Cum joacă românii CS

După câteva luni de jucat intens, câteva observații despre modul în care românii joacă Counter Strike Global Offensive:

  1. unul păzim o intrare, altul alta. eu sunt cu geana pe a mea, ălalalt se decide că și el vrea pe intrarea mea. murim amândoi.
  2. stăm 5 in ușă, unii peste alții. nici nu tragem, nici nu aruncăm bombe. vine unul și ne omoară pe toți 5.
  3. încercăm să învățăm arme noi, insistăm să tragem de 5 ori cu awp-ul, nu ne iese, ăla în care tragem ne omoară și ne enervăm pe colegii de echipă.
  4. „hai să rush X” se înțelege că stăm toți la pândă la intrarea în X, îndemnându-ne unii pe alții care să intre primul.
  5. eu intru și tu îmi arunci un flash din spate, lasându-mă orb în fața unui lache cu 3% viață, care ne omoară pe amândoi.
  6. eu acopăr o intrare și trag foc automat acolo. tu, din spatele meu, e de așteptat ca, atunci când eu termin, să tragi tu, măcar cât sa reîncarc. nu să te întorci cu spatele la mine.
  7. ne enervăm când unii joacă mai bine decât noi, pentru că ne așteptăm să băgăm 3 ore pe săptămână și să fim automat buni.
  8. sunt servere unde se adună oameni să joace și toți sunt varză la absolut toate hărțile. pe afară, sunt oameni care repetă o hartă 3 luni de zile, până o învață bine de tot. nu și ai noștri. ai noștri sunt la punctul 8.
  9. sunt triști cu cheat-uri care, odată ce te-ai prins că trișează, încep să joace prost. eu stau și scriu că e prea de tot ca ăla să dea headshot din săritură tuturor, el trage de câteva ori și ratează, eu stând pe loc.
  10. eu trag în cinci inși deodată. tu și alți trei din echipa mea stați după un zid și vedeți că eu iau omor. după ce mor eu, voi ieșiți unul câte unul și ăia cinci vă omoară pe toți.
  11. românul moare să se oprească la intrare. merge hotărât până acolo și se oprește și se dă într-o parte. nici măcar nu se uită, se dă automat la o parte și așteaptă.
  12. jucătorul își anunță prezența. merge și aruncă un flash sau o bombă înainte să intre undeva, fix ca să știe dușmanul că vine și cam pe unde e.
  13. jucătorul dă un fum și apoi stă în ușă, moare, și se miră de ce oponentul său trage fix în ușă.

Bottom line: dacă nu prinzi un loc pe un server unde sunt oameni civilizați, ajungi să joci la boschet, pe servere de copii sau de specialiști.

Articol sponsorizat de NVIDIA.

cs-go

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. Incearca si csgo1.astramania.ro – il recomand, atmosfera civilizata.

    00
    • subscriu, daca vrei un server civilizat, unde o injuratura = kick, a 2-a =ban , joc de echipa, frendly fire on, slayteam daca nu se face defuse sau daca nu se planteaza bomba

      am intrat si eu de curiozitate pe cstrikemania ala unde vad ca joci tu… am jucat 3 runde.. erau vreo 4 retarzi care se injurau ca la usa cortului..si runda de runda erau vreo 5 insi care stateau in baza sa nu isi piarda armele … nu se joaca frumos acolo

      00
    • >unde o injuratura = kick, a 2-a =ban

      Mai există oameni cărora le pasă, în 2015, de așa ceva? Adică, serios, sunt oameni care se ofensează la cititul unei înjurături?

    • @znuff, pe serverul ala joaca in general oameni de 25+ ani, si da… e enervant cand intrii sa te relaxezi si tu la un pac-pac si vezi ca incepe un taran sa injure de mame ca a fost el omorat. Si nu e vorba de citit.. e vb de tipat in microfon… in cs go asta toata lumea vorbeste la microfon.
      @zoso pe serverul asta e ca la meciurile de competitive, cand mori nu iti vezi adversarii, si poti comunica doar cu echipa ta. Si vezi ca tot server d-ala de 40 de insi e,

      00
  2. Mai bine te apuci de LOL, acolo nu dai de romani prea des, dar dai in schimb de polonezi si rusi, iar aia cu aia nu te intelegi absolut deloc :)
    Same shit la Dota, chiar daca acolo au servere special create pentru ei, ei tot pe alea de Europa sau USA joaca, fix ca sa aiba cui sa zica „cyka bliat” si sa nu inteleaga :)

    00
  3. Toate ca toate, dar dai și mie un frag?

    00
  4. NOU
    #9

    nu mai joc de 4 ani (cs1), dar inca am punctul facut pe ecran cu marker permanent. Doamne, cat eram de bun cu Krieg 550 si Koch…

    00
    • intra in mileniul 3 si cumpara un monitor nou :)

      00
    • @Damage Punctul ăla avea alt scop.

      00
    • am inteles scopul. ptr awp probabil. doar ziceam ca daca te-ai lasat de 4 ani de cs si ai acelasi monitor poate ar fi bine-venit unul nou. Dar nu cu rautate zic, eu am tinut 6 ani un Sony

      00
    • NOU
      #13

      @Damage – un LG L1919S care a intrat in al 9-lea an. Merge saptamanal minim 150 de ore. Nu am nevoie de mai mult. L-am reparat de 2 ori cu 10 lei.

      „use it up wear it out make it do or do without”.

      Stiu, sunt rebutul unei societati de consumatori. :-D

      00
    • Da Damage, pt ca toata lumea cumpara monitoare noi doar sa futa niste bani… plm, unii avem si familii si bani de cheltuit pt copii nu pt inlocuit monitoare ca vezi doamne e mai vechi de 4 ani. Ai tinut monitor 6 ani pt ca era Sony???? Eu zic sa iei un extraveral pt ca am un LG din 2008 si merge perfect.

      00
  5. NOU
    #16

    sal, ai clan ?

    00
  6. Distracţii pentru plebe. Nobilimea anului 2015 joacă Civilization. Dau parte-n parte cu oricare. Rămășag cu gir, cu martori, nu la mişto.

    00
  7. Ce rank esti? Pe competitive dai mai rar de romani.

    00
  8. Joaca dota cu romani sa vezi atunci distractie. ‘Omg ….(injuraturi)’ omu e 1-15 la scor.

    00
  9. Man, fix ce ai descris tu era valabil și acu 10 ani pe CS1.6, nu e nimic nou :)) Joaca pe servere oficiale/steam cu admini prezenți pe intervalul tău orar și va fi mai bine.

    00
  10. De ce nu joci pe oficiale? Acolo nu dai asa des de hackeri. Si in competitive nu prea-si permite lumea sa trolleze sau sa joace extrem de prost pentru ca vor rank up.

    00
    • Asa de des? Poate in Competitive, pe Casual e imposibil sa nu fie un cheater in fiecare meci :)

      00
    • Da, pe casual sunt sanse mult mai mari sa dai de hackeri, desi am jucat si acolo fara sa dau de vreunul (sau cel putin cu impresia asta am ramas eu). Oricum, cu un report pentru aim/wall se rezolva, mai ales pe competitive.

      00
  11. E cam trist ca la 35 de ani joci cs cu pustii care repeta clasa a 11 a :)

    00
  12. O lista cu serverele civilizate? :)

    00
  13. You the real MVP.

    00
  14. CS GO se joaca pe competitive. Dupa aproape 8 ani de 1.6 am trecut pe Go ca nu mai puteam de codati si admini retarzi, dovezi amx_ss si alte tampanii.pe competitive daca vad ca sunt romani in echipa nu le zic ca sunt roman si joc in treaba mea, ca e adevarat, romanul nu e niciodata de vina cand moare.
    Am luat CS GO cand abia aparuse, am 6086 de ore pe go si 4022 pe 1.6, din cauza ca p go am mai jocul pornit zile intregi pe servere de drop-uri.
    Oricat de rotund ma dau, mai mult de nova 4 nu pot trece, ca sa avansezi trebuie sa stai pe bune sa te uiti la aia buni sa vezi tactici.
    Ptr vechime si rank sunt evaluator la overwatch si am taxat cativa codati si mi s-a confirmat ca au fost banati din oficiale.

    00
    • Incearca si Counter Strike Gloaba Ofensiva… E o extensie romaneasca. Doar ca nu ataci, doar te retragi. Si nu ai nici arme. Si nici harti. Si nu iti trebuie nici calculator.

      00
    • Tocmai de aia nu treci de nova 4. Cauta pe gugal road from silver to dmg si descarca training maps din workshop, incearca sa-ti formezi o echipa de 10-15 oameni (subliniez echipa), sterge din prieteni tot ce nu joaca in echipa, nu juca comp fara sa dai 2-3 dm inainte (din care sa castigi macar unul), joaca macar 3h pe saptamana pe mapele de antrenament (smoke, hitpoint, fb).
      Cu placere!
      Mai e si varianta 2 sa-ti vand eu contul de dmg. E 40 de euro fara skinuri. :)

      00
  15. Si pustiul meu joaca, ma uit la el si ma minunez ca joaca acelasi joc pe care il jucam si eu in anul 2000, adica acum 15 ani. Ce daca au evoluat computerele, noi am ramas la fel..

    00
  16. Problema este ca e plin de copii care joaca aiurea. Ar trebui o selectie pe categorie de varsta pentru meciurile competitive.
    Cel mai bine e sa iti faci echipa si asa nu o sa ai surprize cu ai tai daca ii alegi bine. Eu am tot selectat cate unul care s-a remarcat in vreun meci si am dat add, iar acum cand joc am de unde alege oameni buni.

    ps: joc 1 meci pe zi maxim in zilele cand am chef.

    00
  17. Vezi rambase, comunitate matura.

    00
  18. wtf? CS?

    Mai lipsește să intru data viitoare aici și să aflu că joci și metin..

    00
  19. Ce joci tu se numeste public. Daca vrei sa joci misto, joaca 5vs5. Cand o sa incepi sa joci asa nu o sa mai poti sa te intorci la publicareala.

    00
  20. Multi inca au reactii adverse cand aud ca ma joc cs, de genul wow jocul ala il jucam acum 10 ani, dar CSGO e total diferit, a devenit ceva ce 1.6 nu a fost niciodata. E foarte popular, sunt skinuri, jackpoturi, pariuri, turnee de sute de mii de dolari etc. Incercati-l , o sa va placa, daca aveti pc decent si periferice desigur.

    00
  21. Scuza cu 3 ore pe săptămână chiar nu tine.
    Altceva? :D

    00
  22. n-am jucat în viața mea CS, n-am făcut armata și mai sunt și femeie, dar comportamentul ăla pare teribil de ilogic. :)
    dacă vine vreun răzbel și trebuie să ne apere oameni care luptă cum zici că joacă CS ne-am dat dracu’. :)

    00
    • știu, eu fac damage maxim fără să fiu specialist, doar folosind logica minimă.

    • NOU
      #50

      ai fii uimita cat de buni soldatei sunt (multi dintre) cei care joaca astfel de jocuri si apoi se trezesc cu arma in mana.

      00
    • În sfârșit, cineva sesizează adevărata problemă: lipsa de antrenament tactic.
      Astea sunt chestii vechi, standardizate încă din WW2. Uite o mostră aici, despre tacticile de infanterie ale Wehrmacht. The German Infantry Squad in Action – A Demonstration of minor field Tactics (1944)

      La așa ceva ajungi fie în urma pregătirii militare, fie ca autodidact. Pentru CS, ambele căi sunt utile. Problema, în viața reală, este mirosul de praf de pușcă, mațe eviscerate, zgomotul, haosul etc. Știu asta de la fratele meu mai mic, un an în Afghanistan cu RO Army, în Scorpionii roz sau Vulpile violet, don’t remember, ceva pe-acolo…

      Dar pinguinu+nuclear are dreptate: cine are experiență cu astfel de simulatoare de real combat tind să se descurce relativ bine în terenul real. Desigur, dacă nu leșină la mirosul de mațe umane prăjite împreună cu micul dejun din ele :)

      Am jucat de câteva ori CS prin 2004. Eram în Bosnia, într-o zonă de sârbi (Zvornik, lângă Srebrenica). Orășelul respectiv avea o sală de jocuri unde se adunau puștii locali (>14 ani) și se omorau cu voioșie. Mă gândeam să mă bag într-un joc, dar am renunțat după ce am văzut cât de buni erau. De, avuseseră de la cine să învețe – tați, unchi, frați mai mari…

      00
  23. Asta e problema la toate jocurile de echipa, joci cu straini si ai nevoie de minim de strategie. Chiar si la Quake, oricat ai fi de bazat daca echipa adversa are un pic de antrenament, nu ai sanse.

    Fenomenul este extrem de frustrant la jocurile MOBA, gen DOTA sau LoL. E misto cand ai o echipa okay dar e o situatie exceptionala din pacate.

    00
    • care strategie? care echipă? hai să fim serioși, că n-am fost toți la academia militară. pentru cele mai multe chestii din cele înșirate (gen să păzești ce ți s-a dat în grijă, să-ți acoperi coechipierul, să nu dai de gol pe unde ești) e suficient să fi văzut vreo 3 episoade din vreun serial polițist.

      00
  24. Noroc că nu mai e armata obligatorie. Că rămînea ţara fără viitor.

    00
  25. La fratele mai mare al acestui joc am reuşit să tocesc tastele WASD la o Razer Tarantula, am stricat, în ordine: un a4tech x7 laser xl-740k , un a4tech x7 laser xl- 750 bk , un a4tech xl-750 mk, un Razer Deathadder şi un Logitech G5. Plus două taste de la Razer Tarantula. Atunci m-am lăsat. Devenise prea costisitor.

    00
  26. ps: da-mi te rog id-ul tau pe mail sa iti dau add, poate jucam candva un competitive.

    00
  27. eu nu mai joc nici un fel de joc, sunt unser de Mac, dar am jucat mult CS pe WIndow sin copilarie.

    As vrea sa intru iara sa mai joc asa cand nu am chef sa citesc stiri de 2 bani.

    Ce versiune de CS imi recomandati pentru Apple MAC si ce fel de server credeti ca e bun ? as vrea sa joc si cu voi cititorii zoso.ro

    P.S. Inca stiu sa joc, la panda nu stau ca nu sunt afumat :D vreau sa joc.

    multumesc pentru raspuns!

    00
  28. CS e mic copil. Sa vezi ce e in WoT.

    00
  29. Grav! Nasol! Ce ne facem? N-avem viitor!!! Oare rusii cum sunt? Da’ elvetienii???

    00
  30. care e miza sa joci pe servere din astea…mai dai si de oameni enumerati mai sus, intra pe competitive in cazul in care nu joci.

    Am 72 de ore de joc in competitive si sunt nova master, gasesti oameni cat de cat ok. Mai sunt si ciudati de aia care zic rush si stau in usa, dar per total e ok..

    00
  31. Iti dai seama ca in eventualitatea unui conflict militar, vitejii astia mor pana sa traga primul incarcator de AKM catre dusman, sau se impusca singuri. Dar toti se vor lauda ca au sute de ore de CS la activ si sunt centauri galactici.

    00
  32. M-am blocat la punctul 8. M-ai bagat intr-o bucla.

    00
  33. Incearca si insurgency, este mult mai realist decat cs.

    00
  34. De COD sau BF cind te apuci?

    00
  35. Prima dată am jucat cs la o sală de jocuri în Beirut – Liban, încă nu era popular jocul în RO.
    Am dus jocul la două săli de jocuri în SV și după o săptămână se intra in sala dupa listă de așteptare.

    00
    • In ce an era asta? Eu imi amintesc ca jucam Q2 si HF prin ’98-’99, iar pe la sfarsitul lui ’99, inceputul lui ’00 a aparut si CS-ul, in versiune beta, la doar cateva luni dupa lansarea oficiala (desi era doar un MOD pt HF pe atunci).
      Imi amintesc ca de la versiunea beta 6.6 erau vreo 2 servere in Bucuresti (bluezone si wired), insa de la beta 7.1 aparusera cu zecile.

      Parerea mea este ca jocul a fost popular din prima zi chiar si in Romania, la vremea respectiva fiind plin de sali de calculatoare si pusti pusi pe chiulit :))

      00
  36. Te bagi la un „Flori, fete și băieți”?

    00
  37. Acuma depinde ce rank ai dude. Ca la gold nova master ai doar copchii de 15 ani. Treic de la LE in sus si vezi acolo ce si cum. Si cum faci sa prinzi doar romani in meciuri?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.