Știrile zilei – 18 martie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Apropo de subiectul cu Daciile, a mai vazut careva pe strazi Dacia 1100. Vanez de mult sa o mai „admir” dar au trecut multi ani in care nu am mai vazut-o. Oltcit-uri, 1300 mai sunt. Rar, dar mai vezi.

    00
    • Un vecin are una de care are grijă ca de ochii din cap. E foarte bine pusă la punct, iar in weekendurile in care o scoate la plimbări e mai mult decât încântat să accepte pasageri.

      00
    • Dacia 1100 a ajuns mai rară decât Trabantul. Ieri am avut plăcerea de a vedea un Aro 244 model vechi, în stare bună şi bine „tunată”.

      00
    • True Sakura :)
      Trabantzele am tot vazut. Concluzia?:
      PFL (aka carton) 1 – tabla 0 :)

      00
    • baxt, revin cu o poză. Azi dimineaţă n-o aveam la îndemână.

      00
  2. Se vede lucru cainbatranesti. Lipseste stirea referitoare la nefericitul eveninent de la spitalul Zarnesti. E din seriaRomania lucrului „bine facut”.

    00
    • Mi-ai stricat ziua aducandu-mi aminte de cazul acela.

      00
    • Ați terminat cu Basescu, începeți cu ăsta acum. Chiar căutăm un vinovat pentru ca nu curge apa calda în dimineața asta, Mersi ca m-ai ajutat.

      00
    • Ma, dar ce treaba are spitalul cu presedintele? Nu cumva spitalul spune cat de mandri suntem ca suntem romani?… sau ce slogan o fi avut ala pe care antenele nu l-au facut presedinte…

      00
    • @raul rural: Asta-I viata. Poate ca nu ar tb. sa discutam despre coruptie si corupti … pe acelasi principiu.

      00
  3. Aia cu restaurantele inchise mi s-a parut maxima nesimtire. Si pe langa patroni mai plangeau si hoardele de lingai de pe Facebook. In Romania, lumea inca nu intelege ca orice suma trebuie fiscalizata si ca degeaba ne plangem de legi doar cand e vorba de noi.

    00
    • În România lumea nu înţelege că se fac încă multe abuzuri din partea instituțiilor statului, abuzuri de care nimeni nu se face vinovat și nimeni nu e tras la răspundere. De asemenea boborul tâmpit nu înţelege că majoritatea firmelor nu fac evaziune, și că de obicei cele care chiar fac evaziune sunt ori firme aflate în cârdășie cu șefi și șefuţi din ANAF, Ministerul de Finanțe și alte instituții puse lup paznic la oi, ori firme aflate în sectoare de entertainment (cluburi, lăutari, cazare și relaxare), adică acolo unde e mai greu spre imposibil să urmărești banii.

      Ce nu pricepe românul cu reminescenţe de mic comunist este că statul habar nu are cum să trateze cu evazioniștii, mai ales dacă sunt protejaţi, și nici nu vrea să își bată capul cu asta. Prin urmare aplică deseori opţiunea nucleară fără discernământ, preferând să bată la sânge tot calul care trage, decât să recupereze dintr-o lovitură de la evazioniștii reali sume mult mai mari decât ar putea recupera de la contribuabilii onești.

      00
    • Oricare din carciumile inchise genereaza lunar taxe si impozite catre Bugetul Statului, taxe si impozite a caror valoare este mult mai mare in comparatie cu valoarea amenzii pe care ANAF-ul le-a dat-o: 10.000 lei. Faptul ca le-a fost suspendata activitatea timp de 1 luna inseamna ca in luna aia, Statul castiga exact valoarea amenzilor respective, adica mai putin decat ar fi castigat intr-o luna normala de activitate a acelor carciumi.
      Insa asa e cand nu ai invatat matematica la scoala: tot ce poti sa faci este sa repeti ca papagalul aberatiile pe care le auzi in mass-media.

