Cumpărături de pe Amazon: taxes, bitch!

Vreau o pereche de ghete noi, pentru că alea comandate de pe SportsDirect nu se potrivesc, sunt 2E și eu vreau 4E. Le găsesc pe Amazon, și sunt chiar 5E, deci un pic de destrăbălare pentru picior. Dau pe cumpără și văd prețurile de mai jos: 208 lei ghetele, 120 lei importul, 282 lei transport. Comparați cu Germania, unde le-am trimis, și de unde mă mai costă ~50 lei transportul până la mine.

20150108204925179

 

 

Cine vrea ghetele pe de SP, le dau la cât le-am luat, sunt 45, nu le-am purtat afară.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. mai puneai niște mărunțiș și le luai pe astea, te țin vreo 2-3 sezoane. s-asa ești la munte:

    00
    • astea arată mult mai bine, dar, dacă citeai articolul, problema nu e modelul sau prețul, ci lățimea.

    • daca nu te grabesti exista posibilitati de transport si fara taxe, doar ca dureaza vreo 5 saptamani pana la livrare.
      ahh, si NICIODATA nu fa plata in lei pe amazon, doar in valuta tarii respective si lasa cardul sa faca conversia.

      00
  2. Se pare ca traiesti pe picior mare (sau mai bine spus lat) :D .

    00
  3. Ai gusturi bune… Glumesc :)

    00
  4. Pentru că Amazon are depozite în Germania, cred că transportul e făcut intern Amazon, de asta prețul mai mic.

    Nu înțeleg de ce import fees este calculat împreună cu transportul și de ce nu-mi dă exact TVA 24% atunci când adun prețul produsului cu shipping și calculez TVA. Îmi dă ceva gen 23,ceva%.

    00
  5. Da bos dar e ilegal ce-ai facut.

    00
  6. Sigur nu ai fost la nicio nuntă cu ele?

    00
  7. Amazon.de, .fr, .es, .it nu servesti?

    00
  8. Banuiesc ca stii ca amazon calculeaza EUR-RON la un curs nesimtit. Eu am preferat sa platesc in euro si sa faca ING conversia. Merita 4.5RON in loc de 4.7 doar pentru a selecta un simplu checkbox.

    00
  9. bai sper ca n-ai finalizat comanda in RON, nu?

    00
  10. Daca le purtai si tu la o nunta, puteai cere mai mult.

    00
  11. Eu am vrut adineauri sa comand un Mac pe amazon usa ca merge un amic acolo si cand dau sa finalizez vad aprox 150$ tax to be collected pt ca am vrut livrare in New York. Jeez fuc!
    Care e povestea cu tax to be collected? De cand a introdus Amazon asa ceva in USA?

    00
    • Daca imi amintesc bine Amazon coleacteaza taxe de aproape un an , in Caliofornia 8-9 %.

      00
    • In NY sunt taxe doar daca shipmentul vine din anumite state. Produsele prime sunt scutite de taxe, pentru ca amazon au depozitele lor, strategic, incat sa nu platesti taxa.

      00
    • Amazon colecteaza taxa doar in statele in care are prezenta fizica; sedii, depozite, etc
      Restul inca beneficiaza de transport fara taxe, cel putin pana o intra legea ce se tot coace in Congres cu taxarea intregului comert online.

      00
  12. pai „taxes” sau „shipping and handling” ??

    din poza pare ca transportul te rupe, taxele sunt si ele mai mari, dar nu de acolo e diferenta mare

    00
  13. ski-uri plm :)

    00
  14. De pe Sports Direct, in afara de transport mai apar si alte taxe?

    00
  15. Solutia?! cumpara cu bitcoins bitch!!! De pe siteuri care accepta bitcoins bitch!

    00
  16. Le poți comanda la mine( Londra ) si ți le trimit prin curierat in țara si te ajunge mai puțin….cred

    00
  17. Taxele sunt tot acolo, procentual vorbind din suma totala. Singura diferenta este costul transportului, care pentru Romania e de 4 ori mai mare.

    00
  18. Le cumpar eu de la tine daca nu le-a luat cineva deja. Astept detalii pe mail cu livrarea si unde sa iti trimit banii.

    00
  19. daca vrei asa ceva:
    https://www.amazon.com/gp/product/B000XEWVW8/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

    le am primit dar sunt ficsi ! le dau la pretul de achizitie. transportul m a costat 55 dolari

    00
  20. va rog sa ma lamuriti si pe mine. eu din Romania pot comanda un produs de pe Amazon din state, produsul va fi livrat in Germania si astfel ocolesc vama din Romania? cum fac asta? am incercat si nu am decat optiunea de a trimite produsul direct in Romania.

