Știrile zilei – 6 aprilie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. in principiu treaba asta cu controale o data pe an nu e rea. O data pe an, nu la trei ani cum vrea ala. Tu scriai acum ceva timp ca romanii nu se duc la doctor pana nu le e foarte rau etc.
    medicina preventive e un lucru bun,
    ca te obliga? yeah well, romanul trebuie obligat sa se civilizeze.

    00
    • Intr-o tara din asta vestica (cred ca Germania), cica se dau amenzi serioase daca nu iti faci controlul anual.
      Pentru ca e mai usor sa previi decat sa tratezi. „Mai usor” = mai ieftin.

      00
    • Da, medicina preventiva. Sa vezi ce fain e cand ai 25-30 ani si vrei sa faci analize si controale, si ai parte de dialogul urmator:
      – Te doare ceva?
      – Nu.
      – Pai nu-ti trebuie.
      – Cum nu trebuie? Vreau analize la 6 luni/1 an, sa stiu daca e ceva in neregula cu mine.
      – Pai n-ai nevoie, esti tanara, vino dupa ce faci 40 ani.

      Nu vrei sa stii cati medici trebuie sa vezi ca sa-ti faca unul un Papanicolau, ca deh, ce nevoie ai? Esti tanara, nu-ti trebuie.
      Sau in fine, am dat eu de toti retarzii, ca e posibil si asta.
      Un medic mi-a zis o data sa caut pe net, sa vad ce am. So yeah, there goes that.

      00
    • Eu zic să ne oblige pe toți să avem asigurare privată de sănătate. Ca să mai ușureze „încarcarea” sistemului public de sănătate.

      Ah, dar plata CAS-ului va rămâne obligatorie, evident.

    • medicina preventiva e buna. Nu stiu cum mai e in Romania ca am plecat de 15 ani, si de cate ori imi vine sa vin inapoi citesc cateva site-uri romanesti si-mi trece :).
      Majoritatea bolilor grave se pot prinde devreme. Si papanicolau, mie imi trimite NHSul scrisoare acasa sa ma programez, o data pe an. Si nu numai in UK. Cand locuiiam in Germania o data pe an venea scrisoarea acasa „va rugam sa veniti pentru controlul anual”.

      La medicul meu de familie- e un automat pe coridor. bagi bratul in el si stai pe platforma, si imediat iti masoara grutatea si tensiunea. Simplu, nu?
      O gramada de probleme se pot prinde asa. Si asa se scad costurile cu sistemul de sanatate.

      00
    • @Andreea: cand am ajuns la cel mai renumit chirurg neurolog din galati dupa ce am intepenit serios de spate (dureri crunte+salvare), i-am cerut un IRMN. s-a uitat urat la mine si mi-a zis ca sunt prea tanara (27) si nu e necesar decat daca mi se intampla a doua oara. a fost ca si cum i-am cerut banii lui.

      00
  2. De ce nu se fac autostrazi in Romania?
    Pentru ca s-ar da peste cap toate calculele politicienilor.
    Daca anul viitor se face o autostrada de la Bors la Cluj, sefii de consilii judetene, deputatii si parlamentarii din aceste judete vor da contractele prin licitatii trucate celor apropiati lor in timp ce maharul si oamenii sai din Teleorman, Bacau, Dambovita sau Mehedinti vor ‘muri de foame si de ciuda’. Pe langa asta la viitoarele alegeri, cei din Bh sau Cj(cei exemplu nostru) vor fi idolatizati de toata tara ca ei au facut ceva, si vor avea sanse mari sa ajunga prea mare si tare la Bucuresti. :
    Pana cand nu se va ajunge la o intelegere comanu ne va ramane doar Masterplanuri si studii de fezabilitate la nivel national, ca din ciolanul ala poate manca fiecare.

    00
  3. ne dai linkuri din russia today? serios? ne trolezi? :)

    00
  4. Prevãd un cartel de bãnosi, care o sã se ocupe de industria desalinizãrii si tratãrii apei.

    00
  5. Prin tarile calde esti premiat pentru ca nu ai probleme de sanatate deci ai grija de tine si traiesti sanatos – tari gen Japonia.
    Am un vecin care in afara de vaccinurile alea comuniste nu a avut nici un contact cu medicul. Recent la peste 30 ani si-a taiat juma de deget si a fost nevoit sa mearga la medic. Prim-ajutor 15-20 minute. Cautat de acte 2 ore.

    00
  6. Ce aberatie aia cu sanctiunea daca nu mergi la doctor macar o data la 3 ani… nu ma mai obliga sa platesc asigurarea de cacat si enorma ca pret la stat si atunci devine treaba mea cand merg la doctor, pentru de aia depinde viata mea.

    00
    • Si cand mori sa fie tot treaba ta. Ai idee cat costa un RMN „in particular”? :) Sau sa tratezi o ciroza… ca ficatul nu „spune” nimic pana aproape sa moara.

      00
    • Am ca mi-am facut. Stiu cat costa sa tratezi cancerul de exemplu… dar de aia platesc asigurarea ca sa plateasca altii (a se citi asiguratorul) cand am nevoie de tratament.

      Majoritatea asiguratorilor au clauze de genul analize anuale, consult bianual s.a. in contractul de asigurare. Dar contractul ala e facut de comun acord intre asigurat si asigurator. La stat imi ia banii pe asigurare fie ca vreau fie ca nu vreau, nu am nici un contract sau control asupra clauzelor contractului, dar pot fi penalizat daca nu trec pe la doctor la un interval arbitrar ales de ei.

      Ia exemplul: sunt cetatean roman, platesc taxe statului roman dar din motive de loc de munca pe o perioada de 5 ani trebuie sa lucrez in strainatate. Cand vin acasa, hop sanctiunea ca nu am trecut pe la doctor in 3 ani (cel putin nu pe la un doctor din Romania sau verificabil de ministerul sanatatii).

      Penalizarea pacii de care se vorbeste ar trebui sa fie in valoarea contributiei de sanatate a fiecaruia. Si-asa platesc ingirjirea clanurilor de suedeji care se bat cu sabii si topoare cand nu cersesc si fura si au contributii 0, dar sa mai fiu si penalizat pentru ceva ce nu e in controlul meu e aberant.

      P.S.: Ca sa fie clar ca nu iau apararea lenesilor, nespalatiilor sau a altor categorii sociale, eu imi fac cate 2 seturi de analize complete pe an, la privat si le duc la interpretare la medicul meu de familie tot la cabinetul lui privat pentru care platesc separat, iar daca, sper sa nu fie cazul, o sa am nevoie de interventie medicala, am si o asigurare de sanatate privata in care se stipuleaza ca sunt obligat sa duc o data pe an rezultatele la anumite analize pentru a continua contractul.

      00
  7. Ce sa fac eu la medicul de familie? eu ma duc la clinica privata si imi fac analizele, ar trebui atunci sa ii sanctioneze si pe cei care fumeaza, care beau in exces ca deh se grabesc sa distruga sistemul sanitar.

    00
  8. Unii nu inteleg ca dragoste cu sila = viol decat dupa ce ii pocnesti in cap.

    Din fericire „domul ministru” o sa fie schimbat din functie cu mult inainte sa i se aprobe initiativa. Acum cativa ani a mai fost unul cu o idee similara, doar ca ala vroia control anual.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube