de tine” si gata.

    00
  14. Ia, ca tot iti place tie de Antena3: https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-documente-bomba-care-fac-lumina-in-trecutul-comunist-al-lui-traian-basescu-314299.html

    Cred ca si un copil putea face in Photoshop documentul ala mai plauzibil. Macar foloseau un font de masina de scris.

    00
  15. formula ” matusa, stai de atatea zile la noi si nu ti-am aratat unde tinem noi usa de iesire…ce uameni si noi” sa inteleg ca e cam abraziva?

    00
  16. Trenul il verifici pe sait, poti lua si bilet de acolo.

    00
  17. se poate și invers și zău că nu știu cum e mai rău. acu’ niște ani bunică-mea a venit în București pt nunta lu’ frate-meu. voia să vină în ziua nunții, dar i-am comunicat toți categoric că n-are nimeni timp în ziua aia să umble de-a lungul și de-a latul Bucureștiului s-o ducă/aducă, etc. (comunicat categoric întrucât orice explicații și orice apel la logică și înțelegere s-a soldat cu un eșec).
    în schimb a insistat insistent să plece în ziua imediat următoare nunții. ziua imediat următoare însemnând că s-a terminat nunta dimineața și a plecat câteva ore mai târziu.
    n-am avut timp înainte de nuntă să caut pe net o mașină (și la vremea aia n-aveam telefon cu android să caut într-o pauză dintre un vals și o horă), așa că i-am promis ”când ajugem acasă dimineață iți caut”. știam că că e una la 9, dar i-am zis că n-o duc la aia nici dacă îi fură casă cu totul și-i lasă doar groapa fundației.
    ajungem acasă pe la 6 dimineața, eu aproape incoerentă de oboseală, ea-nu știu, părea gata să ia la prășit. mă descalț ca omul și mă îndrept spre baie, iar în drum deschid calculatorul (recunosc, monitorul era și el închis și nu l-am deschis în secunda aia). n-am făcut 3 pași dincolo de birou că a început să bombăne că i-am promis că așa și pe dincolo. ho, femeie, lasă-mă să mă piș și să dau jos rochia, uite am deschis calculatorul, îi ia juma de minut să pot lucra. s-a mai calmat.
    a încercat să zică ceva de mașina de 9 dimineața, dar pesemne că n-aveam o privire prea prietenoasă, că n-a terminat fraza. având în vedere diverse variabile (dușuri, îmbrăcat, bagaj, chemat taxi, trafic de duminică după prânz, mers de bunică de 80 de ani, marjă de siguranță, etc) am calculat că pot să mă trezesc cu 2 ore înainte de plecarea mașinii. când m-am trezit, mă aștepta cuminte pe canapea, cu mâinile în poală, ca o păpușă împăiată, gata îmbrăcată, cu bagajul făcut. mai avea să se încalțe. m-am dușat și îmbrăcat în timp record și am chemat taxiul. am ajuns cu vreo 45 minute înainte de ora de plecare (trebuia cu 15-20 de minute), am stat să urce în autocar și m-am întors să dorm. încă eram zombi.

    00
  18. Articol de cautat scuze in fata colegei de apartament ca te-ai luat de rudele ei.

    00
  19. Intradevar, unele rude sunt atat de obositoare ca parca vrei tu sa pleci din casa mai repede.

    00
  20. Ti-am luat bilet online, uite, cu reducere! Se poate asta de cativa ani, CFR vinde bilete si online.

    00
  21. Tare asta, vine ruda, incepe să se arunce in pat cu 100kg ale lui de copil, după 10 zile patul incepe să obosească. Venea in viteză și jump pe pat.
    Deshide plasele la geam dar având mână de țăran le rupe.
    Gamepadul xbox360 moare în mâinile lui, tot așa după zece zile. Manetele stanga dreapta de mișcă singure, calibrarea nu ajută cu nimic.
    Samponul meu de 135lei s-a evaporat.
    Un hard extern a zis și ăla piua după ce a lovit unitatea și hdd a căzut
    Totalul nu îl fac că mă apucă nebunia.
    Cel mai rău de canapea mi-e, mam uitat eu pe sub ea nu văd nimic ciudat dar când mă așez pe ea face un zgomot infernal.

    00
  22. sa vezi cat sta data viitoare dupa ce afla ca ai blog

    00
  23. Bai dar nesimtit mai esti! Nu ai vin pe la tine in veci!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.