    00
    • Poţi completa câte adrese de livrare vrei, pe lângă cea din România. La finalizarea comenzii doar selectezi adresa dorită şi în funcţie de ea se calculează taxele.

      00
    • sper ca nu am inteles eu gresit, dar in articol zoso zicea ca a comandat produsul in Germania si de acolo il mai costa livrarea 50 de ron. Dupa cum stim, nu exista taxe vamale pt produsele livrate din spatiul comunitar. Ma gandeam ca e mai ieftin sa comanzi printr-un depozit Amazon din Germania, fiindca taxele de vamale acolo sunt mai mici si per total iesi mai ieftin decat daca faci comanda direct in Romania.
      Intrebarea mea era (in cazul in care am inteles corect): cum faci sa comanzi prin Germania un produs din state, evitand taxele vamale din Romania si platind in schimb taxele vamale din Germania+ transport de acolo catre Romania.

      Zoso, poti sa explici? Ms.

      00
    • produsul are o particularitate și este extrem de rar in europa. șansele ca el să existe in depozitul din germania sunt aproape de zero. e vorba de acea lățime 5E. nu l-am găsit nici in .de, nici in .fr, nici in .co.uk. așa ca l-am comandat la o amică in germania și mi-l trimite ea.

  21. iti recomand ceva serios : https://www.trailspace.com/gear/scarpa/enigma-xcr/. Am de 6 ani si am fost cu ei aproape prin toti muntii din RO, merg cu ei si la birou. Sunt foarte ok, arata bine si sunt rezistenti.

    00
  22. S&H e o suma aleatorie care include transportul si alte cheltuieli (cutia, etc).
    In fapt este o suma care acopera si eventuale probleme de plata sau alte dureri de cap. Cu cit destinatia e mai problematica cu atita S&H e mai mare. Cam asta ar fi.
    Eu comand ceva din USA si ma costa S&H 30$ dar cel care comanda din Hawaii are livrare gratuita chiar daca distanta e mult mai mare.

    00
    • Distanta mai mare din US-Hawai decat US-Romania?
      Cam pe unde stai?
      Iar pretul nu are nimic de-a face cu distanta „problematica” ci doar cu circuitul pe care il face pachetul pana la destinatar Curier-transport-depozit-transport-oficiu postal etc..
      Ai avut vreodata curiozitatea sa urmaresti traseul unui colect dupa tracking number? Acolo e secretul costului mai ridicat sau redus.
      Iar ca fapt divers transportul in Hawai si Alaska e taxabil pentru majoritatea magazinelor online. Or fi problematice rau statele alea americane, nu?

      00
    • Distanta mai mare NY- Hawaii comparata cu NY- Montreal. Si majoritatea vin cu UPS care opereaza si in Canada. NY- Toronto-Montreal. Cam asta e traseul si tot face 2-3 saptamini.

      00
  23. m am uitat la ele in magazin le am incaltat (si nu numai acest model cam toata gama de la firma asta) si iti zic sincer nu se merita.talpa este foarte rigida iti va transpira piciorul in ele orice si oricine te ar minti plus ca sunt mult mai multe variante extrem de convenabile ca pret/calitate,problema ca nu sunt accesibile online.stiu un magazin in wolverhampton producator de ghete (de munca) cam asa le vad ei,nu are nici un fel de contact cu online ul dar sunt ultra calitative la 35 de lire.si ca astia mai sunt o gramada in anglia.

    00
  24. si inca un aspect cred sau cel putin pentru mine important pe care l am sesizat.
    sunt grele (un aspect incomod oriunde te ai duce cu ele.zici ca ai ciment in picioare).dar grele nu jucarie.si materialul chiar nu mi s a parut de cea mai buna calitate.

    00
  25. ah si inca ceva.gasesti peste tot magaizine cu respectiva firma si produsele ei, si totusi nu am vazut pana acum in anglia vreo fiinta umana cu asa ceva in picioare decat la munca si atunci le folosesc doar ca sa ajunga la munca.acolo au alte incaltari.ca fapt divers

    00
  26. 1. Nu prea inteleg de ce e este cu mult mai scump transportul si de ce taxele sunt mai mari in RO. Ambele tari sunt in UE doar ca in Germania TVA-ul este de 19% fata de RO unde este 24%… in continuare diferenta de pret este enorma.
    2. Unde in Germania le-ai trimis? Poate daca ai vreo combinatie care la randul ei/lui sa le trimita spre RO.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube