2015. Tot nu știm să ne prezentăm.

Tabel de completat la școală. Școală de oraș, unde cel puțin un sfert din mașinile părinților din clasă sunt mai scumpe decât casa mea.

Șase coloane în tabel: numele de familie, inițiala tatălui, prenumele copilului, adresa și numerele de telefon ale părinților.

Coloana aia cu inițiala tatălui a fost moartea pasiunii. Vreo trei mămici se întrebau dacă ăla pe care îl au de soț mai are vreun prenume. Unii tătici nu știau care e primul lor prenume. Alți tătici credeau că copilul are inițiala tatălui lor, la fel cum au și ei.

Am râs.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. Parintii copiilor, colegi cu al tau, lucreza la stat si pe ei nu-i intreaba initiala tatalui ca nu e cazul.

    00
  2. Ok, si ce treaba are asta cu 2015?
    Devine obositoare repetarea anului la fiecare dilema.

    00
    • nu chiar … e interesant cum altii reusesc sa faca din copiii lor viitorul natiunii, iar la noi … parintii se scobesc in nas la sedintele cu parintii si isi verifica buletinul la inscriere sa vada cum ii cheama… toate astea in 2015 !!!

      00
    • Pentru ca se va intampla din nou in 2016, fireste!

      00
  3. „cel puțin un sfert din mașinile părinților din clasă sunt mai scumpe decât casa mea.” – ăsta nu mai e demult un criteriu de ierarhizare socială!
    Nu-i mai bănui pe toți de înțelepciune ca s-ar putea să te înșeli!

    00
  4. Din pacate, in 2015, sunt inca multi care inca nu stiu de ce prenumele se numeste prenume.

    00
  5. mai omule unii inca n-au invatat trucul cu dusul si schimbatul sosetelor in fiecare dimineata si tu te astepti la subtilitati de-astea?

    00
  6. care-i faza cu chiuveta langa cuvantul casa?

    00
  7. Dar care-i treaba cu initiala tatalui?

    00
    • sa se facă diferența in caz că au prenume asemănătoare.

    • 2 (fosti) colegi de facultate (in aceeasi grupa):
      Moraru C. Valentin si Muraru C. Valentin – sa vezi ce frumos s-au incurcat la transcriere – erau amindoi Moraru si sa vezi discutii pe note, burse, etc
      Au ajuns sa-i deosebeasca dupa initiala mamei :D

      00
    • Sau sa diferentieze copii cu acelasi nume si prenume. In orase mici se pot intalni frecvent in aceeasi scoala copii (rude) in situatia asta.
      Eu ma intreb ce faceau daca se cerea CNP-ul copilului.

      00
    • „sa se facă diferența in caz că au prenume asemănătoare”

      Iarasi o idee geniala. O gramada de tati isi boteza fiul dupa prenumele lor. Nemtii folosesc in acest scop ziua de nastere, probabilitatea fiind mult mai mica ca doua persoane cu nume identic sa se nasca in aceeasi zi.

      00
    • @Driver, câți cunoști în situația asta? Că, sincer, eu nu cunosc prea mulți. (ok, frate-meu poartă și numele tatălui, dar ca al doilea prenume, pe care nu l-a foloseste decât ca pretext pt cadouri și doar pt că amandoi părinții au vrut și nume de sfânt și n-au găsit altul să le placă amândorura). Eventual numele bunicului sau strabunicului dacă nu e prea ciudat, dar zău că nu știu prea mulți oameni care să poarte (și să folosească) numele părintilor (de același sex sau de sex opus).

      00
  8. Copil adoptat de o femeie singură cu soț decedat. Care e inițiala tatălui? A decedatului sau a celui real?

    00
    • Initiala e RIP

      00
    • Dacă soțul decedat al femeii era în viață când copilul a fost adoptat și a adoptat și el copilul, inițiala lui. Dacă nu mai era în viață la momentul adopției sau nu a adoptat și el copilul (legal se poate, practic mai puțin) nu văd de ce este adus în discuție.
      cât despre tatăl biologic… pt copilul adoptat este aceeasi situație ca și pentru copilul cu tată necunoscut crescut de mama biologică . tată necunoscut (sau bară :) ), inițială necunoscută (bară).
      pf, și eu care începusem să-mi scobesc mințile. era logic.

      00
    • Simplu se aduaga un A in fata la numele de familie al mamei.

      00
  9. Haha…. ai fost la sedinta cu parintii….La mine a fost colega de apartament. A zis ca a fost prima si ultima la care se mai duce. IQ-ul personajelor mature din clasa a fost probabil subunitar. Ceva gen „cum e profesoara de romana? e frumoasa?” , de parca s-ar fi culcat cu ea (asta venind din partea unei mamici), „de ce copii sunt scosi la tabla cu expresia „Treci la tabla” ?” – probabil trebuia rugat in genunchi sa iasa la tabla.

    00
    • Foarte bine că nu mai merge. Părinții de care ziceai o să ia mai ușor decizii pentru restul. Sper că nu te-am deprimat.

      00
    • poate că un ”te rog” n-ar fi stricat. că e om, nu cățel să facă aport. n-am copii, numa’ zic.
      în rest nu te contrazic.

      00
  10. asta imi aduce aminte de o experienta hazlie. Eram la evidenta popendulatiei in vederea preschimbarii Ci-ului datorita schimbarii de domiciliu. Printre alte zeci de hartii (copii si originale) trebuia anexata o cerere tip pe care trebuia sa o completezi. Un cuplu proaspat casatorit era in fata mea. Ea isi schimba buletinul, necesar in urma schimbarii de nume (se casatorise). Sa vezi circ cu formularul, nu stiau unde sa puna adresa, nu stiau unde sa treaca numele vechi si numele nou, si altele. Doamna de la ghiseu se frustrase deja, mai mai sa dea cu capu de birou. E greu in 2015…

    00
    • Nu stiu de ce dati unlike. Exact acelasi rahat l-am vazut si eu acum cateva luni cand m-am dus sa-mi schimb buletinul si am vazut cum un cuplu proaspat casatorit in fata mea le-a trebuit cu explicatii cu tot 15 minute sa completeze cap-coada un formular corect!

      00
  11. Dar informatiile astea nu sint cerute cind copilul se inscrie la scoala? Profesorul ar fi trebuit sa poate accesa baza de date. Sintem in anul 2015 si nu 1980.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.