Copiii crescuți din gunoaie

Nașterea Andrei e amuzantă în contextul mizeriilor făcute de soțul Măruță pentru rating acum două zile, când a manipulat victima violului să se arate pe post, contrar logicii și bunului simț.

Omul și-a făcut datoria față de postul TV la care lucrează și față de familia sa. La fel ca și Gâdea, Capatos și alții, Măruță își vede propriul interes. Are o familie de întreținut, munca cinstită e grea, face și el ce poate.

E însă ceva amuzant de subliniat aici. Am mai făcut-o, dar merită repetat: copiii lor sunt crescuți din gunoaie. Tati face tot felul de gunoaie pentru ca, la final, ăla micu’ să își facă studiile la Școala Americană (ca ai lui Gâdea) sau prin străinătate (ca Mihnea Năstase).

Acești copii vor crește cu reguli morale foarte relaxate, într-o realitate diferită, unde e ok să minți, să înșeli, să îți pui poalele în cap și să mănânci gunoaie pentru a te bucura apoi de confortul unei vile și/sau a unei mașini de lux. Gândiți-vă la fiul lui Plăcintă, a călcat un om, își bătea prietena, o amenința, totul pentru că lumea lui era alta.

 

copii

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Îmi aminteşte de porcii creşcuţi din gunoaie. La propriu. Dintotdeauna erau persoane care umblau din tomberon în tomberon să adune mâncare pentru porci. O vreme aveam impresia că au dispărut, dar nu, probabil nu-i observasem eu că sunt în continuare şi încă mulţi.

    Aparent n-are legătură, dar dacă privim mai atent problema, aici este vorba despre versiunea cu gulere albe ale tomberonarilor. Unii au urcat un nivel pe scara socială şi au adaptat de minune vechile deprinderi la noile condiţii.

    00
  2. Maruta este o mizerie de om. Nu de acum doua zile, nu de anul asta, asa a fost mereu.

    Putea sa faca linistit suficienti bani si daca isi pastra un minim de decenta. Omul asta o sa intre in istoria televiziunii din Romania, cred ca din Top 10 momente super penibile la TV, cinci sunt ale lui.

    Da, nu este singurul, la fel sunt si gadea, capatos, buzdugan si cu manistul ala de morar, huidu, tanti aia de la antena 3 care face tot o „maruta” de emisiune, dar el este detasat liderul acestui grup.

    Il felicit, sper ca fetele lui sa o mosteneasca pe Andra, ea pare mai tine minte ce inseamna sa ai un minim de decenta. Desi ma intreb, cum naiba poate sa stea cu o asemenea jigodie?

    00
    • ea e o fată săracă, din țigănie, dacă se desparte de el se intoarce la casa de chirpici de la constanța, de unde a scos-o costi ioniță.

    • Andra e din campia turzii. In rest, total de acord, sunt case de chirpici mai multe pe aici decat pe la constanta. :)

      00
    • pardon, in campia turzii , la familia ei de lautari…nu chiar saraci , nici chiar albi… nici macar necinstiti. Oameni…spre deosebire de mamaruta asta.

      00
    • N-a scos-o Maruta pe Andra din saracie… S-a scos singura . Si spre deosebire de el – ea cel putin face un lucru foarte bine – canta.

      In alta ordine de idei – nu inteleg de ce tre’ sa aruncam cu noroi si in ea ( sau in copii lor minori ). Nu cumva facem acelasi lucru pe care il face si Maruta si pe care de altfel il condamnam?

      00
    • nu aruncă nimeni cu noroi, se intreabă de ce și cum, dacă e așa de mare artistă și face bani, trăiește cu un om care face asemenea mizerii? oh, wait, nici ea nu se intreabă cu ce se ocupă barbatul ei, ca nevestele de mafioți.

    • Vali – nu stiu ce e in familia lor, insa stiu ca ei se stiu inainte ca Maruta sa faca emisiunea de kkt pe care o face.
      Probabil ca iau lucrurile astea altfel decat noi – nu stiu. Da ce-ar trebui sa faca – sa divorteze pe motiv ca nu-i convin emisiunile?

      00
    • întreabă-ți nevasta: băi pisi, cât de mult valorează pentru tine o casă mai mare și o mașină mai luxoasă? ai vrea să ai astea, cu prețul oprobiului public? te-ai mai uita la mine cu aceeași dragoste dacă m-ai vedea seara mâncând rahat precum o fac badea, gâdea, măruță sau capatos?

    • pe stradă am un vecin polițist, ceva șefuleț pe la rutieră. se vedea pe el că are bani. după ce a fost prins cu șpagă și am citit cu toții câți bani încasau oamenii ăștia, nevastă-sa căuta alinare sau iertare în ochii noștri. lucru care, da, nu s-a întâmplat. s-a cărat din zonă, nu știu unde s-a dus, dar și la școala copilului îi strigau unii copii fiică-sii că ia șpagă.

  3. moooooaaaaa, stai să vezi acuma procese de conștiință!

    00
  4. Comentariile sunt gratuite si nu ajuta la nimic. Reclamatiile la CNA, asta s-ar putea sa schimbe ceva.

    00
  5. aici un pic gresesti…

    multi dintre copiii astia habar nu au cu ce se ocupa tatii, decat foarte vag, iar ceea ce citesc in ziare sunt minciuni. se stie.

    e fix ca in familiile de mafioti italieni: sotia ori copiii de don traiau o existenta mic-burgheza cu valori morale solide. nu toti copiii preluau meseria tatanelui, ci se faceau avocati sau politicieni – o specie noua, cu o fibra morala solida, indestructibila…

    00
    • adica tu vrei sa zici ca Michael Corleone nu stia cu ce se ocupa Don?

      00
    • nu, vrea să zică că ignoranța aia completă și voită în care trăiesc copiii și nevastele oamenilor de tipul ăsta e legitimă.

    • *cough-cough*
      citat: „Demisia ar fi pentru mine si familia mea cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit sa am o discutie cu fiul meu de 12 ani, caruia a trebuit sa ii explic ca s-ar putea sa ajung in inchisoare din cauza ca sunt prim ministru si am opinii politice diferite de niste oameni.”
      un ex. de ce sint invatati acasa. Sau crezi ca Mihnea si Andrei au fost invatati ca „tata a facut puscarie ca a facut ceva rau” sau ca „e vre-un erou care a avut opinii politice diferite” ?

      00
    • Cam asa cred si eu. Tatal care nu are „mainile prea albe” si a mai calcat si pe cadavre, doreste sa-si fereasca familia de aceasta lume.
      Unii (cred ca mai multi) procedeaza asa, altii nu, dimpotriva, isi implica familia.
      Emisiunile de TV sunt oglinda noastra, ele sunt mentinute in grila atat timp cat noi ne uitam. Poate-mi iau niste injuraturi pentru asta, dar acesti prezentatori de emisiuni sunt creatia noastra, sunt o imagine a noastra.

      00
  6. NOU
    #18

    Eu vad lucrurile in felul urmator, pe Maruta il doare la ciocan de sentimentele altora si drept urmare ma doare si pe mine la ciocan de el ca e un jeg, fata aia e distrusa psihic acuma si ala incearca s-o zapaceasca cu intrebari, el nu e in locul ei, o face pentru bani si asta-l face un gunoi, un excrement, o lichea, un grobian, nu-i pasa pur si simplu de starea fetei, este la mintea oricarui om ca fetita traieste o trauma enorma si are nevoie ca sa se adune, d-asta merita scuipati oamenii ca Maruta, pentru ca-s jeguri.

    00
  7. Ei lasa, spui de parca nimeni nu se uita la emisiunile astea. Problema nu e ca acei copiii vor creste asa (vorbim pana la urma de o mana de asemenea copii). Problema e mai degraba la copiii publicului tinta si cum acestia vor invata ca e ok sa te tarasti in noroi pt audienta si pt vesnicul refren al mass-media, si anume aflarea „adevarului” cu orice pret. Really, chiar cu orice pret???

    00
  8. E posibil ca peste 20 de ani o sa scrii despre cum copilul lui Maruta trebuie sa faca inchisoare pentru ca a omorat niste oameni cu masina.

    00
  9. @aurache – corect, cu un singur comentariu – la cate minciuni si mizerii apar in toate ziarele e usor sa sustii ca ceea ce citesti in ele sunt minciuni. Uite, nu exista nici macar un jurnalist despre care un alt jurnalist relativ ok, nu Gadea, sa nu fi spus ca minte/ fura/ e ofiter acoperit.

    00
  10. Bai macar sa aiba grija toata viata de fetita lui nou nascuta, cine stie Doamne fereste daca pateste vreo problema cand va fi mai mare, un viol surpriza ceva (sa nu se inteleaga Doamne fereste ca doresc asta), sa aiba grija sa nu apara tot felul de lepre de oameni, de vedete tv poate, care sa doreasca sa profite de pe urma necazului fetei si sa incerce sa manipuleze familia pentru a face audienta.