      00
    • Sau poate nu câștigă nimic. Patronul poate să își închidă bine mersi afacerea și să își deschidă alta. Statul nu doar că nu va recupera nici un ban de la evazionist, dar va pierde și banii de contribuții sociale, și rulajul de TVA și alte taxe de la mărfuri.

      00
  4. o mizerie mai mare decat player-ul video de la protv este?

    00
  5. machidonii fac in afaceri la fel ca ala de la hyundai. pana si numele sefului suna coreean Pa-pu.

    00
  6. La noi nu se vor organiza fermierii in societăți până când nu scapă de sechelele cu cooperativele de pe vremea regretatului.

    00
  7. si nimic despre victoria lui Bibi?

    00
  8. Nu sunt foarte de acord cu tine la capitolul Anaf si amenzile lor tampite in legatura cu casele de marcat.
    Am un prieten care lucreaza la o firma de vanzare/service case fiscale, si amenzile sunt imense pentru chestii gen neschimbarea orei pe casa de marcat, sau sold casa de 150 Ron.
    E foarte complicat sa schimbi o ora pe o casa de marcat sau sa modifici niste date de pe ea (si cine o foloseste poate sa confirme).
    Eu personal cred ca este justificata o amenda pentru NEEMITERE bon fiscal sau factura, dar sa iau o amenda de 10.000 Ron pentru ca a ramas ciubucul ospatarilor in casierie mi se pare o imbecilitate.

    00
    • Nu prea se specifică în articol, dar eu știu că (,) controalele se realizează astfel:

      – se cere un X la casă (ie: cat s-a marcat pe ea, fiscal)
      – se cere banii de la toți ospătarii/barmani etc (adica tot personalul care lucrează cu bani)

      După care se numara banii… daca este o diferenta, este o problema.

      In multe locatii nu se lucreaza cu casier/sertar de bani.

      Noi rugam ospatarii sa tina tips separat (in alt buzunar) fata de banii incasati. Macar aveau o scuza oarecum plauzibila. Dar cand scoti din buzunar 2000 lei si incepi cu „aaa, sunt 1900 ai șefului, și 100 ai mei”, e o problemă (si pe buna dreptate).

      Cum poti demonstra ca aia sunt de fapt ai tai si nu ai locatiei si patronul nu te-a instruit sa mai lasi un bon, doua, nemarcat?

      Bine, nu stim si restul povestii – nu stim cat era marcat pe casa… Poate era 100 lei marcat si 250 lei in casierie (adica in buzunare).

      Altfel, e putin de porc sa ai marcat (fiscalizat) ~50-60-100mil (lei vechi) si diferenta sa fie doar 100 de lei si sa primesti amenda (si tot circul) pt. asa un procent mic. Adica, pendula mea, ori o facem lata, ori…

    • ma doare-n cur ca e complicat. altii cum pot? daca nu-ti convine nu te apuca de afacere

      00
  9. Si sa stea cineva seara sa faca pentru fiecare ospatar si barman dispozitii de plata catre casierie pentru predarea banilor, la modul la care este foarte usor de scos un raport Z din casa de marcat, dupa 12-16 ore de munca mi se pare o alta mare imbecilitate.

    00
  10. Dacă vrei să îți sabotezi concurența trimite-i ANAF-ul pe cap:

    „Procesul-verbal al Antifraudei nu este act administrativ-fiscal şi nu poate fi contestat. Societatea trebuie să aştepte inspecţia fiscală care se încheie cu raport şi decizie de impunere. Doar acestea pot fi contestate. Având în vedere că până la declanşarea inspecţiei pot trece şi doi ani, este evident că nu există acces la justiţie într-un timp rezonabil şi că se poate ajunge la închiderea businessului“, explică Ruxandra Jianu, Partner, Biriş Goran Consulting.

    00
  11. Pai, ca orice politist cu putina scoala poate spune că zerourile nu contează. 11 lei mai poate el justifica, i-au rămas rest de la o amendă, bacşiş de la unu’ care se grăbea

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.