Una bună de tot cu Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor este inginer, luându-şi diploma de licenţă la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri la Universitatea de Construcţii din Bucureşti în 1996. De asemenea, a mai făcut unele cursuri şi programe de perfecţionare la Bucureşti, Bruxelles şi Barcelona. Matache este vorbitor de limbă engleză, cunoaşte la nivel mediu limba franceză şi este posesorul unui permis de conducere a calculatorului ECDL. (sursa)

Este probabil singurul om din lume care are permis de conducere a calculatorului! Vă dați seama că, săracul, nu avea ce să își treacă în CV și s-a gândit el la cursul ăla fantomatic ECDL, care e european și de care nu-i pasă nimănui?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Ai uitat să pui la tag-uri: „’ai de plm”

    00
  2. #falcutecinstite

    00
  3. zat ma, ECDL era foarte important acu 10 ani

    00
    • da da…si eu l-am facut :).
      Speram sa ma ajute. Eram chiar mandru de certificare.

      Ooooo..memoryes

      00
    • era o vreme cand fara modulul 2, ala de securitate, nu te angaja nici dracu in NHS. Pana si secretarele trebuiau sa-l aiba

      00
  4. ECDL e un examen, nu e curs, bine ca-l are, ca se putea si mai rau.
    In 1996 un ministru al CDR a luat in primire biroul si a dat drumul la calculator, pe atunci cu MS-DOS si a bagat cu curaj:
    C:\> 1+1 =
    Bad command or file name
    – Ba ia uite asta de la PSD, cand a plecat a stricat calculatorul..

    00
  5. aideplm, exista permis de conducere al calculatorului? sa-mi phoot una, trebuie sa-l iau si eu, ca poate ma concediaza astia….

    00
  6. ECDL-ul e bun doar ca sa nu mai piarda elevii 1 zi din viata la „competente digitale” pt BAC – daca ai diploma ECDL, scapi.

    00
  7. Astept cu nerabdare primul lui discurs in limba engleza.

    00
  8. Permisul ăla pe care îl ia un copil de 5 ani când pune prima oară mâna pe un PC?

    00
  9. E ok, acum este atestat oficial sa poata cauta pornosaguri in timpul serviciului! Mai erau unii care se uitau la asa ceva in Parlament, dar in mod clar erau amatori, nu aveau ECDL!

    00
  10. am si eu ala, facut in liceu.
    pre-ECDL habar n-aveam cat multe stie (MS) word-ul

    00
  11. In momentul de fata, cele mai noi definitii ale analfabetismului functional includ incapacitatea sau capacitatea limitata in utilizarea unui calculator. Practic nenea iti spune ca nu e analfabet, ceea ce, trebuie sa recunosti ca e o chestie la ministrii, dupa Grapini-nu-stiu-sa-scriu-cuvinte-uzuale si Abramburica-nu-fac-acordul-subiectului-cu-predicatul

    00
  12. Care ii problema ca si-o trecut un atestat in CV? De fapt ce rost are articolul asta? Din citatul pe care l-ai dat de bine de rau are studii in domeniul transporturilor, care nu o fi mare lucru dar e de bine cel putin la nivel declarativ.

    00
    • Nu e de la partidul care trebuie, ce nu intelegi ?

      00
    • awww. ochi de vultur a dat-o la sentiment.

    • Iti spun eu care e problema. In 2011, cand cautam primul meu loc de munca, aveam trecut atestatul ala de liceu in CV, sa nu fie pagina goala. Asta aveam eu de oferit, eram inca student, ce puteam sa trec? Acum, dupa 4 ani, nici macar diploma de bac nu mai apare pe CV, sa nu ocupe loc pretios. Omul ala lucreaza din 1999, poate chiar mai devreme. In 16 ani de lucru, oare n-a avut nimic de pus in CV, ceva care sa-l recomande pentru postul de ministru si nu pentru un part-time?

      00
    • Bine, bine… dar tot nu ai raspuns… la nici una din intrebari.

      00
    • nu e nici o problemă, e doar un funfact.

    • @vali: aha… fair enough. Am lamurit-o si pe asta: daca tie ti se pare „funfact” mie mi se pare doar „fact”.

      O sa presupun oricum ca titlul e „click-bait” cum am presupus initial… la o adica ii parerea mea.

      00
    • @Dragos: Ca nu l-ai trecut e alegerea ta, nu vad problema in a nu-l trece.

      Omul si-a facut CV complet uite-l aici.

      Daca din tot CV-ul ala problema ii ca are ECDL e grav. Nu o zis nimeni nimic de faptul ca a terminat o licenta de 5 ani in 6, care ar putea insemna ceva mai mult – fara sa fie ceva important – decat ca si-o trecut si ECDL pe un CV.

      Iar daca iti pui problema de loc pe un CV in 2015 e din nou grav, de data asta pentru tine.

      00
    • @Dorin de ce e grav daca imi pun problema spatiului? Nu imi place sa am un dosar cu toate diplomele pe care le-am luat incepand din scoala generala. Tot timpul lucrez la CV-ul meu, mai scot informatii ce nu sunt relevante, adaug altele noi, incerc sa il pastrez cat mai aranjat, modelat dupa cariera pe care incerc sa o urmez. Nu am experienta in domeniul resurselor umane, dar nu cred ca sansele cresc proportional cu numarul de pagini.

      00
    • @Dragos: exista siteu-ri ca LinkedIn sau daca nu vrei sa fii prea public pe net, exista formate digitale. Poti sa ai un document cu CV-ul tau complet. Iar cand ai de trimis pentru o anumita pozitie, scoti din el tot ce nu e relevant. Nu trebuie sa ai un dosar cu diplome pe post de CV… sau tu depui si dovada ca ai o anumita diploma din start sa nu mai fie dubii?

      Nu am zis ca sansele cresc cu numarul de pagini, dar in ziua de azi un CV nu e exclusiv ceva tiparit sau tiparibil.

      00
    • ba dragos, iti spun eu care e, de fapt, problema. Ca astia ca tine se cred atata de destepti…si reusesc totusi sa fie atat de imbecili. Ai citit CV-ul omului? Evident ca nu l-ai citit, altfel ai fi stiut ca are trecute o gramada de lucruri pe care le-a facut. Totusi, emiti pareri ca un inteligent ce te crezi. E plin de CV-uri pe 20 de pagini umplute cu cacaturi. Ma astept ca si al tau sa fie in stilul asta.
      Ca un blogar scrie rahaturi pe blog la el pentru trafic…e una. Dar sa te repezi sa comentezi aiurea si gratuit fara sa dai un simplu search pe google dupa numele omului…asta e deja prostie inexplicabila.

      00
    • un alt articol de-al lui zoso fara sens, fara cap, fara coada..

      00
  13. Mai tineti minte cand la Agricultura era ministru un ginecolog? sau in comisia de aparare o droaie de boi care nu facusera armata? Prin urmare, chestia cu un ministru inginer la Transporturi chiar ca e buna :)

    00
  14. Speram totuși sa respecte limitele de viteza și sa nu blocheze banda cu xhamsteri.

    00
  15. ECDL este atât bun, cât și util.

    Dacă toți funcționarii ar avea ECDL, am fi Estonia.

    00
    • Estonia am fi dacă țara asta ar fi popendulată de estonieni. Doar că este poopendulată de români, așa că vom rămâne România, indiferent de câte personaje patibulare pun mâna pe ECDL. Care, de altfel, este o glumă proastă.

      00
    • E un cacat „permisul” asta. M-am uitat pe wikipedia, sa vad ce-i cu „permisul” asta. Are 7 module:

      Security for IT Users
      IT User Fundamentals (Windows Explorer in Windows 7)
      Word processing (Microsoft Word 2010)
      Spreadsheets (Microsoft Excel 2010)
      Databases (Microsoft Access 2010)
      Presentations (Microsoft PowerPoint 2010)
      Using Email and the Internet (Windows Explorer in Windows 7)

      Deci un fel de curs de „fa dublu click pe icoana aia cu dublu ve si uite, acum poti sa scrii ceva”. Sau „Icoana aia cu E e internetul”.

      00
  16. As da o lege care sa-i oblige pe ministri transporturilor ca odata pe an sa plece cu trenu de la Baia Mare la Constanta si sa se intoarca cu masina, bineinteles fara sa anunte pe nimeni inainte. Dupa aceea sa ne impartaseasca impresiile, sugestiile, solutiile pe care le are si sa ne zica daca este mandru de cee ce a facut in mandatul sau. Numa ca sunt 2 probleme aici : 1) niciun ministru n-are mandat mai mare de 1 an si 2) ce ne facem fara ministru in cele 2 sapt cat ar dura calatoria?

    00
  17. L-au pus pe Newman la transporturi? Urmeaza George la finante?

    00
  18. Acum autostrazile nu se mai fac pe hartie ci pe calculator in Word. Pentru asta ai nevoie de permis de conducere al calculatorului sa stii cum sa conduci pe autostrazile alea virtuale.

    00
  19. Bă, ziceți voi așa, dar sunt cercuri în care oamenii la asta se uită. Asta nu îi face să fie mai competenți, dar dacă așa e sistemul? La urma urmei vrei sau nu vrei să fi acolo.

    Da, sunt multe lucruri proaste sau depășite la noi, dar dacă nu venim cu ceva mai bun, tot așa vor rămâne. Doar că le vedem nu le face să se schimbe. My 2 cents.

    00
  20. astia cu ECDL nici ctrl c – ctrl v nu stiu sa faca

    00
    • Serios ? Ştii ce-mi place ? Măcar el cunoaşte legile. Din cîte ştiu eu, este obligatoriu în administraţia centrală şi locală.

      00
  21. L-o fi luat inainte de a fi secretar… la secretare cica ajuta :d

    00
  22. Bine totusi ca nu a scris ca meseria lui e auto…

    00
  23. omul e de la PSD sau gen, nu?
    ECDL-ul ala are un scop, iti spune „eu nu sunt la fel de bou ca restul”.
    pentru partidul ala? e magic

    00
  24. Perioada 2007-2011 este mult mai interesanta, este Director executiv si termina facultatea de drept la Brasov, un masterat in Ploiesti si un postuniversitar la Iasi. Ambele localitati sunt la 3 ore de resedinta dansului. Poate imi explica si mie cineva cum muncesti full time, esti la facultatea de drept la 3 ore de casa si mai faci un master in paralel tot la 3 ore de casa in directia opusa.

    00
  25. In loc sa apreciezi ca e singurul ministru al transporturilor care e in tema si provine din domeniul asta…Trolin!!! Esti atat de previzibil…ma mir ca mai intru sa citesc prostiile tale

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.