    00
  11. Problema e ca maruta si altii ca el (cacatos, etc.) nu-si dau seama ca ai lor copii vor creste in acelasi spatiu (nu aceeasi lume) cu copiii celor pe care ei ii denatureaza acum. Asa cum micii marutei/cacatosi nu vor avea valori morale, asa nu vor avea nici copiii spectatorilor lor din zilele noastre. Pentru ca parintii erau prea ocupati sa se uite la maruta in loc sa-si creasca copiii. Si atunci sa vezi show…”fata lui maruta/cacatos/etc. violata pentru un lantisor de haur” si alte titluri asemenea.

    00
  12. Cred ca e prima dată când îți dau dreptate, Zoso. Dar nu pe deplin. Copilul de mine a crescut într – o familie cu mizerii „tradiționale” la vremea aceea, cum ar fi alcoolismul și bătăile repetate. Citind articolul tău e revoltătoare perspectiva. Știind ce am trăit, e de nedorit alternativa mea. Văzând ce văd zilnic în materie de mizerie și familii, e descurajatoare abundența. Soluția care e?

    00
    • Nu inteleg de ce nu-i dai dreptate pe deplin. Nu e ca si cum ar exista doar doua variante: alcool si batai sau Maruta. Solutia e sa nu fii nici gunoi si nici alcoolic. Da, e posibil.

      00
    • Solutia e calea de mijloc. Excesele de orice fel n-au dus niciodata la nimic bun.

      00
  13. Razi tu razi dar copiii astia vor conduce oamenii nu aia cinstiti si la locul lor fara studii platite baban. Manipendularea, aroganta, superioritatea, lipsa constiintei sunt calitatile cautate in lumea lor.

    00
  14. Maruta face ce emisiuni au audienta… ca el se potriveste cu maneaua aia e altceva dar e ipocrit sa-l critici pe el si nu pe cei care-l urmaresc. De cand educatie se face la TV mai ale la un post privat?
    Cu cat mai multe comentarii si mai multe valuri in legatura cu violul cu atat mai bine. S-ar putea ca fapte de genul ala sa se repete mai rar. Daca fata „scrie” o carte sau face un film si ii iese ceva eu cred ca e mai castigata decat daca despre ceea ce i s-a intamplat nu ar fi stiut decat ea, faptasii si procurorul.

    00
  15. Il creditati pe Maruta si pe cei ca el cu prea mult…sunt marionete in mana adevaratilor sacali din spatele camerelor de filmat…ei doar fac frumos pe sticla, se gudura si dau din codita , multumindu-i astfel pe cei care in mod real hotarasc emisiuni, povesti reale ori nu, breaking news-uri, etc…lupta pentru rating a fost intotdeauna crancena si sangeroasa.

    00
  16. Aia sapte au violat-o intr-un camp, Maruta i-a tras-o in vazul tuturor.

    00
  17. Măruță are o fetiță? Mă întreabă un vasluian……

    00
  18. „Măruță își vede propriul interes. Are o familie de întreținut, munca cinstită e grea, face și el ce poate.”
    Paralele intre toti ratatii astia fara principii: toti au o familiei de intretinut pentru care renunta linistit la orice valoare morala si principiu (daca au/aveau; spre exemple M. Badea, bodyguard in training, nu stie nici macar definitia celor doua cuvinte).
    Genul asta de oameni are mai multe in comun cu mafia decat cu o societate performanta bazata pe cetateni puternici. Oh wait…

    00
  19. Mie ce mi-a atras atentie este numele saracei fetite: Eva Maria Ioana Maruta. Puteau sa mai treaca inca vreo 7 nume, sa fie acolo, nu se stie niciodata la ce iti trebuie inca un nume. Sau poate vor ‘jmedii de perechi de nasi, sa iasa daru mare.

    00
  20. copiii lui bombonel sau ai lui gcp sunt probabil cele mai bune exemple: educaţi în elvetia, meserii liberale,un pic de lustru si o gramada de dispreţ suveran pentru pulime.
    tăticii au furat suficient ca 2-3 generaţii după ei să nu mai aibă grija zilei de mâine.
    copiii cred ca tăticii au muncit cinstit, detaliile gen ziare,anchete,bulau sunt probabil inevitabile când munceşti atât de serios – asta li se bagă în cap de la vârste fragede – este inevitabil să nu ai duşmani, iar ei oricum nu au de ce să se sperie,căci ei nu mai trebuie să facă ce-a făcut tati… ei duc creaţia la alt nivel.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.