Ai un manager prost pe undeva…

Daca aduci un om nou să conducă un departament și după o lună trei oameni își dau demisia, s-ar putea să nu fie toți incapabili sau necorespunzători, mai ales când pleacă ei fugind și nu sunt convinși să demisioneze pentru că nu fac față noilor realități ale jobului.

S-ar putea ca oamenii care pleacă să nu vrea să înghită rahaturi de la un manager sub nivelul lor de pregătire sau pur și simplu prost.

De aceea, când oameni precum Cosmin Ghinea sau Orlando Nicoară pleacă de la Mediafax Group, e semn că managementul e putred pe undeva. Și, cum ei erau managementul, problema e de unde de mai sus.

 

zmeura2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. credeam ca scrii de Gusti Roman

  2. La fostul loc de munca am fost adusi 2 oameni intr-o echipa intr-o luna fiindca era mult de munca. A fost totodata si primul meu loc de munca.

    Chiar m-a bucurat ca era mult de munca, fiindca aveam mult de invatat, dar problema a fost exact seful meu, care era si managerul de proiect. Implicare 0, semnalizam probleme pe care le ignora si eventual tot noi ne loveam de ele, atitudine din ce in ce mai indiferenta si cu aer de superioritate.

    Dupa 6 luni eu n-am mai rezistat si mi-am dat demisia, dupa ce s-a implicat si-n viata mea personala si mi-a atras atentia ca vrea sa fiu mai „proactiv”, fiindca dupa spusele sale, „si asa inca nu ai copii, nu ai familie”. La 2 saptamani dupa mine si-a dat demisia si colegul adus imediat dupa mine, atentie, un om la 40 ani care venise hotarat sa stea minim 5 ani, fiindca nu statuse mai putin de 4 ani la o firma.

    Dupa o luna am vorbit cu un fost coleg care a ramas acolo, se pare ca cei de la conducere nu numai ca nu s-au sesizat, ca e ciudat ca 2 oameni adusi simultan sa plece amandoi dupa doar jumatate de an, ci din contra, i-au adus alti 3 oameni pe care sa-i sclavageasca.

    Unele firma isi merita statutul.

    00
  3. Ce e de preferat,un sef prost sau o sefa nefututa?

    00
  4. pai nu stiu pe unde citeam ca Sarbu e tatal lor… Si cum se plictiseste in ultima vreme ( de cand a plecat de la CME) cred ca sta pe capul lor …

    00
  5. ma gandeam ca s-au saturat sa fie mancatori de cacat cu titluri din alea gen „da click aici, fara precedent, ai sa ramai prost” si alte metode de linkbait, plus calitatea articolelor scrise de studenti platiti cu salariu de femeie de serviciu. dar poate nu, s-o fi terminat banii.

    00
  6. Asta dupa ce apuci sa il cunosti.
    Eu de la 1 am fost promovat si realocat pe alt oras. Toata echipa mea de acasa vrea sa demisioneze pe motiv ca nu pot lucra cu noul om adus in locul meu, nici macar nu stim cine va fi ala dar ideea lor este prost gandita , eu nu pot ramane pt ca mi s-a oferit o ditamai felia iar ei nu se pot inchipui cu un alt sef.

    00
  7. A cam apus vremea mogulilor dar ei nu-si dau seama de asta.

    00
  8. Manageri adevarati sunt putini in Romania. La noi sunt doar sefi, care odata ajunsi acolo stau cu biciul pe subalterni. Am avut si eu un sef workaholic, care avea pretentia sa lucrezi in ritm cu el, seri si weekenduri. M-am tirat cu prima ocazie.

    00
    • Este de apreciat un sef care munceste mai mult decat angajatii, e mai urat sa o frece si sa dea cu biciul.
      Eu am avut o sefa care statea pana tarziu si lucra, nu mi-a cerut niciodata sa fac ca ea insa o faceam. Nu ai cum sa induci respect daca esti sef inainte de a fi om.

      00
    • Am uitat sa spun si partea a 2-a. Seful lucra peste program, desi nu ii convenea, si tot timpul se plangea de asta, sau povestea ca se cearta cu nevasta. Eu unul sunt impotriva lucrului peste program, poate doar in situatii speciale. Daca se ajunge la overtime, ceva nu merge bine in compania respectiva.

      00
  9. Ar mai fi varianta ca cei doi frecau menta sau era mereu in contradictie cu managerul. Ori pur si simplu, noul manager era acolo sa taie costuriele si apoi va fi mutat in alta pozitie.
    Cind dai unul afara restul lucreaza „mai cu spor” de frica.

    00
  10. multinationalele , colcaie de sefuti cu aere de mari manageri

    10
  11. Vali, de ce ai impresia ca ii pasa cuiva de resurse (adica noi astia palmasii) pe lumea asta? Stiu, stiu, „oamenii fac firmele sa mearga”. N-a murit Apple fara Steve Jobs, nu moare nici o firma fara Orlando, fara Vasile de la santuri, fara mine, nu moare PSD fara Ponta. Noi, pulimea, pentru manageri suntem doar niste numere „au plecat 5, am angajat 3 noi”, „am dat afara 20% din personal”, etc. Managementul, in mare va ramane acelasi (sau cei care vor pleca, vor pleca pe bani foarte multi, clauze de disponibilizari foarte mari la care pulimea n-are acces.) Resursele, noi, pulimea, decidem daca vrem sa intram in joc cu ei sau nu, jocul se va juca in continuare cu sau fara noi.

    00
  12. divide et impera. dai afara pe aia care devin prea puternici. firme romanesti afaceri romanesti

    00
  13. Dupa vreo 3 joburi am inceput sa dezvolt teoria ca unii chiar VOR sa dea faliment si angajeaza/pastreaza intentionat incompetenti (inclusiv ca sefi). Alta logica nu ar corespunde.
    Oricat de prieten/frate/simpatic ti-o fi un om, nu il poti pastra (cu atat mai putin incuraja) in detrimentul unuia care stie ce face si poate indeplini sarcinile cu bine.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube